Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Mialem kilka roznych wtykow viborga

Mam podobną opinię o wtykach Viborga, to znaczy miałem stare topowe 512 gold i nie są to dobre wtyki, delikatnie mówiąc. Żadnych nowych nie miałem, opieram się na opinii kolegi odnośnie srebrzonych. Sam nie mam zamiaru ich zamawiać. Będą rodowane Monosy.

Zamówiłem tego MPSa zamiast Yarbo 1100 że względu na swoje doświadczenia z innymi kablami tej marki. Mam już USB hd920 i HDMI hd633, jestem z nich bardzo zadowolony. Oba dały mi spory progres, szczególnie USB, mimo że srebrny to nie rozjaśnia, fajnie szczegółowy, bardzo dobra separacja. Inny kolega też miał już dawno temu wtyki RCA MPS'a i bardzo chwalił, jako nieustępujące znanym, drogim markom.

A 1100 zawsze można potem kupić. 🙂

Dzień bez muzyki dniem straconym.

• 2 tygodnie później...
W dniu 24.07.2024 o 08:17, fkzetor napisał:

Podkuję ścianę za meblami. Easy. Beton, drewno, suporeks, kabel elec. Wszystko się podda woli człowieka xD 

Wszystko się poddało woli człowieka

I serio jak to mierzyłem i sprawdzałem jak się ten wąż zgina i ile zajmie z końcówką to wyglądało że nie wejdzie. Weszło i szafka 1cm od ściany. Wraca kolejnym otworem prosto do gniazda wzmacniacza.

Na drugim foto inny patent. Tak prowadzę głośnikowy. Nie przecina się z zasilaniem i ma najkrótsza drogę do kolumny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20240813_160838.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od wczoraj u mnie kabelek MPS M17, na rodowanych wtykach Monosaudio 109.

Sprawdziłem go najpierw pod końcówką mocy, a potem pod dacem. Zdecydowanie mój najlepszy kabel zasilający jak do tej pory. Pogonił Yarbo 8000 i Tunami V2, oba oprawione w te same wtyki co MPS. Równy w całym paśmie, więcej informacji, których nie było na tamtych kablach, fajny, jędrny bas. Dużo powietrza. Tak mi się spodobał, że zamówiłem jeszcze 3 sztuki po 1.5 metra. 🤣

Jako że się już obkupiłem, to mogę zdradzić, że aktualnie jest znakomita promocja w sklepie Mpsa, na ten kabelek i nie tylko. Udało mi się kupić wtyki Herkules schuko oraz Hades IEC niewiele powyżej połowy ich standardowej ceny. Normalna cena za 1.5m tego kabelka to ponad 700zl.

Enjoy. 🙂

Ukryta Zawartość

20240820_151737.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez staropolanka2000

W dniu 13.08.2024 o 16:47, fkzetor napisał:

Tak prowadzę głośnikowy. Nie przecina się z zasilaniem i ma najkrótsza drogę do kolumny.

To, że mogłby się "przecinać" nie jest niczym złym. Potencjalnie złe ich ułożenie to tylko takie, gdy na dłuższym odcinku byłyby równolegle i blisko siebie.

59 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Od wczoraj u mnie kabelek MPS M17, na rodowanych wtykach Monosaudio 109.

Miałem ten kabel tylko wersję głośnikową. Niestety u mnie siadła góra na tym kablu. Wykonanie top. Zrobiłem zwrot, ale niestety jestem w plecy za vat i cło.

Edytowane przez cortes

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Godzinę temu, cortes napisał:

Miałem ten kabel tylko wersję głośnikową. Niestety u mnie siadła góra na tym kablu. Wykonanie top. Zrobiłem zwrot, ale niestety jestem w plecy za vat i cło.

Głośnikowego nie miałem okazji posłuchać.

Co do vatu i cła, jak zamawiam powyżej 150euro, to dzielę zamówienie i płacę osobno, żeby kwota nie przekroczyła tej wartości. W podsumowaniu zamówienia jest wtedy informacja, że VAT jest wliczony, powyżej tej kwoty wartość jest pomniejszona o VAT, który trzeba uiścić w swoim kraju na terenie UE. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi cokolwiek doliczyli.

