Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Avance plus Tonsil?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

3 godziny temu, Dimension napisał:

Avance plus Tonsil?

Ukryta Zawartość

No nie chyba zamienił na większe (Tonsil)  ?   lekkie wątpliwości  ''dostępne dwie sztuki "' ?

Ukryta Zawartość

W czechach jest straszne dużo wałków, hifionline, hyperinzerce, bazos i jeszcze kilka stron jest pełne.

Edytowane przez Marek.S
W dniu 15.11.2023 o 18:52, Dune napisał:

Słuchał ktoś tego Denona kiedyś?

Ukryta Zawartość

Szczytowy model w ówczesnym katalogu.

8 godzin temu, Marek.S napisał:

W czechach jest straszne dużo wałków, hifionline, hyperinzerce, bazos i jeszcze kilka stron jest pełne.

Strach kupować cokolwiek. 

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

W dniu 14.11.2023 o 17:24, Marek.S napisał:

Przeciez te 625ki po 250-300 szly,

Załatw po 500 to 10 szt kupie.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

9 godzin temu, Tajitsu napisał:

Szczytowy model w ówczesnym katalogu.

Strach kupować cokolwiek. 

Ciekawe jak gra te 50 watów cena w aukcji z lekka chora sprzęt też już nie młody.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

58 minut temu, Dune napisał:

sprzęt też już nie młody.

Niestety lata lecą ☹️ Wszystko się starzeje.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, Dune napisał:

Ciekawe jak gra te 50 watów cena w aukcji z lekka chora sprzęt też już nie młody.

Ukryta Zawartość

Z tymi watami u Denona zawsze było zanizone na kwitach. 

Ukryta Zawartość

?👈

11 minut temu, rafal735r napisał:

Z tymi watami u Denona zawsze było zanizone na kwitach. 

Denon zawsze stawiał na konkretny zasilacz, trafo   tak było już w latach 70/ 80/ 90 i do dziś w sumie zostało, taki Roksan K3 dostaje srogie lanie od starego PMA 960 po kątem dynamiki i zdolności pędzenia kolumn pomimo, że moc na papierze taka sama.

Denona S1 nie słuchałem,ale miałem tańszego S10 i jego jedyną zaletą była dynamika.W bezpośrednim porównaniu,hybrydowy Unison Research pokazał jak barwnie i z piękną sceną powinien grać wzmacniacz.

37 minut temu, bemol napisał:

Denona S1 nie słuchałem,ale miałem tańszego S10 i jego jedyną zaletą była dynamika.W bezpośrednim porównaniu,hybrydowy Unison Research pokazał jak barwnie i z piękną sceną powinien grać wzmacniacz.

One tak grają trochę prostacko. 

?👈

11 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Choćby w PRE.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Chyba tylko w Pre jak już. 😆

?👈

1 godzinę temu, bemol napisał:

Kiedyś dostałem info od gościa z grupy na fb który przewalił wiele modeli tej firmy żeby się nie interesować zbytnio Denonem z lat 90 te starsze grają mniej efekciarsko nie tak sucho bardziej poukładanym dźwiękiem zależy też pewnie od modelu być może też ten S1 to ciepły barwnie grający wzmacniacz kto tam wie z pewnością dać tyle kasy za Denona prawie 30 letniego to raczej nie bardzo widzałem je po 7-8kzł to i tak sporo.

Chyba tylko w Pre jak już.

Ja się nie wypowiadam jak nie mam doświadczenia a końcówek mocy na bankach nie miałem, natomiast lampowe PRE I dobra Koncowka na tranzystorach to pogodzenie dla mnie ognia z wodą. mam przy dzielonce BAT wszystko co piękne i wydaje mi się że mało kompromisu.
Oczywiście takie gadanie zawsze jest "do czasu jak nie usłyszmy lepszego". I uchroń Panie Boże bo zbankrutuje . Cieszę się muzyką na ten moment

3 godziny temu, Dune napisał:

Kiedyś dostałem info od gościa z grupy na fb który przewalił wiele modeli tej firmy żeby się nie interesować zbytnio Denonem z lat 90 te starsze grają mniej efekciarsko nie tak sucho bardziej poukładanym dźwiękiem zależy też pewnie od modelu być może też ten S1 to ciepły barwnie grający wzmacniacz kto tam wie z pewnością dać tyle kasy za Denona prawie 30 letniego to raczej nie bardzo widzałem je po 7-8kzł to i tak sporo.

Może mniej efekciarsko, za to dla mnie to one za ciemne są. Brak im blasku i powietrza. Barwa może i jest OK i to na tyle. Nawet te monobloki z lat 80 nie zachwycają. 

?👈

Kolumny Magnat

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

5 godzin temu, rafal735r napisał:

Może mniej efekciarsko, za to dla mnie to one za ciemne są. Brak im blasku i powietrza. Barwa może i jest OK i to na tyle. Nawet te monobloki z lat 80 nie zachwycają. 

Które monobloki? ja mam na mysli Denona do 1986r te późniejsze jak Pma 1520 to już nie,  coś z wyższych modeli Pma 960/ 790/ 950/ 970.

W dniu 5.11.2023 o 00:27, Marcin Wielgus napisał:

A skąd ty wiesz ile ja mam lat ? A nawet gdybym bym młody, a nie jestem, to na kulturę nigdy nie za późno jeśli ktoś prezentuje jej kompletny brak jak ty, więc zabieraj się do nauki bo cytując klasyka "hamstwa nie zniese"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pewnie nie masz pojęcia kto to.
i nie powtarzaj się n-ty raz o Marketingu bo ja do ciebie pisze pokazując jakim ignorantem jesteś a nie szepce o Marketingu.
Powyżej już ludzie się zaczęli odzywać których rzekomo nie ma - ci co ode mnie "nie mają MF wg ciebie, a ja już mają, to bez faktury, a jak z fakturą to na pewno wypadły z tira " - a ty nadal brniesz w meandry swojej fobii. Czy ty umiesz czytać ? A jeśli, to ze zrozumieniem ? Powyżej masz już wpis ale cię zaslepilo chyba . Ludzie ci wprost napisali a ty dalej o szeptaniu - Może lepiej posłuchaj muzyki . Ponoć koi frustrację bo na resztę już za późno.

A ja gościa zablokowałem i go nie widzę - chyba że ktoś cytuje. Polecam blokadę. Nie widziałem żeby gdzieś coś mądrego napisał więc straty nie będzie.

Ukryta Zawartość

W dniu 17.11.2023 o 17:05, Tajitsu napisał:

Niestety lata lecą ☹️ Wszystko się starzeje.

Oprócz nas,rzecz jasna...🙂

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

A ja gościa zablokowałem i go nie widzę - chyba że ktoś cytuje. Polecam blokadę. Nie widziałem żeby gdzieś coś mądrego napisał więc straty nie będzie.

Dzięki za dobrą radę.

Panowie zapytam tu na forum: chcę kupić od gościa z Sycylii wzmacniacz. Da się jakoś bezpiecznie zapłacić za taką transakcję? Gość po wymianie wielu maili i przekazaniu mu moich obaw zaproponował mi płatność przelewem połowy kwoty, a resztę jak dostanę paczkę i wszystko sprawdzę. Przysłał mi też w międzyczasie zdjęcia swojego dowodu osobistego, swoje z tym dowodem i swoje z rodziną:) Wygląda, że jest ok, ale boję się wtopy... Jakieś rady?

No tego się obawiam, bo dziwnie to ogólnie wygląda, jednak facet przysłał mi j.w. zdjęcia swoje z dowodem w ręku:) Sam nie wiem, nie chcę popłynąć, a nie mam pomysłu jak inaczej to załatwić. Jeszcze żeby jakiś polski bus dojeżdżał do Katanii, a tu nic jak na złość...

• Pokaż nowe odpowiedzi