Skocz do zawartości
IGNORED

Jak usłyszeć drugi plan?

Rekomendowane odpowiedzi

4 utwór jak około 8s perkusja jebn.ła, to mi aż ciary przeszły. Jutro przesłucham płytę na prawidłowej głośności.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Dzięki, ale nic mi to nie mówi. Tylko dlaczego nikt tak metalu nie zrealizuje? Ehhh...

Verve, kiedyś niezależna wytwórnia płytowa

nie taka dobra jak Reference Recordings czy 2L ale sieczki nie wypuszczali na rynek 

2 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

...uroki bycia ortodoksem ?

To nie z powodu bycia ortodoksem, jeszcze nie znalazłem dostatecznie dobrego daca będącego w moim zasięgu finansowym. Gdybym był ortodoksem miałbym pewnie gramofon albo szpulaka.

1 minutę temu, Sznup napisał:

To nie z powodu bycia ortodoksem, jeszcze nie znalazłem dostatecznie dobrego daca będącego w moim zasięgu finansowym. Gdybym był ortodoksem miałbym pewnie gramofon albo szpulaka.

Twój wybór, który skutkuje ograniczeniami do lasera, jak zakonnicy Jedi  ?

14 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Twój wybór, który skutkuje ograniczeniami do lasera, jak zakonnicy Jedi  ?

Wolę ograniczenia laserem niż inne ograniczenia.

3 minuty temu, Sznup napisał:

Wcześniej czy później, wszyscy przechodzą na striming. Potem zastanawiają się czemu tak późno. Jest tyle muzyki dostępnej na wyciągnięcie ręki. 

?👈

nie wszyscy ? nie porzechodzą ci ktorzy nie lubia płacic kilka razy za to za co raz wystarczy.. kiedys kupowało sioe gre dostawało plyte i byla twoja a teraz jakies pierdoly wymyslaja na abonament ... fotoszop na abonament. gra na abonament muzyka na abonament a kij im w pupe i kamieni kupe .. na wyciagniecie reki jest to co jest twoje a nie to co wypozyczasz na wyciagniecie reki mam swoja na swojej karcie i zadna łacha streamerów nie jest mi do niczego potrzebna?

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

39 minut temu, Sznup napisał:

nie , no pewnie że tak serwisy streamingowe tak ograniczają, że świat myśli znowu jak tu niewolnictwo wprowadzić

i tu masz Zibi 100 procent twojszej racji, dokladnie po to powstają aby oduczac ludzi  własnosci ku swietralnej przyszłosci wielkiej komuny gdzie wszystko wypozyczasz a nic twoje i jednym piardem mozna człowiekowi wszystko zabrac bo nic nie ma ... taki własnie ma wygladac nowy nieporzadek swiata.. ale lud sie cieszy moze poprostu gówno rozumie bo zyje z dnia na dzien i ma w upie po co te dziwaczne zmiany przeciez jest wygoda a ze inna? ktoz tam lud zrozumie

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

41 minut temu, erazm2 napisał:

nie wszyscy ? nie porzechodzą ci ktorzy nie lubia płacic kilka razy za to za co raz wystarczy.. kiedys kupowało sioe gre dostawało plyte i byla twoja a teraz jakies pierdoly wymyslaja na abonament ... fotoszop na abonament. gra na abonament muzyka na abonament a kij im w pupe i kamieni kupe .. na wyciagniecie reki jest to co jest twoje a nie to co wypozyczasz na wyciagniecie reki mam swoja na swojej karcie i zadna łacha streamerów nie jest mi do niczego potrzebna?

Ja mam setki tysięcy jak nie miliony Albumow, ty ile przesłuchasz nowych w miesiącu? Ile kupisz? Znałem kilku takich zatwardziałych "moje to moje". Już żaden tak nie mówi. ?

