Skocz do zawartości
IGNORED

Pytanie laika - dźwięk z telefonu.

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani, przeszukałem forum, ale nawet jeśli coś znalazłem to nie zrozumiałem odpowiedzi :)

Bardzo proszę o podpowiedź zrozumiałą dla laika na proste pytanie:

Mam wzmacniacz NAD C326bee  - jak  bezprzewodowo puścić na nim muzykę z telefonu (głównie spotify)?

Mam Huawei P30 i wynalazłem, że ten telefon ma coś takiego: Bluetooth 5.0, BLE, SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC and HWA Audio.

Co mam dokupić? Interesuje mnie coś co nie pogorszy jakości dźwięku.

Kup Yamahę WXAD-10. Ma serwisy do streamingu, DLNA, radio internetowe, dwukierunkowy bluetooth, AirPlay. Sterujesz wszystkim z telefonu, nie tracisz na jakości przesyłając dźwięk po bluetooth, nie rozładowuje się tak szybko bateria w tel, urządzenie działa niezależnie. Taniej? Proszę bardzo; mamy w ofercie jeszcze Audio Pro Link 1 ?

Telefon zostaw do dzwonienia i sterowania tymi urządzeniami ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Dzięki, no to mam pytania:

- rozumiem, że urządzeniem steruję z aplikacji w telefonie poprzez bluetooth?

- czy mogę na tym urządzeniu poprzez aplikację wejść na swoje konto spotify?

- radia są mi całkowicie zbędne, ale co oznacza dwukierunkowy bluetooth?

- czy jakkolwiek mogę urządzenia używać tylko do przesłania dźwięku z komórki do wzmacniacza? Tzn. z jakiejś innej aplikacji którą mam w telefonie a nie ma w samym urządzeniu? Choćby youtube itp.?

- jak jest zasilany ten odtwarzacz? Zasilacz? bateria?

- co do tego drugiego urządzenia audio pro link1 - nie widzę żeby miało bluetooh? 

Nie ten dział forum.
Chyba, że używasz takiego  telefonu

obraz.png.7a5c38984a9c3de865b0e132e15da72b.png

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W dniu 14.11.2020 o 21:21, sirjacor napisał:

Kochani, przeszukałem forum, ale nawet jeśli coś znalazłem to nie zrozumiałem odpowiedzi ?

Bardzo proszę o podpowiedź zrozumiałą dla laika na proste pytanie:

Mam wzmacniacz NAD C326bee  - jak  bezprzewodowo puścić na nim muzykę z telefonu (głównie spotify)?

Mam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i wynalazłem, że ten telefon ma coś takiego: Bluetooth 5.0, BLE, SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC and HWA Audio.

Co mam dokupić? Interesuje mnie coś co nie pogorszy jakości dźwięku.

Kolego, fora się Tobie pomyliły, tutaj dyskutujemy o dźwięku analogowym, załóż wątek w odpowiednim dziale.

W dniu 14.11.2020 o 21:49, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Kup

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Ma serwisy do streamingu, DLNA, radio internetowe, dwukierunkowy bluetooth, AirPlay. Sterujesz wszystkim z telefonu, nie tracisz na jakości przesyłając dźwięk po bluetooth, nie rozładowuje się tak szybko bateria w tel, urządzenie działa niezależnie. Taniej? Proszę bardzo; mamy w ofercie jeszcze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Telefon zostaw do dzwonienia i sterowania tymi urządzeniami ?

Czyżby była to już desperacja? Świadomie odpowiadacie na pytanie zadane ewidentnie w złym dziale.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Ricambi napisał:

Czyżby była to już desperacja? Świadomie odpowiadacie na pytanie zadane ewidentnie w złym dziale.

desperacja , to jedyny wątek w zakładce , gdzie gerwazego niema .

W dniu 14.11.2020 o 21:21, sirjacor napisał:

Kochani, przeszukałem forum, ale nawet jeśli coś znalazłem to nie zrozumiałem odpowiedzi ?

- Przeszukałeś forum i nie zauważyłeś, że jest podzielone na działy wg. tematyki? ?

- np. Chromecast Audio

- Przy okazji gratuluję, 3 listopada minęło Twoje osiem lat stażu na tym forum. Jeszcze z pięć i nazwy działów powinny przestać być zagadką ?

W dniu 14.11.2020 o 22:43, sirjacor napisał:

Dzięki, no to mam pytania:

- rozumiem, że urządzeniem steruję z aplikacji w telefonie poprzez bluetooth?   coś się zawsze upieracie na to bluetooth? WIFI!!!

- czy mogę na tym urządzeniu poprzez aplikację wejść na swoje konto spotify? Tak, jest Spotify Connect i po to zostało stworzone

- radia są mi całkowicie zbędne, ale co oznacza dwukierunkowy bluetooth? że możęsz wysłać muzykę na sprzęt, a także ze sprzętu na głośnik jakiś bluetooth lub słuchawki bezprzewodowe.

- czy jakkolwiek mogę urządzenia używać tylko do przesłania dźwięku z komórki do wzmacniacza? Tzn. z jakiejś innej aplikacji którą mam w telefonie a nie ma w samym urządzeniu? Choćby youtube itp.? jest AirPlay i do tego służy, jednak jakość dźwięku z YouTube jest delikatnie mówiąc kiepska

- jak jest zasilany ten odtwarzacz? Zasilacz? bateria? Zasilacz w zestawie

- co do tego drugiego urządzenia audio pro link1 - nie widzę żeby miało bluetooh? ma

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 godzinę temu, sirjacor napisał:

TOPHiFi za konkrety

Z tego ma chleb i wino ?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

5 godzin temu, sirjacor napisał:

- a czterem weteranom forumowym za wysiłek i czas poświęcony na edukację forumową 

Jakie to zabawne gdy niektórzy starają się nie robić burdelu na używanym przez siebie forum ?? a zawsze znajdzie się taki co to ledwo czyta ze zrozumieniem i bajzel zrobi ?

5 godzin temu, sirjacor napisał:

Dzięki: 

- TOPHiFi za konkrety

?

Przecież oni z tego żyją!??

Edytowane przez Mickey6