• 2 tygodnie później...

Wjechały dzisiaj 3 kolejne Mps M-17. Łącznie mam już cztery. W systemie mam 6 kabli zasilających (nie licząc zasilaczy liniowych) i kwestią czasu jest jak dokupię kolejne dwa. Promocja się skończyła, cena wróciła do starego poziomu czyli 700zl za 1.5m. Dwa są na rodowanych Monosaudio 109, jeden na wtykach Mpsa, schuko Herkules gold i Hades IEC rod. Ostatni jest na schuko Herkules i Monosaudio 109, oba złocone. 

Jestem happy, a kto nie kupił niech żałuję. 😜

Ukryta Zawartość

20240904_101656.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdyby ktoś potrzebował gołego Oyaide Tunami V2 1.8 metra oraz Yarbo 8000 na rodowanych Monosaudio 109 to mam na sprzedaż. Można znaleźć na OLX lub zapraszam na priv.

57 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Gdyby ktoś potrzebował gołego Oyaide Tunami V2 1.8 metra oraz Yarbo 8000 na rodowanych Monosaudio 109 to mam na sprzedaż. Można znaleźć na OLX lub zapraszam na priv.

Co interesującego wniosły te przewody do muzyki, której słuchasz?

De gustibus non est disputandum

2 minuty temu, Yankes napisał:

Co interesującego wniosły te przewody do muzyki, której słuchasz?

Ogolne odmulenie, wzrost dynamiki, więcej powietrza, szersza scena, więcej szczegółów, smaczków w nagraniach. Ten kabel jest za tani w stosunku do tego, co oferuje. Wtyki MPSa również oceniam wysoko, nie mulą, są otwarte. Niestety aktualnie nie ma w ofercie rodowanej wtyczki schuko z serii Hades, jest tylko iec, a Herkules można kupić komplet, ale tylko złocony. Nawet złocone są fajne i otwarte, nic nie muli.

W dniu 21.08.2024 o 11:18, staropolanka2000 napisał:

Co do vatu i cła, jak zamawiam powyżej 150euro, to dzielę zamówienie i płacę osobno, żeby kwota nie przekroczyła tej wartości. W podsumowaniu zamówienia jest wtedy informacja, że VAT jest wliczony, powyżej tej kwoty wartość jest pomniejszona o VAT, który trzeba uiścić w swoim kraju na terenie UE. Jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi cokolwiek doliczyli.

W przypadku mojego zakupu kabli głośnikowych nie było takiej możliwości. I nie chodzi o fakt jego zapłacenia tylko możliwość jego odzyskania w ,,Polszy" który zgodnie z przepisami celnymi nie jest możliwy jeżeli towar nie opuścił UE.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

34 minuty temu, cortes napisał:

W przypadku mojego zakupu kabli głośnikowych nie było takiej możliwości. I nie chodzi o fakt jego zapłacenia tylko możliwość jego odzyskania w ,,Polszy" który zgodnie z przepisami celnymi nie jest możliwy jeżeli towar nie opuścił UE.

Tak, jeżeli masz parę przewodów, cena za całość jest ponad 150 euro i nie ma możliwości rozdzielenia zamówienia, to klops. Ja każdy kabel zamówiłem osobno, przyszło kilka paczek i zero dodatkowych opłat. Czasem trzeba przełknąć gorzką pigułkę, jeżeli zamawia się w ciemno. Przy tym zasilającym nie zauważyłem, żeby góra siadła jak u Ciebie na głośnikowym, wręcz przeciwnie, otworzyła się.

Ja mam problem z ostatnim zamówionym kablem, wysłany 21 sierpnia, nie było od początku aktualizacji śledzenia w aplikacji, a wczoraj pierwszy raz status się zaktualizował o informacje, że wysyłka została anulowana. Sprzedający twierdzi, że niczego takiego nie zrobił, ja tez nie. Czeski film. Miał ktoś coś podobnego?

przypominam, że temat jest o "tanich" kablach 😉

i dobrze wiedzieć, czy jakiś kabel, jeżeli wnosi zmiany to gdzie. bo chyba tak samo nie jest w przypadku podpięcia: wzmacniacza, końcówki mocy, preampu, dac, gramofonu, transportu... itd.

bo jeżeli w torze mam np. zwykle cztery urządzenia (u mnie to końcówka mocy, preamp, dac, streamer lub transport cd lub bluray lub tv, lub procesor kd), to jeżeli kupiłbym cztery kable jak wyżej to czterokrotnie więcej odmuli mi system?

