Skocz do zawartości
IGNORED

Klon Sansui AU-70 - Reduktor Szumu

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Borewicz88 napisał:

No to zostaw kontakt do gościa. Zapytamy czy wyśle do Polski. Cena dość atrakcyjna.

... jak nie to do Polameru można poprosić / sprawdzone

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

25 minutes ago, Borewicz88 said:

Załącz screena tej oferty na forum.

Bo inaczej nikt mi nie uwierzy? Akurat na tym mi szczegolnie nie zalezy 🙂 Podalem adres do goscia (ma na imie Gery). Kto chce niech do niego napisze.

Dokładnie dwa lata temu wysłałem zapytanie do Transcendar, odpowiedź jaką otrzymałem:

Hello,

The TT-420-OT transformers are $115.00 each for 1 to 9 pieces.
Shipping is $15.00 flat rate in the US for up to 4 transformers
Shipping to Europe is $86.40 USD.

The transformers are made to order and take about 4 weeks to build.
If you wish to order, you can pay with Paypal to [email protected]

Thanks,
Gery

Jak widać cena podrożała od tego czasu o $10 za sztukę.

7 hours ago, _Don_Vito_ said:

Dokładnie dwa lata temu wysłałem zapytanie do Transcendar, odpowiedź jaką otrzymałem:

Jak widać cena podrożała od tego czasu o $10 za sztukę.

Nie mogłeś dać znać wcześniej? Pierwszy raz czytasz ten wątek?

I ja korespondowałem z Gerym z Transcendar. Zastanawiałem się nad zorganzioaniem jakiegoś zakupu grupowego by koszty dostawy rozłożyć na więcej osób - ktoś? coś?

Ceny za parę i 5 par zawierają koszty wysyłki - nic taniej na samym trafo nie było, można jedynie ograniczyć kw dzieląc na kilka osób.

From: Transcendar <[email protected]>
Sent: Friday, November 27, 2020 7:13 PM
Subject: Re: TT-420-OT Quotation question

Hello,
The TT-420-OT are $115.00 USD each
Shipping is $86.40 USD to Poland
Total for a pair is $316.40 USD.
For 5 pair, total is $1409.20 USD
The transformers are made to order and take about 4 weeks to build.
If you wish to order, you can pay with Paypal to [email protected]

Thanks,
Gery

Edytowane przez Inmark
  • Moderatorzy
13 godzin temu, raven1985 napisał:

Zastanawia mnie ten cały "hajp" i co jest w tym wzmacniaczu takiego wyjątkowego i genialnego ?

Też mnie to mocno zastanawia. Wzmacniacz promowany przez kogoś kto wiedzy o wzmacniaczach lampowych za bardzo nie ma. Nawet pożądanych kolumn nie ma nie mówiąc o jakimś osłuchaniu, poprzednie projekty to też była wtopa. Nagle znajduje się kilku chętnych do nawijania transformatorów, którzy próbują odtworzyć nie wiadomo za bardzo co pewnie licząc na zarobek - tylko jaka może być skala zamówień? 

Zdaję sobie sprawę, że można dużo ugrać na popularności ale gdy widzę jak to jest realizowane to zaczynam się zastanawiać o co w tym chodzi?

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Obecnie cena zakupu wraz z kosztami wysyłki za parę wychodzi jn. po doliczeniu VAT 23% to 1884,44 zł - wszsytko zależyjaką wartość zadeklaruje Gery i czy wystąpi jako firma czy osoba prywatna?!? Cło nie wiadomo jakie będzie bo kij wie jak to zaklasyfikować wg ISZTAR - dojdzie jezscze parę złotych za obsługę celną. Czy warto? Nie wiem, na pewno ze względu na renomę Transcender rzecz godna rozważenia.

koszty.png.901b96c54db83203f6bb6eb434bc5b51.png

Wyliczenie potencjalnego cła to jakas wyższa pierdolencja - nawet samo zaklasyfikowanie tego towaru jest problematyczne bo nie wiem czy poniższe jest OK. Jeśli będzie ktoś zamawiać, to warto by już wysyłający zaklasyfikował towar w miarę prawidłowo niż potem nasz wesoły Urząd Celny ma się tym zająć.

