Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

@NRK jakich sieciówek obecnie używasz?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

12 minut temu, NRK napisał:

Mogę dać ci adres. Przyjdziesz i sobie sprawdzisz. 

Ta Aurora to mi leży w szafie nie używana.😀

Nie mam zamiaru, sprawdzić to mogę u siebie w swoim systemie i mojej akustyce.

Ale dziękuję za propozycję, jestem okablowany czym innym i dobrze mi z tym, zwłaszcza brzmieniowo.

😉

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

@Tajitsu

Mam 4 lub 5 isotek Premium, chyba z 8 wireworld stratuss, dwie te Aurory plus 3 listwy isotek sirius i jedna corvus.

4 minuty temu, sir.jax napisał:

sprawdzić to mogę u siebie w swoim systemie i mojej akustyce

Pękasz?😁

Edytowane przez NRK
5 minut temu, NRK napisał:

Pękasz

Dlaczego miałbym pękać? 

7 minut temu, NRK napisał:

Mam 4 lub 5 isotek Premium, chyba z 8 wireworld stratuss, dwie te Aurory plus 3 listwy isotek sirius i jedna corvus.

To wszystko kupiłeś, żeby leżało w szufladzie?

Teraz, NRK napisał:

U siebie na kwadracie każdy jest cwany.

Nie nie.

To nie tak, ale zawsze Ty możesz zabrać tę Aurorę, czy jaki tam masz inny kabelek i możesz wpadać do mnie.

Może w końcu będziesz w stanie odróżnić jeden przewód od drugiego.

Mam naprawdę lepsze rzeczy do roboty niż zabawa w słuchanie kabli.

Litości, daj żyć. Będę chciał iść na kabaret, to kupię sobie bilet na Neonówkę.

1 minutę temu, NRK napisał:

Będę chciał iść na kabaret, to kupię sobie bilet na Neonówkę.

Robią robotę! 🙂

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

3 minuty temu, Tajitsu napisał:

Robią robotę! 🙂

Na coś muszę iść.

Zimmera odwołali, kasę za bilety oddali.

Przecież ją na kable nie wydam.😄

Edytowane przez NRK

@NRK

Nikt nie każe słuchać kabli, raczej słuchamy muzyki....

Odwrócę zatem Twoją odpowiedź, daj już spokój idź sobie na tę Neonówkę i poszukaj sobie innego wątku.

Daj żyć chłopie, nie narzucaj swoich prawd objawionych.

Daj innym spokój, niech się wymieniają własnymi doświadczeniami wszystkim będzie lepiej, Tobie również. 

2 godziny temu, NRK napisał:

Mam naprawdę lepsze rzeczy do roboty niż zabawa w słuchanie kabli.

Litości, daj żyć. Będę chciał iść na kabaret, to kupię sobie bilet na Neonówkę

Ty po prostu nie dopuszczasz do siebie możliwości że kabel sieciowy "może grać", stąd twoje wyparcie tematu.

Złośliwością jest twój udział w tym wątku. Skoro kabel zasilajacy nic dla ciebie nie wnosi do dźwięku poza zasilaniem to marnujesz po prostu swój czas.

Na pewno masz jakieś twórcze hobby, co? Nie szkoda Ci czasu na te utarczki?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

W dniu 7.06.2023 o 07:34, Tajitsu napisał:

Zatem trzeba się zorientować kto produkuje w Chinach i obejrzeć produkty z każdej zmiany 🙂

Nic nie trzeba: włączasz ulubiony kawałek, i jeśli tło zamiast czarnego słyszysz, że jest żółte...

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Żółte tło, to będzie cieplejsze granie?

Być może któryś User rozwinie pojęcie wpływu koloru tła na barwę dźwięku 🙂

1 godzinę temu, Tajitsu napisał:

Być może któryś User rozwinie pojęcie wpływu koloru tła na barwę dźwięku 🙂

Nie. Proszę nie karmić.

8 godzin temu, spokojnie napisał:

Nie. Proszę nie karmić.

Dobrze. Najmocniej przepraszam 🙂

48 minut temu, robdob napisał:

dla zainteresowanych słyszeniem kolorów, itp. - zagadnienie synestezji

Ale to nie chodzi o rozróżnianie koloru sieciówki po brzmieniu systemu audio.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, bum1234 napisał:

Stary wytarty argument .... Bo JA słyszę!

😄

😄

😄

P.S.

A, I jeszcze następny  - "nie słyszałeś dobrego systemu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To nie jest pamięć brzmieniowa.

To przyjedz. To jest fakt ktory slyszy kilka milionow ludzi ma swiecie. Ale jak nie chcesz  tego usluszec to co ja zrobie, zyj sobie w tej swiadomosci i jest ok 😀 niewierzysz przyjedz. Niechcesz przyjechac ? Thats ok, be well

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Cybermike1
1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Ale to nie chodzi o rozróżnianie koloru sieciówki po brzmieniu systemu audio.

