Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Tajitsu napisał:

Takie Muszą Istnieć.

Oczywiście. Jak masz  wyobraźnię, autosugestię i silną wiarę😉

5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Wypożyczyć i się przekonać na własne uszy czy to tędy droga. 

I z powyższą wypowiedzią kolegi Kalasanty Ciaputko zgadzam się w 100%.

Ale nie z tą wcześniejszą, gdzie pisał o wyobraźni, autosugestii i wierze.

2 minuty temu, urkoni napisał:

Każdy z nas ma inny gust. Jeśli ktoś pisze, że to jest fajne to jest fajne dla piszącego, dla nas już niekoniecznie. 
Sybilanty to pewnie efekt za jasnego systemu i akustyki. Może zmiana DACka na coś "cieplejszego", spróbować innych ustawień kolumn(?) w pionie też, wzmacniacz "cieplejszy"🤔

Można spróbować, nawet z telefonu czy komputera, odpalić jakiś generator i sprawdzić kiedy zaczyna "kłuć" w uszy ( dla zdrowia głośników nie za głośno ). Może jakieś wytłumienie? 

Oczywiście można też "sieciówką", jeśli przyniesie efekt 😉

1 godzinę temu, urkoni napisał:

Dziś wiatr wieje  ,z różnych stron.Kolega kalasanty ,też tak coś w tym stylu pisze.

2 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Oczywiście. Jak masz  wyobraźnię, autosugestię i silną wiarę😉

Zapewniam Cię, że wystarczy w miarę dobry słuch. I oczywiście coś więcej na pokładzie niż Technics za 200 PLN + Altusy 🙂 

A jak wypadają dość tanie kable Groneberg Quattro Reference? Ktoś może ma doświadczenie? Robi się z tego kabla sercówki, rca/xlr oraz głośnikowe.  

8 minut temu, nieolo napisał:

A jak wypadają dość tanie kable Groneberg Quattro Reference? Ktoś może ma doświadczenie? Robi się z tego kabla sercówki, rca/xlr oraz głośnikowe.  

Polecam, fajne brzmienie na czarnym tle jak to bywa w niebieskich przewodach z OFC zwykle;

🙃

Zasilające fajnie dają 🤑

(W budżecie)   .

13 godzin temu, quatross napisał:

Polecam, fajne brzmienie na czarnym tle jak to bywa w niebieskich przewodach z OFC zwykle;

🙃

Zasilające fajnie dają 🤑

(W budżecie)   .

Możesz coś więcej napisać? pozrównywałeś je do zwykłych kabli czy jakiś innych budżetowych? 

Ciekawi mnie jak wypadają przy Sommercable Quadra Blue polecanych tutaj?

8 minut temu, nieolo napisał:

Możesz coś więcej napisać? pozrównywałeś je do zwykłych kabli czy jakiś innych budżetowych? 

Ciekawi mnie jak wypadają przy Sommercable Quadra Blue polecanych tutaj?

Nie polecam. Znam Quattro 😉

W dniu 3.11.2023 o 10:13, Adasza napisał:

Zapewniam Cię, że wystarczy w miarę dobry słuch. I oczywiście coś więcej na pokładzie niż Technics za 200 PLN + Altusy 🙂 

Masz Altusy i Technics-a za 2 stówki 🤔

4 godziny temu, quatross napisał:

Tak jak powiedziałem. Niczego dodać. 

To raz piszesz że fajne a następny post że nie polecasz!? Ja czegoś nie rozumiem?

4 godziny temu, quatross napisał:

Tak jak powiedziałem. Niczego dodać. 

To raz piszesz że fajne a następny post że nie polecasz!? Ja czegoś nie rozumiem?

Właśnie wszedłem na twój profil i quatross odnosi się do audi quatro!? O rany...

58 minut temu, quatross napisał:

Sam sobie odpowiedziałeś kut*sie obłąkany i nie "audi quatro", a Audi Ur-quattro DAZA jak mam byc precyzyjny 👿

Rany z bomby. Nie to że atomowej, niedOLO (...)

Ciężko z tobą gadać, może już nie odpowiadaj. Poproszę o wypowiedź kogoś innego odnośnie Groneberg. 

Edytowane przez nieolo
18 minut temu, nieolo napisał:

Ciężko z tobą gadać, może już nie odpowiadaj. Poproszę o wypowiedź kogoś innego odnośnie Groneberg. 

Możesz prosić. Odnośnie Quattro JA tu jestem!

Zrób sobie DIY 😁

W dniu 6.11.2023 o 14:37, nieolo napisał:

To w końcu jak? Bo ja chyba mało domyślny jestem dzisiaj...

Nie to niebo ciebie chodzi

W dniu 6.11.2023 o 22:59, nieolo napisał:

Właśnie mega ciężko zrozumieć ostatnio tego użytkownika. 

Słyszałem że są dragi które trzymają kilka dni. 

Al

W dniu 10.11.2023 o 17:24, Piotr Sonido napisał:

Nie to niebo ciebie chodzi

Właśnie mega ciężko zrozumieć ostatnio tego użytkownika. 

Słyszałem że są dragi które trzymają kilka dni. 

Albo tygodni 🙂 

Ktoś jeszcze coś o Groneberg?

15 godzin temu, nieolo napisał:

Al

Albo tygodni 🙂 

Ktoś jeszcze coś o Groneberg?

Z AI to na pewno nie mamy do czynienia. Bo to by był krok wstecz dla ludzkości tak działająca sztuczna inteligencja 😛

A kilkutygodniowo trzymający drag? 