Ukryta Zawartość

I jeszcze trochę zasad:

Pakiet e-commerce nakłada VAT na prawie wszystkie przesyłki. Prawie, ponieważ w dalszym ciągu można skorzystać ze zwolnienia z cła i VAT jeśli wartość przesyłki nie przekracza 45 EUR i jest ona wysłana przez osobę fizyczną do osoby fizycznej. Przesyłka musi mieć charakter okazjonalny i zawierać towary stanowiące prezent. Jest jeszcze jedno ważne ograniczenie: przesyłka, od której nie chcemy płacić należności nie może zawierać towarów akcyzowych, np. alkoholu, perfum, wyrobów tytoniowych w ilościach przekraczających dozwolone przepisami.

O zwolnienie z cła (ale tylko cła) możemy wnioskować również w przypadku przesyłek wysyłanych bezpośrednio z państwa trzeciego (nie będącego członkiem Unii) do odbiorcy znajdującego się na terytorium Unii (np. w Polsce), zawierających towary o niewielkiej wartości, tj. towary których rzeczywista wartość nie przekracza 150 euro na przesyłkę. Zwolnienia tego nie stosuje się do: wyrobów alkoholowych; perfum i wód toaletowych; tytoniu i wyrobów tytoniowych. Od takich przesyłek zapłacimy tylko VAT. Powyższe zwolnienie możemy zastosować również przy odprawach celnych dotyczących transakcji B2B czy B2C.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Inmark
17 minut temu, Seyv napisał:

zaczynam się zastanawiać o co w tym chodzi?

Jako bierny obserwator wątku łączę fakt popularności tego wzmacniacza z promocją jaką mu zrobił Krzysztof (RS). Nie jest tajemnicą, że autor kilku filmów o tym wzmaku ma sentyment do radyjka Karioka słuchanego za młodu u dziadka o czym wspominał w jednym z odcinków na kanale RSa. W międzyczasie pojawił się odcinek z subiektywnym rankingiem wzmacniaczy, wg którego jedne są lepsze inne gorsze do słuchania.

Tematyczny Sansuj wg Krzysztofa to top w jego rankingu. Tylko czy opinia wielbiciela Karioki może tu być jakimś wyznacznikiem? Panowie sami się nakręcili na ten wzmacniacz, który do dziś jest taki trochę tajemniczy bo skomplikowane trafa, ponadprzeciętne brzmienie, ciekawe rozwiązanie USZ, a przede wszystkim Sansuj czyli marka mająca swoich wyznawców. Nie słuchałem wzmacniacza ale tak go już tu rozreklamowano, że kupiłbym lub poskładał niemal w ciemno. Jakie byłoby moje zdziwienie, że ten PP wcale taki wyjątkowy nie jest porównując do wzmacniaczy lampowych które posiadam. Gdybam, że spore.

Dziwię się, że wg Krzysztofa wzmacniacz ten ma jakiekolwiek brzmienie, czyli swój barwowy sznyt bo uważałem prowadzącego RS raczej za osobę z kręgu tych, które obśmiewają słyszących różnice tam gdzie nauka słyszenie różnic wyklucza. Czyżby ten wzmacniacz był tak niepoprawny technicznie, że odbiega od przyjętych w hi-fi standardów przekraczając je w tej czy innej kategorii? Mam na myśli duże zniekształcenia THD, wyjątkowy rozkład harmonicznych, niedobory pasma, pogrzebany DF, SR czy jakiś inny tajemniczy faktor 😉 

A ja się dziwię, że tyle osób zawraca sobie głowę tym, na co INNI chcą wydać SWOJE pieniądze. 😉

Dlaczego JA się na to zdecydowałem? Bo znam większość wzmacniaczy z listy ulubionych przez RS (sam mam jeden z nich) i bardzo mi się one podobają w działaniu. Nie wiem jak gra oryginalny Sansui (tym bardziej jego klon) ale wiem, że mam podobny gust z RS. I tyle 🙂 

Ponadto lubię wyzwania DIY i nietypowe rzeczy na mojej półce które MNIE się podobają 🙂 A że jestem cierpliwy to przez 2 lata zbieram po trochu i po taniości wszystko co potrzebne i mogę teraz takiego złożyć. I to góra za pół ceny wyliczanej przez składających. 