A slyszales takie pojecie jak barwa (kolory) instrumentow w muzyce? Skrzypce mają swoje zabarwienie, saksofon, trabka ? Wszystko ma inna barwe(kolor) dobry wzmacniacz stara sie przyblizyc te barwy zeby zblizyc sie do dzwieku instrumentow na zywo(podkreslam zblizyc)

Po to powstaly wzmacniacze drogie. Cos co z latwoscia oddaja lampy, a tranzystory gorzej. Potrafia to wzmacniace tranzystorowe z wysokich polek. Po to sa tamie marki jak Gryphon, Luxman, accuphase, Pass Labs, Mark Levinson, Conrad Johnson, Krell, Dan D Agostino Itd itp Czy ty miales takie marki wzmacniaczy w domu u siebie ? Na sprzecie towarzyszacym Ktory tez bedzie to pokazywal? Na bank nie miales, bo bys wiedzial o czym pisalem tutaj. kable zasilajace maja krytyczne zmaczenia jescli chodzi o barwę.

Podalem super tanie kable, zeby tego nie ograniczaly zebyscie nie wydawali zlodziejskich marzy w sklepach audio. Bo ja osobiscie uwazam ze ceny kabli zasilajacych firm kablarskich sa na odziejskiej marzy, nieadekwatnej do kosztow poniesionych na produkcje kabla. Podawalem przyklady ze mialem i kable po 23tys Acrolinki w swoim systemie, gdzie sam system jest o wartosci ponad 100k zl.

Edytowane przez Cybermike1
To przyjedz. To jest fakt ktory slyszy kilka milionow ludzi ma swiecie. Ale jak nie chcesz  tego usluszec to co ja zrobie, zyj sobie w tej swiadomosci i jest ok niewierzysz przyjedz. Niechcesz przyjechac ? Thats ok, be well
Przepraszam, nie mogę się powstrzymać czytając odn opinii milionów.
"If fifty milion people say a foolish thing, it's still a foolish thing". A. France.

Sent from hell using Tapatalk

11 minut temu, nurni napisał:

Przepraszam, nie mogę się powstrzymać czytając odn opinii milionów.
"If fifty milion people say a foolish thing, it's still a foolish thing". A. France.

Przyjedz, posluchaj, odnies sie do innych argumentow ktore podalem, a nie wyrywkowo bierzesz zdanie i starasz sie na tym zbudowac narracje

Przyjedz, posluchaj, odnies sie do innych argumentow ktore podalem, a nie wyrywkowo bierzesz zdanie i starasz sie na tym zbudowac narracje
Niczego się nie staram. Mam swoje zdanie - dałem się kiedyś na to (kable) złapać i na szczęście wyleczyłem.
Już pisałem w innym wątku - zadziwiające, że ŻADEN inny sprzęt nie jest tak podatny na druty, jak domowe audio.

Nieśmiało zapytam, co idzie w ścianie do najbliższego trafo ? Czy to 3x 2.5mm2 audiofilskiej firmy ? No i gniazdko to nie może być byle Legrand 😄

16 minut temu, nurni napisał:

Niczego się nie staram. Mam swoje zdanie - dałem się kiedyś na to (kable) złapać i na szczęście wyleczyłem.
Już pisałem w innym wątku - zadziwiające, że ŻADEN inny sprzęt nie jest tak podatny na druty, jak domowe audio.

Je tez sie wyleczylem, ale z drogich kabli zasilajacych - to lichwa. Na twoj argument ma prosta odpowiedz. Pomysl sie czym sa zasilane urzadznia wrazliwe na prad typu duze serwery, aparatura medyczna, duze komputery obslugujace duze firmy, przemysl kosmiczny(czekam az ktos wyrwie to slowo z kontekstu 🤭)maszyny wrazliwe na wachania pradu, caly przemysl elektrowrazliwy, poczytaj sobie dla jakiego przemyslu produkuje kable zasilajace Acrolink, skad wywodzi sie jego poczatek i co dalej robi. Zasilanie takich urzadzen ma byc stabilne, takich urzadzen nie zapina sie zwyklymi sznurowkami z marketu po 2 zl bo tego nie zapewniaja. Takimi sznurowkami nie zapinasz Gryphona Diablo 300 co ma tranformatory o gigantycznej pojemnosci i kondensatory wielkosci puszek po cocacoli bo ma miec zapewniony stabilny prad zeby ladowac te kondesatory podczas pracy. Nawet w scianie w domu masz solid core miedziany, z jakiegos powodu jest miedziany.

4 minuty temu, wrogmitomanow napisał:

Nieśmiało zapytam, co idzie w ścianie do najbliższego trafo ? Czy to 3x 2.5mm2 audiofilskiej firmy ? No i gniazdko to nie może być byle Legrand 😄

Nie, wystarczy, zwykly solidcore zazwyczaj 3x2.5mm2, wspolczesne okablowanie wewnetrzne/instalacyjne jest produkowane z miedzi. Legrand spokojnie starczy

Edytowane przez Cybermike1
10 minut temu, nurni napisał:

zadziwiające, że ŻADEN inny sprzęt nie jest tak podatny na druty, jak domowe audio.

Może dlatego, że inne sprzęty nie wydają z siebie tak złożonych dźwięków? Dla lodówki czy mikrofalówki nie ma znaczenia jakim kablem podłączysz, byle był zrobiony zgodnie ze sztuką. To nie jest żaden argument.

12 minut temu, nurni napisał:

Mam swoje zdanie - dałem się kiedyś na to (kable) złapać i na szczęście wyleczyłem.

To że ty nie słyszysz, bądź u ciebie nie ma różnic, nie oznacza, że u każdego tak jest i każdy tak ma.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

• Pokaż nowe odpowiedzi