Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast czytać trzeba słuchać.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

31 minut temu, LJ3 napisał:

Chętnie poczytam jak to gra. 

To jest tak jak z jedzeniem, można duzo czytać/gadać ale póki nie spróbujesz/posłuchasz to nie wiesz dokładnie jak jest. Generalnie Electrocompaniet to godna zaufania firma, mialem dwa wzmacniacze ECI2 i ECI3 i obydwa grały na poziomie, akurat te dwa modele tak najogólniej brzmieniowo w kierunku lampy, starszy (ECI2) podobał mi się bardziej, ECI3 troche za łagodny - jakby za słaby jak dla mnie, ale tych dwóch monobloków na pewno nie można o to posądzać.

Edytowane przez wlodek71
13 minut temu, wlodek71 napisał:

To jest tak jak z jedzeniem, można duzo czytać/gadać ale póki nie spróbujesz/posłuchasz to nie wiesz dokładnie jak jest. Generalnie Electrocompaniet to godna zaufania firma, mialem dwa wzmacniacze ECI2 i ECI3 i obydwa grały na poziomie, akurat te dwa modele tak najogólniej brzmieniowo w kierunku lampy, starszy (ECI2) podobał mi się bardziej, ECI3 troche za łagodny - jakby za słaby jak dla mnie, ale tych dwóch monobloków na pewno nie można o to posądzać.

Pre słuchałeś?

Abrahamsen V3.0

11 godzin temu, Tajitsu napisał:

Gryphon Tabu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bywały taniej.

Pamiętam że był opis że są różne wersje tęgi wzmaka 

Ukryta Zawartość

31 minut temu, wlodek71 napisał:

Nie, te dwa wspomniane, to były integry.

Słabo w temacie: 

Electrocompaniet EC 3 i klon(?) Abrahamsen V3.0

Wydaje się, że to niszowe/regionalne marki. Może tak jak dobre piwo? 

5 godzin temu, jaszcze1 napisał:

A naprawiłbyś laser od Denona DCD 1800R? Przestał grać, ale też kręciłem ☹️

Czy to że można naprawić każdy laser, znaczy że można kupić dowolny cedek z padniętym laserem i go uruchomić? 

Laser sam w sobie jest winowajcą ok 10% problemów, wtedy laser się rozbiera i czyści wewnętrzne pryzmaty i kolimatora co przywraca właściwy poziom emisji

Pozostałe 90% to problemy mechaniczne i elektroniczne po stronie zasilania i sterowania takie jak rozkalibrowane punkty pracy, częściowo uszkodzone drivery silnikow, czasem coś poważniejszego jak wycieki elektrolitu.

Zalezy czym kręciłeś, jest jeden potencjometr ktorego nigdy się nie rusza czyli regulacja czułości detektora w układzie APC - krotko mowiac odpowiada on za regulacje prądu diody, jeśli nim kręciłeś to już niestety jedyna metoda naprawy to wymiana diody na nowa, a to koszt ok 2tys, dioda laserowa to specyficzna dioda której punkt pracy i emisja wiązki lasera odbywa się w wąskim zakresie prądu, powyżej tej wartości dochodzi do jej uszkodzenia pomimo tego że nadal emituje widzialne czerwone swiatelko

Edytowane przez Bumpalump
1 minutę temu, Adasza napisał:

No i się poskarżył 😄 

Kto, gdzie i komu?

17 minut temu, Marek.S napisał:

Panie, kiedy nowe wideło będzie?^^^

😉

Kiedy wszyscy będziemy grzeczni uczesani i porządni 😉 

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

46 minut temu, Bumpalump napisał:

Zalezy czym kręciłeś,

Toć on nosem kręci, że wintydż, którego chciał upłynnić, przestał grać po przeszczepie chińskiego lasera, a miał być nie grzebany, w idealnym stanie i najtańszy na świecie. A, i plomby oryginalne, no jakże by inaczej od jeszcze 🙂 

4 minuty temu, Tajitsu napisał:

Kto, gdzie i komu?

Chyba za oglądanie finału w Madrycie punktów nie wyłapałem, Chyba, że o czymś nie wiem Tadziu, moderatory i tam śledzom? 🙂 

Edytowane przez Adasza

Śledzenie jest na każdym kroku drogi Adasiu. Wyłącz lokalizacje i zainwestuj w VPN 🤭

Taką ciekawostkę odnośnie nieczytających laserów znalazłem na You Tube. Często problemem gdy laser nie widzi płyty jest brud w kanale i  na lusterku pod soczewką lasera . Nie wiem czy wszystkie lasery są tak zbudowane . Wiadomo, zanieczyszczenia włażą wszędzie. Każdy czyści  z wierzchu soczewkę ,ale brud pod spodem? Zamiast wymiany może pomoże czyszczenie tego elementu,  ale pewnie i tak trzeba oddać do  fachowca co się zna.  Ale  jak niedostępny laser to jest nadzieja że to tylko brud . Miałem taki odtwarzacz nie widział płyt , czyszczenie  z wierzchu soczewki też nie pomagało. Oczywiście rozbieranie lasera  i grzebanie w sprzęcie to nie moja bajka . Zachęcony filmikiem delikatnie wydmuchałem  obok soczewki lasera i od razu ruszył . Powtórzyłem jeszcze z dwa razy wydmuch  i teraz działa a też myślałem że trup i laser do wymiany.

Edytowane przez dzeus67
3 minuty temu, dzeus67 napisał:

Taką ciekawostkę odnośnie nieczytających laserów znalazłem na You Tube. Często problemem gdy laser nie widzi płyty jest brud w kanale i  na lusterku pod soczewką lasera . Nie wiem czy wszystkie lasery są tak zbudowane . Wiadomo, zanieczyszczenia włażą wszędzie. Każdy czyści  z wierzchu soczewkę ,ale brud pod spodem? Zamiast wymiany może pomoże czyszczenie tego elementu,  ale pewnie i tak trzeba oddać do  fachowca co się zna.  Ale  jak niedostępny laser to jest nadzieja że to tylko brud . Miałem taki odtwarzacz nie widział płyt , czyszczenie  z wierzchu soczewki też nie pomagało. Oczywiście rozbieranie lasera  i grzebanie w sprzęcie to nie moja bajka . Zachęcony filmikiem delikatnie wydmuchałem  obok soczewki lasera i od razu ruszył . Powtórzyłem jeszcze z dwa razy wydmuch  i teraz działa a też myślałem że trup i laser do wymiany.

Zatem jest nadzieja!

@jaszcze1 dmuchaj!🤭

34 minuty temu, dzeus67 napisał:

Zachęcony filmikiem delikatnie wydmuchałem  obok soczewki lasera i od razu ruszył . Powtórzyłem jeszcze z dwa razy wydmuch  i teraz działa a też myślałem że trup i laser do wymiany.

Nic tylko serwis otwierać;-)))

15 minut temu, Yankes napisał:

Dmuchnięcie, które leczy.

Ale oddech winien być świeży 😉

1 godzinę temu, Bumpalump napisał:

Laser sam w sobie jest winowajcą ok 10% problemów, wtedy laser się rozbiera i czyści wewnętrzne pryzmaty i kolimatora co przywraca właściwy poziom emisji

Pozostałe 90% to problemy mechaniczne i elektroniczne po stronie zasilania i sterowania takie jak rozkalibrowane punkty pracy, częściowo uszkodzone drivery silnikow, czasem coś poważniejszego jak wycieki elektrolitu.

Zalezy czym kręciłeś, jest jeden potencjometr ktorego nigdy się nie rusza czyli regulacja czułości detektora w układzie APC - krotko mowiac odpowiada on za regulacje prądu diody, jeśli nim kręciłeś to już niestety jedyna metoda naprawy to wymiana diody na nowa, a to koszt ok 2tys, dioda laserowa to specyficzna dioda której punkt pracy i emisja wiązki lasera odbywa się w wąskim zakresie prądu, powyżej tej wartości dochodzi do jej uszkodzenia pomimo tego że nadal emituje widzialne czerwone swiatelko

Kręciłem małym potencjometrem na zespole lasera. Trochę jeszcze pograł i się skończył. Pewnie już nie warto zawracać sobie nim głowy.

