Skocz do zawartości
IGNORED

Selektor wejsc - jak ?

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,

Nowy wątek można założyć - "Wspólne zamówienie w diyclub.biz" - chyba bedzie jasne i czytelne. Nawiasem mówiąc brakuje mi zakładki na Lukar ala "Group Buy".

Czy są chętni na zakupy też w drugim sklepie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ?

Oczywiście można sie podłączyć pod zamówienie i każdy mile widziany - zawsze można wynegocjować jakieś zniżki:-)

Z powodów celno-ubezpieczeniowych w razie dużego zainteresowania proponuje podzielić zamówienie na 'paczki' - tak by koszt wysyłki rozkładał sie na jakieś 10$ na osobe - czyli po 8 osób na jakieś 4kg ubezpieczonej wysyłki - ale to jest do uzgodnienia.

Opłata - PayPal - chyba najlepsze rozwiązanie:-)

Czekam na info i zakładam albo jeden ale dwa wątki by sie nie pomieszało:-) kto co chce z jakiego sklepu...

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 tygodnie później...

no to co, czy ktoś bierze się za organizowanie zamówienia w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bo też bym chętnie coś zamówił, lecz nie podejmę się tego sam, ponieważ nie piszę i czytam w żadnym cywilizowanym języku, a chętnie też bym coś zamówił

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Chciałem pokazać płytkę selektora kanałów, którą mam dzięki uprzejmości kolegi bodo_z .

Selektor 3 wejść niezbalansowanych. Przełączana także masa. Sterowanie sygnałem stałym: +12V, 0V. Zero wybiera wejście. Stan (wybrane wejście) może być sygnalizowany zapaleniem diody LED; LED wlutowany w płytkę lub wyprowadzony przez pinheder na zewnątrz. Sterowanie również wprowadzone przez pinheder.

Przekaźniki 12V z relpolu: RSM850.

Płytkę zaprojektował bodo_z, a ja oglądałem kolejne wersje, mnożyłem trudności i czepiałem się szczegółów :) A potem zamówiłem w zakładzie w Miedzeszynie. Jak przyjdzie pora, to zamieszczę zdjęcie płytki zamontowanej we wzmacniaczu.

Sterowanie zaprojektowane pod układ od Madrala:

Ukryta Zawartość

Płytka dość duża, ale rozmiar wynika z rozkładu wnętrza wzmacniacza, do którego jest przeznaczona.

post-502-100000251 1170294696_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 8 miesięcy później...

nie wiedziałem dokładnie w jakim temacie zadać to pytanie no to zadam tutaj

czy do zasilania przekaźników selektora można użyć napięcia wzmacniacza, z użyciem zenerki do zmniejszenia napięcia do 12V, czy wpinanie się w tor zasilania wzmacniacza najlepiej nie ingerować, bo będzie to wprowadzać jakieś zakłucenia

czy może najlepiej użyć oddzielnego zasilania

• 1 miesiąc później...
  • 3 lata później...

Znalazłem parę zdjęć selektora który opisałem wcześniej. Dostaje maile z zapytaniem czy posiadam płytki do tego selektora. Niestety nie, płytkę wykonałem domowym sposobem (termotransfer) w jednym egzemplarzu. Działa to już kilka lat bez awaryjnie i z dobrym rezultatem.

Ukryta Zawartość

post-5142-100007642 1270807119_thumb.jpg

post-5142-100007643 1270807119_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mirc, używam, też tych gniazd chinch, ale zauważyłem jeden problem. Ta czerwona i czarna anoda nie przewodzi prądu i kilka razy musiałem ją na gwincie zeszlifować.

Jedno gniazdo mi się ponadto rozpadło. Część złota wypadła z kolorowego korpusu.

Jak jest u Ciebie?

www.myspace.com/loszmi

Z gniazdami które kupiłem kilka lat temu do selektora nie miałem żadnych problemów. Były precyzyjnie wykonane, warstwa złota dosyć gruba, powierzchnie były gładkie. Bodajże dwa lata później kupiłem takie , i jakość była duża gorsza (inna fabryka?), i tak jak pisał Loszmi zdażyły się dwie sztuki które miały

dużą rezystancje pomiędzy częścią aluminiową a pozłacanym stykiem. Generalnie mimo wszystko odradzam te gniazda. Pomysł aby łączyć część anodyzowaną aluminiową z pozłacanym stykiem sam w sobie jest nie najlepszy. W późniejszych projektach stosowałem gniazda Vampire (CMIF-OFC(Copper body)), i te naprawdę polecam, chociaż cena dużo wyższa. A może ktoś zna lepsze gniazda za przyzwoitą cenę?

• 1 rok później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.