?👈

nie chodzi tylko o moje czy nie moje chodzi o nie wspieranie komuny abonamenciarskiej ale grzyb z tym i tak swiata juz nie zawroce ani wisły nawet wiec sie  nie zabieram .. na moje to juz jestesmy w ciemnej upie tylko jeszcze jej dobrze nie widzimy bo to dopiero jej początek

Edytowane przez erazm2

3 minuty temu, erazm2 napisał:

i tu masz Zibi 100 procent twojszej racji, dokladnie po to powstają aby oduczac ludzi od własnosci ku swietralnej przyszłosci wielkiej komuny gdzie wszystko wypozyczasz a nic twoje i jednym piardem mozna człowiekowi wszystko zabrac bo nic nie ma ... taki własnie ma wygladac nowy nieporzadek swiata.. ale lud sie cieszy

Idz ty już spać ?

Używanie Tidala czy czegoś tam innego nie zabrania ci kupowania CD czy czego tam chcesz. Też mam dużo płyt, czasem coś kupię. Tylko po co się ograniczać i dorabiać śmieszne ideologie do czegoś? Nie wyobrażam sobie teraz słuchania muzyki bez strimingu. Przede wszystkim mogę ją zabrać gdzie tylko chce. 

?👈

zobaczysz zobaczysz ze juz nic nie zobaczysz jesli nie wezmiesz szczepionki to ci abonament wyłaczą.. albo bedziesz tanczył jak ci zagrają albo nie bedziesz w ogole tanczył.. oj rafał rafał taki stary i doswiadczony a tak mało rozumiesz z tego co sie dziej na swiecie poza sprzetem i muzyką.. za to Ty nie spij zainteresuj sie noca i czyms innym czasem,  moze kilkoma godzinami tematów o forum ekonomicznym davos skad morawicki przytarguje swoje pomysły na budwe ''lepszego'' swiata

Edytowane przez erazm2

2 minuty temu, erazm2 napisał:

nie chodzi tylko o moje czy nie moje chodzi o nie wspieranie komuny abonamenciarskiej ale grzyb z tym i tak swiata juz nie zawroce ani wisły nawet wiec sie  nie zabieram .. na moje to juz jestesmy w ciemnej upie tylko jeszcze jej dobrze nie widzimy bo to dopiero jej początek

Polecam fajny dokument Minimalizm. Jest na Netflixie. A nie! Zapomniałem! Striming to komuna. Może znajdziesz gdzieś na płycie w Empiku ?

4 minuty temu, erazm2 napisał:

nie chodzi tylko o moje czy nie moje chodzi o nie wspieranie komuny abonamenciarskiej 

Coś za coś. Za to masz dostęp do wszystkiego. A ty po raz setny włączasz Brother In Arms na CD. 

?👈

wole miec ograniczony dostep niz zmieniac percepcje ludu na brak własnosci ale kazdy wspiera co uwaza.. tu nie o wygode chodzi ale o wolnosc i to nie ty ja wspiarasz choc tak ci sie wydaje ze to własnie Ty mjasz te wolnosc .. i ja p[reomujesz .. to juz tylko ta trzecia prawda czyli G prawda ale jak na razie ja masz choc wystarczy ze zle sie wypowiuesz czyli nie tak jak linia programowa tidala zaleca a cie zablkokuja i tu sie skoncxzy twoja iluzja a zacznie niewola.. ale to trzeba troche dalej siegac niz patrzenie na chwilową pseudo wygode

Edytowane przez erazm2

4 minuty temu, erazm2 napisał:

wole miec ograniczony dostep niz zmieniac percepcje ludu na brak własnosci ale kazdy wspiera co uwaza.. tu nie o wygode chodzi ale o wolnosc i to nie ty ja wspiarasz choc tak ci sie wydaje ze to własnie Ty mjasz te wolnosc .. i ja p[reomujesz .. to juz tylko ta trzecia prawda czyli G prawda ale jak na razie ja masz choc wystarczy ze zle sie wypowiuesz czyli nie tak jak linia programowa tidala zaleca a cie zablkokuja i tu sie skoncxzy twoja iluzja a zacznie niewola.. ale to trzeba troche dalej siegac niz patrzenie na chwilową pseudo wygode

To wyciągnę kasety z piwnicy i będę zgrywał pasjonata, oldchoola z analogiem. Mam dużo kaset, dobrze mi w tedy będzie. Bo DUZO MAM. Dziś trzeba dużo mieć, posiadać jak najwięcej. W tedy jest się kimś. 