52 minuty temu, Mori napisał:

A że jestem cierpliwy to przez 2 lata zbieram po trochu i po taniości wszystko co potrzebne i mogę teraz takiego złożyć. I to góra za pół ceny wyliczanej przez składających. 

Mówisz po taniści?
To jakie i za ile masz trafa?
To samo z lampami?
Bez złośliwości pytam 🙂 
Podziel się doświadczeniami, ale tak konkretnie, bo po to tu chyba jesteśmy?

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, Seyv napisał:

Też mnie to mocno zastanawia. Wzmacniacz promowany przez kogoś kto wiedzy o wzmacniaczach lampowych za bardzo nie ma. Nawet pożądanych kolumn nie ma nie mówiąc o jakimś osłuchaniu

Do klubu "osób" słyszących kable i podstawki pod nie też nie należy. Polecam cykl "reduktorszumu audiovoodoo" 

Znaczy mam tłumaczyć co po kolei i gdzie kupiłem przez 2 lata? 🙂 Zabij nie pamiętam.

Wszystko nietypowe zamawiałem natychmiast gdy tylko ktoś się przyznawał u RS na youtube że to ma. Co się da przepuszczałem w firmie przez księgowość, itp.

Najważniejsze, że zamawiałem to gdy cały projekt był tylko TEORIĄ i nikt nie zakładał, włącznie z RS, że da się go zrobić. Ja założyłem. Nazwijcie to wiarą :):):) Teraz te same rzeczy kosztują po kilkadziesiąt procent drożej. Bo wiadomo już że SIĘ DA. 😉

Niektórych rzeczy taniej się nie da. Np. właśnie trafa. Zamówiłem od razu sprawdzone. Odczekałem pół roku i od tego tygodnia leżą i szczekają 🙂 Pierwsze obudowy były po 1699. Tu akurat zaczekałem i to co mi pasuje kupię po 999.

Wiecie, mnie jest pewnie łatwiej bo moje główne hobby to spotterka. Przy niej ten wzmacniacz to jakieś waciki 🙂 

Gdybym chciał kupić u Nikona najnowsze body i teleobiektyw to musiałbym wyłożyć 110 tysięcy 🙂 Ale ja to robię sprzętem po maksymalnej taniości za kilkanaście tysięcy 🙂 I to zbieranym latami. Trzeba być czasem cierpliwym, i tyle. A potem cieszyć się z efektów: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, Mori napisał:

Np. właśnie trafa. Zamówiłem od razu sprawdzone. Odczekałem pół roku i od tego tygodnia leżą i szczekają 🙂 Pierwsze obudowy były po 1699. Tu akurat zaczekałem i to co mi pasuje kupię po 999.

Jakie trafa zamówiłeś, od kogo, powiedz 🙂 i poproszę cos więcej o obudowie za 999 - która to ?

4 minuty temu, Inmark napisał:

Trafa oczywiście najgorsze, przepłacone, itp., itd. 😉 czyli od p. Przemysława. Mają jednak DLA MNIE kilka niezaprzeczalnych zalet. Są sprawdzone przez RS i przede wszystkim SĄ. A już najlepiej że są NA MOJEJ PÓŁCE. 🙂

Niech inni rozstrząsają miesiącami co jest lepsze. Ja mam zamiar wtedy jużsłuchaćmuzyki.

Obudowa to czarna Arama, full metal i bez kopułek. Na szczęście najbardziej podobała mi się akurat najtańsza opcja. Czekałem na trafa bo nie wiedziałem czy będą "ładne" i trzeba je będzie chować pod kopułki. na szczęście wyglądają super i będą ozdobą obudowy. Żal chować. Oczywiście przepuszczę ją jeszcze przez firmę więc na czysto wyjdzie może z 800PLN.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Koledzy, prośba o pomoc z lampami 6P14P-ER, poniżej są dostępne u sprzedawcy sparowane sztuki wg. prądu anodowego, z tego co rozumiem referencja to 48mA (jak widać, na poprzednich pozycjach miał niższe wartości, ale zostały wykupione. Czy 50mA to wciąż ok, czy jednak lepiej polować na 48mA? I druga rzecz, inni sprzedawcy parują wg prądu anodowego i transkonduktancji, tutaj sprzedawca podaje iż parowany jest tylko prąd anodowy. Ale skoro Sa=Ia/Us to czy nie oznacza również, że transkonduktancja jest sparowana? Zatem można brać to 50mA czy szukać czegoś innego? 🙂

image.png.ec95414b0b3e803afc6f06b70872416b.png

41 minut temu, PiterSan napisał:

