Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, piotr6 napisał:

A co Ciebie to obchodzi, masz wątpliwości nie kupuj

Mnie to nie obchodzi tylko przedstawiłem moje zdanie na temat nowy/używany bo o tym się tu pisze odnośnie tego ogłoszenia

6 minut temu, Piopio napisał:

Może nie zarobi ale wyjdzie na zero.

Jak chce mu się z tym bujać za free to tylko jego sprawa nic mi do tego, próbuje tylko załapać logike

Edytowane przez wlodek71
3 minuty temu, wlodek71 napisał:

Jak chce mu się z tym bujać za free to tylko jego sprawa nic mi do tego, próbuje tylko załapać logike

Logika jest prosta. Zamiast kupić jedną parę kolumn np. za 6000* zł kupił 2 pary po 5300*. 

Tylko teraz musi jedną parę sprzedać. 

*) ceny przykładowe

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tak to faktycznie dziala ale na dluzsza mete niszczy rynek. Powiem wam na przykladzie pewnej manufaktury wkladek gramofonowych. Facet po znajomosci sprzedaje je za 1/2, 1/3 ceny sklepowej (mowimy tu o wkladkach powyzej 10 tys. zl) znajomym rozwalajac na dluzszy termin swoj wlasny handel i jego wlasnych dealerów.

Kupilem jakis czas temu taka wkladke, nowa w pudelku za 1400 u handlarza, w sklepie 2800e czyli niby wielka okazja, nie podeszla mi i po 30h grania z wielkim trudem poszla za 1250e...Hifishark to indeksuje i od razu normalna sprzedaz wysiada.

Edytowane przez Marek.S

Ciekawe. Tu za 900 do negocjacji. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu za ok 4200

Ukryta Zawartość

Te z pierwszego linku to chyba scam. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie znajomy sprzedaje

Ukryta Zawartość

Jakby co skontaktuję bo wiem że dba bardzo o sprzęt.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, MarcinStereo napisał:

To pionowe krechy na panelu przednim czy źle widzę?

Tak wyglada ten panel , posiada tak strukture. Na zdjeciu bardziej widac niz w rzeczywistosci.

Godzinę temu, Adasza napisał:

Raczej dystrybutora, który przyciął na tobie 50% 🙂 Nie kupuję nic nowego, czy to audio czy samochód, bo płacisz za te wszystkie reklamy, które widzisz w mediach 🙂 

NIE SĄ NOWE. Wiesz w jaki sposób były transportowane, jak się z nimi obchodzono?

Ty masz coś jednak z "logiką" 🙂

TAK - oba są używane.

Gdzie on ci porwany?

Witam,

jak nie umiesz negocjować, to przepłacasz.

Ja kupuję tylko nowe, żebyś np. Ty potem mógł kupić taniej używkę.

A ile zaoszczędził byś na używanych ubraniach z lumpeksu, ceny nowych i firmowych to dopiero jest skandal!

Idąc Twoim tokiem rozumowania, to nowych sprzętów nie ma, bo w każdym są podzespoły, które były na kolejnych etapach produkcji transportowane. Co ma transport do tego czy coś jest nowe, czy nie?

Sok w sklepie spożywczym też może być po przejściach, bo ktoś go przewoził.

Za używany wzmacniacz, który grał 10 godzin zapłacisz tyle samo co za ten co grał 2000 godzin?

Auto z przebiegiem 1000km i 200000km też traktujesz tak samo?

Wygodnie tak mówić jak się jest kupującym i wybrzydzać, w stylu "kupiłeś wczoraj i zabrałeś ze sklepu to używka, dam 50% ceny".

Trzeba tylko poszukać jelenia, który sprzeda za tyle.

Pozdrawiam

Edytowane przez sul76
1 godzinę temu, Adasza napisał:

NIE SĄ NOWE. Wiesz w jaki sposób były transportowane, jak się z nimi obchodzono?

Czyli kolumny w sklepie nie są już nowe 😉 Bo je transportowano 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

44 minuty temu, MarcinStereo napisał:

To pionowe krechy na panelu przednim czy źle widzę?

Ooo, widzicie! Już zaczynasz!?

Kreski całe te? Już byś chciał czyścić Anserem! 😋😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 minutę temu, Adasza napisał:

Kuo samochód i wystaw go następnego dnia na sprzedaż to się dowiesz jak działa rynek, bo widać nie masz o tym pojęcia. 

Ja bardzo dobrze wiem jak działa rynek.

Jak kupię do dalszej odsprzedaży, to możesz być pewny że na tym nie stracę.

Kupujących, którzy myślą tak jak Ty omijam szerokim łukiem.

Cały czas nie odpowiedziałeś na pytanie, czy np. samochód z przebiegiem 1000km jest dla Ciebie wart tyle samo co z przebiegiem 200000km?

Z tego co piszesz, to obie to używki, więc?

Pozdrawiam

Gość

(Konto usunięte)

Ja sprzedając za 5k dwuletni przedwzmacniacz który nowy kosztował 6,300 i nie miałem problemu z odsprzedażą, za grosze chcieli by tylko janusze którym nie odpisywałem nawet.

Myślę że po dwóch latach używania nic nie straciłem a nowy właściciel zyskał niezły kombajn + jeszcze rok gwarancji, teraz nowy ten sam pre kosztuje ponad 8k 🙂 

21 godzin temu, Adasza napisał:

A ja wole pod materacem, np. pod postacią złota 🙂 

Inwestycje w złoto to już przeszłość jest. Magia dla naiwnych. Wyjście z takiej materialnej inwestycji jest bardzo trudne i długotrwałe. 

1 minutę temu, MarcinStereo napisał:

Ja sprzedając za 5k dwuletni przedwzmacniacz który nowy kosztował 6,300 i nie miałem problemu z odsprzedażą, za grosze chcieli by tylko janusze którym nie odpisywałem nawet.

Myślę że po dwóch latach używania nic nie straciłem a nowy właściciel zyskał niezły kombajn + jeszcze rok gwarancji, teraz nowy ten sam pre kosztuje ponad 8k 🙂 

Witam,

teraz są akurat dziwne czasy.

Straciłeś bardzo dużo, bo teraz te 5k to już nie to samo co rok, czy dwa lata temu, inflacja w stosunku do 2021 to pewnie z 40-50%.

Pozdrawiam

A ja myślę, że nie potrafimy korzystać z „wolności” i kłócimy się o bzdury odreagowując domowe kłopoty najczęściej wywoływane przez małżonki.

Niech każdy siebie wystawia za ile chce. Tylko niech drudzy nie rzucają kłód pod nogi i niech na każdym kroku nie krzyczą, że ten Czy tamten to złodziej i oszust.

Rynek weryfikuje i każdy sprzeda za tyle ile będzie oferował potencjalny kupiec, albo nie sprzeda i zostawi.

Kłótnie i między wierszowe wymyślanie od idiotów do niczego dobrego nie prowadzi.

Dziękuję i Pozdrawiam,

Edytowane przez Tajitsu
Typo, ortografia i cała reszta. Sens wypowiedzi bez zmian.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

20 godzin temu, Tajitsu napisał:

Módl się, żeby żona tego nie przeczytała 😉

Efekt tzw katedry?

Gdzieś już o tym czytałem… 🤔

Wspomniałem o efektach słyszalnych w każdym pustym pomieszczeniu, np. kościele. Chodziło o odbicia, pogłosy i takie tam efekty nakładania się dźwięków, powielanych odbić itd od ścian w pustym pomieszczeniu, a szczególnie słyszalne gdy ściany są pod różnymi kontami innymi niż 90 st., np na poddaszu. 

Efekt tzw katedry? O co chodzi? 

🤔

14 minut temu, sul76 napisał:

Witam,

teraz są akurat dziwne czasy.

