Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, ProjectPi napisał:

Nie wiedziales, ze niektorych ta forma rywalizacji nie interesuje?

Jaka rywalizacja? Mnie nie interesuje zadna rywalizacja. Zawsze przeciez znajdzie sie ktos kto ma "większego". 

Twoj niebudzetowy sprzet moze rownie dobrze byc ponizej budzetowego, co mogloby wyjasniac wiele z twoich wypowiedzi. 

Tyle w temacie. 

33 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

chciałem zobaczyć

to co chciales zobaczyc? czy juz nic?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

8 minut temu, Mikelas76 napisał:

Zawsze przeciez znajdzie sie ktos kto ma "większego". 

Ano wlasnie. Patrzac pobieznie na twoja stopke i tak widze, ze wygrywam, to i po co rywalizowac. Nie zainteresowanym.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

23 minuty temu, ProjectPi napisał:

tak widze, ze wygrywam, to i po co rywalizowac

Aha. 

To uznajmy ze wygrales i pochwal sie co masz. 

Po prostu.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

7 minut temu, Mikelas76 napisał:

To uznajmy ze wygrales i pochwal sie co masz.

Nie wspominalem jeszcze, ze chwalenie sie mnie nie interesuje?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

34 minuty temu, sir.jax napisał:

Zatem po co jeszcze dławiki na kablu zasilającym

Te na kablu tłumią zakłócenia na dużo wyższych f. 

36 minut temu, sir.jax napisał:

jakim cudem one wchodzą w korpus wtyczk

Wymiar jest na styk, większy ferryt nie zmieściłby się w korpus wtyczki.

Poza tym to taki dodatkowy filtr, który wg mnie nie szkodzi, a w szczególnych przypadkach może pomóc. 

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Jaki odsetek dostepnych na rynku kabli zasilajacych posiada wbudowane dlawiki. Bardzo proszę o odpowiedz.

Pomijalny. Powód jest banalny. Audiofile nie kupują przewodów zasilających o przekrojach 3x1mm2, raczej nie schodzą poniżej 2,5mm2, 4mm2 to taki standard żeby prądu nie zabrakło więc we wtyku raczej nic się już poza przewodami nie zmieści 😉

Tu potrzeba przewartościowania postrzegania przewodu zasilającego jako trakcji energetycznej, a spojrzenie na niego jak na zwykły trójnik RLC i poszukanie odpowiedzi na co poszczególne wartości rezystancji, indukcyjność i pojemności wpływają patrząc na zakłócenia w trybach CM, DM czy spadki napięć zasilania.

2 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Czekam tez, kiedy w koncu zrozumiesz, ze budowa i wykresy nie determinuja jakosci uzyskiwanej muzyki

Nigdy. Budowa determinuje jakość, a wykresy informują czy spelnione są pewne ustalone normy HiFi np. szerokość pasma przenoszenia czy dopuszczalne THD. Nigdy nie twierdziłem, że wzmacniacz z THD 0.5% brzmi gorzej niż taki z 0.001%. Wręcz przeciwnie. Używam tego pierwszego i dla mnie gra najlepiej ze wszystkich jakie slyszalem, ale nie jest to żadną regułą, a tylko moją projekcją jakości 😉 

21 minut temu, MariuszZ. napisał:

Audiofile nie kupują przewodów zasilających o przekrojach 3x1mm2, raczej nie schodzą poniżej 2,5mm2, 4mm2 to taki standard żeby prądu nie zabrakło więc we wtyku raczej nic się już poza przewodami nie zmieści 😉

Zmieszczą się czasem widełki 😉

Mariusz, tylko, że te przekroje przewodnika nie tylko na dsytrybucje prądu mają wpływ, ale też determinują właściwości RLC takiego kabla, zależy jaka izolacja i z czego, jakie wypełniene między żyłami, ekran, ile tego ekranu itd. 

W tych audiofilnych kablach jest wiele takich poniżej 2,5mm², nie tylko takie grubaśne jak piszesz. 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

28 minut temu, ProjectPi napisał:

Nie wspominalem jeszcze, ze chwalenie sie mnie nie interesuje?

Wszystko jasne. 

