Skocz do zawartości
IGNORED

Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki | Wątek ogólny o USA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Marjorie Taylor Greene ponownie wzywa do „narodowego rozwodu”

Deputowana Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) wskrzesiła w poniedziałek swoje wezwania do „narodowego rozwodu”, argumentując, że stany republikańskie i demokratyczne muszą zostać rozdzielone, a rząd federalny musi się skurczyć, chociaż nie jest jasne, co skłoniło ich do takiej myśli.

„Potrzebujemy narodowego rozwodu. Musimy oddzielić stany czerwone od niebieskich i zmniejszyć rząd federalny” – napisał Greene na Twitterze w poniedziałek. „Od chorych i obrzydliwych problemów kultury przebudzenia, które wepchnęły nam do gardła, po zdradziecką politykę Demokratów America Last, skończyliśmy”.

https://thehill.com/homenews/house/3866590-marjorie-taylor-greene-calls-again-for-a-national-divorce/

Połowa Amerykanów spodziewa się wojny domowej „w ciągu najbliższych kilku lat”

Badanie opublikowane w środę wykazało, że około połowa wszystkich Amerykanów spodziewa się, że wojna domowa wybuchnie „w ciągu najbliższych kilku lat”.

Naukowcy z University of California-Davis Violence Prevention Research Program i California Violence Research Center poinformowali, że 50,1 procent respondentów stwierdziło, że przynajmniej częściowo zgadza się, że wkrótce wybuchnie wojna domowa, podczas gdy 47,8 procent nie zgodziło się.

https://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/3569350-half-of-americans-expect-a-civil-war-in-the-next-few-years/

Edytowane przez KaRu

Nie wiem, czy to zrozumiesz, ale ja z Polski nie musiałem wyjeżdżać za chlebem - w Polsce miałem o wiele więcej chleba niż w Stanach. Ale wątpię przyciasny berecie, żeby to do ciebie dotarło i żebyś to zrozumiał, na czym zresztą kompletnie mi nie zależy. Skoncentruj się na swoim życiu - będzie ci łatwiej.
Prezentujesz wzorcową chujnię piorasz.

Mnie zupełnie wisi za czym ty tam pojechałeś. Wisi mi również cała ta polityka i wiszą mi ludzie, którzy biadolą, że obniżył im się standart życia. Żal mi tylko tych, którzy głodują albo ledwie wiążą koniec z końcem ale Ci tutaj nie piszą. I żal mi niewinnych ludzi, którzy giną na Ukrainie. I żal mi takich jak Ty, którzy martwią się tylko o siebie i nie myślą o tych wyżej.
Zatem definicję "wzorcowej chu..ni" mamy zupełnie odmienną.
Gość

(Konto usunięte)

Nie wiem, czy to zrozumiesz, ale ja z Polski nie musiałem wyjeżdżać za chlebem - w Polsce miałem o wiele więcej chleba niż w Stanach.

Ale ustrój się zmienił i zrobiło się w Polsce niebezpiecznie?

Fakty są takie, że gdyby nie US to byłoby po Ukrainie i najpewniej też po Polsce, Litwie, Łotwie i Estonii o Białorusi nie wspominając.

Takie proste pytanie:

Dobrze, że JB przyjechał do Ukr i Pl czy źle?

Czy to osłabia czy wzmacnia naszą niezależność?

Czy osłabia naszą obronność?

Czy jakby jej nie było, to nasze bezpieczeństwo byłoby większe?

Itd

Zresztą teraz jest jeden priorytet: broń dla Ukrainy. Bo jeśli Ukraina zostanie pokonana, to część zacznie się uczyć niemieckiego a część rosyjskiego. Część przy zbiorze szparagów a część na wyjeździe klimatycznym na Syberię.

W Wy to, że Biden taki, Ameryka owaka, itp

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

31 minut temu, absinth3 napisał:

Zresztą teraz jest jeden priorytet: broń dla Ukrainy. Bo jeśli Ukraina zostanie pokonana, to część zacznie się uczyć niemieckiego a część rosyjskiego. Część przy zbiorze szparagów a część na wyjeździe klimatycznym na Syberię.

W Wy to, że Biden taki, Ameryka owaka, itp

Wyznawców putlerowskiego zamordyzmu nigdzie, jak widać, nie brakuje. 

Naprawdę, ciekawy filmik.

Edytowane przez jar1

Dwaj prawdziwi mężowie stanu nadzieją ludzi miłujących pokój.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Przejmują władze  nad światem (i w Polsce) jak Pinky i Mózg.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

bajden-demtor.jpg&fb_obo=1&utld=myslpols

"Nie wiemy z jakim przesłaniem przyjedzie do nas „przywódca wolnego świata”. Nie wie tego też on sam, gdyż tylko czyta gotowe teksty. Nie do końca wiedzą to zresztą sami autorzy rzeczonych tekstów, gdyż pan prezydent czasami gubi się przy czytaniu z promptera, robiąc przy tym różne śmieszne gagi. Jeśli jednak miałbym zgadywać podejrzewam, że celem wizyty jest poklepanie nas po plecach (Polacy zawsze to kupują) i nakłonienie nas do głębszego wejścia w wojnę. Będzie to się pewnie nazywało wypełnianiem strategicznych zobowiązań sojuszniczych. A to, że w strategii naszych sojuszników jesteśmy akurat zderzakiem, ma dla nich znaczenie drugorzędne. Niestety zdaje się ze dla nas też."

