Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek kulinarny imienia Atmega


skynyrd
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po tych 30-60 minutach gotowania dodajemy sos grzybowy z torebki . potem testujemy smak ,solimi ,pieprzymy ,dodajemy wody gdyby było za geste . i mamy to .

Mamy to coś czego szukamy 🙂

I niech sie kłaniają wielkie restauracje za wielkie pieniadze .

Możesz zapraszać dziewczyne ,oczywiscie nie w ciemno ale jak sprawdzisz przepis .

Z ziemniaczkami , z kaszami , z makaronem .Ja preferuje świderki  .

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kura z drobiu czyli pierś kurczaka delikatnie grillowana uprzednio (teraz z lodówki) w 200°C przez 20 minut.
Makaron do smażenia, gotowy.
Sos do kurczaka, słoik.
Wok, olej, smacznego.

aa8c1d9c315280a0485ffa185c3520fd.jpgbc608bc5d8a95fd493dfc9cd7366b6ec.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dokładnie teraz smarze cebulke z jabłkiem .

potem dodam do tego inne warzywa .

15 minut temu, romeksz napisał:

Kura z drobiu

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli pierś kurczaka delikatnie grillowana uprzednio (teraz z lodówki) w 200°C przez 20 minut.
Makaron do smażenia, gotowy.
Sos do kurczaka, słoik.
Wok, olej, smacznego.

aa8c1d9c315280a0485ffa185c3520fd.jpgbc608bc5d8a95fd493dfc9cd7366b6ec.jpg

szalenstwa niema a le jest OK .  Jak dziewucha kocha to doceni .Wizualnie śliczne.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
W dniu 23.03.2024 o 00:02, romeksz napisał:


 

 


Wbijasz widelec i nie ma prawa drgnąć

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Obraz smaku nie przekazuje ,niestety ,smacznego.Tu obraz jest świetny 🙂

Ja dzisiaj robie kolejną wersje  gulaszu z miesa drobno rozbitego w sosie z jabłek i cebuli ,jest to już kolejna wersja z drobnymi zmianami ,zakochałem sie w tym końcowym rezultacie 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez atmeg
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak mnie kiedyś napadło na placki ziemniaczane, to cały tydzień robiłem, dzień w dzień.

6ac301d9f33a5f4bd127634be0b2271c.jpgc2979a3e1fc91f06a4d4eb6581a8a132.jpg651d80aea538046e1f44dd4ec870e77e.jpg15048c990b05660e98c4fd35376e5932.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Skończyła mi się włoska mąka na pizzę. I całe szczęście bo skłoniło mnie to do eksperymentów. 60 % Basi na pizzę i 30% semoliny. Efekt zajebisty. Ciasto z jednej strony elastyczne a z drugiej chrupiące. O wiele lepsze niż z używanej dotąd niebieskiej Caputo 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Skończyła mi się włoska mąka na pizzę. I całe szczęście bo skłoniło mnie to do eksperymentów. 60 % Basi na pizzę i 30% semoliny. Efekt zajebisty. Ciasto z jednej strony elastyczne a z drugiej chrupiące. O wiele lepsze niż z używanej dotąd niebieskiej Caputo 

Na szczęście u mnie we wsi włoskiej mąki na pizzę jest do wyboru do koloru. Z różnych firm.

I fajne stejki Tomahawk. 😄

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

muka.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Niezły wybór jak na wiejski sklep. Natomiast czy to w każdym przypadku zaleta? A no nie. Gospodarka niedoborów wymusza kreatywność i często prowadzi do ciekawych efektów 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
W dniu 25.03.2024 o 16:55, piotrek7 napisał:

Gospodarka niedoborów wymusza kreatywność

Ja trenowałem za komuny gospodarkę niedoborów i kreatywność: wyroby czekoladopodobne, gotowane przez 20 minut jajka w sosie musztardowym z zielonym od zbyt długiego gotowania białkiem, niejadalny śledź z beczki z ośćmi w śmietanie... to pamiętam ze szkolnej stołówki w PRL. Tym karmiono dzieci.

Więc nie. Wolę gospodarkę dobrobytu a wręcz zbytku.

PS: Chrzan już utarty. Nie kupujcie chrzanu w słoiczkach ze sklepu bo to jest gówno składające się głównie z octu. Syf.

Zróbcie chrzan sami. Ma taką moc, że rosną od niego włosy na piersiach. I nie ocet, tylko sok z cytryny.  😄

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Generalne założenie było takie: wygarniam końcówki z szuflady w zamrażarce, nie dodaję żadnych przypraw, i zobaczymy co wyjdzie

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Pierwsze małosolne w tym roku nastawione! 🙂 Za 48 godzin będzie jazzzzzzzzzzzzzzda! 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
W dniu 22.03.2024 o 21:23, atmeg napisał:

dodajemy sos grzybowy z torebki

Żartujesz? Taki kucharz z Ciebie? 

