Skocz do zawartości
IGNORED

CD z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, yayacek napisał:

Pamiętam, że podobne miejsce typu kup/sprzedaj/zamień było kiedyś w Katowicach w obskurnej suterenie starej kamienicy na ulicy 3-go Maja - jeszcze przed przebudową dworca schodziło się estakadą na 3-go maja i kierowało się w lewo.
Potem gdzieś to przenieśli a potem chyba już zniknęło.

Ten sklep istnieje nadal, nadal przy 3-ego Maja, tym razem przy nr.19, niedaleko od pierwotnego miejsca, tym razem trzeba wejśc przez bramę na wewnętrzne podwórko.

Edytowane przez iro III
2 minuty temu, iro III napisał:

Ten sklep istnieje nadal, nadal przy 3-ego Maja, niedaleko od pierwotnego miejsca, tym razem trzeba wejśc przez bramę na wewnętrzne podwórko.

Oooo, dzięki za info. Myślałem, że kompletnie zniknął. Lubiłem ten sklep, kupiłem tam masę używanych CD i sprzedałem hurtem chyba z dwieście swoich winyli. Tylko ni cholery nie mogę przypomnieć sobie nazwy sklepu - o ile miał on w ogóle jakąś nazwę 🙂

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

2 minuty temu, yayacek napisał:

Tylko ni cholery nie mogę przypomnieć sobie nazwy sklepu - o ile miał on w ogóle jakąś nazwę 🙂

Chyba nie ma nazwy...to nie ważne, ważne, że działa i ma się raczej nieźle. Byłem tam nie dalej jak miesiąc temu. 🙂

Hania Rani zakupiona. Szukałem jeszcze Massiv i Klapciaka ale nie trafiłem. Stinga też nie znalazłem. Wziął bym do kolekcji z ciekawości tylko dlatego że nagrany w Qsoundzie ...

2 minuty temu, cortes napisał:

Czyli - 30% za cd. Tylko podejrzewam, że to co zostało to jakieś składanki...

Tak za drugi album, ja zabrałem Megadeth  Slayera. Tak sporo zostało składanek

W dniu 9.03.2023 o 12:39, TAtomicus napisał:

Przypadkowo rzuciło mnie do Radzynia Podlaskiego.

I faktycznie, w Biedronce kilkadziesiąt płytek z tego nowego rzutu. Niestety, większość to jakieś składanki disco etc. 
Ciekawszych płyt było może z 6. Niestety, albo już je mam zakupione, albo niezbyt mi pasowały.

Zamiast tego kupiłem sobie w sklepiku Greenwich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

używanego Milesa Daviesa „Kind of Blue” za 3 funty. Lekko porysowany, to fakt.

To jest ten gdzie stare KEF-y wiszą pod sufitem?

Còruś wyprowadziła się na wieś i na Grinicz nie robię już zakupów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wy grasujecie w Londynie?
Nie mylić z Lądek-Zdrój.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Katowicki antykwariat faktycznie istnieje .  Ale bałagan mają niezły . Trzeba mieć szczęście lub masę czasu na jakieś udane zakupy. Kiedyś mieli nawet dział wydawnictw audiofilskich . Ech co za czasy.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

2 godziny temu, marek-1969 napisał:

Trzeba mieć szczęście lub masę czasu na jakieś udane zakupy.

Do takiego sklepu przychodzi się wylącznie z "masą czasu".

To nie fast-fuj.u

Był taki sklep w Katowicach ( z tych high-endowych) że w godzinach otwarcia musiałeś pukać . Wychodził pracownik , oglądał klienta i decydował czy wpuścić. Pełna selekcja . 

Już nie istnieje.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Redaktorzy

O, k... A pytał o wykształcenie i wykonywany zawód?

Bo znam takiego jednego, który zadał mi to pytanie podczas naszego pierwszego spotkania i argumentował to tym, że inaczej prowadzi rozmowę z księgowym, inaczej z prawnikiem, inaczej z dziennikarzem i inaczej z inżynierem.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

59 minut temu, kangie napisał:

O, k... A pytał o wykształcenie i wykonywany zawód?

Bo znam takiego jednego, który zadał mi to pytanie podczas naszego pierwszego spotkania i argumentował to tym, że inaczej prowadzi rozmowę z księgowym, inaczej z prawnikiem, inaczej z dziennikarzem i inaczej z inżynierem.

To na zasadzie ,, Ile za to?" 

,,To zależy jakim ktoś samochodem przyjechał" 

• 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy
4 godziny temu, bob* napisał:

Nowa oferta od 03.04. Nie wiem czy ktoś kupi Metallicę za 45 i 70 zł

Za S&M2, to całkiem przyzwoita cena.

Metallica - ''Kill 'em all" kupiłem kiedyś w opakowaniu tekturowym i nie przypominam sobie tak wysokiej ceny. Fakt, że nie ma informacji o remasteringu. Teraz może w ofercie jest nowsza wersja. Myślę nad ''Hardwired...to self-destruct (deluxe)". Może "na zająca"?

16 minut temu, Ajothe napisał:

Wie ktoś może czy Metallica SM2 to oryginalne wydania czy Universal Music Polska? 

Liczyłbym na Vertigo. "Beyond Magnetic" i "Death Magnetic" były Vertigo, a "Kill 'Em All" Blackened.

• Pokaż nowe odpowiedzi