Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, ASURA napisał:

Pomysłodawca proszony o założenie palarni na Twerskiej w Moskwie

Starbucks ogłosił, że właśnie wraca z biznesem do Rosji.

No to stracili klienta.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6501102
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, il Dottore napisał:

Starbucks ogłosił, że właśnie wraca z biznesem do Rosji.

No to stracili klienta.

Myślisz że się tym przejmują mając wróble w oczach....

 

 

 

 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6501257
Udostępnij na innych stronach
 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )



Ta sama kawa, w dwóch ujęciach, bez HDR.

656539366bd48176a8511575a8c993f4.jpg9e3f68af94046d8c1d87f98b668915e0.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6501267
Udostępnij na innych stronach
Weź że zrób  zdjęcie na białej kartce do drukarki; zbalansuj poziom bieli i ci wyjdzie kolor kawy
Ale ja i tak piję kawę z włoskiego ekspresu, tak że ten.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6501312
Udostępnij na innych stronach
7 godzin temu, partick napisał:
10 godzin temu, ASURA napisał:
Weź że zrób  zdjęcie na białej kartce do drukarki; zbalansuj poziom bieli i ci wyjdzie kolor kawy

Ale ja i tak piję kawę z włoskiego ekspresu, tak że ten.

Można pić z ekspresu za 100 tyś. Jak kawa będzie źle zmielona albo słabej jakości to lipa. 

Tu niby mam średnie palenie a dość mocno

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6501417
Udostępnij na innych stronach

No przecież wiadomo że młynek rządzi ale... wszystko po drodze jest jednak równie istotne i ma wpływ na finalny smak kawy

 

kawa widzę jest tak jak piszesz bliżej mocniejszego palenia i dochodzi do punktu że dalej jeśli jest z dobrej jakości ziarna nie powinno się go przekraczać bo dużo ciekawych smaków jak i finiszów przejdzie nam obok i nawet nie poczujemy.

 

Dziś kolejne tysiąc kaw w ekspresie przeszło za tym mimo centralnego zmiękczacza wody (i połykacza ogromnych ilości soli) filtra węglowego od Brity kolejne odkamienianie ekspresu 10% Liquid Dezcal firmy Urnex. Najpierw oczywiście back flusch. Odkamienianie 8 godzin co by chemia miała czas rozpuścić kamień. Rano płukanie z chemii obiegu ekspresu. Parę kaw i rozbieranie, czyszczenie smarowanie smarem dopuszczonym do żywności i składanie grupy co by następne 1000 kaw zostało zrobione bez problemu

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6502110
Udostępnij na innych stronach
10 godzin temu, ASURA napisał:

kolejne odkamienianie ekspresu 10% Liquid Dezcal firmy Urnex

kwas cytrynowy nie wystarczy?

odkamienialiśmy kawał instalacji amoniaku i starczało...tam było ponad 200 atmosfer

 

 

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6502292
Udostępnij na innych stronach
26 minut temu, piramidon napisał:

kwas cytrynowy nie wystarczy?

odkamienialiśmy kawał instalacji amoniaku i starczało...tam było ponad 200 atmosfer

 

 

To zależy które uszczelki chcesz mieć całe a które do wymiany

Urnex zabarwia wodę na zielono i wtedy wiem że jest tylko lekki nalot a poza tym jest już lata sprzedawany do ekspresów kawowych

 

Nie chce mi się robić doktoratu lub płacić przy okazji frycowego

 

Skoro jesteś chemikiem? małe pytanko OT na PM

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6502331
Udostępnij na innych stronach

Też ostatnio użyłem Urnex jest bardziej naturlany niż te bardzo chemiczne odkamieniacze i bardziej bezpieczny. Ja robię odkamienianie co 3 miesiące. CO 1000 kaw to z 14 miesięcy by mi zajęło. Smarujesz tlykotę wajche w środku smarem czy cos jeszcze?

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6502958
Udostępnij na innych stronach

Ale ta kawa jest powtarzalna. 250 gram i ani jeden shot nie poszedł do kosza, chyba 😂 

 

Darvea moja nowa palarnia, nie mogę doczekać się Meksyku. Jutro pewnie skończę Peru. A jeszcze polecają oni kawę do espresso z Kamerunu jakoś polubiłem bardziej te owocowe smaki niż czekoladowe zwłaszcza po zmianie mój kanał na płaskie ziarno

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6503737
Udostępnij na innych stronach
20 godzin temu, Szkice napisał:

Smarujesz tlykotę wajche w środku smarem czy cos jeszcze?

Coś zżarło, wczoraj odpisywałem....

Smaruję współpracujące krzywki, osie w miejscach podparcia i wszystkie części ruchome gdzie następuje tarcie.

Do smarowania uszczelek nie jestem przekonany, nie wiem jak odporne są na smar a te 30 i więcej tysięcy kaw powinny wytrzymać bez smarowania.

Później parę razy przepłukuję sekcję (dobrze jest zdjąć prysznic co by się nie zanieczyścił) Po założeniu prysznica i przepłukaniu pierwszą kawę robię i wylewam  dopiero kolejne kawy piję 

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6503750
Udostępnij na innych stronach

I ogólnie się dowiedziałem że mam SBDU czyli single bojler, który obsługuje parę i wodę. Bardzo słabo oznaczona jest to w polskich sklepach sprzedających ten model. Dowiedziałem się tego na grupie facebookowej zagranicznej. A długo myślałem że to HX który też był oznaczony tak gdzieś chyba w konesso

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6503769
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, Szkice napisał:

I ogólnie się dowiedziałem że mam SBDU czyli single bojler, który obsługuje parę i wodę. Bardzo słabo oznaczona jest to w polskich sklepach sprzedających ten model. Dowiedziałem się tego na grupie facebookowej zagranicznej. A długo myślałem że to HX który też był oznaczony tak gdzieś chyba w konesso

Nie narzekaj, jedno bojlerowce potrafią fajne być

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6504059
Udostępnij na innych stronach

Kawowe dylematy Włochów

 


Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6504280
Udostępnij na innych stronach

Nie narzekam, ale powinno to być napisane po ludzku a nie że mam się dowiadywać z zagranicznych forów.

 

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Urzeka mnie widok kawy wciąż mimo że narzekam jak mąż na żonę co go wkurw ia

IMG_20250312_163959.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6504477
Udostępnij na innych stronach
23 minuty temu, Szkice napisał:

Urzeka mnie widok kawy wciąż mimo że narzekam jak mąż na żonę co go wkurw ia

Ja tam dla odmiany wywalam cremę aż do skutku, tego się nie da pić...

Zamiast robić esy floresy na mleku zadbał byś co by się kawa z mlekiem lepiej wymieszała, weszła w reakcję dojrzewania co by się fajnie przegryzła jak lekko ostygnie

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6504497
Udostępnij na innych stronach

Cześć Kawosze! 😊

Od jakichś 3 lat zacząłem pić regularnie kawę. Jedną dziennie, rozpuszczalną typu Jacobs Kronung/Velvet.
Jednak zamierzam zacząć pić "coś" lepszego, czyli kawę prawdziwą.
Oferta na rynku jest tak bogata, że naprawdę trudno się zdecydować tym bardziej, że temat mam słabo rozpoznany.
Oczywiście najprościej kupić porządny ekspres, który sam mieli i robi różne rodzaje kawy.
Jednak zastanawiam się również nad jakąś dobrą kawiarką. Do tego trzeba dokupić dobry młynek.
Co wybrać by kawa miała optymalny smak i nie traciła na wartości podczas przygotowania?
Czy tu działa zasada - im drożej tym lepiej, czy niekoniecznie?
Dodam, że nie jestem zwolennikiem wyrzucania pieniędzy w błoto i ślepej wiary w to, że lepszą jakość uzyskam tylko jak więcej zapłacę.
Oszustów przecież nie brakuje, dlatego proszę o porady - co kupić niedrogiego, ale dobrej i sprawdzonej jakości.

Edytowane przez soundchaser
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6507849
Udostępnij na innych stronach

Z Jacobs Kronung/Velvet przerzuć się na Nescafe Clasic już 184 złotych kilo!

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

 

 

 

Drożej niż dobra kawa z dobrej palarni za tym to dobre musi być co tam będziesz ponosił niepotrzebne wydatki na drogie młynki, ekspresy do kawy....

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6507851
Udostępnij na innych stronach

Tak, woda ma kluczowe znaczenie nie tylko z kawą; po co młynki?


Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6507854
Udostępnij na innych stronach

 Sprawa z światowymi brakami kawy i wzrostem cen się rypła!

 

"Rynki: według Marex, fundusze mogą upłynnić część swoich pozycji spekulacyjnych w nadchodzących miesiącach, powodując spadek cen

Według André Acosty, dyrektora Marex Commodity Solutions Latam, fundusze mogą upłynnić część długich pozycji utrzymywanych na rynkach kontraktów terminowych w ciągu najbliższych dwóch kwartałów, jeśli ceny utrzymają się poniżej szczytów z lutego"

 

 Spekulantów dobił Wietnam sam tylko zwiększając rok do roku światową produkcję o 1,3% i na ten moment mamy nadprodukcję na wysokości 0,87%. Przy tak wyżyłowanych na giełdach cenach każdy rolnik zadba o to żeby więcej kawy wyprodukować i dobrze zarobić; szykuje nam się nadprodukcja przy 3- 8 zbiorów kawy rocznie nie będzie to daleko w czasie...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6510137
Udostępnij na innych stronach

Dojrzewam powoli do kupna ekspresu do kawy. Rozważałem ekspres kolbowy z młynkiem i bez i doszedłem do wniosku, że wystarczy mi z wbudowanym młynkiem pod warunkiem, że jest przyzwoitej jakości.
Budżet do 3.000 zł. Drogą eliminacji skoncentrowałem się na dwóch modelach:

Lelit Anita PL042TEMD 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i Sage Barista Pro

image.thumb.png.962b0e46b019abb7449358ce0ef5d383.png

Obydwa posiadają system PID co uważam za dość ważną rzecz.
Skłaniam się ku Anicie ponieważ z tego co czytałem w necie - jest produkowana we Włoszech, a Barista w Chinach, a także dlatego że ma właśnie podobno dość dobry młynek Lelit Fred.
Nie wiem jaki młynek "siedzi" w Sage, ale z opinii na forach wynika, że jest gorszy. 

Pytanie do rozeznanych w temacie - jakie znacie inne ekspresy do 3.000 PLN z przyzwoitym wbudowanym młynkiem? Wiadomo, że w tym budżecie cudów nie oczekuję, tylko tyle by ekspres robił dobrą (przyzwoitą) espresso. Przy tej cenie skazany jestem na pompę wibrującą, ale czy to ma takie duże znaczenie oprócz głośności pracy?
Na co jeszcze zwrócić uwagę? Moc 1000 W jest wystarczająca czy powinna być wyższa?
Wybralibyście inny ekspres w tej cenie? Jaki?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6512978
Udostępnij na innych stronach

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja się nad tym zastanawiałem, ale że piję głównie latte macchiato, to odpadł.

Wbudowana wajcha do ubijania, to zdecydowanie fajna rzecz.

29434d7f927466805c63da3d338b213e.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6513078
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, soundchaser napisał:

Dojrzewam powoli do kupna ekspresu do kawy. Rozważałem ekspres kolbowy z młynkiem i bez i doszedłem do wniosku, że wystarczy mi z wbudowanym młynkiem pod warunkiem, że jest przyzwoitej jakości.
Budżet do 3.000 zł. Drogą eliminacji skoncentrowałem się na dwóch modelach:

Lelit Anita PL042TEMD 

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i Sage Barista Pro

image.thumb.png.962b0e46b019abb7449358ce0ef5d383.png

Obydwa posiadają system PID co uważam za dość ważną rzecz.
Skłaniam się ku Anicie ponieważ z tego co czytałem w necie - jest produkowana we Włoszech, a Barista w Chinach, a także dlatego że ma właśnie podobno dość dobry młynek Lelit Fred.
Nie wiem jaki młynek "siedzi" w Sage, ale z opinii na forach wynika, że jest gorszy. 

Pytanie do rozeznanych w temacie - jakie znacie inne ekspresy do 3.000 PLN z przyzwoitym wbudowanym młynkiem? Wiadomo, że w tym budżecie cudów nie oczekuję, tylko tyle by ekspres robił dobrą (przyzwoitą) espresso. Przy tej cenie skazany jestem na pompę wibrującą, ale czy to ma takie duże znaczenie oprócz głośności pracy?
Na co jeszcze zwrócić uwagę? Moc 1000 W jest wystarczająca czy powinna być wyższa?
Wybralibyście inny ekspres w tej cenie? Jaki?

Istotne ile osób będzie korzystać i ile kaw dziennie będziesz robił i co potrafisz z kawy wycisnąć. Może spokojnie wystarczy Ci z grubej blachy Bialetti jak jesteś manualny to na prawdę wiele więcej można dobrego zrobić niż z tymi budżetowymi PID-ami  a przy okazji za zaoszczędzone pieniądze kupować lepszą kawę

W ekspresie zwróć uwagę czy jest możliwość ingerencji w temperaturę i ciśnienie to najbardziej istotne parametry co by na dzień dobry ustawić parzenie pod palenie z palarni i gatunek danej kawy. Do reszty dojdziesz lub nie z czasem sam

 

Młynek w nim powinien mieć płynne ustawienie grubości mielenia bez tego d... z całą zabawą w kawę!
U mnie w znacznie lepszym młynku istotne jest dla smaku przesunięcie o "piczny" włos a nie 3 lub więcej stałych narzuconych przez fabrykę nastaw...

Takich przestaw robi się od otwarcia kawy wiele bo kawa co dwa trzy dni dojrzewając po paleniu ucieka nam z ulubioną nutą smakową

 

1000Wat sygnalizuje że na pewno nie będzie wyrabiał z ilością pary potrzebnej do cappuccino. Jak pijesz samą kawę to jeden problem mniej a jak z mlekiem to non stop będziesz przy długim czasie spieniania powodowanym małą wydolnością pary miał przegrzane mleko (przypominam max 60*Celsjusza)

No i zamawiaj przez internet, jak Ci nie spasuje to do 14 dni można zwrócić

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6513108
Udostępnij na innych stronach
58 minut temu, ASURA napisał:

Istotne ile osób będzie korzystać i ile kaw dziennie będziesz robił

Ha, piję jedną kawę dziennie. Moja kobieta tylko czasem. W tygodniu - tylko w pracy i tam nie mam wyboru - tylko rozpuszczalną. W weekend będę tylko się rozkoszował lepszą kawą z ekspresu. Ktoś może zapytać - po co mi w takim razie ekspres do tak rzadkiego użytku?
Mam taki kaprys...nigdy tego nie spróbowałem, więc dlaczego mam sobie odmawiać? Życie jest krótkie, a ja już swoje przeżyłem i dobrą kawę piłem dosłownie kilka razy...u kogoś kto mnie poczęstował, albo na stacji benzynowej. 😆
Nawet jak będę pił kawę jedynie w weekendy, to chcę mieć dobry ekspres. A na emeryturze pewnie będę pił częściej, ale to jeszcze trochę czasu minie, bo zamierzam też pracować, ale może już u siebie w domu.

Godzinę temu, ASURA napisał:

W ekspresie zwróć uwagę czy jest możliwość ingerencji w temperaturę i ciśnienie to najbardziej istotne parametry

A to nie PID właśnie odpowiada za ingerencję w temperaturę? Jak tego nie ma to system nagrzewa się i schładza więc nie ma kontroli nad tym parametrem. Chyba, że się mylę...
Ciśnienie też jest podczas parzenia stałe - od 9 barów.

Godzinę temu, ASURA napisał:

Młynek w nim powinien mieć płynne ustawienie grubości mielenia bez tego d... z całą zabawą w kawę!

W Lelit Anita grubość ustawia się pokrętłem z tego co widziałem na filmie, a w Sage - jest 35 stopniowa regulacja. To chyba wystarczająco, czy nie?

Godzinę temu, ASURA napisał:

1000Wat sygnalizuje że na pewno nie będzie wyrabiał z ilością pary potrzebnej do cappuccino.

Filmiki w necie pokazują, że zrobienie cappuccino w tych ekspresach jest bardzo proste i skuteczne. 
Anita ma 1000 W i nie wiem jaką dyszę do spieniania, więc teoretycznie powinien być problem z tego co piszesz.
Sage PRO - 1850 W i porządną dyszę z 4 otworkami, więc tu jest teoretycznie w porządku.

Gdyby nie info w necie, że Sage ma gorszy młynek i robiony w Chinach to brałbym właśnie ten ekspres.
 

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6513157
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, ASURA napisał:

U mnie w znacznie lepszym młynku istotne jest dla smaku przesunięcie o "piczny" włos a nie 3 lub więcej stałych narzuconych przez fabrykę nastaw...

A jaki masz młynek?

W sumie to nie wiem czy ja bym to wyczuł tak, jak Ty. 
Nie jestem audiofilskim kawoszem. 😉

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6513176
Udostępnij na innych stronach
  • Moderatorzy
5 minut temu, soundchaser napisał:

Nie jestem audiofilskim kawoszem. 😉

Mam w domu Saeco Gran Aroma Delux z dużym tabletem. Mam , to korzystam ale obecnie nie robimy pianek, mixów z mlekiem , kapucziny tylko czarną kawę.

Więc sam dla siebie to wybrałbym dobry młynek i 2 kawiarki w rozmiarze 6 i 10. Na resztę szkoda kasy.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6513184
Udostępnij na innych stronach
10 minut temu, stench napisał:

Więc sam dla siebie to wybrałbym dobry młynek i 2 kawiarki w rozmiarze 6 i 10. Na resztę szkoda kasy.

Ale kawiarka nie zrobi dobrego espresso, a mi najbardziej właśnie na tym zależy. Cappuccino, Latte - przy okazji jak będę miał ochotę, czy bardziej żona.

Odnośnik do komentarza
https://www.audiostereo.pl/topic/151203-kawa/page/110/#findComment-6513194
Udostępnij na innych stronach
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.