W dniu 22.03.2024 o 22:26, romeksz napisał:

Kura z drobiu

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czyli pierś kurczaka delikatnie grillowana uprzednio (teraz z lodówki) w 200°C przez 20 minut.
Makaron do smażenia, gotowy.
Sos do kurczaka, słoik.
Wok, olej, smacznego.

aa8c1d9c315280a0485ffa185c3520fd.jpgbc608bc5d8a95fd493dfc9cd7366b6ec.jpg

Ten makaron na zdjęciu smażysz?
Polany ketchupem? 😆

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
Ten makaron na zdjęciu smażysz?
Polany ketchupem? 
Człowieku, gdzie Ty tu widzisz ketchup?

Tak, smażę, bo to jest makaron do smażenia w woku.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Melduję, że małosolne wyszły pyszne! We wtorek znów nastawiam. 🙂 

Trochę się obawiałem, że hiszpańskie ogórki nie będą takie dobre, jak polskie, ale spoko - naprawdę super się udały.

Ogórek to ogórek! 🙂

A woda z małosolnych... to dopiero jest jazda! 🙂 Szkoda że kaca nie planuję, bo to jedno z lepszych lekarstw! Ale i bez kaca pić to mogę litrami. 🙂

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Bułeczka atmega  ...Bułeczka przecieta w połowie  ,Obydwie powierzchnie posmarowane masełem i wpakowane do piekarnika aby całość  nabrała szlachetnosci  a potem 5 cio milimetrowy schab świerzy albo taki marynowany  pomiedzy te bułeczke  ,przyprawy dowolne , na słodko na pikatnie .

Ale to smaczne ,wiecie oco chodzi .....

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nasze nowe odkrycie: karczochy

Troche uciazliwe w przygotowaniu, ale cos specjalnego: pasta ai carciofi

Sztuka jest je wlasciwie obrac

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_4596.thumb.jpg.ad408220646616269100a8cc357b3e88.jpg

IMG_4598.thumb.jpg.86bdafc536cb736ffc990686a37e5fc8.jpg

Po obraniu podgotowane 5 minut

IMG_4601.thumb.jpg.ab5b7c5bd09defa17d321b69b128afa1.jpg

IMG_4602.thumb.jpg.aa637f758be9f698c9e11a1f57fac513.jpg

Do podsmazenia wytopiony jest specjalny niesolony sezonowany niewedzony boczek z wieprzowych policzkow: Guanciale

IMG_4599.thumb.jpg.3464b7ee534cc408b65ea7972abc0fcd.jpg

IMG_4604.thumb.jpg.de6e677e98d1a42cd1262f47a607d60d.jpg

Na pol surowe makarony laduja w patelni i sa dogotowane w karczochach

IMG_4606.thumb.jpg.66bca70a0044acc3eaa68e2ff3176ff6.jpg


Do tego porzadna porcja tartego Pecorino i do dziela

IMG_4609.thumb.jpg.26857699b391f5238aba4eb1bfd38e8d.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A ja znalazłem w Lidlu stejka - giganta. 🙂 Prawie pół kilo mięcha! I żadne tam "sharing" - sam go dzisiaj opędzluję z dedykacją dla Sylwini Spurek! 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

st1.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Flanksteak, wlasnie przy 80°C powoli dociaga do 45°C, a potem ostro na patelni do 53°C i do maselka

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Juz dociagnal

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A teraz ostro na oleju…

IMG_4615.thumb.jpg.99d5eab60019d18c24ff3707c26ed195.jpg

… odczekac az „ochlonie“, a potem dociagnac w maselku do 53°C

IMG_4617.thumb.jpg.ff4adeb91cb6117a5ea65ebc45cb559d.jpg

Gotowe

IMG_4619.thumb.jpg.78911b7812e2384420cdbc8719f40062.jpg

Jako przyprawa wystarczy Campotowy pieprz

IMG_4620.thumb.jpg.44e3e8cb4c338aa47dedfa27f5a8e708.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W sumie, to u mnie wszystko wygląda finalnie tak samo (albo bardzo podobnie), mimo że smak jest różny.

No ale cóż, smacznego.

d34a1cefecb81c1e26ddeb690556d7d2.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„If you don't like the weather, wait a minute.” -- Scottish proverb

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
On 4/29/2024 at 2:31 AM, il Dottore said:

A ja znalazłem w Lidlu stejka - giganta. 🙂 Prawie pół kilo mięcha! I żadne tam "sharing" - sam go dzisiaj opędzluję z dedykacją dla Sylwini Spurek! 🙂 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

st1.jpg

Chłopie mieszkasz w krainie świetnej wołowiny i kupujesz plastyk fantastyk😀? Rzeźnik i tylko rzeźnik choć może być nieco drożej!

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat.