Skocz do zawartości
IGNORED

Gwiazdka audio 2020

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Stream napisał:

Dzięki. Na szczęście przechodzimy bezobjawowo.  Przed Gwiazdką zdążyłem kupić SBB "Memento..." na CD, niedawno wznowione przez GAD Records?

Poznasz tę płytę na pamięć.

De gustibus non est disputandum

6 minut temu, Yankes napisał:

Poznasz tę płytę na pamięć.

2 minuty temu, porlick napisał:

Mam na winylu, jeszcze z zamierzchłej epoki.

Znam ją bardzo dobrze właśnie z zamierzchłej epoki? tylko nie mogłem nigdzie dostać na CD.

6 godzin temu, muda44 napisał:

Nie mam już żony ?

Mogę kupować, słuchać kiedy chcę i co chcę ?

czy to dobrze czy to źle to nie wiem? 

Wiem tyle, ze kobieta ma już chociaż święty spokój od Ciebie :D:D:D

Godzinę temu, Yankes napisał:

A pan Szymon...czyżby nic nie dostał?

Jakiś czas przed, ale już w atmosferze nadchodzących Świąt, otrzymałem brak marudzenia przy wymianie kolumn, przykręcaniu standów do podłogi, dziurawieniu wykładziny celem przepuszczenia kabli... jest ok. Mało bym nie zapomniał o drobnej reorganizacji: komódki w salonie aktualnie są schowkami na pościel dla gości, poduchy, śpiwory i takie tam, więc pudeł rezonansowych za kolumnami już nie ma.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Godzinę temu, Stream napisał:

Znam ją bardzo dobrze właśnie z zamierzchłej epoki? tylko nie mogłem nigdzie dostać na CD.

Która wersja lepsza?

46 minut temu, szymon1977 napisał:

Jakiś czas przed, ale już w atmosferze nadchodzących Świąt, otrzymałem brak marudzenia przy wymianie kolumn, przykręcaniu standów do podłogi, dziurawieniu wykładziny celem przepuszczenia kabli... jest ok. Mało bym nie zapomniał o drobnej reorganizacji: komódki w salonie aktualnie są schowkami na pościel dla gości, poduchy, śpiwory i takie tam, więc pudeł rezonansowych za kolumnami już nie ma.

Przykręcanie standów...poszalałeś na ostro.

5 godzin temu, Tonnii99 napisał:

czy to dobrze czy to źle to nie wiem? 

Wiem tyle, ze kobieta ma już chociaż święty spokój od Ciebie :D:D:D

Tak sobie tłumacz ?

A swoją drogą współczuję tym którym kobieta wprowadza jakieś nakazy, zakazy czy ograniczenia w hobby. 

6 godzin temu, Yankes napisał:

Niebawem pojawi się Inna i Twój spokój pójdzie w zapomnienie.

?

Właśnie analizuje po co ?

Teraz mogę wszystko a nic nie muszę ?

Dla mnie żona była łaskawa, i pozwoli zrobić samemu sobie prezent. Focal Profile 918.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak jest lepiej, kiedy wie, że ma duży wpływ na otoczenie, pozwala na więcej ?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, muda44 napisał:

Ty się nie ciesz, zaraz sobie przypomni że widziała buty za kilka tyś ?

Moja żona jest darem od Boga, jest oszczędniejsza ode mnie, wszystko, co nosi jest używane.  

A że buty drogie, ale używane, chodzą za max kilka stówek, proszę bardzo ?

Edytowane przez D4ncer
11 godzin temu, muda44 napisał:

A swoją drogą współczuję tym którym kobieta wprowadza jakieś nakazy, zakazy czy ograniczenia w hobby. 

A ja współczuję kobietom, których zdanie traktowane jest w związku jako nakaz, zakaz czy ograniczenie.

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

A ja współczuję kobietom, których zdanie traktowane jest w związku jako nakaz, zakaz czy ograniczenie.

Szymon Ty wyjdź spod tego pantofla wtedy żona pozwoli Ci w końcu kupić sprzęt na którym usłyszysz wpływ kabli ?

Każdy ma to na co sobie pozwoli ?‍♂️

Szanujmy swoje kobiety ale one mają szanować nas i to co jest dla nas ważne a czego Wam życzę w nadchodzącym nowym roku. 

2 godziny temu, muda44 napisał:

Szymon Ty wyjdź spod tego pantofla wtedy żona pozwoli Ci w końcu kupić sprzęt na którym usłyszysz wpływ kabli ?

AHAHAHAHA, to jest dobra rada

2 godziny temu, muda44 napisał:

Szanujmy swoje kobiety ale one mają szanować nas i to co jest dla nas ważne

Prawda

A kolega Muda zony nie ma, ale dziewczyne pewnie tak ?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

AHAHAHAHA, to jest dobra rada

O tak! Niektórym żona zastępuje rozum.