Godzinę temu, dzeus67 napisał:

Godzinę temu, Tajitsu napisał:

Zatem jest nadzieja!

@jaszcze1 dmuchaj!🤭

Już to robiłem. Dmuchanie, chuchanie, alkohol. Kiedyś kupiłem Pioneera, wyjąłem z pudła, podłączam i nic. Myślę sobie sprzedający wcisnął mi szrot. Ale rozkręciłem, patrzę a  w środku leży soczewka. Przykleiłem i działa do dzisiaj.

12 godzin temu, kacpero_1 napisał:

Pamiętam że był opis że są różne wersje tęgi wzmaka 

To prawda. Jest kilka wersji Tabu w tym Century.

20 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Dzwoń i się targuj. Cena moim zdaniem adekwatna do innych ofert. A same głośniki grają tak jak kosztują. Mam Tannoye, które je masakrują, ale cena x5 więc jak na swoją cenę grają świetnie. 

Westminster ?

Ilu ludzi tyle opinii

Wracając jeszcze do tych Pioneerow CS 99a wersja FB 

w doskonałym stanie , z papierami w cenie 50% tych z Wrocławia 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ilu ludzi tyle opinii

Czytaj pełny opis 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

43 minuty temu, morawka napisał:

Wracając jeszcze do tych Pioneerow CS 99a wersja FB 

w doskonałym stanie , z papierami w cenie 50% tych z Wrocławia 

Ukryta Zawartość

Daj spokój, po co takie rzeczy piszesz? Oferta jest sprzed roku. Cena tych głośników grubo ponad 10 000. Zależy za ile znajdziesz samolot na Florydę, bo odbiór jest osobisty. Chociaż można połączyć zakup z fajną wycieczką. 😁

No i jeszcze trzeba je przywieźć, czyli dochodzi 5% cła 23% vat-u liczone od wartości kolumn + transport, a transport ze 2000 będzie kosztował. I robi się ponad 15 000. 

W USA jest wiele fajnych ofert ale co z tego... 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaszcze1
6 minut temu, jaszcze1 napisał:

Zależy za ile znajdziesz samolot na Florydę, bo odbiór jest osobisty. Chociaż można połączyć zakup z fajną wycieczką. 😁

Byłeś na Florydzie?

4 minuty temu, Tajitsu napisał:

Byłeś na Florydzie?

Nie, w północnej nie byłem. A co nie jest fajnie? 

Edytowane przez jaszcze1
19 minut temu, jaszcze1 napisał:

Daj spokój, po co takie rzeczy piszesz? Oferta jest sprzed roku. Cena tych głośników grubo ponad 10 000. Zależy za ile znajdziesz samolot na Florydę, bo odbiór jest osobisty. Chociaż można połączyć zakup z fajną wycieczką. 😁

No i jeszcze trzeba je przywieźć, czyli dochodzi 5% cła 23% vat-u liczone od wartości kolumn + transport, a transport ze 2000 będzie kosztował. I robi się ponad 15 000. 

W USA jest wiele fajnych ofert ale co z tego... 

W USA ktos sprzedaje takie kolumny jak moje za ok.40 tys 

jak doliczyć transport ( ok.150kg ) + cło to wyjdzie jakieś 80 tys 

czy to znaczy , ze moje kolumny w PL są tyle warte ?

Ilu ludzi tyle opinii

4 minuty temu, morawka napisał:

W USA ktos sprzedaje takie kolumny jak moje za ok.40 tys 

jak doliczyć transport ( ok.150kg ) + cło to wyjdzie jakieś 80 tys 

czy to znaczy , ze moje kolumny w PL są tyle warte ?

Jeśli w USA to jest normalna cena, w Europie nie są dostępne, to tak. To właśnie to znaczy. Nikt nie musi ich kupować. 

Można oczywiście się awanturować, albo płakać, że przecież one kosztują 40 000. I tyle. 

• Pokaż nowe odpowiedzi