Edytowane przez ro35
18 minut temu, ro35 napisał:

przypominam, że temat jest o "tanich" kablach 😉

i dobrze wiedzieć, czy jakiś kabel, jeżeli wnosi zmiany to gdzie. bo chyba tak samo nie jest w przypadku podpięcia: wzmacniacza, końcówki mocy, preampu, dac, gramofonu, transportu... itd.

bo jeżeli w torze mam np. zwykle cztery urządzenia (u mnie to końcówka mocy, preamp, dac, streamer lub transport cd lub bluray lub tv, lub procesor kd), to jeżeli kupiłbym cztery kable jak wyżej to czterokrotnie więcej odmuli mi system?

W moim systemie słychać wyraźnie każdą zmianę okablowania, w szczególności tego zasilającego. Największe zmiany słychać w końcówce mocy oraz dacu, z resztą jest to dosyć powszechna opinia, którą potwierdzam. Co nie oznacza, że zmiany w pozostałych komponentach są małe, czy kosmetyczne. Również słychać wyraźnie. Oczywiście pisanie o przyrostach czterokrotnych czy ileś tam krotnych jest niepoważne. Nie da się tego zmierzyć, ani policzyć. Dla mnie są to zmiany warte zachodu.

Kable podlinkowałem, gdy były w promocji po około 460-480zl za odcinek 1.5m. Najtaniej mi się udało kupić z jakimś kuponem poniżej 450zl. Uważasz, że cena nie kwalifikuje tego kabla w kategorii tanie? Tym bardziej w odniesieniu do jakości, której próżno szukać w tym budżecie, a nawet wyższym. Testowałem już parę kabli w oryginalnych konfekcjach producentów powyżej 2 tysięcy i nie uważam, żeby któryś był lepszy od tego M17. 🤷

ok, przesadziłem, nie są to zbyt drogie kable 🙂 no bo też dział hifi, nie hajend

ale mimo wszystko, uważam że powinno się podawać dokładną konfigurację. nawet gdy wpięto końcówkę mocy. jaką. bo mogę mieć wątpliwość. a może rotel xxx jest mniej czuły na zmianą kabla niż np. marantz yyy ?

11 minut temu, ro35 napisał:

ok, przesadziłem, nie są to zbyt drogie kable 🙂 no bo też dział hifi, nie hajend

ale mimo wszystko, uważam że powinno się podawać dokładną konfigurację. nawet gdy wpięto końcówkę mocy. jaką. bo mogę mieć wątpliwość. a może rotel xxx jest mniej czuły na zmianą kabla niż np. marantz yyy ?

Jeżeli Ciebie interesują szczegóły, to w moim profilu w zakładce "o mnie" masz wszytko rozłożone na czynniki pierwsze. Nie ma potrzeby robić tutaj elaboratów. A że różne sprzęty różnie reagują na zmianę okablowania, to fakt, ale nie o tym jest ten wątek. 

dlatego jeszcze raz, jak mantra, jak ktoś zmienił kabel i usłyszał zmianę. informacja jaki sprzęt.

trzeba to podkreślać "wężykiem". to forum publiczne, ktoś kupi i będzie rozczarowany. bo nie odmuli(ło) jego np. streamera.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Od startu tematu minęło już trochę czasu i napisano kilka linijek. 

Ile to jest teraz tanio? Za kabel zasilający?

To chyba zależy od zasobnosci portfela. Dla jednego tanio to będzie do 200zl a dla tego co ma drogi sprzęt i nie liczy się z kasą to 2tys zł czy nawet więcej też będzie tanio. 

Jeśli ten kabel, który poleca @staropolanka2000 rzeczywiście potrafi w systemie wprowadzić takie zmiany o jakich On pisze to te 500 czy nawet 700 zł to można napisać że to tanio i wielka okazja.

