Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

51 minut temu, quatross napisał:

ROTEL 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobry piecyk. Rockowe zacięcie.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

3 godziny temu, quatross napisał:

Smsl a300

Ukryta Zawartość

Chyba wisi od czasu zakupu na amazonie.

Trochę taniej za nowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, szeekin napisał:

Bardzo dobry piecyk

Ukryta Zawartość

Mam mieszane uczucia... W pewnym salonie robiliśmy porównanie tego pieca z rówieśnikami cenowymi od Line Magnetic na kilku kolumnach. Niestety była przepaść na korzyść LM. Góra, holografia, czytelność i jakość basu i średnica...wszystko dużo lepsze. 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Different napisał:

Mam mieszane uczucia... W pewnym salonie robiliśmy porównanie tego pieca z rówieśnikami cenowymi od Line Magnetic na kilku kolumnach. Niestety była przepaść na korzyść LM. Góra, holografia, czytelność i jakość basu i średnica...wszystko dużo lepsze. 

Coplandy najczęściej łączone są z ciepło grającymi kolumnami np Proac, Dynaudio.

4 minuty temu, naczesany napisał:

To są fantastyczne dampery

Ukryta Zawartość

Mam takie tylko w środku i nie widać :) , kupione razem z lampami ecc88 EAT ,  fakt ładnie zrobione 

Ukryta Zawartość

Phonar Veritas M4

Ukryta Zawartość

Triangle Genese Trio

Ukryta Zawartość

Khozmo, piękna pasywka😋, XLR i zdalnym sterowaniem 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
39 minut temu, szeekin napisał:

Coplandy najczęściej łączone są z ciepło grającymi kolumnami np Proac, Dynaudio.

Ale on sam z siebie był tak zmulony, że dołożenie mu ciepłych kolumn byłoby wyrokiem 😄

CTA 405 nie jest ani zmulony ani ciepły, jeśli by tak było to ciekawe jak określiłbyś CTA 402...

Proac pasuje w większości do Coplandów, Dynaudio dosyć ciężko dopasować idealnie do czegokolwiek, ale z hybrydą np CSA 28, która gra żywiołowo i na pewno nie ciemno - będzie ok. Ten wzmacniacz potrafił wyciągnąć ekstra dźwięk z budżetowych Castle Knight 2 i Tannoy M2

BAT VK30

Ukryta Zawartość

Cena ... Kosmos

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Cena ... Kosmos

Czy ja wiem ? Jest po serwisie z papierami. Sam wiesz najlepiej jakie są koszty doprowadzenia tego sprzętu do dobrego stanu . 

Jeżeli chociaż w części serwis wykonany z taką solidnością jak w Twoim , to raczej cena akceptowalna .

Ja za "VK30 se" dałem połowę tej ceny ale serwis przede mną 😞

Edytowane przez Riczi75
10 godzin temu, don111 napisał:

CTA 405 nie jest ani zmulony ani ciepły, jeśli by tak było to ciekawe jak określiłbyś CTA 402...

Proac pasuje w większości do Coplandów, Dynaudio dosyć ciężko dopasować idealnie do czegokolwiek, ale z hybrydą np CSA 28, która gra żywiołowo i na pewno nie ciemno - będzie ok. Ten wzmacniacz potrafił wyciągnąć ekstra dźwięk z budżetowych Castle Knight 2 i Tannoy M2

W odczuciu 4 osób biorących w spotkaniu porównawczym to Copland nie miał w sobie ani odrobiny życia. Masz swoje zdanie - ok, według nas grał słabo. Wyraźnie było to słychać w porównaniu z innymi wzmacniaczami. 
Stosunek jakości do ceny był gorzej niż słaby. 

Edytowane przez Different

Wałek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

6 godzin temu, Different napisał:

W odczuciu 4 osób biorących w spotkaniu porównawczym to Copland nie miał w sobie ani odrobiny życia. Był zmulony. Według Ciebie nie jest, według mnie owszem. Wyraźnie było to słychać w porównaniu z innymi wzmacniaczami. 
Stosunek jakości do ceny był gorzej niż słaby. 

Pewnie że mógł zagrać lepiej, efektowniej, nie neguję tego - ale gra system, nie sam wzmacniacz. "Zmulony" w jednej konfiguracji może zagrać optymalnie w innej, tak samo jak ten "żywy" wzmacniacz może grać za agresywnie w jednej, a optymalnie w drugiej konfiguracji. Nazywanie Coplanda zmulonym mija się całkowicie z filozofią dźwięku tej marki, choć tak mógł wypaść na tle Line Magnetic. I określenia "słaby" stosunek jakości do ceny - biorąc pod uwagę powyższe - są delikatnie mówiąc niezbyt trafne. Idąc tym tropem ja mógłbym powiedzieć odwrotnie i nazwać Coplanda wzmacniaczem o wybitnym stosunku jakości do ceny, bo grał lepiej od ponad 2x droższego Accuphase i to nie w jednej konfiguracji... Ale sęk w tym że nie w każdej. Dlatego w audio raczej wystrzegałbym się takich kategorycznych stwierdzeń.