Straciłeś bardzo dużo, bo teraz te 5k to już nie to samo co rok, czy dwa lata temu, inflacja w stosunku do 2021 to pewnie z 40-50%.

Pozdrawiam

Szczególnie gdy liczyć w cenach energii, czołgów i innym sprzęcie wojennym ze względu na rosnący popyt i stałą, niewielką podaż. 

Tak działa rynek. Nic nowego. 

Edytowane przez LJ3
4 minuty temu, LJ3 napisał:

(…)

🤔

O b2102MV i granie f110 na poddaszu.

10 minut temu, Tajitsu napisał:

O b2102MV i granie f110 na poddaszu.

Coś w tym jest. 

Od f110 lepsze, wierniej grające są TM 99 w pomieszczeniach mniejszych niż 50 m2. 

Uwzględniając kasę. 

Edytowane przez LJ3
18 minut temu, LJ3 napisał:

Wspomniałem o efektach słyszalnych w każdym pustym pomieszczeniu, np. kościele. Chodziło o odbicia, pogłosy i takie tam efekty nakładania się dźwięków, powielanych odbić itd od ścian w pustym pomieszczeniu, a szczególnie słyszalne gdy ściany są pod różnymi kontami innymi niż 90 st., np na poddaszu. 

🤔

Szczególnie gdy liczyć w cenach energii, czołgów i innym sprzęcie wojennym ze względu na rosnący popyt i stałą, niewielką podaż. 

Tak działa rynek. Nic nowego. 

Witam,

nie znam się na cenach czołgów i sprzętu.

Nie da się jednak wytłumaczyć tak drastycznych wzrostów cen gazu, prądu i paliw.

Nie ma rosnącego popytu, jest dostępność (patrz ceny gazu, ropy na rynkach), jest to zwykłe działanie prowadzące do zubożenia społeczeństwa.

I tyle, a że nośniki energii są podstawą, to i ceny nie mogą być niskie.

To jest zaplanowane działanie, a nie prawa rynku.

Pozdrawiam 

11 minut temu, sul76 napisał:

Witam,

Nie da się jednak wytłumaczyć tak drastycznych wzrostów cen gazu, prądu i paliw.

Nie ma rosnącego popytu, jest dostępność (patrz ceny gazu, ropy na rynkach), jest to zwykłe działanie prowadzące do zubożenia społeczeństwa.

Pozdrawiam 

To jest ten NewWorldOrder v.2

Masz nie mieć nic i być szczęśliwym. Ceny od odgórnie ustalane. Jedynie ci którzy mają dużo, będą mieli jeszcze więcej.

Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby odblokować Wenezuelę i złoża. Oczywiście oprócz dobrej woli największego mściciela i mąciciela światowego jakim są USA…

Mówienie o rzekomej gorszej jakości złóż w Wenezueli jest conajmniej podejrzane. Wcześniej nie było tego problemu i wydobycie kwitło. Handel etc. Dopóki USA nie zwiększyło wydobycia w Teksasie. Texaco niesamowicie wzrosło…

Do tego cały zielony wał i elektryfikacja, która ciągnie za sobą niewyobrażalne problemy i szkody dla środowiska…

No ale dobrze to już było i światowi władcy testują na ile jeszcze mogą sobie pozwolić i poglamglać ludzkość.

Jesli społeczeństwa będą bierne zostaniemy niewolnikami XXI w prze duże W.

ps

Zmiany klimatu są cykliczne. Nie było ludzi było zlodowacenie i okres gorący i tak na przemian. Jest to stwierdzone i udowodnione przez naukowców, ale w dobie kłamstwa nie wolno o tym mówić. Porządek musi być zachowany na naszą niekorzyść…

Edytowane przez Tajitsu
.,

5 minut temu, sul76 napisał:

Witam,

Pozdrawiam 

Da się wytłumaczyć wzrosty cen gazu, prądu i paliw. Należy zawsze uwzględniać, że jest wolny rynek, a na nim działa wielu potężnych spekulantów (fundusze z bilionami $$$ większymi niż ma do dyspozycji niejeden rząd) czekających na takie okazje jak wojna, sankcje i ograniczony dostęp do gazu i paliw. Grają na wzrost cen pompując je sztucznie tylko po to by je wywindować i drogo odsprzedać. Nie kupują fizycznych dostaw tylko opcje na te dostawy w przyszłości. A te zaraz są uzględniane w fizycznych transakcjach.

