Skocz do zawartości
IGNORED

hi-endowy wzmak typu drut ze wzmocnieniem (neutralny)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, p0is0n napisał:

Nie miałeś,nie masz i mieć nie bedziesz zadnego systemu

O..

p0is0n, - pomysł na nick z zerami okazał się trafiony..

14 minut temu, 747 napisał:

O..

p0is0n, - pomysł na nick z zerami okazał się trafiony..

Prawdę Ci napisał. Bredziłeś, że w Bydgoszczy jesteś znaną personą w środowisku audio, że wielu audiofilom pomogłeś swoją wiedzą, że noszą tam ciebie na rękach itd.

Masz pecha. Kilku znanych i poważnych audiofilów z Bydgoszczy, na innym forum potwierdziło przy świadkach, że nikt tam nigdy o tobie nie słyszał! Masz urojenia!

Zostałeś zdemaskowany i skończył się sen o magicznym ekspercie od siedmiu boleści. Musisz teraz sobie znaleść inny obszar udawania eksperta. Może wędkarstwo? Albo robienie na drutach? Tu już jesteś skończony. 

Edytowane przez sly30
6 minut temu, sly30 napisał:

Zostałeś zdemaskowany

Skoro jesteś z Poznania, to odwiedź byłego właściciela Laser 66 i nie zawracaj mi dziecino więcej głowy, lecz pamietaj że będziesz pośmiewiskiem forum.

1 minutę temu, 747 napisał:

Skoro jesteś z Poznania, to odwiedź byłego właściciela Laser 66 i nie zawracaj mi dziecino więcej głowy, lecz pamietaj że będziesz pośmiewiskiem forum.

Ty jesteś już dawno pośmiewiskiem. Jedyny twój kontakt ze sprzętami audio to komisy, właśnie takie jak kiedyś Laser 66. Tyle twojego, że mogłeś odwiedzać takie komisy, napatrzyć się i pogawędzić. Dawaj tu tych super audiofilów z Bydgoszczy, którym swoją wiedzą pomogłeś poprawiać ich systemy. No śmiało… :-)))

Edytowane przez sly30
9 minut temu, sly30 napisał:

Tu już jesteś skończony

Tak, tak, wszyscy w domu ?

1 minutę temu, sly30 napisał:

Ty jesteś już dawno pośmiewiskiem

Skoro handlowałeś ciuchami, i szło ci nieźle, to gratuluję, hi end audio , to nie jest dziedzina w której się zrealizujesz, nie jesteś do tego stworzony, po prostu.

Ale ja nie pracuje w branży audio i nie zamierzam. Skoro jednak ty jesteś stworzony do high endu, to pokaz te swoje patenty i wynalazki. Pokaz swój super system. Podaj tu wykaz osób którym pomogłeś w poprawieniu ich audio. Śmiało, dawaj…. :-)))

23 minuty temu, sly30 napisał:

Śmiało

Jak będziesz gotowy na zlecenie wykonania energetycznej linii zasilającej system, to będziemy rozmawiać.

Do tego momentu zamiast uruchamiać system, rozpocznij gromadzić środki na ten cel.

Jeśli ona powstanie, Twoi znajomi, będą również moimi znajomymi...

Linia nie jest tania.

Moja praca gratis.

Będziesz mógł swoim kumplom pokazywać, będą w niej drapać, by dowiedzieć się co jest w środku..

......

5 minut temu, sly30 napisał:

Jakiego Janusza

Byłego właściciela sklepu Laser 66, przy ul Głogowskiej, nie pamiętam nazwiska, w Poznaniu nie może być nie znany, popytaj znajomych.

38 minut temu, sly30 napisał:

to pokaz te swoje patenty i wynalazki

Tak, zaraz pokaże, zamieszcze fotki, objaśnienia, co na czym polega i dlaczego tak a nie inaczej..

Daj mi namiary do osób, które są tymi znaczącymi audiofilami w mieście, odwiedzę ich w swoim czasie, może opiszą na forum wrażenia z takiego spotkania, może się okaże że są w mylnym błędzie, .. tylko niech to nie będą młode osoby nowobogackie, tych odrzuć, szkoda mojego cennego czasu.

Daj mi namiar do osoby, która dostarcza Tobie informacji na mój temat, żeby tylko to nie był nasz wspólny znajomy, który jeśli w życiu miał ze mną kontakt 30 - 40 godzin to jest wszystko, a są tacy z branży, zwłaszcza jeden, Pan Marek Pietras, z Szemis Audio Konsultant, - na nasz region, dawno temu, który godzin spędzonych w moim towarzystwie ma na koncie liczone w okolicach ponad tysiąca.. od Niego polecam czerpać informacje.

Pisałem już w okolicach 2014 roku o tym audiofilu, prowadził salon 400 metrów od mojego miejsca zamieszkania który miał najlepsze warunki akustyczne z mi znanych, budynek o potężnych murach, do połowy wkopany w ziemię.

Godzinę temu, sly30 napisał:

Pokaz swój super system

Po co pociskasz takie tanie pier,,ły ?

Mam system testowy, system docelowy jest w budowie i długo jeszcze będzie, za pomocą pstryk , to sprzęt i kable wykonują Twoi znajomi, ja wykonuje jeden kabel dwa - trzy miesiące, a głośnikowy pół roku.

Materiały na nie kosztują mnóstwo kasy, a ta nie leci z nieba, sam wiesz ile kosztuje dobry kabel, więc to co jest w środku też musi nieźle kosztować.

W życiu w pewnym momencie podjąłem decyzję, albo gromadzę pieniądze albo wiedzę, wybrałem to drugie, gdyż posiadając, jest na czym oprzeć dalszą egzystencję, ale nie o egzystencje tylko tu chodzi, lecz o to by nie pozwolić innym być od nich zależny.

O nic innego nie chodzi żadnemu zdrowemu psychicznie człowiekowi.

Być panem swojego losu.

Nie potrzebuję do absolutnie niczego na ten moment, żadnego gotowego produktu hi end, żadnej firmy, z żadnego poziomu cenowego.

Nic.

Zero.

Wiem jak sprawuje się każda technika elektromagnetyczna, czyli ta podstawowa, gdzie przemiany energii sa dominujące, nie zajmuję się pie..łami, lecz rzeczami decydującymi.

Zamieszczałem filmiki pracującego sprzętu i wskazywałem na błędy, nawet informowałem, że nigdy takie nie powinny trafić na rynek, na swój sposób klienci są przez tych producentów "okradani".

52 minuty temu, 747 napisał:

Byłego właściciela sklepu Laser 66, przy ul Głogowskiej, nie pamiętam nazwiska, w Poznaniu nie może być nie znany, popytaj znajomych.

No i znów leżysz i kwiczysz. Powołujesz się na człowieka, który niby ma ciebie uwiarygodnić i nawet nie wiesz jak się nazywa, nawet jakie ma imię! Nie ma żadnego Janusza i nigdy nie było. Szefem i właścicielem był człowiek znany i szanowany w poznańskim środowisku audio…..Jurek. A dla ciebie….Pan Jurek. 

Masz pecha, bo znam człowieka ponad 30 lat. Dawno nie mieliśmy kontaktu ale specjalnie żeby ciebie zdemaskować , to zadzwoniłem do niego pół godziny temu. Nie pamięta żadnego domorosłego naukowca, wynalazcy ani geniusza z tematu audio. Ani z Bydgoszczy ani z innych miast. Owszem , pamięta gościa z Bydgoszczy, który był u nich 4-5x i przywoził sklecone w domu kable RCA. Kable te wyglądały słabo ale jak na domowe samoróbki grały nieźle, przy czym nie mogły się równać z markowymi. I tyle twojego geniuszu. Takich domowych sklecaczy kabli było wtedy kilku w każdym województwie. Sukcesów na tym polu nie odniosłeś, bo minęło 25 lat i nie masz dziś nic do zaoferowania. Znów się tylko ośmieszyłeś. Uważaj na kogo się powołujesz, bo masz pecha, że znam bardzo dużo osób.

52 minuty temu, 747 napisał:

Do tego momentu zamiast uruchamiać system, rozpocznij gromadzić środki na ten cel.

Podaruj sobie ten bełkot i nie martw się o moje środki… :-))

Edytowane przez sly30
Godzinę temu, sly30 napisał:

super system

Super system, oparty o Reimyo, był prezentowany w salonie producenta przewodów, byłem na tym evencie, - jako osoba, nie mógłbym mieć nic wspólnego z nikim z osoób, którym ów przekaz się podobał, po wejściu do pomieszczenia jedyne co usłyszałem, to to, że producent okablowania nie posługuje się specjalnym do żył "minusowych" typem metalurgii w przewodach które pracowały.

Ja czegoś takiego po prostu nie mogę słuchać dłużej niż chwilę / z powodu wyostrzonej wrażliwości / i to tylko przez szacunek dla osób, którym dobrze życzę.

Jeżeli u takich audiofili dopytywałeś o mnie to napiszę samodzielnie - nie znam nikogo, i nie zamierzam poznawać.

Z potrzeby takich kontaktów się wyrasta.

Wyrasta się z wielu rzeczy, będziesz wyrastał i Ty, będzie Tobie zwyczajnie wstyd za pociskane głupoty i kłamstwa.

Dla mnie osobiście poza wzmacniaczem Relentless, domyślam się że też pre z zestawu, wszystko inne co jest z wyjątkami kompletnych urządzeń jak OnGaku i wybitnej techniki na rynek japoński, kosztującej krocie, wykonywanych na zamówienie, - nie istnieje nic !

To podzespoły, materiały i komponenty, z których dopiero można skonstruować urządzenie w pełni zadawalające, czyli z zablokowaną jakościa tylko przez krótką kołdrę fizyki !

Zdaję sobie sprawę jak trudne jest to do przyjęcia, ale przyjmij do wiadomości, że tam gdzie Ty wybierasz się szukając dźwięku, inni już byli, niektórzy wracają, jeszcze inni podejmują przemyślenia, co z tym zrobić, jak moja skromna osoba i wynikiem przemyśleń są rozwiązania innowacyjne, niezwykle wyszukane i jeszcze bardziej kosztowne.

........

9 minut temu, sly30 napisał:

Pan Jurek.

Zapytaj, podaj mi też aktualny numer telefonu do Niego, ,żebym zapytał wprost co na mój temat zechciał przekazać, pomyłkę imienia zakładam że mi wybaczy, mam od Niego kable Van den hul the Revelation, kupione jak tylko ukazały się w dystrybucji, bez Jego marży, pod warunkiem że mu udostępnie do posłuchania przez jakiś czas, będzie pamiętał, podarowałem mu też interconekt, nazywał mnie "podziemiem hi end"

Kupiłem u Niego Yamahę CDX2020 ponad dwadzieścia lat temu.

Korzystałem z usług Jego sklepu, prze kilka lat, bywało że gościłem dwa razy w tygodniu.

Dopiszę, że nie była to z oczywistych względów relacja, która z mojej strony nakazywałaby na nadmiernę otworzenie się, jest spora różnica wieku to raz, a dwa, ja zajmuję się stricte technologiami, On biznesem, obrotem towarowym w salonie, to zupełnie nie przystające rzeczy, Jego technikalia w ogóle nie interesowały, absolutnie nic, - mówił, że jeśli wykonam przewód IC który będzie wyglądał jak sznurek, - to Jego to nie obchodzi, - ma grać i tyle, to wykonałem taki brzydki kabel i zagrał, lepiej od referencyjnego XLO, na jakie w roku 2000 była moda w całej Polsce.

3 minuty temu, sly30 napisał:

Nie zapomnij o tabletkach

Jesteś już po rozmowie z Panem Jurkiem ?

26 minut temu, sly30 napisał:

masz pecha, że znam bardzo dużo osób.

Ty masz pecha, ja znam więcej osób, w innej zakładce informowałem.

Możesz znać ile tylko chcesz, ale to nie polepszy Twojej pozycji na forum, - całkowitej kompromitacji.