No jest to możliwe scenariusz całkiem prawdopodobny

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Z AI to na pewno nie mamy do czynienia. Bo to by był krok wstecz dla ludzkości tak działająca sztuczna inteligencja 😛

A kilkutygodniowo trzymający drag? 

No jest to możliwe scenariusz całkiem prawdopodobny

Może trzymają tak jak kable...:)

• 1 miesiąc później...

Podniosę temat.

W systemie używam Isoteka Premier EVO3 do wzmacniacza, Audioquest NRG do przedwzmacniacza gramofonowego i streamera. Fajnie się to wszystko zgrywa. Prąd wychodzi z listwy TagaHarmony PF1000 v2, niestety sama listwa jest podłączona do gniazdka zwykłym kablem zasilającym z kompletu.

W związku z tym mam pytanie - wystarczy jakiś budżetowy kabel typu Taga Harmony lub Isotek Innitium do zasilania listwy czy szukać czegoś lepszego np Premiera klejnego czy coś w tym budżecie?

12 minut temu, Jareqw napisał:

Podniosę temat.

W systemie używam Isoteka Premier EVO3 do wzmacniacza, Audioquest NRG do przedwzmacniacza gramofonowego i streamera. Fajnie się to wszystko zgrywa. Prąd wychodzi z listwy TagaHarmony PF1000 v2, niestety sama listwa jest podłączona do gniazdka zwykłym kablem zasilającym z kompletu.

W związku z tym mam pytanie - wystarczy jakiś budżetowy kabel typu Taga Harmony lub Isotek Innitium do zasilania listwy czy szukać czegoś lepszego np Premiera klejnego czy coś w tym budżecie?

Możesz z grubsza opisać cały swój system? Kolumny, źródło, wzmacniacz?

Generalnie im lepszy kabel zasilający tym lepiej, ale do budżetowych gratów też nie ma co przesadzać. Taga to jest dobra żeby do niej konsolę i tv podłączyć, a nie audio. Ja tak mam. Wepnij wzmacniacz bezpośrednio do ściany i porównaj z gniazdem direct w tej Tadze. U mnie obicna dynamikę i rozdzielczość.

Tanio i dobrze można poskładać coś z chińskich kabli np Xangsane i do tego wtyki 109 Monosaudio. Ewentualnie Yarbo 8000, Ricable u4p.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

31 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Możesz z grubsza opisać cały swój system? Kolumny, źródło, wzmacniacz?

Wzmacniacz FezzAudio SilverLuna, Zestawy głośnikowe PylonAudio Diamond18,przedwzmacniacz gramofonowy FezzAudio GaiaMM, streamer Bluesound Node, kable głośnikowe Chord ClearwayX, interkonekty Chord C-line i Audioquest BigSur. Gra to fajnie a po podpięciu Isoteka do wzmacniacza poprawiła się zdecydowanie rozdzielczość i stereofonia, za to streamer po zasileniu Audioquestem zyskał na dociązeniu, lepszy bas, rozdzielczość. Gra to naprawdę fajnie i satysfakcjonująco, tylko zastanawia mnie kwestia zasilania listwy.

37 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Taga to jest dobra żeby do niej konsolę i tv podłączyć, a nie audio.

U mnie p podpięciu listwy podniosła się szczegółowość dzwieku i dzwiek sie wygladzil. Bylo zdecydowanie lepiej. Ale prawdziwa poprawa nastapila po zmianie kabli zasilajacych, szczegolnie w streamerze...to byl dla mnie szok 🙂 Od tego zaczely sie moje poszukiwania kabli zasilajacych.

7 minut temu, Jareqw napisał:

Gra to naprawdę fajnie i satysfakcjonująco, tylko zastanawia mnie kwestia zasilania listwy.

Cieżko powiedzieć, bo nie wiadomo czego ty oczekujesz od dźwięku. Pewne jest jedno, wymiana tego paździerza od zestawu zawsze daje progres. Kabel zasilający listwę jest tak samo ważny, jak robisz na wejściu wąskie gardło to potem następne kable nie ulepią z piachu. Żeby inaczej nie powiedzieć. 🙂

Kabel Tagi od razu odpuściłbym sobie. Szkoda kasy.

Edytowane przez staropolanka2000

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Dzięki za pomoc, tak też właśnie myślałem. No cóż, odłożę troszkę i chyba pojdę w Isoteka premier, bo działa naprawdę fajnie, jak na takie pieniądze.

ten temat to "tanie kable zasilające" a nie jest to zakładka hiend, kwestia tani jest tu dyskusyjna.

ciekawy jestem ile osób wymienia kable (w szczególności zasilające) nie z powodów "że tło będzie czarniejsze" - ogólnie z powodów sonicznych - lecz z powodów, hmm innych. bo chcą mieć porządek w okablowaniu, dopasowaną długość, solidniejsze wtyki, przewód. po prostu nie pasuje im kabel dostarczany ze sprzętem.

ja głównie z tego powodu kupuję nowe kable, tyczy to też innych kabli, rca czy spdif.

akurat w tym tygodniu zakupiłem sobie nowe kabelki, dlatego pochwalę się jednymi z najtańszych zasilających w tym wątku 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ro35

649 zł za kabel zasilający to absolutnie nie jest cena HiEnd-owa. Ja nazwałbym ją rozsądną.

Ja kable wymieniłem bo usłyszałem różnicę w dźwięku, na plus oczywiście 😉 A że lepiej wyglądają, mają lepsze wtyki, solidniej siedzą w gniazdach to tylko dodatkowe "plusy dodatnie".

• Pokaż nowe odpowiedzi