?👈

abo nie rozumiesz albo udajesz .. skoro nie rozumiesz to ''licz te kasety ile chcesz'' i wamawiaj sobie ze o ilosc kaset il;osc czegokolwiek chodzi... chodzi wyłacznie o uniezaeznienie a ty promujesz zaleznosc a ona ma cene i ta cena nie bedzie wynosiła xx zł ale nie stawianie sie korpracji ani pomysłom korporacji  gdyby chodziło o złotówki czy ''ilosc kaset'' to miałbym to w dupie ale nie o to chodzi... chodzi o wolnosc ludzi a nie o to co maja w przeliczeniu nie o wolnosc w prezebieraniu miedzy milianami wyborów ale o prawdziwa wolnosc ktorej nie mozna odebrac

Edytowane przez erazm2

5 minut temu, erazm2 napisał:

chodzi wyłacznie o uniezaeznienie a ty promujesz zaleznosc

Jesteś niezależny, jeżeli sam sobie śpiewasz  ?

7 minut temu, popej napisał:

Jesteś niezależny, jeżeli sam sobie śpiewasz  ?

dokładnie,

prądu zabraknie i każdy będzie mógł sobie pogwizdać to co zapamiętał

a potem znowu wszystko od początku

no nie zupełnie od początku, bo na początku był tylko wodór ?

7 godzin temu, erazm2 napisał:

abo nie rozumiesz albo udajesz .. skoro nie rozumiesz to ''licz te kasety ile chcesz'' i wamawiaj sobie ze o ilosc kaset il;osc czegokolwiek chodzi... chodzi wyłacznie o uniezaeznienie a ty promujesz zaleznosc a ona ma cene i ta cena nie bedzie wynosiła xx zł ale nie stawianie sie korpracji ani pomysłom korporacji  gdyby chodziło o złotówki czy ''ilosc kaset'' to miałbym to w dupie ale nie o to chodzi... chodzi o wolnosc ludzi a nie o to co maja w przeliczeniu nie o wolnosc w prezebieraniu miedzy milianami wyborów ale o prawdziwa wolnosc ktorej nie mozna odebrac

Jak będziesz miał dużo rzeczy to będziesz w tedy wolny. 

To ciągle promujesz. 

?👈

27 minut temu, rafal735r napisał:

Jak będziesz miał dużo rzeczy to będziesz w tedy wolny. 

To ciągle promujesz. 

erazm2 zafiksował się w swojej ortodoksyjnej opcji, jego wybór i nie nam go odwodzić od tego

nie jest naszą misją przekonywać go do korzystania z serwisów strimingowych, słowo klucz korzystania/używania, nie bazowania

wiemy, że na tym traci z prostej przyczyny, nie odkryje/pozna wielu zespołów czy wykonawców, do których nie ma szans dotrzeć w tradycyjny sposób

wielu z użytkowników strimingu tak robi, grzebie w zasobach serwisów, a to co uzna za tego warte dla siebie zaplikuje do NAS albo "wypali" płytę i będzie miał swoje tylko dla siebie, ukochane, namacalne...

i wtedy wilk syty i manczester syty ?

Proste, na dumie ortodoksa jest tylko symboliczna rysa ?

Edytowane przez Zbi_Rek
10 godzin temu, Zbi_Rek napisał:

nie , no pewnie że tak serwisy streamingowe tak ograniczają, że świat myśli znowu jak tu niewolnictwo wprowadzić

Źle mnie zrozumiałeś. Korzystam z Tidala w telefonie i na laptopie. Uważam, że to super sprawa, odsłuchuję w ten sposób płyty przed zakupem. To, że nie mam możliwości streamingu w systemie stereo spowodowane jest wyłącznie brakiem odpowiedniego daca, odpowiedniego pod względem jakości dźwięku. Gdy tylko znajdę coś sensownego będę używał Tidala w głównym systemie ale płyty będę kupował w dalszym ciągu, bo lubię.

39 minut temu, Sznup napisał:

Źle mnie zrozumiałeś. Korzystam z Tidala w telefonie i na laptopie. Uważam, że to super sprawa, odsłuchuję w ten sposób płyty przed zakupem. To, że nie mam możliwości streamingu w systemie stereo spowodowane jest wyłącznie brakiem odpowiedniego daca, odpowiedniego pod względem jakości dźwięku. Gdy tylko znajdę coś sensownego będę używał Tidala w głównym systemie ale płyty będę kupował w dalszym ciągu, bo lubię.

cytowany wpis nie był niezrozumieniem Twojej sytuacji, tylko opiniami ortodoksów jak np. erazm2

co do dobrze brzmiącego dac, faktycznie trudno dostać, szczególnie jak mieszka się w dorzeczu Amazonki ?

skompletujesz dobry zestaw audio na wieczór, a rano nie przypilnowałeś i fru odleciał

i znowu zaczynasz zbierać ?

Edytowane przez Zbi_Rek
Godzinę temu, Sznup napisał:

Ja puszczałem sobie te same płyty z Tidala i z CD podpięte pod tego samego DACa. Nie stwierdziłem praktycznie różnic choć wiem że niektórzy zaraz dadzą se rękę uciąć że z płyty lepiej.

?👈

8 minut temu, rafal735r napisał:

Nie stwierdziłem praktycznie różnic choć wiem że niektórzy zaraz dadzą se rękę uciąć że z płyty lepiej.

i mogą mieć racje , bo wiele płyt ma specjalny master pod platformy strimingowe

11 pozycja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

52 minuty temu, Zbi_Rek napisał:

co do dobrze brzmiącego dac, faktycznie trudno dostać, szczególnie jak mieszka się w dorzeczu Amazonki ?

skompletujesz dobry zestaw audio na wieczór, a rano nie przypilnowałeś i fru odleciał

i znowu zaczynasz zbierać ?

Ha, ha,

Mam po prostu wysokie wymagania. Dace które są w tej chwili w moim zasięgu finansowym nie spełniają moich oczekiwań. Dace które być może by je spełniały są poza moim zasięgiem.

12 minut temu, rafal735r napisał:

Ja puszczałem sobie te same płyty z Tidala i z CD podpięte pod tego samego DACa. Nie stwierdziłem praktycznie różnic choć wiem że niektórzy zaraz dadzą se rękę uciąć że z płyty lepiej.

Wszystko zależy od konfiguracji i jakości transportu cyfrowego, zarówno CD jak i do streamingu.

Wiem, że wszystko zmierza do tego by wyeliminować nośnik i jest to nieuniknione, jestem jednak starej daty i lubię kontakt z nośnikiem fizycznym i kolekcjonowanie płyt.

4 minuty temu, Sznup napisał:

Wszystko zależy od konfiguracji i jakości transportu cyfrowego, zarówno CD jak i do streamingu.

No też jeszcze faza księżyca, wilgotność no i najważniejsze kable i wtyczki. W sumie dużo tego jest. 

6 minut temu, billy idol napisał:

i mogą mieć racje , bo wiele płyt ma specjalny master pod platformy strimingowe

Co nie znaczy że gorszy jak już ktoś zadaje sobie trud miksowania na nowo Albumu pod striming. Domyślam się że to jakieś jednostki. 

?👈

5 minut temu, Sznup napisał:

nieee

wszystko zależy jakiego mastera suchasz

nie ma chyba płyty , która została "poskłada" raz i koniec

” jak sobie wygracie wybory to będziecie mogli przegłosować sobie co chcecie, a teraz my mamy większość, cisza……”

1 minutę temu, rafal735r napisał:

Co nie znaczy że gorszy jak już ktoś zadaje sobie trud miksowania na nowo Albumu pod striming. Domyślam się że to jakieś jednostki. 

raczej gorszy

bo bardziej spłaszczony - podejrzewam że z badań wyszło im że więcej ludzi słucha na telefonie

i nie jest to wyjątek

przeleć sobie  kilkadziesiąt płyt które masz - większość będzie miałą jakiś master pod platformy strimongowe

16 pozycja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi