Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 19.10.2022 o 11:34, Jacchusia napisał:

Samą aukcje możesz odwołać, ale nie po zawarciu umowy kupna, czyli jeśli ktoś już kupi przedmiot. "Kup teraz " to zawarcie umowy, są inne rodzaje aukcji jak "ogłoszenia" gdzie nie dochodzi do zawarcia umowy, tylko kontaktu. Normalnej umowy po podpisaniu też nie możesz zerwać bez konsekwencji, nie wiem dlaczego dla ciebie to jest dziwne?

kupuje na aukcjach za granica auta.i jak wylicytowana suma nie zadawala sprzedawcy.to mi go nie sprzedaje.i jest to irytujace.

i nic z tym nie mozna zrobic.

To zalezy na jakiej plotformie kupiles.
Zdazalo sie ze na ebay ktos przez pomylke sprzedal auto za grosze i nie bylo odwrotu. Musial to zaakceptowac. Bylo wiele procesow sadowych na ten temat.

Są inne numery z których korzystają sprzedający. Za granicą co prawda jest inna mentalność i w większości ludzie chcą się po prostu pozbyć rzeczy, w nosie mają czy coś sprzedadzą 20-30 czy nawet 50% taniej niż jakaś średnia cena. No może nie do końca w nosie ale jednak to akceptują i nie robią problemów o pare groszy jak coś tak wylicytujesz okazyjnie. W przeciągu ok 15 lat różnych moich zakupów na niemieckim lub angielskim Ebay zdarzyły mi się bodajże 3 takie różne sytuacje, że ktoś anulował zakup przy właśnie takich fajnie wylicytowanych rzeczach. Raz sprzedający podał powód że "kupujący poprosił o anulowanie transakcji" i potem wciskał kit że wcisnął coś przez przypadek (potem oczywiście nie odpowiadał na wiadomości gdy poprosiłem go o ponowne wystawienie w cenie 'kup teraz' dla mnie), drugi raz miałem tak że sprzedający napisał że przedmiot jest uszkodzony, przy przenoszeniu upadł. Zdjęć oczywiście nie chciał podsyłać. A trzeci przypadek, że powiedział po prostu że za tyle nie sprzeda :) We wszystkich przypadkach transakcja została anulowana przez sprzdającego i kasa od razu wróciła na Paypal. I co w związku z tym ? A jajco :) Ebay nic z  tym nie zrobiło. W przypadku tego 3 sprzedającego obiecali mu wysłać ostrzeżenie :)

4 godziny temu, tomek7776 napisał:

kupuje na aukcjach za granica auta.i jak wylicytowana suma nie zadawala sprzedawcy.to mi go nie sprzedaje.i jest to irytujace.

i nic z tym nie mozna zrobic.

Nie wiem jaki tam na status "Kup teraz", a poza tym goscie mogą wykorzystywać fakt, że jesteś obcokrajowcem i jakieś ew. spory przed sądami są mniej prawdopodobne niż u jego krajan.

2 godziny temu, don111 napisał:

W przypadku tego 3 sprzedającego obiecali mu wysłać ostrzeżenie 🙂

No bo tak naprawdę portal aukcyjny za wiele nie może. Sprawę należy rozstrzygnąć przed sądem. A to z wielu powodów jest jednak problem.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Gość Kw202

(Konto usunięte)
20 minut temu, MarcinStereo napisał:

Szkoda że takie fanty się pokazują zawsze wtedy kiedy nie mam zdolności finansowych, bywa jest wredne 🙂

Ooo właśnie! Całe te

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

WBA Firebird preamp na lampkach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dobrze mówią o WBA i klocek mało używany jeśli zawierzyć opisowi , zresztą po numerze seryjnym można pewnie u producenta sprawdzić .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ooo właśnie! Całe te

Ehh życie . Cóż począć . Może jakaś "chwilówka"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Kw202 napisał:

Ukryta Zawartość

Wygląda że o terminalach przypomnieli sobie jak już wszystko było na gotowo 😉

Zazwyczaj jak konstruktor daje terminale wysoko, to ma to za zadanie, skrócić okablowanie wewnętrzne i łatwy dostęp do zwrotniki poprzez otwór woofera.