Ukryta Zawartość

Ciekaw jestem jakimi konkretami z warszawskiego przemówienia Bidena można obalić takie niecne komentarze.

Ukryta Zawartość

Co się stanie, jak Chiny oficjalnie oznajmią, że są sojusznikami Rosji w tej wojnie...??? Jak na razie, to wszyscy polscy krzykacze, również i ci forumowi, kompletnie cicho siedzą jak się wspomina o Chinach - nikt z toposławów i innych mu podobjych ani mru mru 'about China. A Chiny, to przecież nieoficjalny sojusznik Rosji...??? Z kolei Klaus Schwab oficjalnie mówi, że Chiny, to dla niego państwo modelowe i mniej więcej widzi świat poukładany po chnsku. Więc jak to jest? Co macie do powiedzenia w tym temacie?

Parker's Mood

Aha. Spoko.

Ale w Stanach o tym się mówi - więc jest to jak najbardziej problem amerykański.

A co na to Klaus z Sorosem...??? Coś cicho siedzą i ani mru mru about this shit...???

Parker's Mood

Trump próbował szantażować prezydenta Ukrainy dla własnej korzyści. Odrzucił ich prośby o pomoc wojskową, dopóki nie zgodzili się „sfingować” śledztwa w sprawie syna Bidena. 

Z drugiej strony Biden jest całkowicie otwarty i wspiera Ukraińców w ich walce z Rosjanami.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Too bad for you. I think you eat out of the toilet after all, and you're proud of it. Enjoy your meal.

Parker's Mood

Teraz, Adalbert95 napisał:

Aleś tym co wyżej błysnął. Nie ma co...

Przedstawiam opinie i fakty - zupełnie odwrotnie niż wy, moi drodzy lewaccy.

Parker's Mood

Dlaczego Trump próbował rozwiązać NATO tuż przed inwazją Putina na Europę?

Był dziwką Pukina i robił to, co mu kazano. Pomógłby Rosji w aneksji Ukrainy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Chicago napisał:

Przedstawiam opinie i fakty - zupełnie odwrotnie niż wy, moi drodzy lewaccy.

O tak. To są te fakty:

8 minut temu, Chicago napisał:

I think you eat out of the toilet after all, and you're proud of it.

A to opinia:

9 minut temu, Chicago napisał:

Enjoy your meal.

Brawo!

Nie manipuluj, proszę. To była odpowiedż na toalety toposława. Poza tym, odnieś się do kwestii i nie pociskaj kitu.

Parker's Mood

Absolutely agree with you. You don't have to spend time on me but you have to. I feel sorry that you have to. 😘

Parker's Mood

42 minuty temu, Chicago napisał:

Nie manipuluj, proszę. To była odpowiedż na toalety toposława. Poza tym, odnieś się do kwestii i nie pociskaj kitu.

Nie, to ty bezczelnie i do tego prymitywnie manipulujesz. To nie odpowiedź na wpis Topa, a na mema którego zamieścił. Nie rozumiesz różnicy - trudno, ale to już nie mój problem.

Chcesz do kwestii proszę bardzo: nie będzie żadnego ani jawnego, ani mniej jawnego sojuszu kacapsko - chińskiego. Owszem Chiny potrzebują tanich surowców z Rosji, ale po to by z nich tanio produkować i sprzedawać na zachód. Nie ma sprzedaży na zachód - a taki będzie efekt sojuszu putlera i Xi w wojnie na Ukrainie - nie ma eksportu na zachód. Nie ma eksportu - nie potrzeba surowców. Może, choć nawet w to nie wierzę, będzie jakieś pogrywanie (tylko w sferze werbalnej) Xi z putlerm, ale z całą pewnością nie będzie chińskiej broni. To raz, dwa, że Chinom absolutnie nie potrzebna jest silna militarnie i zwycięska kacapia, szczególnie pod rządami nieobliczalnego dyktatorka. Chinom potrzebna jest słaba militarnie i politycznie Rosja pod rządami kogoś kto nie będzie potrząsał szabelką, a pod miękkim naciskiem ekonomicznym (a w tym Chińczycy są więcej jak dobrzy) pozwoli wykupić przynajmniej część rosyjskiego kompleksu surowcowego, a i kawał Syberii przy okazji.

Słowem, Chiny nie mają żadnego ani politycznego, ani militarnego, a przede wszystkim ekonomicznego interesu by teraz kumać się z putlerem, a to co w tych twoich prawackich tzw. mediach przedstawiane jest jako zbliżenie Moskwy z Pekinem to szukanie sensacji i nieudolna próba straszenia Chinami wobec ostrego antykacapskiego kursu Joe. Nie bardzo można otwarcie jak ten d*bil pomarańczowy straszyć III W.Ś. to się straszy chińskim smokiem. Przecież prawacki wyborca musi się ciągle bać, bo jak się bać przestanie, to a nuż przejrzy na oczy i zobaczy jak go cała ta prawacka banda robi w balona od lat...