Tak to działa. 

Pieniądz rządzi! Nawet kredytowy. 

Teraz, LJ3 napisał:

(…)

Tak to działa. 

Tzw „żymianie” i ich interesy na Wall Street. No ale ale off top się nam zrobił i pasuje zakończyć (?)

4 minuty temu, LJ3 napisał:

Da się wytłumaczyć wzrosty cen gazu, prądu i paliw. Należy zawsze uwzględniać, że jest wolny rynek, a na nim działa wielu potężnych spekulantów (fundusze z bilionami $$$ większymi niż ma do dyspozycji niejeden rząd) czekających na takie okazje jak wojna, sankcje i ograniczony dostęp do gazu i paliw. Grają na wzrost cen pompując je sztucznie tylko po to by je wywindować i drogo odsprzedać. Nie kupują fizycznych dostaw tylko opcje na te dostawy w przyszłości. A te zaraz są uzględniane w fizycznych transakcjach.

Tak to działa. 

Ja bym był daleki od nazywania tego wolnym rynkiem.

Faktycznie zrobił się off top, trzeba szukać jakiejś okazji:)

Pozdrawiam 

Tymczasem na rynku:

Usher Audio AC-20

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15 minut temu, sul76 napisał:

Ja bym był daleki od nazywania tego wolnym rynkiem.

Ma na to spory wpływ tylko jeden bank - FED. 

Wniosek: Upadek $$$ to brednie. 

Amen

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, sul76 napisał:

Straciłeś bardzo dużo,

Źle myślisz, straciłbym dużo jakbym za nowy w cenie ponad 8k wziął 5.

Ja zaś eksploatowałem sprzęt dwa lata, jeszcze w tamtym roku ten przedwzmacniacz szło nowy kupić tak samo za 6300 a obecne ceny to nie inflacja a pazerność dilerów 😉 

Przykład kolumny magnepana są droższe u dilera o 10k czy to inflacja? Takich przykładów jest sporo.

4 minuty temu, MarcinStereo napisał:

Źle myślisz, straciłbym dużo jakbym za nowy w cenie ponad 8k wziął 5.

Ja zaś eksploatowałem sprzęt dwa lata, jeszcze w tamtym roku ten przedwzmacniacz szło nowy kupić tak samo za 6300 a obecne ceny to nie inflacja a pazerność dilerów 😉 

Przykład kolumny magnepana są droższe u dilera o 10k czy to inflacja? Takich przykładów jest sporo.

Ja podtrzymuje to co napisałem, Twoje 5k dzisiaj jest warte tyle co 2,5k 2 lata temu.

Ja kupiłem samochód 3lata temu i teraz jest wart podobne pieniądze, a i tak na nim straciłem, bo to nie ten sam pieniądz.

Koszty rosną przy każdej działalności.

A czy te wzrosty w takiej wielkości da uzasadnione - na pewno nie zawsze.

Czasy są ciekawe:)

Pozdrawiam 

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, sul76 napisał:

https://www.tophifi.pl/stereo/przedwzmacniacze/rotel-rc-1590.html

Tutaj znalazłem o 100zł drożej niż dałem więc dalej twierdzę że dobrze na tym wyszedłem jak na dwuletni sprzęt 😉 

1 godzinę temu, MarcinStereo napisał:

Po prostu skorzystałeś na tym że zdrożał nowy. Zazwyczaj jest tak że tanieją, bo niedługo wchodzi nowy model itd lub w ogóle już nie ma w sprzedaży. 

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi