Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, mztv napisał:

a tak na marginesie audionet to bardzo dobry cd 

Ten ze zdjęcia to juz staroć, ale fakt i dzisiaj nie jest zły 🙂

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

catawiki to ogólnie gruba ściema, jakas mafia ciągnie tam za sznurki. Polecam trzymać się od tej strony jak najdalej.

Aukcje przepuszcają jak się im podoba, blokują to co im się nie podoba (bo tak). Nie ma kontaktu.
Wszystkie negatywne opinie w internecie usuwają - tak duża jest ta cała siatka że są w stanie usuwać opinie ze stron typu Trustpilot chociaż mam nadzieję że ktoś im już ukrócił nosa.

Polecam poczytać ostatnie opinie, zanim poznikają:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S
3 godziny temu, mztv napisał:

maki się nie psują...taka jest obiegowa opinia 🙂

a wzmak mcintosh ma 9000

Ukryta Zawartość

Tobie to dobrze! 😉

34 minuty temu, mztv napisał:

wystarczy spojrzeć na cd esoterica:

K-01XD - 31 kg, Grandioso K1X - 35 kg, K-05XD  - 20,7 kg

żadna płyta granitowa tylko rozbudowane zasilanie 🙂

a tak na marginesie audionet to bardzo dobry cd 

Grandioso_K1X_podwozie_dol.jpg

Piękny 🥰

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

Na szczęście Adaś jest wyznacznikiem jakości według Adasia, nic więcej 🙂

Nie wiem Jacuś czy jestem wyznacznikiem czegoś czy nie, dzielę się swoją opinią na temat sprzętu A Ty oczywiście możesz się z nią nie zgadzać, chociaż chociaż można znaleźć wiele wpisów, że te Yary czy T6 to w tej cenie jest jakieś nieporozumienie. O serii Classic nie wspomnę, bo to już jest bezczelny żart z klientów  🙂

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Adasza napisał:

chociaż chociaż można znaleźć wiele wpisów, że te Yary czy T6 to w tej cenie jest jakieś nieporozumienie

Adaś, głównie Twoje wpisy.

3 godziny temu, Riczi75 napisał:

Adaś, głównie Twoje wpisy.

Nie tylko -> google 

W dniu 17.05.2023 o 12:42, Riczi75 napisał:

On miał kiedyś szansę posłuchać Yary Superior i na tej podstawie ocenia całą resztę od Audio Physica.

Z jego Jolką nie zagrało.

Z Krellem właściciela też nie, bo sobie przypomniałem. Sam powiedział, że nie wie do końca czemu je kupił 🙂

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Adasza napisał:

Nie tylko -> google 

Z Krellem właściciela też nie, bo sobie przypomniałem. Sam powiedział, że nie wie do końca czemu je kupił 🙂

Zwróć uwagę na rzecz której nigdy nie bierzesz pod uwagę.

Większość osób mających do czynienia z tymi skrzynkami docenia je a nawet wraca ponownie po doświadczeniach z innymi kolumnami.

Są również osoby nie będące zwolennikami takiej prezentacji dźwięku lub takie u których nie wpasowały się w system. To jest rzecz normalna a poszukiwania trwają dalej.

Krell nie musi być dobrym partnerem dla T6. Tego nie sprawdzałem. 

10 godzin temu, Adasza napisał:

Z Krellem właściciela też nie,

Najgorsze granie jakie miałem. Ale z pozostałymi wzmacniaczami AP Tempo wspominam jako bardzo dobre granie.

21 godzin temu, Adasza napisał:

Nie wiem Jacuś czy jestem wyznacznikiem czegoś czy nie, dzielę się swoją opinią na temat sprzętu

Ironiczny uśmieszek pod czyimś stwierdzeniem, nie jest w żaden sposób dzieleniem się opinią. To czy się podobają czy nie i cena to inna sprawa, ja ich nie musiałem kupić, a kupiłem ze względu na klasę dzwięku jaką prezentują. Ktoś kiedyś w bodajże What hi-fi, ze to najtańszy high-end z jakim miał do czynienia i to, nie recenzja 🙂 a jakość dżwieku spowodowało, ze je kupiłem.

18 godzin temu, wlodek71 napisał:

Masz tego Audioneta?