31 minut temu, MariuszZ. napisał:

Nigdy. Budowa determinuje jakość, a wykresy informują czy spelnione są pewne ustalone normy HiFi np. szerokość pasma przenoszenia czy dopuszczalne THD. Nigdy nie twierdziłem, że wzmacniacz z THD 0.5% brzmi gorzej niż taki z 0.001%. Wręcz przeciwnie. Używam tego pierwszego i dla mnie gra najlepiej ze wszystkich jakie slyszalem, ale nie jest to żadną regułą, a tylko moją projekcją jakości

Dlatego tacy uzytkownicy jak ty kupuja Toppinga, tacy jak ja sluchaja, porównują i kupuja hmmm.... nazwijmy to okresleniem "inne" zeby nie przedluzac tego wywodu. 

33 minuty temu, MariuszZ. napisał:

Pomijalny. Powód jest banalny. Audiofile nie kupują przewodów zasilających o przekrojach 3x1mm2

Yhm. 

A ktos oprocz Ciebie sluchal tych twoich kabli? Poprosil Ciebie o takie same, czy choc zrobil podobne? Nie sa raczej trudne w wykonaniu. 

22 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Dlatego tacy uzytkownicy jak ty kupuja Toppinga, tacy jak ja sluchaja, porównują i kupuja hmmm.... nazwijmy to okresleniem "inne" zeby nie przedluzac tego wywodu. 

O przepraszam, ja też mam Toppinga i to nie pierwszego i kupiłem go całkowicie świadomie 😊 Lubię po prostu brzmienie tego typu. "Zamulacze" mnie nie interesują, przechodziłem też tą fazę i wiem, że to nie jest moje granie.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

31 minut temu, Mikelas76 napisał:

ktos oprocz Ciebie sluchal tych twoich kabli?

Tak, ale nie interesuje mnie opinia innych bo one są szyte niejako na miarę mojego systemu, w moim środowisku odsłuchowym żeby nie przedłużać tego wywodu 😉 

31 minut temu, sir.jax napisał:

ale też determinują właściwości RLC takiego kabla, zależy jaka izolacja i z czego, jakie wypełniene między żyłami, ekran, ile tego ekranu itd.

Masz rację, ale czasami od pojemności wazniejsza jest indukcyjność czy wysoka rezystancja PE. Ja poszedłem na skróty wbrew audiofilskim standardom bo postrzegam sprawy nieco inaczej i uważam, że można taniej i prościej 😉

Edytowane przez MariuszZ.
15 minut temu, qbakos napisał:

Zamulacze" mnie nie interesują, przechodziłem też tą fazę i wiem, że to nie jest moje granie.

Ok, kazdy ma co lubi, kazdy ma swoj gust. Prawdziwa muzyka jest rozdzielcza i detaliczna w sposob ciepły czy analogowy, nie jasny i kliniczny.

Ale jak pisalem, kazdy z nas lubi cos innego.

14 minut temu, MariuszZ. napisał:

Tak, ale nie interesuje mnie opinia innych bo one są szyte niejako na miarę mojego systemu, w moim środowisku odsłuchowym żeby nie przedłużać tego wywodu

Ok wszystko jasne. 

1 minutę temu, Mikelas76 napisał:

Prawdziwa muzyka jest rozdzielcza i detaliczna w sposob ciepły czy analogowy, nie jasny i kliniczny.

Nie wszystkie Toppingi tak grają, trochę uległeś mitowi albo słuchałeś takiego modelu (zgaduę że na Sabre, bo tam jest wyjątkowo klinicznie). Te na AKM potrafią zagrać ciepło, ale też nie zaprzeczam, że wymagają trochę korekcji na EQ.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Ostatnio zarobiłem Elecaudio cs-361b wtykami Wattgate 320/360 Evo. Różne wtyki już zakładałem na ten kabel, ale to połączenie jest zaskakująco dobre. Od jakiegoś czasu zastanawiam się jakby wypadły z tym kablem Wattgate Audio Grade. Czy ktoś miał okazję porównywać zwykłe wtyczki Wattgate do tych audio grade?

Mam prośbę Panowie otóż szukam niedrogich kabli zasilających i moją uwagę przykuł IsoTek EVO3 Initium 1,5m i IsoTek EVO3 Premier 1,5m i moje pytanie brzmi, czy w podobnym budżecie znajdę lepiej brzmiące kable? (mogą być z AliExpress). Zaznaczam jednak, że interesują mnie gotowe przewody. 

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Teraz, Kuki12325 napisał:

Hej, miałem ten kabel i w tej cenie jest naprawdę super. Myślę, że z gotowców to bardzo dobry wybór.

Dzięki Maciej o to mi chodziło 🙂 opinie ma całkiem spoko i jak na budżetówkę to myślę, że będzie dobrym wyborem.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Tal napisał:

Dzięki Maciej o to mi chodziło 🙂 opinie ma całkiem spoko i jak na budżetówkę to myślę, że będzie dobrym wyborem.

Mój kolega używa go do Gustarda A22 i jest bardzo zadowolony. Jacek (sir.jax) też chyba go jeszcze ma w torze słuchawkowym jak się nie mylę.

2 minuty temu, Kuki12325 napisał:

Mój kolega używa go do Gustarda A22 i jest bardzo zadowolony. Jacek (sir.jax) też chyba go jeszcze ma w torze słuchawkowym jak się nie mylę.

Utwierdzasz mnie w przekonaniu, że będzie to dobry wybór 😉 Dzięki.

12 godzin temu, Tal napisał:

Mam prośbę Panowie otóż szukam niedrogich kabli zasilających i moją uwagę przykuł IsoTek EVO3 Initium 1,5m i IsoTek EVO3 Premier 1,5m i moje pytanie brzmi, czy w podobnym budżecie znajdę lepiej brzmiące kable? (mogą być z AliExpress). Zaznaczam jednak, że interesują mnie gotowe przewody. 

Mam jeden i drugi, lepszego niż Premier w tym budżecie raczej nie znajdziesz, a z gotowych śmiem twierdzić, że na pewno.

12 godzin temu, Tal napisał:

Dostałem go razem z DAC Moon 380 D DSD (teraz w szufladzie) i powiem, że można go stawiać obok takich (brandowanych) do 800-1000zł.

Jego miejsce jednak przy źródłach lub słuchawkowcach.

Edytowane przez sir.jax

1 godzinę temu, greg190872 napisał:

Rozwin opinie.

Myślę, że lepiej to zrobi ten od żelazka, który pisał przed Tobą.

Poproś, może znów dozna olśnienia i spłodzi kolejny wymiot, znaczy wywód.

2 godziny temu, sir.jax napisał:

Myślę, że lepiej to zrobi ten od żelazka, który pisał przed Tobą.

Poproś, może znów dozna olśnienia i spłodzi kolejny wymiot, znaczy wywód.

No to rzeczywiscie,jego miejsce jednak przy źródłach lub słuchawkowcach.

Dostałem go razem z DAC Moon 380 D DSD (teraz w szufladzie) i powiem, że można go stawiać obok takich (brandowanych) do 800-1000zł.
Jego miejsce jednak przy źródłach lub słuchawkowcach.

U mnie też grał z Lumin T2 a teraz z Auralic Vega S1

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W dniu 25.12.2024 o 18:13, dst89 napisał:

Ostatnio zarobiłem Elecaudio cs-361b wtykami Wattgate 320/360 Evo. Różne wtyki już zakładałem na ten kabel, ale to połączenie jest zaskakująco dobre. Od jakiegoś czasu zastanawiam się jakby wypadły z tym kablem Wattgate Audio Grade. Czy ktoś miał okazję porównywać zwykłe wtyczki Wattgate do tych audio grade?

Przestrzennosc i barwa wyzszej seriii jest na zupelnie innym poziomie. Przy nich EVO graja plasko i ubogo. Ale czy warto do takiego kabla to mam watpliwosci. Chyba ze jako inwestycja na przyszlosc pod inny kabel..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Z gotowych polecam oehlbach XXL. 

Faktycznie nie do dostania na naszym rynku ale miałem okazję kiedyś go testować z ich listwą i bardzo fajna konstrukcja mimo że nie wygląda i fajnie to grało

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Z gotowych polecam oehlbach XXL. 

Faktycznie nie do dostania na naszym rynku ale miałem okazję kiedyś go testować z ich listwą i bardzo fajna konstrukcja mimo że nie wygląda i fajnie to grało

428€ za 1,5m - jeszcze nadaje się do działu "tanie kable"?

• Pokaż nowe odpowiedzi