4 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

Dobrze mówią o WBA i klocek mało używany jeśli zawierzyć opisowi , zresztą po numerze seryjnym można pewnie u producenta sprawdzić .

Z tranzystorową końcówką może być fajne połączenie🙂

Ukryta Zawartość

Norwegowie widzę mają fantazję, AP Yara po malowaniu pro 😜

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
13 godzin temu, Prewwit napisał:

Norwegowie widzę mają fantazję, AP Yara po malowaniu pro 😜

Ukryta Zawartość

Druciarstwo nie tylko w Polsce. 

Ukryta Zawartość

?👈

Gość Kw202

(Konto usunięte)
20 godzin temu, MarcinStereo napisał:

Szkoda że takie fanty się pokazują zawsze wtedy kiedy nie mam zdolności finansowych, bywa jest wredne 🙂

Odsprzedam ci go w przyszłym miesiącu albo później za 1800,co ty na to? 

20 godzin temu, Prewwit napisał:

Norwegowie widzę mają fantazję, AP Yara po malowaniu pro 😜 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=276008260

WTF😲

7 godzin temu, rafal735r napisał:

Druciarstwo nie tylko w Polsce. 

Z tego co słyszałem to z naprawami elektroniki też ciekawie, ponoć dobrych speców jak na lekarstwo.

6 godzin temu, Kw202 napisał:

Odsprzedam ci go w przyszłym miesiącu albo później za 1800,co ty na to? 

Jestem na tak 🙂 określę się za miesiąc 😉

Gość Kw202

(Konto usunięte)
13 minut temu, MarcinStereo napisał:

Jestem na tak 🙂 określę się za miesiąc 😉

Panie Marcinie, kupię ten preamp pogram na nim miesiąc i odsprzedam Panu go o stówkę taniej. Musiałbym wiedzieć teraz co i jak, mam cały dom już zagracony (pozytywnym tego słowa znaczeniu 😉)

Godzinę temu, Kw202 napisał:

Panie Marcinie, kupię ten preamp pogram na nim miesiąc i odsprzedam Panu go o stówkę taniej. Musiałbym wiedzieć teraz co i jak, mam cały dom już zagracony (pozytywnym tego słowa znaczeniu 😉)

Na chwilę obecną nie jestem w stanie się określić 🙂 

17 godzin temu, Prewwit napisał:

Z tego co słyszałem to z naprawami elektroniki też ciekawie, ponoć dobrych speców jak na lekarstwo.

Tam to ja jestem specem 🙂 Kupiłem CD Marantza 15S2, prawie nowego (papiery) za ułamek ceny. Kontaktował się ze sprzedającym i był oglądać kolega, który mieszka niedaleko tego faceta. CD ponoć uszkodzone mechanicznie, dlatego nie korzystał z gwarancji. Kupione, przywiezione do naprawy. Otwarłem i nie uwierzycie...wewnątrz na tacce było CD z bajkami, które  zaklinowało szufladę. Po wyciągnięciu płyty CD działa 🙂 I fakt, ze jest to usterka, która występuje do dzisiaj (nie wiem czy we wszystkich modelach) mianowicie jeśli się nie ułoży płyty dokładnie na tacce podczas zamykania płyta nie wejdzie w otwór tylko się zamknie i zaklinuje mechanizm szuflady.

15 godzin temu, Riczi75 napisał:

Yamaha NP-S 2000

Ukryta Zawartość

Ciekawy gość, kupił i nie sprawdził czy ma wejście optyczne, tym bardziej, ze to nie DAC, jak pisze, tylko streamer...

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

3 godziny temu, Dune napisał:

Ukryta Zawartość

Miałem kiedyś i sprzedałem trochę  "za spokojny' kawał klocka. 

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Ukryta Zawartość

Coś dla miłośników lamp ( choć na AV show zestawiają je tez z tranzystorami - np. Accuphase ) . 

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi