Skocz do zawartości
IGNORED

Teac UD-503 vs UD-505

Rekomendowane odpowiedzi

Zreszta ja sie nie dziwie tej niewiedzy, bo czerpiac wiedze z tego forum mozna sie dowiedziec takich bzdur ze do 8 Tys Sony jest najlepsze a do 30 Tys sansui... Wiec radze spojrzec troche szerzej I na inne fora. To ze nie ma tu fanboja Teac ktory lata po watkach I wciska to kazdemu nie znaczy ze Teac nic nie znaczy

6 minut temu, piotrek7 napisał:

A ja nigdy nie jeździłem  Jaguarem. A mimo to daleko mi do wciskania wszystkim, że to mało znacząca marka  bez znaczenia dla całej branży samochodowej

Ty masz chyba jakiś problem ze sobą? gdzie ja cokolwiek wciskam tu wszystkim? ton pytający od tego jest to forum żeby sobie wyjaśnić pewne rzeczy i pomagać, lepiej  niech od teraz wypowiadają się osoby które miały styczność z UD-503 , UD-505 autora tematu przepraszam za offtop.

10 minut temu, Dune napisał:

Ty masz chyba jakiś problem ze sobą?

Raczej ty ze sobą.

Jeśli tak dobrze znasz się na psychiatrii jak na audio, ja mogę być o siebie spokojny ? 

A tak na marginesie, jestem szczęśliwym posiadaczem TEAC NT-503 

Teraz, rafal735r napisał:

To teraz NT-505 ?

Myślałem o nim. Jednak zmieniając przetwornik raczej zdecyduję się tym razem na R2R. Tak dla odmiany  

Ja się nie znam na tych internetach. I tak ostatnie miesiące to 99% z Tidala leci. Zastanawiam się po co ja NASa stawiałem. 

?👈

W dniu 26.08.2020 o 22:24, rafal735r napisał:

Jeżeli Teac nie wzbudza zaufania to co wzbudza? Te chińskie DACki których pełno wszędzie? Toppingi czy inne Audio GD?

Szczytem ignorancji jest stawianie w jednym rzędzie takiego padła jak Topping z Audio Gd. Bo co, jedno i drugie z Chin? Poczytaj o marce, założycielu  i jego podejściu do budowania urządzeń. Potem przejrzyj portfolio obu marek. Gdzie się kończy topping a gdzie audio gd. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

6 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Szczytem ignorancji jest stawianie w jednym rzędzie takiego padła jak Topping z Audio Gd. Bo co, jedno i drugie z Chin? Poczytaj o marce, założycielu  i jego podejściu do budowania urządzeń. Potem przejrzyj portfolio obu marek. Gdzie się kończy topping a gdzie audio gd. 

W cenie znacznie wyżej ?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

5 godzin temu, marcinmarcin napisał:

W cenie znacznie wyżej

Urządzenia Audio Gd są korzystnie wycenione względem tego co oferują.

19 godzin temu, rafal735r napisał:

Tak, raz że więcej, dwa że niżej chodzi. Po prostu jest ten bas w całej rozciągłości.

dzieki za odpowiedż,u mnie może być za dużo basu,już z hd10 jest dużo

U mnie HD10 sprawdził się tylko jak miałem KEF R300 i Denona PMA-2000 który basu miał nadto. W tedy Hegel zdjął ten bas i było OK. Ale jak dobralem kolumny do pomieszczenia, które grają pełnym pasem, nie mają podbitego basu i normalny wzmak, który nie eksponuje dołu okazało się że Hegle graly sucho. 

?👈

3 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

3 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Urządzenia Audio Gd są korzystnie wycenione względem tego co oferują.

Nie twierdzę że gra się pomiarami ale.... ? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A gadanie o "muzykalności" przy takim poziomie zniekształceń jest dobrze skomentowane porównaniem do tego czy jedzenie z brudnych naczyń może poprawić smak.... W sumie może ?

Więc pytanie czy uczciwie, obiektywnie mierzący się topping jest takim padłem, czy na odwrót... 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

czy uczciwie, obiektywnie mierzący się topping jest takim padłem,

Jest przyzwoitym przetwornikiem w swej klasie cenowej. Niczym więcej. 

Nie jest killerem. Nie zjada dwu, trzy, cztero czy dziesięciokrotnie droższych przetworników. Nie depcze po piętach kilkadziesiąt  razy droższemu dCS o czym zażarcie przekonywał niedawno na forum jeden z naganiaczy. 

A suche parametry i wartości liczbowe nie grają. Posłuchaj kiedyś dobrego gramofonu . To tak aby zobrazować tą tezę

Edytowane przez piotrek7
3 godziny temu, marcinmarcin napisał:

gadanie o "muzykalności" przy takim poziomie zniekształceń jest dobrze skomentowane porównaniem do tego czy jedzenie z brudnych naczyń może poprawić smak...

A kolega to słuchał któregokolwiek, czy się tylko wykresów naczytał? Bo jak nie słuchał, to jakby jadł z pustego talerza. Te wykresy z ASR to sobie można wsadzić, przekonałem się nausznie mając dwa toppingi w domu, a teraz mając Audio gd. 

55 minut temu, rafal735r napisał:

Proszę bez podniecania się. 

Któryś słuchal Teac? Jak nie to out. 

Bo co? ? Słuchałem 501, coś jak Topping d10, d30 tylko gorzej po Usb ?

TEAC nie kosi wszystkiego. I nigdy nie robił tego. Topping zaś nigdy nie był rewelacją i nadal nią nie jest. Za to TEAC jest dobrym przetwornikiem uznanego i zasłużonego producenta. Topping jest średniobudżetowcem producenta "na dorobku"

Znów gówno burza nadchodzi.Problem to jest taki, że większość użytkowników ma problem ze zrozumieniem prostych zdań pisanych po Polsku. I nie tylko tu, ale na całym forum. Nałatwiej to jest ujadać.

