Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do pokoju 15m2 do TV. +/- 2000zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

poszukuję nagłośnienia do TV (LG C9), pokój ma 15m2. Z racji że zupełnie się na tym nie znam, wolałbym kupno nowych głośników.

Jeżeli miałbym określić procentowo do czego miałyby służyć to powiedzmy że Gry/Muzyka/Film 40%/40%/20%. Co do ceny to właśnie tak około 2k, wiadomo że czym taniej tym lepiej ale jeżeli dokładając dodatkowo 500 czy 1000zł faktycznie poczułbym różnicę to mogę pomyśleć czy nie zwiększyć budżetu. Jest to małe pomieszczenie i nic wielkiego raczej nie ma tu sensu.

Z moich typów byłoby coś takiego.

- Adam T8V

- Audio Pro A26

- EDIFIER S2000MKIII

Dodam że początkowo myślałem o soundbarze w okolicach 2k, ale poczytałem że muzyka grałaby jak w głośnikach za 1k więc ostatecznie odpuściłem.

Co do głośników to najprościej byłoby wybrać te Audio Pro A26, jeżeli chodzi o Adamy to nie do końca wiem jak miałbym je podłączyć do TV (co dokładnie kupić aby to w ogóle działało). 

Czyli podsumowując, szukam czegoś aby pograć na Xbox Series X, posłuchać muzyki w fajnej jakości oraz obejrzeć jakieś seriale i czasem film. 

Załączam jak wygląda sytuacja z wejściami w TV, z boku jest jeszcze HDMI obsługujące eARC.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

prosty temat, jak nóż w kuchni ? Kupujesz Audiopro A26 i temat jest zamknięty, dziękuję. Sam zakupiłem te głośniki o czym pisałem w innym wątku i nie ma lepszej propozycji jako dźwięk do telewizora.

Pylon Pearl Monitor, jak masz miejsce to  wersja podłogowa na jednym wooferze 20, +  Onkyo TX-8150

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) aktywne nie mają szans?

Ukryta Zawartość

57 minut temu, Lonik napisał:

Znalazłem jeszcze coś takiego. Polk Audio Signature S20E + Topping MX3. Nie zagrałoby to lepiej w tym przypadku?

Nie, Topping MX3 nie zagra lepiej, kolumny OK

Godzinę temu, Tonnii99 napisał:

prosty temat, jak nóż w kuchni ? Kupujesz Audiopro A26 i temat jest zamknięty, dziękuję. Sam zakupiłem te głośniki o czym pisałem w innym wątku i nie ma lepszej propozycji jako dźwięk do telewizora.

Właśnie te audiopro byłby dla mnie najprostsze w ogarnięciu. A do pomieszczenia o takim metrażu byłyby chyba wystarczające.

32 minuty temu, Prewwit napisał:

Pylon Pearl Monitor, jak masz miejsce to  wersja podłogowa na jednym wooferze 20, +  Onkyo TX-8150

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) aktywne nie mają szans?

Dziękuje za propozycję, ale niestety nie jestem na tyle biegły żeby stwierdzić czy używany sprzęt jest w 100% sprawny. Szczególnie że to będzie mój pierwszy trochę droższy zestaw, wcześniej jakieś zestaw głośników PC do 300zł to był maks. Więc jestem kompletnym laikiem. Natomiast jeżeli miałbym 100% gwarancji że sprzęt jest ok, to ogólnie nie mam problemu z tym czy ma jakieś ryski/wgniecenia itd.

7 minut temu, SZROT napisał:

Nie, Topping MX3 nie zagra lepiej, kolumny OK

Rozumiem. W takim razie chyba zostaje ten Audiopro A26.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Lonik
7 minut temu, Lonik napisał:

Rozumiem. W takim razie chyba zostaje ten Audiopro A26.

Poszukaj jeszcze czegos z conajmniej 5 calowym, glosnikiem np Audioengine A5+, bo inaczej bedziesz musial dokupic subwoofer.

Te maluchy sa niesamowite: 

Edytowane przez SZROT
19 minut temu, SZROT napisał:

Poszukaj jeszcze czegos z conajmniej 5 calowym, glosnikiem np Audioengine A5+, bo inaczej bedziesz musial dokupic subwoofer.

Co do subwoofera, to jeżeli np. kupiłbym te Audiopro A26 to sub musi być dedykowany do tych głośników, czy mogę podłączyć każdy inny?

Byle był aktywny - reszta do regulacji

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jak mają być aktywne to już wolałbym od tych malutki Audio Pro A26, Tannoy Gold 7 na wooferze 6,5cala, skrzynka słusznych rozmiarów + Topping E30 DAC z regulacją głośności z pilota, bo w Tannoye mają tylko pokrętło? lub prędzej bym te EDIFIER S2000MKIII przetestował.

1 godzinę temu, Lonik napisał:

Dziękuje za propozycję, ale niestety nie jestem na tyle biegły żeby stwierdzić czy używany sprzęt jest w 100% sprawny. Szczególnie że to będzie mój pierwszy trochę droższy zestaw, wcześniej jakieś zestaw głośników PC do 300zł to był maks. Więc jestem kompletnym laikiem. Natomiast jeżeli miałbym 100% gwarancji że sprzęt jest ok, to ogólnie nie mam problemu z tym czy ma jakieś ryski/wgniecenia itd.

Jak nowe to  Pylon Pearl 20(jak nie jest maniakiem basu, to spokojnie wypełni Twój pokój, wersja Monitor też powinna podołać?) + Yamaha A-S301(TV połączysz z nim optykiem) + IEAST M5(jako odtwarzacz sieciowy do phona)

Edytowane przez Prewwit
35 minut temu, Prewwit napisał:

Jak mają być aktywne to już wolałbym od tych malutki Audio Pro A26, Tannoy Gold 7 na wooferze 6,5cala, skrzynka słusznych rozmiarów + Topping E30 DAC z regulacją głośności z pilota, bo w Tannoye mają tylko pokrętło? lub prędzej bym te EDIFIER S2000MKIII przetestował.

Jak nowe to  Pylon Pearl 20(jak nie jest maniakiem basu, to spokojnie wypełni Twój pokój, wersja Monitor też powinna podołać?) + Yamaha A-S301(TV połączysz z nim optykiem) + IEAST M5(jako odtwarzacz sieciowy do phona)

Dziękuje za ciekawe propozycję, zaraz posprawdzam ?

W dniu 17.12.2020 o 20:05, SZROT napisał:

To chyba kolega nie słuchał wspomnianego A26, bo tam jest około wooferek 4 cale, a miecie basem w 30 m2...

Rozmiar membrany wcale nie gwarantuje basu. Po za tym, Audiopro będzie łatwiej sprzedać, z racji rozpoznawalności...

Na innym forum dotyczącym audio zostałem zapytany jak głośniki sprawują się po paru dniach, postanowiłem że skoro udzielałem się również tutaj to podzielę się swoją opinią.

"Lepiej wybrać nie mogłem, obok telewizora chyba najlepszy zakup tego roku. Filmy, gry, muzyka, wszystko gra świetnie. Szczerze to jestem w szoku ile takie małe skrzynki mają mocy, ogólnie jakość brzmienia i basy są jak dla mnie idealne. Muzyki słucham maksymalnie przy połowie mocy bo inaczej jest za głośno. No i sama wygoda użytkowania jest bardzo dobra, tak naprawdę wszystkim można sterować pilotem od TV i apką na smartfona. Można regulować basy, treble, virtual surround, midnight mode (bardzo fajna opcja jak chce się coś w nocy pooglądać, dodatkowo nie przeszkadzając w spaniu domownikom). 

Podsumowując, jestem bardzo zadowolony z zakupu i cieszę się że wybrałem te głośniczki zamiast soundbara."

Jeszcze raz wszystkim dziękuje. Mam nadzieje że jak ktoś będzie miał dylemat pomiędzy soundbarem a głośnikami aktywnymi, to znajdzie ten wątek i wybierze te drugie.