CD czy tego o którym pisaliśmy?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

12 godzin temu, Riczi75 napisał:

Zwróć uwagę na rzecz której nigdy nie bierzesz pod uwagę.

Większość osób mających do czynienia z tymi skrzynkami docenia je a nawet wraca ponownie po doświadczeniach z innymi kolumnami.

Są również osoby nie będące zwolennikami takiej prezentacji dźwięku lub takie u których nie wpasowały się w system. To jest rzecz normalna a poszukiwania trwają dalej.

Krell nie musi być dobrym partnerem dla T6. Tego nie sprawdzałem. 

Cieszę się przede wszystkim, że napisałeś merytorycznie i bez "wycieczek" 🙂 Z większością tego co napisałaś w zasadzie się zgadzam z tym, że diabeł tkwi w szczegółach. 
Nie wiem czy większość ludzi pozostaje przy tej marce, widzę natomiast spro ogłoszeń, zwłaszcza z serii Classic, prawie nowych. 
Co do preferencji prezentacji dźwięków, to do tego zagadnienia podchodził bym ostrożnie. Jest mnóstwo ludzi, którym podeszły przysłowiowe Atusy z Technicsem ale czy to jest dobre granie? Wielu ludzi kocha się wręcz w disco polo ale czy to jest obiektywnie dobra muzyka, która jest zrobiona na "kilku" akordach a wokalista po prostu nie umie śpiewać? Ani tu ani tu, po prostu nie ma jakości. Podobnie jest w tych, zaznaczam  WSPÓŁCZESNYCH AP, gdzie próbuje się budować dobry sprzęt na co najmniej dyskusyjnej jakości przetwornikach (było o tym nie będę tego wątku wskrzeszał). Rodzi się też pytanie, po co taki Scan Speak czy SB Acoustics czy inni produkują tweetery, kosztujące kilka czy kilkanaście razy wiecej, skoro z takich, dużo tańszych też można osiągnąć świetny dźwięk? Wszyscy, którzy się trochę znają, są osłuchani (zwłaszcza z działu DIY) twierdzą, że pomiędzy przetwornikami są takie różnice, że konstrukcja skrzynki czy zwrotnica nie szans tego nadrobić. W jaki zatem sposób udało się AP? 

3 godziny temu, jurek1 napisał:

Najgorsze granie jakie miałem. Ale z pozostałymi wzmacniaczami AP Tempo wspominam jako bardzo dobre granie.

Piszę o Yarch II Superior. 

A jakie to były np wzmaki do T6, z którymi było dobrze?

Godzinę temu, Jacchusia napisał:

Ktoś kiedyś w bodajże What hi-fi, ze to najtańszy high-end z jakim miał do czynienia i to, nie recenzja 🙂 a jakość dżwieku spowodowało, ze je kupiłem.

Z czym Ci one tak dobrze grają? Chyba pisałeś ale nie zakodowalem. 

Edytowane przez Adasza
4 godziny temu, Jacchusia napisał:

CD czy tego o którym pisaliśmy?

Chodziło mi o CD, przydał by mi się do kompletu, ciekawe jako transport jak by się sprawował, bo jak pisałeś nie zachwycił jako dyskofon.

3 godziny temu, Adasza napisał:

(...)Wszyscy, którzy się trochę znają, są osłuchani (zwłaszcza z działu DIY) twierdzą, że pomiędzy przetwornikami są takie różnice, że konstrukcja skrzynki czy zwrotnica nie szans tego nadrobić. W jaki zatem sposób udało się AP? 

Podobnie myślałem, ale miałem Proac tablette 50 które są zrobione na przeciętnych Seasach i wtedy nie mogłem wyjść z podziwu jak oni to zrobili, że grały tak dobrze, wtedy uwierzyłem, że dzięki kunsztowi konstruktora całość może grać ponadprzeciętnie dobrze, mimo przeciętnych głośników.

Edytowane przez wlodek71

To jak zagrają głośniki zależy od bardzo wielu rzeczy. Od podłączonego sprzętu ale najbardziej od tego, w jakim pomieszczeniu je umieścisz, jak przygotowanym i jak mają dopracowaną skrzynkę i zwrotnicę. 

Im słabsze pomieszczenie tym prostszy głośnik. Taki zagra w nim najlepiej. 

Dobry wzmacniacz;

Ukryta Zawartość

Ciekawe kolumny z autorskim głośnikiem Mangera:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, wlodek71 napisał:

Dobry wzmacniacz;

Ukryta Zawartość

Tylko on 20 lat temu nowy tyle kosztował 🙂 

Dodawajcie takie informacje, bo naprawdę takie wpisy można dziwnie odbierać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adasza
5 godzin temu, Adasza napisał:

A jakie to były np wzmaki do T6, z którymi było dobrze?

Ugoda, Pass Aleph5 własnej roboty, MF 300 końcówki w klasie AB, A własnej roboty Naim, nie pamiętam jaki, i co kto przyniósł ze sobą włącznie z lampami PP SE.

Taki muzyczny przerywnik: 

🙂

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Te DALI wydają się być dobre i w bardzo korzystnej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Adasza napisał:

Tylko on 20 lat temu nowy tyle kosztował 🙂 

Dodawajcie takie informacje, bo naprawdę takie wpisy można dziwnie odbierać.

Dodałem to ogłoszenie bo uważam, że ten AA jest bardzo dobry brzmieniowo, cena może nie jest super okazją ale śmiało może on konkurować z nowymi dwukrotnie droższymi wzmacniaczami, jest to wersja SE tzn. dwa trafa i ogólnie bardzo solidna budowa, wystarczy wziąć pilot do ręki i od razu wiemy, że to nie zabawka, no i nie PRC.

Gdybym szukał wzmacniacza to brałbym to ogłoszenie pod uwagę, a to że tyle kosztowł jako nowy to świadczy o tym, że producent bardzo uczciwie kalkulował ceny co wzbudza moje zaufanie, żadne czary mary.

Edytowane przez wlodek71

te 6.000 to aby nie za dużo ? 

jak to się ma do tego 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, wlodek71 napisał:

i ogólnie bardzo solidna budowa, wystarczy wziąć pilot do ręki i od razu wiemy, że to nie zabawka,

Jakbym miał "po pilocie" kupować wzmaka to bym w życiu Jolki nie kupił a gra jak... Ale oczywiście tu lampy robią swoje. Ale to też świadczy o wzmacniaczu, że pre odpowiednio reaguje na lampy  🙂

Edytowane przez Adasza

Z cyklu nie sama muzyką człowiek żyje.

Fajna rozbierana stronka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

(...)"Jakbym miał "po pilocie" kupować wzmaka"(...)

Oczywiście pilot jest tylko dodatkiem, a wspomniałem o nim żeby było wiadomo, że nawet przy takim dla niektórych mało ważnym dodatku producent nie odpuścił dbałości o jakość, znajomy elektronik bardzo wysoko ocenił też jakość elementów w środku i ich montażu, dziś trudno o taką dlatego pokazałem tu to ogłoszenie. Brzmieniowo jak ktoś lubi łagodne klimaty,  przestrzenne, muzykalne brzmienie to może być wzmak na lata.

Edytowane przez wlodek71

To jest konkret.

Niestety ja mam zbyt daleko, zaraz go ktoś zgarnie.

Ukryta Zawartość

Szkoda...

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

8 godzin temu, Vladko napisał:

te 6.000 to aby nie za dużo ? 

jak to się ma do tego 

I jak do tego  wersja MK II

Ukryta Zawartość

nie mogą się sprzedać od wielu miesięcy . Sam chciałem je kupić , ale są za duże . Tu sprzedaje osoba prywatna a tam firma. wiec cena x 6  . Tak rosną ceny bo prywatni próbują  dobijać z czasem do tych absurdalnych.

Tutaj matrixy  1 mk II które są już chyba lata a nie miesiące  wystawiane .

Ukryta Zawartość

7 minut temu, klecha napisał:

To jest konkret.

Ukryta Zawartość

Szkoda...

To chyba Theater Correction System - cyfrowy procesor dźwięku przestrzennego a nie wzmacniacz .Ale ciekawostka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

55 minut temu, dzeus67 napisał:

cyfrowy procesor dźwięku przestrzennego a nie wzmacniacz

Wiem.

😉

Może robić jako świetny preamp do stereo.

2 godziny temu, klecha napisał:

To jest konkret.

Ukryta Zawartość

Szkoda...

Żeby się mógł chwalić, że porządnie przepłacił go zgarnie? 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Adasza
  • Pokaż nowe odpowiedzi