Skocz do zawartości
IGNORED

CD z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie Ci się udało.

Do @TAtomicus

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Przejeżdżałem dziś koło biedry, której zwykle nie odwiedzam, to się zatrzymałem, by poszukać płyt. Ale kibel- absolutnie nic ciekawego, choć kartonowa witrynka wypełniona w mocno ponad połowie. Wolałem kupić ser i banany. 🤪

Gość

(Konto usunięte)

15 godzin temu, porlick napisał:

Przejeżdżałem dziś koło biedry, której zwykle nie odwiedzam, to się zatrzymałem, by poszukać płyt. Ale kibel- absolutnie nic ciekawego, choć kartonowa witrynka wypełniona w mocno ponad połowie. Wolałem kupić ser i banany. 🤪

Widziałem Portishead symfonicznie, Vangelisa...też nic nie kupiłem.

Oferta od dawna się powtarza, więc nawet mając przed sobą pełny karton, najbardziej prawdopodobne jest wyjście ze sklepu z zakupami spożywczymi. 🙄

Kiedyś przygarnąłem kilka fajnych polskich płyt, typu Świetliki z Lindą (na monologach), Janerki - Historia podwodna, Czarna Brygada Kryzys, Czerwona Aya RL.

Myślałem że będzie więcej tego typu tytułów ale się niestety skończyło.

Dzisiaj po płytach CD ani śladu…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

On 6/12/2023 at 7:53 PM, TAtomicus said:

W Biedronkach w Rynie i w Mikołajkach faktycznie rzucili.

Kupiłem jakąś Nirwanę, Deep Purple, a na dodatek Scorpions i Ennio Morricone. Ale bez przekonania.

Ale mówicie, że ta droga Metallica i U2 (przedział 60+), to wciąż dobra cena?

Scorpions: Face the Heat - miłe zaskoczenie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TAtomicus
  • 1 miesiąc później...

Źródła tanich płyt CD wyschły.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

1 minutę temu, TAtomicus napisał:

Na razie Biedronka się skończyła.

Jest jakieś inne źródło tanich CD?

W lubelskim Empiku jest promocja na zakup 2 CD i wychodzi około 25zł za sztukę, ale wybór taki sobie.

12 godzin temu, spokojnie napisał:

Jest jakieś inne źródło tanich CD?

Podobno jest ale chłopaki podać nie chcą:) pytałem chyba nawet w tym temacie i cisza.

38 minut temu, Zamerstary napisał:

Podobno jest ale chłopaki podać nie chcą:) pytałem chyba nawet w tym temacie i cisza.

Jest trochę sklepów internetowych gdzie można coś fajnego upolować ... tylko trzeba trochę czasu poświęcić i przeszukać ofertę. Sam od jakiegoś czasu kupuję na "Świat Książki" można odebrać w salonie bez kosztów transportu. Jest jeszcze chociażby Dvdmax lub Amazon. 

Szukajcie a znajdziecie ... 😉

Tak, w DVDmax można trafić „promocyje i okazyje” 🙃

26 minutes ago, szpakowski said:

I co przeglądał ktoś ofertę swiatksiążki ? Znalazł ktoś coś ciekawego?

No, tytuły ciekawe, ale ceny mało biedronkowe.

8 minut temu, TAtomicus napisał:

No, tytuły ciekawe, ale ceny mało biedronkowe.

Racja. Jest sporo fajnych tytułów poniżej 20zł ... zamiast biedronkowych 25zł

Sporo fajnych tytułów, używanych, w dobrych cenach, kupiłem na eBay u sprzedawcy medimops.

W Świat Książki faktycznie jest sporo okazji cenowych, z resztą w Empik też. Ale trzeba polować.

W dniu 25.07.2023 o 20:31, marek-1969 napisał:

Źródła tanich płyt CD wyschły.

Nie wyschły 🙂 

Z tymi "biedronkowymi" promocjami jest niestety tak, że kupujesz co jest a nie to, co chcesz. Nie mówiąc już o jakości wydania, bo o pierwszych, najlepszych zazwyczaj "tłoczeniach" to można już w zasadzie zapomnieć a większość współczesnych masteringów to niestety szit. 

Edytowane przez Adasza
42 minuty temu, Adasza napisał:

o pierwszych, najlepszych zazwyczaj "tłoczeniach" to można już w zasadzie zapomnieć a większość współczesnych masteringów to niestety szit. 

To jes duże, za duże uogólnienie.

Zalazy o jakim gatunku muzyki rozprawiamy.

Być może, gdy chodzi o Pop masz rację. 

W innych gatunkach tak nie jest.

Wystarczy posłuchać tych wychwalanych "pierwszych tłoczeń" na CD takich płyt jak Jethro Tull, Led Zeppelin, Genesis, Yes, Moody Blues, Procol Harum, Steely Dan, Black Sabbath, Roxy Music, King Crimson, The Beatles, Rolling Stones, Camel...mało?

Mogę tak wymieniać jeszcze długo, wszystkie powyżej z radością wymieniłem na pierwsze remastery, i fakt równie chętnie o nich zapomniałem. Remastery też z każdym kolejnym dziesięcioleciem są coraz lepsze.

Proszę więc łaskawie nie wrzucać wszystkich gatunków do jednego wora.

1 godzinę temu, iro III napisał:

To jes duże, za duże uogólnienie.

Zalazy o jakim gatunku muzyki rozprawiamy.

Być może, gdy chodzi o Pop masz rację. 

W innych gatunkach tak nie jest.

Wystarczy posłuchać tych wychwalanych "pierwszych tłoczeń" na CD takich płyt jak Jethro Tull, Led Zeppelin, Genesis, Yes, Moody Blues, Procol Harum, Steely Dan, Black Sabbath, Roxy Music, King Crimson, The Beatles, Rolling Stones, Camel...mało?

Mogę tak wymieniać jeszcze długo, wszystkie powyżej z radością wymieniłem na pierwsze remastery, i fakt równie chętnie o nich zapomniałem. Remastery też z każdym kolejnym dziesięcioleciem są coraz lepsze.

Proszę więc łaskawie nie wrzucać wszystkich gatunków do jednego wora.

Wybrałes być może kilku wykonawców (a są ich tysiące), którzy starali się trzymać poziom, chociaż zobacz np. jak wyglądały wydania CD Genesis tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak tu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poza tym jest powszechnie wiadomym, że przed pojawieniem sie "loudness wars" pły CD brzmiały znacznie lepiej. Przerobiłem tego sporo osobiście, porównywałem wiele wydań i jest dla mnie oczywistą obserwacją, że starsze wydania brzmią lepiej niż współczesne. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Serwus Adamie 🙃

• 2 miesiące później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi