Skocz do zawartości
IGNORED

Wasz ostatni best buy jezeli chodzi o muzyke

tomecz

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem za 19.99 SONG X , wydanie z okazji 20 lecia nagrania. Nie wiem dlaczego Kydryński nie lubi tej płyty. Jest z pewnością lepsza od chwalonej i opiewanej swego czasu THE WAY UP

gdzie kupiels songx - rocznicowe wydanie za 19.90pln? w sklepach chodzi to powyzej 60 zlociszy... daj cynk albo moze mozesz kupic jedna taka plyte dla mnie?

pozdr

adam

• 2 tygodnie później...

To może ja bardziej przyziemnie... Postanowiłem powrócić do wczesnej młodości... kupiłem koncert DM "101".... ehh... łza się w oku zakręciła na dźwięk tamtych kawałków... :)

Luxmany i winyle 

Właśnie chciałem napisać, że "Stadium Arcadium" Red Hot Chili Peppers, że za jedyne 94,99 polskich nowych, że długo czekałem na taką płytę 'Papryczek', a tu patrzę...

Ale od początku...

Dzisiaj usłyszałem w radyju RAM (Wrocław - regionalne) zaj...szczyj koncertowyj kawałek. Rytm, drive, dęciaki... no po prostu bosko. Potem miły pan zza mikrofona oświecił, że to był "Gehany Camin" i że to było z koncertu we Wiedniu, i że PEACE i ogólnie LOV'YA...

No to szukam po necie kto to ten Gehany Camin, że taki kozak i mnie tak ponrawił? Szukam, grzebię, męczę, oczy naświetlam, no i ch..., ni-ma takiego mumeru, na naszym globie taki lokator nie zamieszkiwa! No dobra, siana sobie daję, melisę łykam, łypię, że kot już śpi i że może ja bym też...

A tu nagle - JEB! To znaczy się - JEST!

Ooo zbawco! Audiofreak - zbawco! Toż chodziło o "Dzihan&Kamien"!

I już ładnie wiem, że płyta nazywa się "The Orchestra - Live In Vienna" i że jutro sobie pójdę wesoło do sklepiku i nabędę. Czego i innym życzę w jak największej ilości, dobranoc :)

Powiem tylko, że paluchy lizać! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Figueras,Savall

Metamorphoses Fidei

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Anthony Braxton & Taylor Ho Bynum - Duets (Wesleyan) 2002 (Innova)

Die Like A Dog Quartet - From Valley To Valley (Eremite)

Pearl Jam - Riot Act (choć lepsze są bootlegi z MTV Unplugged i tegoroczny koncert z Pittsburga ;-) )

Joni Mitchell - Travelogue (2002)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdecydowanie polecam słuchanie internetowego "radia dla wybranych", szczególnie 4-tej fali z muzyką francuską:

Ukryta Zawartość

Francuska muzyka ma w sobie nieodparty urok... i romantyzm. Zachęcam i pozdrawiam.

głaz

Ukryta Zawartość

Jean Michel Jarre OXYGENE. Pierwsze francuskie tloczenie vinyla. Stan plyty prawie idealny, z okladka nieco gorzej. Miejsce zakupu: jakas szopa u rolnika, ktory ciagnie smieci z "zachodu" w okolicach Chodzieży. Cena: 4 zl! Rewelacja.

Ostatnie 2 tygodnie:

DAVID MURRAY 4tet - Morning Song LP

DAVID MURRAY - Children LP

DAVID MURRAY 4tet - I Want To Talk About You LP

RADIANCE Susie Ibarra Trio CD

EXIT Natsuki Tamura / Satoko Fujii CD

New Circle Five DREAMING WIDE AWAKE Oliveros/ Ibarra CD

London Jazz Composers' Orchestra 2LP Anthony Braxton

i 4 perełki z 74 roku Wildflowers The New York Loft Jazz Sessions

"The raw, powerful, authentic delta blues...". Żadna z płyt bluesowych nie wywarła na mnie takiego wrażenia...Co prawda niewiele ich słuchałem. Polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jakiś czas temu w Carrefour Arkadia:

Republique - Kwartet Śląski (może być, jednak brak głosu Ciechowskiego) - 18zł

Mirosław Czyżykiewicz - Allez! - 10zł (super płyta, świetne teksty, ekspresyjny głos, dla tych co lubią poezję śpiewaną i nie tylko!)

zasadniczo żadna rewelacja

33 złote debiut u.k

kurcze ale jak pomysle ile ta płytka kiedys kosztowała i ile było o nią zachodu :)

bidula zalegała miedzy bachem, a beethovenem to sie ulitowałem :)

Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs, & Chanteys

Ukryta Zawartość

Płyta tak...wciągająca, ciekawa i nierówna zarazem (ale w tym też i jej siła).

Poczytałem kilka opinii z forów szantowych - raczej brak zrozumienia dla projektu.

->fubb

miałem ostatnio podobnie jak zobaczyłem remaster Refugee za 50 PLN-ów (a kiedyś za koreańczyka dałem grubo ponad setkę);

dzisiaj przytachałem również nowego Gov'ta i W. Trouta (opinie , opinie poproszę)

pzdr

Ukryta Zawartość

rafał_radom>

powiem ci że z takich -tanich drogich-(50zeta) ciekawostek, spotkałem w jednym wielkim mm debiut skorpionsów w wydaniu hiszpańskim, i przyznam sie ze delikatnie -zaszokowan ostałem- tym odkryciem :)

oczywiscie cele były inne i nie wziąlem, ale kto wie moze jeszcze lezy miedzy regałami,a stare wydanie niemieckie tez tanie nie było.

apropo, o walterze możesz coś na rybke rzucić bo sie zastanawiamłem w chwilach miedzy ...

zakupami nie bluesrockowymi :)))

pozdr

a co do wątku to dzis z przeceny kolejne 2 wersje carmia burana - c.orffa ,20 i 20 zeta no i pewnie zaczyna sie na półce ustawiać 2 cyfrowe wykonanie tego dzieła ;)

"Lonesome Crow" Scorpionów...oj tak, słusznie prawisz. Kilka lat temu tego samego dnia nabyłem też debiut Supertrampa. W obydwu przypadkach później było średniociekawie.

A w temacie, od kilku dni tłukę nowego Lambchopa i posługując się gwarą z indie-forów płyta (Damaged) "daje radę".

pzdr

LUX OCCULTA - My Guardian Anger jako LP. Dzisiaj odebralem przesylke i wlasnie odsluchuje. CD od dawna mam, wiec bede mial jakies porownanie.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mum "summer make good"

tortoise "it's all around you"

lali puna "faking the boots"

trzy ciekawe płytki w cenie 24 pln każda,pieknie wydane a i muzyka na zblizającą się jesień odpowiednio smutna.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.