Koledzy, prośba o pomoc z lampami 6P14P-ER, poniżej są dostępne u sprzedawcy sparowane sztuki wg. prądu anodowego, z tego co rozumiem referencja to 48mA (jak widać, na poprzednich pozycjach miał niższe wartości, ale zostały wykupione. Czy 50mA to wciąż ok, czy jednak lepiej polować na 48mA? I druga rzecz, inni sprzedawcy parują wg prądu anodowego i transkonduktancji, tutaj sprzedawca podaje iż parowany jest tylko prąd anodowy. Ale skoro Sa=Ia/Us to czy nie oznacza również, że transkonduktancja jest sparowana? Zatem można brać to 50mA czy szukać czegoś innego? 🙂

Ukryta Zawartość

Lampa z nieco za mocną emisją nie będzie problematyczna. Natomiast nie wychodziłbym z założenia, że sparowana emisja = sparowana transkonduktancja - nie robiłem analizy dużej grupy EL84/6P14P, ale kilka stron temu podrzuciłem wyniki badania 21 lamp 6AN8... tam takiej zależności nie było widać.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, Inmark napisał:

Obecnie cena zakupu wraz z kosztami wysyłki za parę wychodzi jn. po doliczeniu VAT 23% to 1884,44 zł - wszsytko zależyjaką wartość zadeklaruje Gery i czy wystąpi jako firma czy osoba prywatna?!? Cło nie wiadomo jakie będzie bo kij wie jak to zaklasyfikować wg ISZTAR - dojdzie jezscze parę złotych za obsługę celną. Czy warto? Nie wiem, na pewno ze względu na renomę Transcender rzecz godna rozważenia.

Ukryta Zawartość

Coś mi się tam udąlo wyliczyć i... jeśli dobrze towar sklasyfikowałem to wygląda to tak:

image.thumb.png.ab544ca065b8548946e5b1fa4afd60f4.pngimage.thumb.png.8111d41175b2dd50af994cc4c3939537.png

Cło + VAT to wg ISZTAR łącznie 453 zł - spójrzcie jakie łaskawe kursy walut używa Urząd Celny - pazerne skur....ny i pijawy. 

I znów, jesli dobrze sklasyfikowałem nasze transformatory, to łączna cena za 2 szt. to ok. 2k PLN wg stanu na dzisiaj.

PS. Kod towaru chyba jednak będzie inny - poprzednio znaleziony dotyczył transformatorów pomiarowych - nie zmienia to jednak wysokości cła - 8504318090

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Inmark

Przepraszam za ten spam celno skarbowy ale chyba wreszcie znalazłem właściwy kod towaru do naszych transformatorów - to nie są transformatory elektrczyne tylko części do wzmacniacza częstotliwości akustycznuch - nie mogą być użyte do żadnego innego celu więc...

Ukryta Zawartość

A dla kodu 8518900000 cło jest 0 zł 😄 i 61 zł zaoszczędzone 😉 

Pozdrawiam 🙂 

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, MariuszZ. napisał:

Jako bierny obserwator wątku łączę fakt popularności tego wzmacniacza z promocją jaką mu zrobił Krzysztof (RS). Nie jest tajemnicą, że autor kilku filmów o tym wzmaku ma sentyment do radyjka Karioka słuchanego za młodu u dziadka o czym wspominał w jednym z odcinków na kanale RSa. W międzyczasie pojawił się odcinek z subiektywnym rankingiem wzmacniaczy, wg którego jedne są lepsze inne gorsze do słuchania.

