Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, tomek7776 napisał:

i wtedy oszust jest usprawiedliwiony.czy tez mniejsze zło.....

moje standarty tego nie pojmuja.

Ale on przecież nikogo nie oszukał (choć tego akurat nie wiemy) tylko sprzedał pierwszemu kupującemu z gotówką własne głośniki i jako właściciel  takowych miał do tego pełne prawo (watek j.w.).

Jeżeli zadzwoniło do niego 10 osób i każdy się zapowiedział że chce kupić to jak on bidny miał się z tego wywiązać ?

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Accuphase P 1000:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Ale on przecież nikogo nie oszukał (choć tego akurat nie wiemy) tylko sprzedał pierwszemu kupującemu z gotówką własne głośniki i jako właściciel  takowych miał do tego pełne prawo (watek j.w.).
Jeżeli zadzwoniło do niego 10 osób i każdy się zapowiedział że chce kupić to jak on bidny miał się z tego wywiązać ?

Bardzo prosto. Wystarczy poinformowac kolejnego chetnego, ze ktos juz sie umowil na odsluch /ogladanie i umowic sie na kontakt PO terminie tegoż spotkania.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

A które są ? Nie jest to atak tylko pytam z ciekawości

Mam bardzo dobre doświadczenia z Musiacal Fidelity

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mam bardzo dobre doświadczenia z Musiacal Fidelity

I w mojej opinii nie bazuje na 1 sztuce tylko parudziesięciu z których jeden zawiódł. Nie wiem czy uznasz to za dabra próbkę ale popytaj w klubie MF

5 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

I w mojej opinii nie bazuje na 1 sztuce tylko parudziesięciu z których jeden zawiódł. Nie wiem czy uznasz to za dabra próbkę ale popytaj w klubie MF

Miałem kilka różnych MF. Wzmacniacze, DACi, CDki, Tunery i jak piszesz, grają dość dobrze ale po latach wymagają serwisu, jak inne marki. 

Godzinę temu, LJ3 napisał:

Miałem kilka różnych MF. Wzmacniacze, DACi, CDki, Tunery i jak piszesz, grają dość dobrze ale po latach wymagają serwisu, jak inne marki. 

Ale po 30 latach czy wcześniej 😁

?👈

Ale po 30 latach czy wcześniej

Mam MF A1 czyli ponad 30 lat. Będziesz zaskoczony ale nic nie wymieniałem choć to klasa A więc ciepły.

Sprzedajemy wzmacniacz i robimy profesjonalne zdjęcia to podstawa 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

2 godziny temu, Dimension napisał:

Ukryta Zawartość

Wszystkie gałki i przyciski są, no więc 😁

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Wszystkie gałki i przyciski są, no więc

I Cena dobra

Musical Fidelity M1SDAC

Ukryta Zawartość

Pozłacany bezpiecznik to podnosi wartość !

Ukryta Zawartość

57 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Pozłacany bezpiecznik to podnosi wartość !

Nie znam się na bezpiecznikach, nie leżą w polu mojego zainteresowania😉 Bardziej mi się podobam, że jest to nieźle wyposażony przedwzmacniacz, wzmacniacz słuchawkowy, dwa wejścia coaxial, DAC, BT🙂

Nie znam się na bezpiecznikach, nie leżą w polu mojego zainteresowania Bardziej mi się podobam, że jest to nieźle wyposażony przedwzmacniacz, wzmacniacz słuchawkowy, dwa wejścia coaxial, DAC, BT

Na poważnie to zdecydowanie masz rację. Mam spore doświadczenie z MF i to jest b.fajny kombajn wyprodukowany za poprzedniego właściciela MF.

Jesli jeszcze nie zeszlo to w tych pieniadzach warto podejchac i kupic, chocby do garazu, biura itp.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, Dimension napisał:

Ukryta Zawartość

To mi wygląda na profesjonalną sesją fotograficzną do proRodzinnego katalogu audio 🙂

Ukryta Zawartość

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

22 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Mam MF A1 czyli ponad 30 lat. Będziesz zaskoczony ale nic nie wymieniałem choć to klasa A więc ciepły.

kondensatory w wiekszosci MF, a w tych A klasowych to juz w szczegolnosci to max kilka lat i smietnik.

Producent z uporem maniaka stosuje po dzis dzien tandete w postaci kondensatorow Jamicon i Teapo

W ostatnim czasie mialem koncowki MA-65, Typhoon, integre A300, wszystklo suche jak wiór

Edytowane przez Bumpalump
23 minuty temu, Bumpalump napisał:

kondensatory w wiekszosci MF, a w tych A klasowych to juz w szczegolnosci to max kilka lat i smietnik.

Producent z uporem maniaka stosuje po dzis dzien tandete w postaci kondensatorow Jamicon i Teapo

W ostatnim czasie mialem koncowki MA-65, Typhoon, integre A300, wszystklo suche jak wiór

Miałem jakiś czas temu A300, zrobiłem kompletny recap, i dalej nie było to to naturalne granie. MF ma "swoje brzmienie". Morze się podobać lub nie.

Co do starszych sprzętów, dużo osób nie zdaje sobie nawet sprawy o pogorszeniu ich grania, ponieważ elementy z czasem, stopniowo tracą swoje parametry, a my się przyzwyczajamy do takiego grania. Dopiero przegląd i pomierzenie czy trzymają wartości powie prawdę o ich stanie, a nie stwierdzenie "że mój gra dobrze". W moim byłym Soniaku przy okazji likwidacji zimnych lutów, wyszło że parę mniejszy kondów w przedwzmacniaczu nadaje się do śmietnika, coś tam musiało być też zrobione przy potku i przełącznik źródła do czyszczenia, po odświeżeniu poprawiło się jego brzmienie, trochę odżył🙂

Edytowane przez Prewwit

Witam. Mam pytanie bo od dawna szukam czegoś z dawnych lat, powiedzcie mi czy ten zestaw jest wart swojej ceny, czy może ktoś słuchał lub posiada sprzęt na mosfetach Hitachi. Ponoć fajne ciepłe granie. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 27.02.2022 o 22:11, zabol05 napisał:

Witam. Mam pytanie bo od dawna szukam czegoś z dawnych lat, powiedzcie mi czy ten zestaw jest wart swojej ceny, czy może ktoś słuchał lub posiada sprzęt na mosfetach Hitachi. Ponoć fajne ciepłe granie. 

Ukryta Zawartość

Słuchałem niedawno u znajomego HMA-7500. Końcówka jest na mosfetach mocy Hitachi. Gra bardzo fajnie i charakterystycznie wydelikatnia dźwięki, jak robią zawsze mosfety Hitachi. Muszą być oryginały! 

Masz pewność, że ten wyżej HMA-8300, jest na mosfetach? 

W HMA-8300 - końcówka mocy - użyto półprzewodniki: 

Tranzystor: 40
Dioda: 47
IC: 2

To nie jest tożsame z końcówką na mosfetach mocy! 

W HCA-8300 - pre - Użyto półprzewodniki: 

Tranzystor: 26
FET: 8
Dioda: 16

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
1 hour ago, LJ3 said:

Słuchałem niedawno u znajomego HMA-7500. Końcówka jest na mosfetach mocy Hitachi. Gra bardzo fajnie i charakterystycznie wydelikatnia dźwięki, jak robią zawsze mosfety Hitachi. Muszą być oryginały! 

Masz pewność, że ten wyżej HMA-8300, jest na mosfetach? 

W HMA-8300 - końcówka mocy - użyto półprzewodniki: 

Tranzystor: 40
Dioda: 47

To nie jest tożsame z końcówką na mosfetach mocy! 

W HCA-8300 - pre - Użyto półprzewodniki: 

Tranzystor: 26
FET: 8
Dioda: 16

Osobiście wolałbym Perreauxa na tych tranzystorach. Dobrze zbudowany ale wybuchowy, jak poleci to bierze kolumny ze sobą.

+
Według serwisówki HMA 8300 NIE JEST na MOSfetach.

Edytowane przez Marek.S
28 minut temu, Marek.S napisał:

Osobiście wolałbym Perreauxa na tych tranzystorach. Dobrze zbudowany ale wybuchowy, jak poleci to bierze kolumny ze sobą.

+
Według serwisówki HMA 8300 NIE JEST na MOSfetach.

Ja na mosfetach Hitachi oczywiście lubię końcówki Hitachi ale tak jak grają końcówki Sansui na mosfetach Hitachi raczej nie zagrają żadne inne. 

W dniu 24.02.2022 o 22:15, zbuj napisał:

Już nieaktualne. Rozmawiałem z właścicielem rano, że jestem zainteresowany i umówiłem się, że się u niego niebawem pojawię niech je trzyma. Wyszło tak, że chciałem jechać jutro, gdy zadzwoniłem po 18 okazało się, że już ktoś inny ma po nie przyjechać i już nieaktualne. No trudno, dziwni są ludzie w tych czasach😒.

Ta cena to za parę.

Teraz ten, z którym się umówił poza mną niech go oleje jak on mnie i będzie kwita. Tego mu z całego serca życzę.

"Niebawem" czyli jutro , za tydzień, za miesiąc ?

Miał sprzedający czekać na Ciebie kiedy się zdecydujesz i je "potrzymać" ? Albo rozważać jak Ci "wyjdzie" ?

Normalny sprzedający - trafił się zdecydowany kupiec to sprzedał. Miał czekać aż się jakiś "zawracający głowę" zechce zdecydować ?

Masz racje - dziwni są ludzie 

W dniu 25.02.2022 o 09:52, Kroczek3 napisał:

to się nazywa po prostu chamstwo, ale cóż są ludzie i ....

p.s. ogłoszenie cały czas jest i nawet koleś dziś rano był na OLX więc jakby sprzedał to powinien zdjąć więc może jednak ten ktoś nie przyjechał 🙂 

kto jest tym chamem ?

W dniu 24.02.2022 o 22:17, Dymsza napisał:

Za zlotowke odpuszcza wszelka przyzwoitosc i utopia w lyzce wody. k**ewsko to smutne. 

kto kogo utopi w łyżce wody ? i komu odpuśiła przyzwoitośc ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Godzinę temu, babatular napisał:

kto jest tym chamem ?

Jak do mnie ktoś dzwoni lub pisze aby zatrzymać, że przyjedzie to każdemu kolejnemu dzwoniącemu/piszącemu bym powiedział, że jest drugi czy trzeci i zapisał ich numery i oddzwaniał w razie czego w odpowiedniej kolejności - każdy ma swoje priorytety przy sprzedaży. Wyjazd do kogoś na odsłuch też nie sądzę aby każdy mógł tak z miejsca ustawić - jest kwestia nawet wzięcia kasy z bankomatu czy po prostu ogarnięcia tematów domowych. Jak widać są różne sposoby podejścia do tematu i tutaj właśnie widzimy te dwie skrajne - dla jednych to nie w porządku a dla drugich wręcz standard/norma.  

p.s. uważam, że wracanie do tematu po tygodniu już nie ma sensu a poza tym ten dział jest od czegoś innego.

• Pokaż nowe odpowiedzi