Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Kw202 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kolejny fejk, prawda? 

Może mieszka ktoś w okolicy? 

Zdjęcia z salonu z Kutna.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To raczej tez

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Kw202 napisał:

Kolejny fejk, prawda? 

Może mieszka ktoś w okolicy? 

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję, że nikt nie łyknął.

Ukryta Zawartość

"A na całe Kargulowe plemię i pole spuść, dobry Panie, wszystkie plagi egipskie. Tylko się nie pomyl i nas, Pawlaków, sąsiadów Kargulowych, nie doświadczaj, bo my się swojej miedzy trzymamy."

Gość Kw202

(Konto usunięte)
5 minut temu, klecha napisał:

Bez tytułu.png

Mam nadzieję, że nikt nie łyknął.

Raczej nie zdążył, jak oglądałem to ogłoszenie miało chyba 10 wyświetleń, a później któryś z kolegów je zgłosił. 

Ja tam b.dużo kupuje na wysyłki ale raczej poniżej €250 i tylko jeśli ktoś ma dobre opinie. Przy obecnych cenach paliw nawet tutaj nie opłaca się jeździć po sprzęt <€100.

Ostatnio wyrwałem integre lecsona za 100e i zestaw MF x10/xlps/psu za 175e. Po MFa nie opłacało się jechać 300km kiedy wysyłka kosztuje 7e w kraju.

Edytowane przez Marek.S

TAK , tanie to ok ,ale jak ktoś wydaje 5000zł w górę to 5% na paliwo daje 250 zł trochę można przejechać a i sprzęt nie będzie rzucany jak wór kartofli ,  myślę że jest to warte krwawych 250 zł ? :)

a i  sprzedający powinien być zadowolony i coś odjąć odchodzi pakowanie i  troska o całość przesyłki ,  o ile jest rozsądny i szanujący sprzęt audio itd 

Edytowane przez jarekb

Tego był wysyp masę jak początek pandemii zablokował dostawy amplitunerów kina. Wówczas nagle na olx pojawiały się fajne modele w dobrych cenach.

Wszystko fejk. 

I nie ma co liczyć na ochronę kupujących. Raz drugi zadziała a trzeci raz nie 

oszustwa już wszędzie co byś nie chciał kupić znajdziesz ''okazję''  ostatnio rozglądałem się za kosą spalinową jakąs markową ,  kosa normalna rynkowa cena za przyzwoity stan ok 2400-2800 , a nowe konto OLX   i cena 1300 !!! 

Edytowane przez jarekb
1 godzinę temu, jarekb napisał:

oszustwa już wszędzie co byś nie chciał kupić znajdziesz ''okazję''  ostatnio rozglądałem się za kosą spalinową jakąs markową ,  kosa normalna rynkowa cena za przyzwoity stan ok 2400-2800 , a nowe konto OLX   i cena 1300 !!! 

Dobra, markowa kosa kosztowała ok. 1200 -1600 zł kilka lat temu, w zależności od modelu i mocy. 2400-2800 zł to była cena katalogowa. 

2 minuty temu, wlodek71 napisał:

Po co Ci taka audiofilska kosa? Ja kupiłem polską Dedre i śmiga jak ta lala, no i nowa za 700zł.

Pewna zmiana za dwa, trzy lata. Jak używasz na większym obszarze nie da rady nawet rok. Firmowa wytrzyma kilkadziesiąt lat. Oczywiście przy dobrej obsłudze, podobnie jak sprzęt audio. Mam na myśli stare sprzęty, które nie są eko lecz stare solidne dwusuwy. Te eko bałbym się kupić. Plastikowe kółka sterujące zaworami odstraszają. 

2 minuty temu, wlodek71 napisał:

Po co Ci taka audiofilska kosa? Ja kupiłem polską Dedre i śmiga jak ta lala, no i nowa za 700zł.

Czasem robię  usługi , taka mocna aż nie po prostu szukajka  olx 1000- 1800 i co wyskoczy , ostatecznie kupiłem w dobrym stanie FS400 , ale też 1450 zł , 

sąsiadowi naprawiałem ostatnio nac,demon itd jeden silnik , jakość a raczej brak jakości i paliwożerna wir w zbiorniku , wyjść na godzinę obkosić płot OK, ale do sadu to niezbyt i w ręce ''włazi'' strasznie , 

Chyba, że tak, ja tylko kosmetyka raczej to mi ta Dedra wystarczy, choc w większych zaroślach też super ale tylko przez chwile testowałem, pali zadziwiająco mało bo czterosuw.

10 minut temu, jarekb napisał:

Czasem robię  usługi , taka mocna aż nie po prostu szukajka  olx 1000- 1800 i co wyskoczy , ostatecznie kupiłem w dobrym stanie FS400 , ale też 1450 zł , 

sąsiadowi naprawiałem ostatnio nac,demon itd jeden silnik , jakość a raczej brak jakości i paliwożerna wir w zbiorniku , wyjść na godzinę obkosić płot OK, ale do sadu to niezbyt i w ręce ''włazi'' strasznie , 

Bardzo dobry model ale ja proponuję lepszą, FS 450. Mocniejsza a waga ta sama. Najlepsza, w/g mnie, jaka kiedykolwiek zbudowano, to FS 350. Ma moc, waży 1 kg mniej od w/w, co przy dużych powierzchniach koszenia czuć w kościach. 

3 minuty temu, wlodek71 napisał:

Chyba, że tak, ja tylko kosmetyka raczej to mi ta Dedra wystarczy, choc w większych zaroślach też super ale tylko przez chwile testowałem, pali zadziwiająco mało bo czterosuw.

Czterosuw czyli padnie po gwarancji. Tania, nie będzie szkoda ....

Edytowane przez LJ3

już kupione :) , 

nie rozbierałem 4 suwa  może nie takie złe, ale chińskie 2T  43-52CC  mnie odstraszyło jak pisałem paliwo chleje   wibracje w tych bez amortyzacji straszne , 

3 minuty temu, wlodek71 napisał:

Pozostaje mi tylko satysfakcja, że made in Poland.

Nie licz na to. Wszystko co tanie jest Made in PRC. Ważne jednak kto firmuje produkty.  Ten sprawuje nadzór na technologią wykonania i kontrolą jakości wykonania. 

7 minut temu, jarekb napisał:

już kupione 🙂

nie rozbierałem 4 suwa  może nie takie złe, ale chińskie 2T  43-52CC  mnie odstraszyło jak pisałem paliwo chleje   wibracje w tych bez amortyzacji straszne , 

Kosy tylko z amortyzacją, gdyż inaczej po grubszej robocie ręce trzęsą się przez kilka dni. 

Zrób solidny przegląd tej FS 400. Gaźnik i oczyść żebra cylindra by nie przegrzewać. Do paliwa tylko dobry olej, żadnego dziadostwa. 

4 godziny temu, LJ3 napisał:

Bardzo dobry model ale ja proponuję lepszą, FS 450. Mocniejsza a waga ta sama. Najlepsza, w/g mnie, jaka kiedykolwiek zbudowano, to FS 350. Ma moc, waży 1 kg mniej od w/w, co przy dużych powierzchniach koszenia czuć w kościach. 

Czterosuw czyli padnie po gwarancji. Tania, nie będzie szkoda ....

Dozbierać do 4-suwa ale Hondy. Silnik ładnie, audiofilsko mruczy ;) Przy 2-suwie to masakra jakaś, bez nauszników nie idzie ciąć, do tego trzeba trzymać na wyższych obrotach.

można sklecić całkiem przyzwoity zestawik....i cena okazyjna.....ciekawe jak leciwy jest to sprzęcik?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gryphon Diablo 300 z DAC

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

kolumny redakcyjne portalu Audiomuzofans. Sporo ciekawych testów sprzętów na tej stronce 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez darko
9 godzin temu, wlodek71 napisał:

Po co Ci taka audiofilska kosa? 

W laboratoryjnych testach trawa mniej boli podczas koszenia. 

?👈

W dniu 31.05.2023 o 20:44, LJ3 napisał:

Na a. lokalnym to często uszkodzone sprzęty. Tam nie ma opinii. 

Ale jest mechanizm sporu z Allegro Protect tak jak na "dużym" Allegro.

W dniu 31.05.2023 o 21:43, LJ3 napisał:

Moim zdaniem zwykłe allegro jest bezpieczniejsze. Ogłoszeniodawcy boja się negatywnych opinii. Szczególnie handlarze, którzy dużo wystawiają. Zwrot natychmiastowy, bez problemu i kłopotów. 

To fakt, działa jak dodatkowy bodziec.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Pokaż nowe odpowiedzi