Tematyczny Sansuj wg Krzysztofa to top w jego rankingu. Tylko czy opinia wielbiciela Karioki może tu być jakimś wyznacznikiem? Panowie sami się nakręcili na ten wzmacniacz, który do dziś jest taki trochę tajemniczy bo skomplikowane trafa, ponadprzeciętne brzmienie, ciekawe rozwiązanie USZ, a przede wszystkim Sansuj czyli marka mająca swoich wyznawców. Nie słuchałem wzmacniacza ale tak go już tu rozreklamowano, że kupiłbym lub poskładał niemal w ciemno. Jakie byłoby moje zdziwienie, że ten PP wcale taki wyjątkowy nie jest porównując do wzmacniaczy lampowych które posiadam. Gdybam, że spore.

Dziwię się, że wg Krzysztofa wzmacniacz ten ma jakiekolwiek brzmienie, czyli swój barwowy sznyt bo uważałem prowadzącego RS raczej za osobę z kręgu tych, które obśmiewają słyszących różnice tam gdzie nauka słyszenie różnic wyklucza. Czyżby ten wzmacniacz był tak niepoprawny technicznie, że odbiega od przyjętych w hi-fi standardów przekraczając je w tej czy innej kategorii? Mam na myśli duże zniekształcenia THD, wyjątkowy rozkład harmonicznych, niedobory pasma, pogrzebany DF, SR czy jakiś inny tajemniczy faktor 😉 

Sansui jako firma to legenda na świecie, w Polsce ludzie nadal mało o niej wiedza I mało posiadaja, a jeszcze większą legendą jest AU-111, to kamień milowy Sansui, pozniej projektowali swoje tranzystory aby brzmiały jak ta lampa.

Cytat

legendą jest AU-111

Cytat

Sansui jako firma to legenda na świecie

czas na opowieści z cyklu bajki, baśnie i legendy

Cytat

Pozniej projektowali swoje tranzystory aby brzmiały jak ta lampa. 

i pewnie dlatego ich już nie ma.🤣

Edytowane przez januszowe
12 minut temu, januszowe napisał:

czas na opowieści z cyklu bajki, baśnie i legendy

i pewnie dlatego ich już nie ma.🤣

Bardzo zabawne

2 godziny temu, PiterSan napisał:

Ukryta Zawartość

Domyślam się o którego sprzedawcę chodzi. W to "Difference = 0%" raczej nie wierz. Ja kupiłem u niego dwie kwadry 6P14P-EV. Mimo deklarowanego w ofercie (dla wszystkich 8 lamp) prądu anodowego 47mA, zmierzone wartości w trybie AutoBias wahają się między 45,86mA a 48,67mA. Fakt - miałem nieco inne warunki pomiaru, bo Ua i Ug2 250V zamiast 256V, ale różnice w emisyjności ewidentnie widać.
Poza tym, tak jak napisał @tenkowal, sparowana emisja nie równa się sparowanej transkonduktancji. To również widzę w pomiarach tych, oraz innych lamp (pochodzących z innych źródeł). Trafienie dwóch lamp z taką samą emisją i taką samą transkonduktancją to jak wygrana w totka. Dlatego kilkanaście postów wcześniej pytałem czym lepiej się kierować w doborze lamp - emisyjnością czy transkonduktancją.

[...]Zatem można brać to 50mA czy szukać czegoś innego?[...]

Ja podszedłem do tego tematu nieco inaczej. Po prostu nie wierzę w deklaracje sprzedawców i sam je sobie dobiorę w kwadry lub pary. Układ pomiarowy niezbędny do tego zadania sam sobie zbudowałem.

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, lis1984 napisał:

Słyszałeś jak gra au111?? 

Nie chwaląc się słyszałem wszystko od Sansui z wyjątkiem B-209 ale to kwestia czasu bo są 2 sztuki w Polsce

W dniu 15.11.2022 o 02:13, Bumpalump napisał:

Wszystkie trafa do AU-70 miały Zp 6.2k

Powyższe twierdzenie jest niczym nie uzasadnione, bo przeglądajac wszystkie dostepne w sieci schematy AU-70 widnieje na nich Zp=8kohm !!!