2 godziny temu, don111 napisał:

Pewnie że mógł zagrać lepiej, efektowniej, nie neguję tego - ale gra system, nie sam wzmacniacz. "Zmulony" w jednej konfiguracji może zagrać optymalnie w innej, tak samo jak ten "żywy" wzmacniacz może grać za agresywnie w jednej, a optymalnie w drugiej konfiguracji. Nazywanie Coplanda zmulonym mija się całkowicie z filozofią dźwięku tej marki, choć tak mógł wypaść na tle Line Magnetic. I określenia "słaby" stosunek jakości do ceny - biorąc pod uwagę powyższe - są delikatnie mówiąc niezbyt trafne. Idąc tym tropem ja mógłbym powiedzieć odwrotnie i nazwać Coplanda wzmacniaczem o wybitnym stosunku jakości do ceny, bo grał lepiej od ponad 2x droższego Accuphase i to nie w jednej konfiguracji... Ale sęk w tym że nie w każdej. Dlatego w audio raczej wystrzegałbym się takich kategorycznych stwierdzeń.

Gdybyśmy słuchali go w jednej konfiguracji to pełna zgoda, ale w każdej testowanej ówcześnie (a nie były to przypadkowe urządzenia) legł z kretesem w porównaniu z właśnie Line Magnetic 🙂 Tyle w temacie bo nie ma co tu więcej pisać. 

Czy ja wiem ? Jest po serwisie z papierami. Sam wiesz najlepiej jakie są koszty doprowadzenia tego sprzętu do dobrego stanu . 
Jeżeli chociaż w części serwis wykonany z taką solidnością jak w Twoim , to raczej cena akceptowalna .
Ja za "VK30 se" dałem połowę tej ceny ale serwis przede mną 

W sumie masz rację. "wyparłem" koszty mojego remontu ale robiłem go bezkompromisowo - "pod siebie" . Teraz wygrzewam.

Mógłby pokazać środek , coś więcej napisać niż "pełny serwis" . Zakładam że wszystkie elektrolity wymienił ale na jakie ? Ale sama robocizna to już pare tys zł więc jeśli dobre komponenty to warto z małą uwaga że to nie SE jak twój.

2 godziny temu, Different napisał:

Gdybyśmy słuchali go w jednej konfiguracji to pełna zgoda, ale w każdej testowanej ówcześnie (a nie były to przypadkowe urządzenia) legł z kretesem w porównaniu z właśnie Line Magnetic 🙂 Tyle w temacie bo nie ma co tu więcej pisać. 

Ale niech sobie gra lepiej (też wiedziałem że gra lepiej nawet ten najtańszy LM), tylko nie śpiesz się tak z szufladkowaniem i gnojeniem dobrego wg wielu opinii sprzętu, że niby nie wart swojej ceny, na podstawie swojego (nie)spokojnego odsłuchu w sklepie. Bo wiadomo jak to wygląda i jakie są emocje w sklepie na odsłuchu i jaki dźwięk tam podoba się najbardziej, a jak wygląda dłuższe słuchanie w domu. To nie Copland jest taki zły jak go przedstawiasz, tylko LM tak dobry w swojej cenie. I tyle w temacie. 

19 godzin temu, don111 napisał:

Ale niech sobie gra lepiej (też wiedziałem że gra lepiej nawet ten najtańszy LM), tylko nie śpiesz się tak z szufladkowaniem i gnojeniem dobrego wg wielu opinii sprzętu, że niby nie wart swojej ceny, na podstawie swojego (nie)spokojnego odsłuchu w sklepie. Bo wiadomo jak to wygląda i jakie są emocje w sklepie na odsłuchu i jaki dźwięk tam podoba się najbardziej, a jak wygląda dłuższe słuchanie w domu. To nie Copland jest taki zły jak go przedstawiasz, tylko LM tak dobry w swojej cenie. I tyle w temacie. 

Kto powiedział, że odsłuch był niespokojny ? Trwał kilka godzin i raczej oceniłbym że był w spokojnej atmosferze w gronie ludzi, którzy wiedzą o co chodzi. Nadal uważam, że sprzęt nie jest wart swojej ceny. Porównywaliśmy też z Unison i paroma innymi...

Żeby nie było, że uwziąłem się na Coplanda to znam kilka starszych modeli i uważa za bardzo udane. Ten konkretny model na nikim nie zrobił pozytywnego wrażenia po kilku godzinach porównań. 

Fajny klocek:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

15 godzin temu, quatross napisał:

AMPLIFIKATOR G 

Ukryta Zawartość

Cytat

Amplifikator G z czarnym frontem kupiony w 2013 roku

Czarny to ten front był w 2013 roku - dolegliwość ta sama co w strych Radmorach, czyli kiepskie anodowanie aluminium.

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Pokaż nowe odpowiedzi