Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner + zestaw 5.1 w przedziale 8-12k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów/forumowiczki,

od jakiegoś czasu zbierałem drobne na porządny zestaw do kina domowego ale jak to u każdego bywa co jakiś czas pobierałem z konta na inne rzeczy. Na szczęście udało się uzbierać po jakimś czasie sporą sumę i nadszedł ten długowyczekiwany moment zakupu. 

Budżet to max 12k z subem ale spokojnie patrzyłem, że za 7-8k można złożyć fajny zestaw.

Mój salon do to jakieś 25m2 z sufitem na wysokości 3m. 

Zamierza podłączyć ps4/ps5, wyjście audio ( optyczne ) z projektora 4k, TV, bardzo często muzę we FLAC, mam też budżetowy gramofon MARANTZ TT5005 ale myślę o wymianie w przyszłości.  

Ps4/ps5 -> amplituner przez HDMI. 

Projektor -> amplituner przez optyczne / RCA 

TV -> amplituner przez RCA / optyczne

Potrzebuję pomocy w wyborze amplitunera oraz zestawu kolumn, po n dniach spędzonych na forum oraz w necie aktualnie zastanawiam się nad : 

MARANTZ SR5014

Yamaha RX-V685 

Denon AVR-X2600H  

Pioneer VSX-934

Ale też zastanawiam się czy nie zaczekać do października na Yamaha RX-V6A 

W kwestii kolumn rozważałem zestawy : 

Nota 550x + Nota 740 x + Nota 240x + Sub 100 

Kef Q550 + Q150 + Q650c + T2 / kube 8b 

Heco Aurora 700 + 300 + Center 30 + sub 30A

Ale w kwestii kolumn jestem otwarty na więcej propozycji. 

Obecnie korzystam z Soundbara PHILIPS TAPB603/10 więc skok jakościowy będzie ogromny.

Tak naprawdę na wszystkich wymienionych amplitunerach z kolumnami zrobisz niezłe kino, oczywiście różnice brzmieniowe będą, ale bez odsłuchu trudno komukolwiek powiedzieć, które zestawienie  będzie podobało się tobie. Zapraszam na odsłuchy mamy sporo kolumn i być może znajdziesz coś jeszcze ciekawszego co ci się spodoba.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

8-12 tys a zestawy budżetowe wypisujesz? Hmm... W takim budżecie można sporo lepiej, np: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/rx-v4a-debut-f5-2-b5-2-c5-2.html albo ciut ponad budżet, ale tam masz amplituner co juz gra jak wmzanciacz: https://www.tophifi.pl/kino-domowe/zestawy-kina-domowego/t758-v3-psb-speakers-imagine-x2t-xc-xb.html Warto posłuchać, bo ten zestaw przejedzie jak walec po wszystkich innych wymienionych wyżej ? Te przednie kolumny X2t zamienić można na X1T na takim metrażu zagrają lepiej, a i będzie taniej. 

Opcji jest sporo, zadzwoń do najbliższego salonu i umów się na prezentację. Sam posłuchasz i ocenisz. Zapraszamy ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Cześć,

ze swojej strony rekomendowałbym zwrócić uwagę na zestaw 5.1 składający się z kolumn szkockiej firmy Fyne Audio.

Kolumny frontowe F501, głośnik centralny F500, głośniki surround F500 ( ewentualnie F301 ) i subwoofer F3.10 . Jeśli chodzi o amplituner to fajnie to gra z Onkyo TX-NR696 ewentualnie spojrzałbym również na amplituner Yamahy RX-V695 lub nowszy model RX-V4.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Zanim branża rozedrze Cię na strzępy posłuchaj klipscha RP 600M o których nawet śpiewają górale a na YT masz pierdylion filmów co do ich zajebistości i brzmienia w stereo ( nawet względem droższych konkurentów) , połącz to z jednym z najlepszych centrali 504 czy 404 c , na boki rzuć 402s plus sub 150spl i jakiś ampli np Denon ( można niski model bo zaleta klischa to wydajność więc nie koniecznie musi być mocny ) i masz zestaw na lata . Kupisz heco czy coś z niskim db = konieczność zakupu mocnego ampli żeby miało to sens a ww 600m spokojnie dadzą radę nawet w 30mkw.  

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

Widzę że @PawelMitsu też chce się włączyć do dyskusji tylko odwagi brak , napisz co polecasz a przynajmniej dlaczego moja propozycja Cię śmieszy?

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

53 minuty temu, Xpedite999 napisał:

Widzę że @PawelMitsu też chce się włączyć do dyskusji tylko odwagi brak , napisz co polecasz a przynajmniej dlaczego moja propozycja Cię śmieszy?

Xpedite999 wyluzuj, po prostu jak zobaczyłem tytuł i 3 posty branży to pomyślałem to samo co napisałeś na początku + śpiewy górali o klipsch. To mnie rozbawiło, stad reakcja. Co do porady to nie mam zdania dlatego nic nie pisałem.

• Zafan zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.