21 godzin temu, szymon1977 napisał:

Aaa dziękuję.

Czyli znalazłeś optymalne ustawienie?

9 godzin temu, jarekb napisał:

Podstęp uciekaj !!!

Tolerancyjna Niewiasta.

9 godzin temu, D4ncer napisał:

Dla mnie żona była łaskawa, i pozwoli zrobić samemu sobie prezent. Focal Profile 918.

Ukryta Zawartość

Tak jest lepiej, kiedy wie, że ma duży wpływ na otoczenie, pozwala na więcej ?

Cwana Bestia.

Ukryta Zawartość

13 minut temu, Yankes napisał:

Czyli znalazłeś optymalne ustawienie?

Optymalne? Nie wiem. Ale lepszego nie chce mi się szukać. Ustawione w tym miejscu Tannoy Revolution R3 grały spoko, B&W 606 też grają spoko, więc ustawienie oceniam jest spoko.

7 minut temu, szymon1977 napisał:

Optymalne? Nie wiem. Ale lepszego nie chce mi się szukać. Ustawione w tym miejscu Tannoy Revolution R3 grały spoko, B&W 606 też grają spoko, więc ustawienie oceniam jest spoko.

Skoro sprawdziło się w kilku przypadkach to faktycznie po co szukać dalej. U mnie każda nowa para kolumn wymaga innego ustawienia i jeżdżę z nimi po podłodze.

1 godzinę temu, Yankes napisał:
1 godzinę temu, Yankes napisał:

U mnie każda nowa para kolumn wymaga innego ustawienia i jeżdżę z nimi po podłodze.

Ja ograniczyłem się do kąta lewo/prawo i wyboru jednej z dwóch wysokości posiadanych standów. W tym miejscu bas nie buczy i nie znika, więc myślę, że jest ok, a kolumny zmieniłem po to, by zmienić brzmienie a nie pozostawić (z B&W brzmienia Tannoy nie zamierzam wyciągać).

W dniu 28.12.2020 o 00:45, Yankes napisał:

Która wersja lepsza?

Przykręcanie standów...poszalałeś na ostro.

Kupiłem z GAD records Ze Słowem Biegnę Do Ciebie i tak źle brzmiącej płyty to ja chyba w swoich zbiorach nie posiadam.Chciałem nawet do nich napisać,ale co by to zmieniło.Memento czeka na wyjęcie z folii,ale mam wielkie obawy.

21 godzin temu, szymon1977 napisał:

Ja ograniczyłem się do kąta lewo/prawo i wyboru jednej z dwóch wysokości posiadanych standów. W tym miejscu bas nie buczy i nie znika, więc myślę, że jest ok, a kolumny zmieniłem po to, by zmienić brzmienie a nie pozostawić (z B&W brzmienia Tannoy nie zamierzam wyciągać).

Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony.

20 godzin temu, broniasz napisał:

Kupiłem z GAD records Ze Słowem Biegnę Do Ciebie i tak źle brzmiącej płyty to ja chyba w swoich zbiorach nie posiadam.Chciałem nawet do nich napisać,ale co by to zmieniło.Memento czeka na wyjęcie z folii,ale mam wielkie obawy.

Przynajmniej masz odnośnik fatalnego brzmienia. Niewiarygodne, że takie płyty są produkowane.

26 minut temu, Yankes napisał:

Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony.

Przynajmniej masz odnośnik fatalnego brzmienia. Niewiarygodne, że takie płyty są produkowane.

Smutne jest to,że na stikerze jest adnotacja,że to definitywna edycja.Trzeba polować na stare wydania MMP albo PN.

4 minuty temu, broniasz napisał:

Smutne jest to,że na stikerze jest adnotacja,że to definitywna edycja.Trzeba polować na stare wydania MMP albo PN.

Definitywna...to brzmi tajemniczo.

1 minutę temu, Yankes napisał:

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Yankes napisał:

Ukryta Zawartość

Skrzek w formie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, broniasz napisał:

Memento czeka na wyjęcie z folii,ale mam wielkie obawy

Memento też nie brzmi najlepiej, mimo że to podobno remaster z oryginalnych taśm... Ale jeśli chodzi o nośnik CD to obecnie jedyna dostępna opcja. A poza tym przecież liczy się tylko muzyka!

3 minuty temu, Stream napisał:

Memento też nie brzmi najlepiej, mimo że to podobno remaster z oryginalnych taśm... Ale jeśli chodzi o nośnik CD to obecnie jedyna dostępna opcja. A poza tym przecież liczy się tylko muzyka!

Jednak wydajemy kasę na coś co sprawia nam przyjemność.

• Pokaż nowe odpowiedzi