Dzięki, fajny punkt widzenia. Z tych wszystkich wiadomości wynika zupełnie coś innego, ale walcz, walcz. Pożyjemy, zobaczymy. Ale nie mówię, że nie masz racji - powiedziałeś co myślisz i ja to rozumiem i respektuję. Kiedyś mówiełem, że jak się zatnie drukarka US, to będzie wojna - a widać, że się psuje coraz bardziej.

Parker's Mood

Godzinę temu, Chicago napisał:

Z tych wszystkich wiadomości wynika zupełnie coś innego,

A to już wyłącznie problem twojego wyboru takich, a nie innych źródeł tych wiadomości. Top już wielo, wielokrotnie pisał co sądzi o tych twoich źródłach i ja się z nim w pełni zgadzam.

1 godzinę temu, Chicago napisał:

Kiedyś mówiełem, że jak się zatnie drukarka US, to będzie wojna - a widać, że się psuje coraz bardziej.

Jakaś wojna jest gdzieś niemal zawsze. W ostatnich 30 latach Stany wojowały w Jugosławi, Kuwejcie, Iraku, Afganistanie, Syrii, o pomniejszych nie wspominając, o dostawach broni w dziesiątki innych miejsc też, a drukarka się nie zacięła i nic nie wskazuje by się miała zaciąć. Tzw. wojna z terroryzmem za młodszego Busha kosztowała jakieś 20 razy (i to bez drugiej wojny z Irakiem) tyle ile do tej pory Stany wydały na Ukrainę i drukarka śmigała jak ta lala. Wiem doskonale, że to co wydali z siebie pomarąńczowy, a foxy i różne inne podchwycą i rozdmuchają, to dla ciebie więcej niż 10 przykazań, tyle tylko, że to jeśli w ogóle ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością, to bardzo niewiele.

Oczekiwanie, że w polityce decyzje są podejmowane racjonalnie, jest zupełnie nieracjonalne. 

Możemy sobie tylko WYOBRAŻAĆ jak zachowają się Chiny.

WYOBRAŻALIŚMY sobie, że FR nie najedzie Ukrainy bo to nieracjonalne (prawda) i mamy przecież XXI wiek (prawda). 

Mamy szczęście, że US wsparły Ukrainę. Czy drukarka chodzi szybciej czy wolniej? Ważne, że wsparły- z JB czy kim innym. 

A Chiny? Pierwiastek emocjonalny musi zostać wzięty pod uwagę. A oni wiedzą dobrze, co to jest dominacja obcych nad własnym krajem. Powtarzają o nienaruszalności granic po raz kolejny. Czy dotyczy to TEŻ Tajwanu a przede wszystkim, czy Tajwan jest terytorium utraconym przez Chiny, czy niezależnym państwem? Ktoś tu może wie? A jeśli tak, to co z tego wynika?

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Z tych wszystkich wiadomości wynika zupełnie coś innego, ale walcz, walcz.

Nie. Z tego wynika, że dałeś się złapać w sidła strachu i przerażenia. Wybrałeś źródła które ze wszystkiego robią sensację siejąc panikę i przerażenie. Te źródła niczym się nie różnią od kacapskiej propagandy opartej na robieniu sieczki z mózgu ludziom.
Ja też uważam, że głęboki sojusz kac*pów z Chinami jest niekorzystny dla samych Chin a rozdmuchiwanie tego i rozważania na tym w chwili obecnej to jeden z tanich chwytów pseudo dziennikarzyn chcących robić kariery po trupach.
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że tacy jak Ty powielają to gdzie popadnie.
Daj już se chłopie siana.

Czyli Chiny jako państwo modelowe w świecie globalsów według Klausa Schwaba, to bzdury...??? To co mówi Musk, to też bzdury...??? To co mówią najważniejsi senatorowie US, to  też bzdury...??? Cyfrowy pieniądz i pełna kontrola społeczeństwa, to też bzdury...??? Dziękuję za takich doradców - zostanę przy swoim, a wy doradzajcie sobie i najbliższym. I jezszce koleś mówi mi, że wpadłem w sidła propagandy...??? Ha ha ha - co za bełkot.

Ale spoko - wierzcie uszustom i globalsom, nie mam z tym problemu. Każdy ma swoje żródła i zaufanie do tych żródeł. Jestem przeciwnikiem globalistów i tego co proponują. Jeszcze nie tak dawno walczyliście z komuną, ale widzę, że tęskno wam do niej, więc będziecie ją już niedługo mieli z powrotem.

Parker's Mood

14 godzin temu, Chicago napisał:

kolei Klaus Schwab oficjalnie mówi, że Chiny, to dla niego państwo modelowe i mniej więcej widzi świat poukładany po chnsku. Więc jak to jest? Co macie do powiedzenia w tym temacie?

Jak to co...foliarska teoria spiskowa głoszona przez antyszczepów. 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.