Trzeba być jeszcze osobą, która takie zmiany jest w stanie usłyszeć. 

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Dla jednych Iphone za 5000zl to jest tanio, a dla niektórych tel z androidem za 800zl to jest już dużo 🤷

Wszystko w zależności od zarobków i wydawanych pieniędzy w ciągu miesiąca. 

Dla jednych Iphone za 5000zl to jest tanio, a dla niektórych tel z androidem za 800zl to jest już dużo
Wszystko w zależności od zarobków i wydawanych pieniędzy w ciągu miesiąca. 

Dokladnie tak. Dlatego moim zdaniem ciekawszym indykatorem bylo by podac relacje ceny danego element (jak np. sieciowka) do ceny calego systemu. To lepiej obrazuje, jakie znaczenie ma dany element dla danego uzytkownika audio niezalznie od jego mozliwosci finansowych.
2 godziny temu, xajas napisał:

To lepiej obrazuje, jakie znaczenie ma dany element dla danego uzytkownika audio niezalznie od jego mozliwosci finansowych.

Obrazuje także jak wielką wiarę we "wpływ" sieciówki pokłada dany użytkownik.

18 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Ogolne odmulenie, wzrost dynamiki, więcej powietrza, szersza scena, więcej szczegółów, smaczków w nagraniach.

Twoje opowieści wpisują się w trend, jakoby nie tylko drogie hajend wydumy "grają", bo "tanie" też (nawet te marne 450 zł. za odcinek 1,5m to obiektywnie jest też przekręt)...bo to zależy od pierdyliarda czynników i "konfiguracji" 🤣.

Jeżeli takie zmiany byłoby obiektywnie, realnie i powtarzalnie słychać, znaczyłoby to tyle, że masz strasznie liche, niestabilne zasilacze w swoich urządzeniach audio.

Edytowane przez iro III
4 godziny temu, xajas napisał:

Dokladnie tak. Dlatego moim zdaniem ciekawszym indykatorem bylo by podac relacje ceny danego element (jak np. sieciowka) do ceny calego systemu. To lepiej obrazuje, jakie znaczenie ma dany element dla danego uzytkownika audio niezalznie od jego mozliwosci finansowych.

Nie dał bym więcej chyba niż 5 procent. Chyba, tak licząc na palcach.

Z ciekawości zajrzałem do tego wątku, no i proszę - deja vu i deja lu. I to wielokrotnie.

1 godzinę temu, iro III napisał:

znaczyłoby to tyle, że masz strasznie liche, niestabilne zasilacze w swoich urządzeniach audio.

Ile razy pisałeś podobne rzeczy? Kilkaset, czy może "tylko" kilkadziesiąt? Naprawdę jeszcze Ci się to nie znudziło?

Czyżby frustracja faktem, że wrażliwość słuchowa innych osób stoi na wyższym, niż Twój poziomie była aż tak wielka, że co rusz trzeba dawać jej upust?

Kupować teraz to mi się nie chce tych kabelków, choć ja nie jestem specjalnie" słyszący kable" z chęcią bym je przetestował.

Sam z poł roku temu kupiłem dwa kable z OLX, od gościa który sam je robi, dałem w sumie z przesyłką poniżej 700zł i chciał bym porównać czy po tych kablach MPS nastąpi jakaś zmiana na plus.

Kupiłem takie kable.

Ukryta Zawartość

Do streamera A8 ten pod 1, a do wzmaka ten ze zdjęcia numer 7.

Zastąpiły mi takie kable z Ali co to były kiedyś kupowane poniżej 100zł.

Poprawa na pewno nastąpiła, ale jaka to nie jestem w stanie powiedzieć bo wymieniałem wszystko naraz, czyli Arcama sa30 , zastąpił wzmak Qudrala plus DMP A8, nowe kable XLR i USB, plus Kondycjoner Tagi PC7000, no i te nowe zasilające.

Ogólnie mój system nie potrzebuje odmulenia,dynamika jest dobra,powietrza sporo , scena szeroka i dużo szczegółów.

Brakuje mi trochę tego ciepła, bo i kolumny Cantona grają trochę za analitycznie.