29 minut temu, sly30 napisał:

pamięta gościa z Bydgoszczy,

Daj telefon, sam go zapytam co powiedział, chcę to usłyszeć od Niego, kable grały nieźle, tak nieźle że przy mnie z exkluzywnego pudełka XLO wyleciała referencja, a moje zajęły ich miejsce.

Kabel zanim trafił do Poznania, odsłuchiwany był w Bydgoszczy, praktycznie to on, ten produkt zapewnił mi na wiele lat rodzaj prestiżu w mieście, pozamykane były nim wszystkie buzie, takie miejscowe Sly30.. lokalne..

O Van den hul nie pamięta ?

Co za d*bil zamawia drogi kabel w cenie używanego samochodu, z adnotacją, że dlatego taniej bez marży, żeby właściciel salonu też mógł jakiś czas go użytkować ?

Jeśli kabel jest bez marży to znajomość wygląda mi na więcej niż 4-5 spotkań..

Jeśli leży nie pamietam jaki czas u własciciela sklepu, jest zapłacony.. to tymbardziej to niespotykane zachowanie jest..

Sklep odwiedzałem od ok 1988 roku, jak tylko wyszedłem z wojska po odbyciu służby zasadniczej, dość często, trudno mi ocenic ile razy byłem, pomiędzy 40 a 60, z mojego miasta przyjeżdżali do sklepu jeszcze inne osoby, po tylu latach wszystko ma prawo się zatrzeć w pamięci, ja pomyliłem imię jak widzisz.

Zastanów się jeszcze jaki d*bil kupuje w ogóle tak drogi na ówczesne warunki kabel, chyba ma nim co z czym połączyć czy nie?

49 minut temu, sly30 napisał:

przywoził sklecone w domu kable RCA.

Rozumiem że miałem wynająć halę przemysłową do wykonania jednego przewodu.

Sylwek, to nie jest tak że łapiesz się słówek, że przeinaczasz fakty, po prostu nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości, że w ogóle może istnieć w przestrzeni osoba i mniejsza tu o to, czy jestem ja tą osobą, czy ktokolwiek inny, która jest na poziomie jaki przedstawiam - najwyzszym w pełnej skali.

To powoduje zbyt duże ciśnienie u Ciebie.

Nie możesz się pogodzić z tym, zadręczasz się, wypierasz, a fakty są takie jak przedstawiam.

Istnieje możliwość natychmiastowego sprawdzenia mnie i moich wypowiedzi, wystarczy mnie odwiedzić, nic więcej.

Uważam że Admin 1 jest tą właściwą osobą.

Może Redaktor Jozwa, w każdym razie neutralna oosba, która posiada niekwestionowany autorytet.

Jeśli doliczy się mniej niż ok 150 sztuk sprzętu utrzymywanego dla działań na zasadzie "inżynierii odwrotnej", to rezygnuję z forum.

Samych czerwonych BlackGate, nowych, mam tyle że można już zakupić wystarczająco dobre małe używane BMW, licząc po cenach ebay com. mam tysiące podzespołów elektronicznych, niepoliczalne ilości..

Samych tranzystorów mocy SanKen montowanych na dwie śruby około 70sztuk.

Jesteś skompromitowany !

Naucz się na pamięć, że jestem tu na forum tylko z jednego powodu, - mianowicie by pomagać innym.

Tylko i wyłącznie - służyć radą, pewną w 100 procentach, bezwzględną, czysto fizyczną bez żadnego odcienia indywidualnego, bez żadnych preferencji.

Teraz musiałby zamieścić jaką opinię na mój temat miał moderator, który czasowo usunął mnie z forum, czyli osoba teoretycznie negatywnie nastawiona.

Nie zrobię tego ale mogę wysłać do Admin 1 i on zrelacjonuje, niech sobie wejdzie w moje PW i odczyta.

Będziesz pod wrażeniem.

Są osoby które w pełni mi ufają, mnie wystarczy tylko jedna i taka się znalazła, mojemu pisaniu nadaje to satysfakcjonujący sens.

Jaki sens ma Twoje pisanie wiesz tylko Ty sam, swoją jawną i ukrytą agresją wyłączasz się z grona osób na odpowiednim poziomie, co wyrabiasz na bocznicy, to juz tu ktoś opisywał..

3 minuty temu, 747 napisał:

po prostu nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości, że w ogóle może istnieć w przestrzeni osoba i mniejsza tu o to, czy jestem ja tą osobą, czy ktokolwiek inny, która jest na poziomie jaki przedstawiam - najwyzszym w pełnej skali.

Hehehe….dobre. Ludzie na forum mają ubaw.

4 minuty temu, 747 napisał:

Naucz się na pamięć, że jestem tu na forum tylko z jednego powodu, - mianowicie by pomagać innym.

Czy ten koleś komuś realnie pomógł? Panowie, zgłaszać się. Po tylu latach, to powinna być spora grupa. 

5 minut temu, 747 napisał:

Będziesz pod wrażeniem.

Jestem cały czas…:-))

19 minut temu, sly30 napisał:

od ok 30 lat ma ten sam numer

Niecałych 26 maks. Do stacjonarnego też by trzeba osemkę dopisać 😉

nagrywamy.com

@747 jesteś jak ruscy - cały świat się od Ciebie odwraca, a refleksji brak. Idź już sobie, bo stawiasz tylko kleksy.Zrelaksuj się przy jakichś prostych dźwiękach z TV, gorączka opadnie i pozwoli przetrwać noc.

Jest tu jakaś moderacja, żeby posprzątać po tym popuszczającym kleksy nieboraku?

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

53 minuty temu, sly30 napisał:

Skoro go znasz to od ok 30 lat ma ten sam numer. Dzwoń.

Prowadził komis, ja miałem kontakty w RFN po tym jak tam pracowałem, korzystałem z możliwości sprzedaży, nic więcej, po jakimś czasie dopiero pojawiły sie sytuacje, które doprowadziły do innych rozmów niż na temat przedmiotowej działalności.

Jeśli dasz mi numer, to jedyne co powiem, to przypomnę że bywałem w sklepie nieco częściej.. reszta to już dziś bez znaczenia.

Dwadzieścia lat pracy, rozwój, w tym 10 lat dotyczący tylko stricte działań obserwujących zachowanie metali w hi end, to okres, w którym można dosłownie wszystko, ówczesny kabel z dzisiejszego punku widzenia jest więcej niż niczym, nawet nie jest zerem.,

To co potrafię teraz na poziomie nazwijmy to kabla traktowanego jako "reklamówka", to purystyczny hi end, za który osoby muszą płacić krocie, mówiłem to - podawałem przykłady techniczne jakie środki użyłem temu Panu - dzwoń, sprawdź czy u Niego byłem ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , był dyrektorem wówczas Regionanego Centrum Innowacji, nie mam wizytówki, przykro mi, musisz znów dotrzeć dzwoniąc po znajomych, oczywiście szczegółów nie będzie pamiętał, to jakieś dziesięć lat wstecz, sam nie pamiętam, może nieco mniej.

Był zdziwiony zjawiskiem audiofilizmu, - przyjął informacje ode mnie, bardzo chciał mi pomóc, pytał, czy mam za sobą jakieś publikacje, oczywiście pytał o patenty, czy są.

Mówiłem Tobie w języku polskim, że ze swojej strony z tym co odkryłem uczyniłem instytucjonalnie wszystko co się dało w moim regionie, nie starałem się sięgać dalej, gdyż byłoby to zbyt uciążliwe, z oczywistych względów.

W tak zwanym międzyczasie, czyli dopiero cztery lata temu dokonałem największego postępu, także wszystkie przeszłe działania i tak   n i e   m a j ą    n a j m n i e j s z e g o    znaczenia.

Po prostu, to jest funkcją tego typu działań, myślisz że coś masz a tu .. i wszystko zaczyna się od nowa.

Dopiero kiedy elementy nabierają systematyki, wszystko można zamknąć i rozpocząć realizację.

Pisałem, mówiłem, miałem remont kamienicy, trwający ponad pół roku, nie mogłem nic robić, pracowałem w innym miejscu, robiłem nie te rzeczy jakie powinienem, następnie mieliśmy covid, teraz wojna, - sam widzisz - jakiego mam pecha, - w tym momencie wróciliśmy do punktu wyjścia, - bo tym wszystkim dobrze wiesz.

Cała reszta mojego życia to będzie jedna wielka realizacja na bazie nowej wiedzy.

Wiedzy, gdyż mam niepodważalną podporę matematyczną - kończącą postęp na tym poziomie, - dalej niech już rozwijaja to inni.

.......

P.S.

Tak długo jak jestem na forum, nie wejdzie tu nikt i nie napisze głupot.

Przy Tobie podczas Twojej obecności, głupoty, mają drzwi otwarte, nie masz danych by je zablokować merytorycznym stwierdzeniem.

Dla Ciebie i wielu wielu innych merytoryczna opowieść na temat sytuacji sprzętowej, - sprowadza się do kwesti  CO MASZ ?

To nie jest niepoważne, to znacznie gorzej, na forum zachodnim przegoniony zostałbyś w moment, tam są byli pracownicy, dystrybutorzy, technicy, pracujący w wielu firmach, servisnanci naprawiający cały ten złom etc.. nie zaistniałbyś po prostu.

To tylko taka dygresja.

Tam liczy się wiedza, nie fakt posiadania, do grobu nie zabierzesz, a wiedzę da się przekazać dla potomności.

Wystarczy znależć sposób.

W dzisiejszym niepewnym świecie jest to na ten moment całkowicie zablokowane i to dla mnie podstawowy życiowy problem.

Po prostu trzeba znaleźć kolejne rozwiązanie.

..........

32 minuty temu, p0is0n napisał:

popuszczającym kleksy nieboraku

Tak tak, wiem, forum ma profil  lewacki, nie musisz przywoływać.

Może jednak damy demokratycznie szansę dla mojej propozycji, może Admin 1 będzie zainteresowany sprwdzeniem 747 ?

p0is0n jak myślisz potęgo intelektualna ?

Nie jestes ciekaw ?

32 minuty temu, p0is0n napisał:

Idź już sobie

Sami mili ludzie.., są w Niemczech Yamahy NS 2000 kup sobie i posłuchaj, zorientujesz się nieco w swoim systemie, co tam w trawie piszczy..

37 minut temu, hudykot napisał:

czas na zmianę nicku.

Tak, wiem.

Właśnie w tym momencie zapomniałem całe swoje życie, wszystko się wyzerowało, unieważniło, bo przyszedł hudykot i wypowiedział czarodziejską kwestię.

Jak interesy ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 747

Co do tematu drut ze wzmocnieniem, wypadałoby coś napisać dla czytelników, - mianowicie niestety wygląda na to że wszechświat nie jest symetryczny i idealny wzmacniacz rozumiany jako drut ze wzmocnieniem powinien być Single Ended.

Może ktoś z miłych osób ma ochotę na merytoryczną pogawędkę ?

5 godzin temu, sly30 napisał:

napatrzyć się i pogawędzić

Napatrzyłem się i pogawędziłem, przyjechałem limuzyną i zamówiłem the revelation.

Ty jednak masz w tej łepetynie namieszane ...

Joker 747…. :-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez sly30
2 godziny temu, sly30 napisał:

Nie pamięta żadnego domorosłego naukowca, wynalazcy

Jak ma pamietać wynalazcę, jeśli nie został o żadnych wynalazkach informowany ?

Żadne technikalia go nie obchodziły, wręcz nie chciał o nich słyszeć.

Że jest szanowany, nie musisz mnie informować, gdyż to ja informowałem moje środowisko na ten temat.

Nie masz żadnego punktu zaczepienia, szanowany człowiek przyjął kabel ode mnie 22 lata temu.

Od człowieka z ulicy, który był 5 razy odbiera się przewód, który nieźle gra ?

Szkoda że nie wspomniał, o informowaniu mnie, że miałby kilku klientów na tego typu przewody.. za niezłe pieniądze, bardzo dobre pieniądze.

Przyjmij do wiadomości że pracując nad tymi kablami dla kolejnych odbiorców, odkryłem kluczowe zależności, tak ważne, tak fundamentalne, że odmieniły do dziś całe moje życie.