Co więcej, oznacza to że układ i elementy zostały zaprojektowane dokładnie pod tramsformator z Zp=8kohm

Kończąc to dochodzenie stwierdzam kolejny mit obalony, że orginalne trafa "mierzą się" na 6,2kohm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, PiterSan napisał:

Te lampy w stanie NOS mają w większości wyższą emisję niż 48mA. Żeby dobrać 4 szt. o zbliżonych parametrach ok 1% rozbieżności trzeba pomierzyć ok 30 szt. a czasem więcej. Nachylenie nie zawsze idzie w parze z prądem anodowym, czasem są spore równice. Żeby lapy były dobrze dobrane nie wystarczy sam prąd anodowy. 

Z lampami NOS jest inny problem, bo starannie dobrana kwadra po kilkudziesięciu godzinach pracy potrafi się rozjechać. Choć akurat 6p14P-ER trzymają całkiem przyzwoicie parametry, ale mimo to mogą się nieco rozjechać po pewnym czasie pracy. 

Prąd anodowy 50mA czy nawet 52ma jest jak najbardziej OK. Pamiętam jak jeden z kolegów koniecznie chciał 48mA udało się znaleźć, ale takich lamp w pakiecie 80szt. z tej samej daty było zaledwie kilka szt. reszta wszystko powyżej. 

Najlepiej jak jest we wzmacniaczu regulacja biasu, wtedy dokładne dobieranie lamp pod względem prądów anodowych jest mniej ważne.       

2 godziny temu, Roman_66094 napisał:

Te lampy w stanie NOS mają w większości wyższą emisję niż 48mA. Żeby dobrać 4 szt. o zbliżonych parametrach ok 1% rozbieżności trzeba pomierzyć ok 30 szt. a czasem więcej. Nachylenie nie zawsze idzie w parze z prądem anodowym, czasem są spore równice. Żeby lapy były dobrze dobrane nie wystarczy sam prąd anodowy. 

Z lampami NOS jest inny problem, bo starannie dobrana kwadra po kilkudziesięciu godzinach pracy potrafi się rozjechać. Choć akurat 6p14P-ER trzymają całkiem przyzwoicie parametry, ale mimo to mogą się nieco rozjechać po pewnym czasie pracy. 

Prąd anodowy 50mA czy nawet 52ma jest jak najbardziej OK. Pamiętam jak jeden z kolegów koniecznie chciał 48mA udało się znaleźć, ale takich lamp w pakiecie 80szt. z tej samej daty było zaledwie kilka szt. reszta wszystko powyżej. 

Najlepiej jak jest we wzmacniaczu regulacja biasu, wtedy dokładne dobieranie lamp pod względem prądów anodowych jest mniej ważne.       

Przy parowaniu lamp najważniejsze jest nachylenie. Przy różnicy rosną THD w PP. Prądy Ia można zawsze wyrównać przez zmianę napięcia siatki. Transkonduktancji nie da się zmienić niestety.

Chciałbym jeszcze dodać małe PS do mojego poprzedniego wpisu. Jeśli uda się znaleźć pewne i zweryfikowane źródło lamp, w którym oferuje się lampy parowane podając na pierwszym miejscu nachylenie oraz prąd anodowy to warto kupić. Podanie tylko Ia nie gwarantuje, że lampy są sparowane. Dodatkowo warto zapytać sprzedającego w ilu punktach pracy jest mierzona lampa.

Dziękuję wszystkim Kolegom za odpowiedzi w kwestii parowania lamp, a zwłaszcza kram i Roman_66094, którzy bezpośrednio odnieśli się do postawionego problemu czyli braku pomiaru/parowania nachylenia w oferowanych lampach u sprzedawcy i nieco rozwiali moje wątpliwości.

Zapytałem go również wcześniej o tą kwestię i niestety otrzymałem mało konkretną odpowiedź. Nie wiem czy on nie zrozumiał o co został zapytany czy nie ma pojęcia, ale wygląda na to, że u tego sprzedawcy lepiej nie ryzykować zakupu. Oferuje lampy znacząco taniej niż pozostali, więc być może coś jest na rzeczy.

"Yes, these are Russian tubes, we measure them with the Russian device with which the manufacturer measures them, at the parameters given by the manufacturer.
We do not measure "transconductance". For these tubes, the manufacturer has not determined such a parameter, nor under what conditions it is measured."

• Pokaż nowe odpowiedzi