Z chęcią sprawdził bym te kable MPS, i może zmienił kable XLR i USB, na całe miedziane, bo te Xangsane mam ze srebra lub z dużym jego dodatkiem, a to raczej ciepełka nie doda.

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

10 minut temu, treinerek napisał:

Kupować teraz to mi się nie chce tych kabelków, choć ja nie jestem specjalnie" słyszący kable" z chęcią bym je przetestował.

Sam z poł roku temu kupiłem dwa kable z OLX, od gościa który sam je robi, dałem w sumie z przesyłką poniżej 700zł i chciał bym porównać czy po tych kablach MPS nastąpi jakaś zmiana na plus.

Kupiłem takie kable.

Ukryta Zawartość

Do streamera A8 ten pod 1, a do wzmaka ten ze zdjęcia numer 7.

Zastąpiły mi takie kable z Ali co to były kiedyś kupowane poniżej 100zł.

Poprawa na pewno nastąpiła, ale jaka to nie jestem w stanie powiedzieć bo wymieniałem wszystko naraz, czyli Arcama sa30 , zastąpił wzmak Qudrala plus DMP A8, nowe kable XLR i USB, plus Kondycjoner Tagi PC7000, no i te nowe zasilające.

Ogólnie mój system nie potrzebuje odmulenia,dynamika jest dobra,powietrza sporo , scena szeroka i dużo szczegółów.

Brakuje mi trochę tego ciepła, bo i kolumny Cantona grają trochę za analitycznie.

Z chęcią sprawdził bym te kable MPS, i może zmienił kable XLR i USB, na całe miedziane, bo te Xangsane mam ze srebra lub z dużym jego dodatkiem, a to raczej ciepełka nie doda.

Miedź z posrebrzaną miedzią(w sensie mix) też Ci dadzą ciepełko 

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Bukaj napisał:

Miedź z posrebrzaną miedzią(w sensie mix) też Ci dadzą ciepełko 

Takie mam głośnikowe i ich na pewno nie będę wymieniał bo w ich cenie nic lepszego od Neotecha NES 3004mk2 nie kupię.

XLR i USB wolał bym teraz z dobrej miedzi już bez dodatku srebra, no i jeszcze jakiś fajny koaksjal by się przydał.

Godzinę temu, treinerek napisał:

To zrób sobie go na złotych wtykach Mpsa z serii Herkules. Tylko patrz bo jest tam wtyk, który wygląda łudząco podobnie do iec, a jest to jakiś wtyk wysokopradowy 20A, który nie będzie pasował do gniazda. Jak chcesz, to odezwij się na priv, to Ci podlinkuje.

Xangsane są srebrzone jakimś srebrem, które wyostrza i rozjaśnia, dobre srebro tego nie robi. Ja mam USB Mps HD 920 ze srebra i byłem zaskoczony, że gra jak najlepsza miedź plus ma najlepsze cechy srebra, dobrze zdefiniowany bas, powietrze i masę szczegółów. Niestety ten kabel gdy nie jest w promocji jest dosyć drogi.

Edytowane przez staropolanka2000

2 godziny temu, mood napisał:

Ile razy pisałeś podobne rzeczy? Kilkaset, czy może "tylko" kilkadziesiąt? Naprawdę jeszcze Ci się to nie znudziło?

Nie wiem ile razy, przy okazjach takich jak ta.

To jest prawda, która jest stała, prawda nie może być nudna.

2 godziny temu, mood napisał:

Czyżby frustracja

Oho, kolejny podwórkowy "psychoanalityk".

To jest dopiero nudne, wjazd z "psychoanalizą", jako kontrargument.

5 godzin temu, iro III napisał:

Nie wiem ile razy, przy okazjach takich jak ta.

To jest prawda, która jest stała, prawda nie może być nudna.

Oho, kolejny podwórkowy "psychoanalityk".

To jest dopiero nudne, wjazd z "psychoanalizą", jako kontrargument.

Iro - przepraszam. Ten wjazd personalny był zupełnie niepotrzebny. Dałem się ponieść głupiej irytacji wywołanej lekturą tego wątku.

• Pokaż nowe odpowiedzi