Nikt i nic tego nie zmieni, żaden wpis, samego diabła wcielonego, największego adwersarza, nawet całej ich chmary.

Ta osoba więc odegrała jedną z kluczowych pozytywnych ról w moim życiu.

Mam nadzieję że pozdrowiłeś ją ode mnie.

46 minut temu, sly30 napisał:

747…

747 na forum teraz posiada renomę, w 2000 roku wykonał kabel, który nieźle grał... to już coś, przedtem nie mieliśmy nic.

Zero, tylko puste wpisy.

Sylwek, - nigdy, przenigdy nie dopuściłbym w swoim życiu by zostać "kablarzem", rozumiesz ?

To jest całkowicie wykluczone.

Kable konstruują ci, którzy nie potrafią niczego więcej, czegoś bardziej konkretnego.

Kto chce płacić za kable ?

Nikt.

Sam nie chcesz, testowałeś jakieś tanie 4N niedawno dając im kilkaset godzin wygrzewania ... - tym się skompromitowałeś.

Do cna.

Żaden mężczyzna w audio, nie pozwoli sobie, by nie potrafił skonstruować, solidnych, dużych poważnych urządzeń.

Nic nie może być bardziej oczywiste.

Dlatego po rozwiązaniu tematyki transmisji, szedłem dalej, - do banków pojemności, - których nie doceniasz, oraz do najważniejszego, - transformatorów, wszelkich typów, nawet takich, które służą tzw transformatorowej regulacji wzmocnienia.

.............

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, 747 napisał:

nawet takich, które służą tzw transformatorowej regulacji wzmocnienia.

bez sensu

przed trafem z odczepami musi być bufor o najmniejszej możliwej impedancji

bo taki układ zwiększa impedancję wyjściową

jedynie nieźle dziala układ z wzmocnieniem 6db ... nawet srebrne uzwojenie nie pomaga

nie masz chyba punktu odniesienia skoro próbujesz pasywki

jesteś do tyłu ze 20 lat 🙂

Edytowane przez slawek.xm
36 minut temu, slawek.xm napisał:

przed trafem z odczepami musi być bufor o najmniejszej możliwej impedancji

bo taki układ zwiększa impedancję wyjściową

jedynie nieźle dziala układ z wzmocnieniem 6db ... nawet srebrne uzwojenie nie pomaga

nie masz chyba punktu odniesienia skoro próbujesz pasywki

jesteś do tyłu ze 20 lat

Moja wypowiedź dotyczy elementu jako takiego, który uważam że da się skonstruować wybitnie, jako element sprzęgający i przy okazji regulujący wzmocnienie.

Wprowadzi bardzo małe straty w transmisji rozumianej nie podręcznikowo, jak za każdym razem podchodzisz do zagadnienia, lecz małosygnałowo, z punktu widzenia naszych potrzeb w hi end.

Trafo da się tak uzwoić, że przepływ prądu magnesującego rdzeń będzie najlepszy z wszelkich jakie da się uzyskać fizycznie, rozumianych jako późniejszy sygnał wejściowy kolejnego stopnia, czy urządzenia / oczywiście odebrany uzwojeniem wtórnym/.

Stosując trafo po prostu mamy narzędzia do tego, możemy operować geometrią czyli opóźnieniami w uzwojeniu, dla zlinearyzowania i zintegrowania sygnału.

Uważam, że przez żadny typowy rezystor, nie pisząc już o kondensatorze, sygnał nie przepłynie w tak nam potrzebnej charakterystyce, jak przez drut uzwojenia pierwotnego transformatora.

Można się z tym nie zgadzać, ale mam swoje doświadczenia i one na to wskazują, piszę o transformatorze daaleko odbiegającemu od standardu, i jeszcze dalej wyszukanym uzwojeniu, jest w nim więcej drutu co odciąża poprzedzający stopień, ale masz rację pisząc że bufor miałby tu rację bytu, oczywiscie że cały plan konstrukcji musi być zintegrowany z wymaganiami transformatora po każdej ze stron.

• Pokaż nowe odpowiedzi