13 godzin temu, rafal735r napisał:

U mnie HD10 sprawdził się tylko jak miałem KEF R300 i Denona PMA-2000 który basu miał nadto. W tedy Hegel zdjął ten bas i było OK. Ale jak dobralem kolumny do pomieszczenia, które grają pełnym pasem, nie mają podbitego basu i normalny wzmak, który nie eksponuje dołu okazało się że Hegle graly sucho

no właśnie,żródło musi wpasować się w system i akustykę pomieszczenia,ja teraz słucham na kolumnach,gdzie na basie jest sb acoustic wo24p,jest pełna kompensacja baffle step i basu jest troszkę za dużo,bo ten przetwornik potrafi poruszyć powietrzem i  generuje olbrzymi tzw.room gain i tu mi się hegel dobrze wpasował ,mam też daca kupionego od forumowego kolegi -ta sama kość co w heglu,ale jest lepsze zasilanie,każda sekcja ma osobne i jest lampa w torze -granie bardziej dociążone ,ale za dużo basu.Ten sam dac z wzmacniaczem hegla gra super,z końcówką mocy i lampowym pre lepiej gra hegel,dlatego śmieszy mnie zacietrzewienie niektórych userów,którzy bronią swego sprzętu jak niepodległości-gra cały system i trzeba umieć go zestawić,bo potem są takie opinie,że sucho ,do d... itp.Co do Teaca ,to na pewno dobry dac,ta firma nie robi bubli.rafal735r napisał,że u niego nowa wersja tego daca jest lepsza i jak widzę sprzedaje starszą wersję,ale w innym systemie i akustyce może być na odwrót-u mnie tak było z dacami hegla,testowałem wszystkie,brałem nowe ze sklepu(norweski soundgarden) a kupiłem o dziwo najstarszy i najtańszy model ,bo w moim ówczesnym systemie zagrał najlepiej.

Edytowane przez szpotek73
literówka

Model HD10 wcale tani nie był bo kosztował w czasie premiery 5000zł po nim był chyba bezpośrednio HD20 następca starszego modelu HD11 tu cena spadła o 1000zł dziwne trochę, używam HD11 jak dla mnie gra to bardzo dobrze żadnych problemów z basem nie doświadczam, hegel ładnie wyciągnął średnicę, rozdzielczość na górze bardzo dobra w przyszłym roku przesiadka na HD20, 25 jakiekolwiek problemy z basem to raczej połączenie wzmacniacz/kolumny albo akustyka.

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

Topping jest średniobudżetowcem producenta "na dorobku"

Podobnie jak Audio Gd, tyle że Topping ma pomiary a to drugie złotouchą otoczkę.. 

Rafał, nie słyszałem nigdy żadnego daca Teaca choć kiedyś posiadałem wzmacniacz tej firmy. Rozglądam się za daciem i jeśli ten Twój, którego sprzedajesz spasowałby się w mój system lepiej niż Aune, którego posiadam to pewnie byłbym zainteresowany Twoim Teaciem. Pytanie czy jesteś w stanie udostępnić na odsłuch. 

4 godziny temu, Dune napisał:

Model HD10 wcale tani nie był bo kosztował w czasie premiery 5000z

zgadza się ,ale ja kupowałem póżniej i kosztował mnie nowy w Norwegii połowę polskiej ceny,hd11był trochę droższy,a grał praktycznie tak samo,tak samo dobrze,oczywiście kwestia wpasowania w system najważniejsza....teraz mam dużo lepsze kolumny i wzmocnienie,pewnie byłaby róznica na plus z droższymi modelami wtedy jej nie slyszałem,hd 10 zagrał najbardziej analogowo,przyjemnie

15 godzin temu, zeta-j napisał:

To teraz teac kosi wszystko? hegle nagle bez basu? a topping nie tak dawno był rewelacją, a teraz padło hahha to forum jest jedyne...

Czemu raptem kosi? Teac mam od dawna, zmieniam tylko modele na wyższe i cenie je wiele lat świetlnych wyżej od przereklamowanego Hegla. 

5 godzin temu, Dune napisał:

Model HD10 wcale tani nie był bo kosztował w czasie premiery 5000zł po nim był chyba bezpośrednio HD20 następca starszego modelu HD11 tu cena spadła o 1000zł dziwne trochę, używam HD11 jak dla mnie gra to bardzo dobrze żadnych problemów z basem nie doświadczam, hegel ładnie wyciągnął średnicę, rozdzielczość na górze bardzo dobra w przyszłym roku przesiadka na HD20, 25 jakiekolwiek problemy z basem to raczej połączenie wzmacniacz/kolumny albo akustyka.

Z tym ze Hegel u nas od początku był wysoko wyceniany, dla mnie sporo za wysoko biorąc pod uwagę co oferują.  Ceny zostały mocno napompowane przez dystrybutorów, dlatego duża część tych urządzeń pochodzi chociażby bezpośrednio z NO. Ale to już inny temat. 

Sam wszystkie Hegle miałem z NO. 

2 godziny temu, aiki napisał:

Rafał, nie słyszałem nigdy żadnego daca Teaca choć kiedyś posiadałem wzmacniacz tej firmy. Rozglądam się za daciem i jeśli ten Twój, którego sprzedajesz spasowałby się w mój system lepiej niż Aune, którego posiadam to pewnie byłbym zainteresowany Twoim Teaciem. Pytanie czy jesteś w stanie udostępnić na odsłuch. 

Sorry, ale raczej nie chce mi się bawić w wysyłki w obie strony. 

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi