Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, antymalkontent napisał:

Gram na liniowym. I na auralic altair jako transport. A jako że kosztuje około 9tys nowy i ma dac to uważam że jest to nieekonomiczne bo na pewno można sam transport zbliżonej klasy kupić taniej. Ifi stream chętnie bym przetestowal bo w ciemnokupić to nie bo mam obawy że będzie gorzej. 

Nie ma problemu, zapraszam do kontaktu :) 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Wlasnie testuje ifi zen stream z Denafripsem Aresem. Wg instrukcji kolor niebieski oznacza DSD256... a puszczam muzyke z Tidala MQA i DAC pokazuje, ze jest to PCM 196Mhz. W ustawieniach mam direct DSD output ustawiony. Cos jest nie tak?

1 godzinę temu, wojtek_o napisał:

Wlasnie testuje ifi zen stream z Denafripsem Aresem. Wg instrukcji kolor niebieski oznacza DSD256... a puszczam muzyke z Tidala MQA i DAC pokazuje, ze jest to PCM 196Mhz. W ustawieniach mam direct DSD output ustawiony. Cos jest nie tak?

Która płyta z Tidal MQA ma 196?

4 godziny temu, wojtek_o napisał:

Wg instrukcji kolor niebieski oznacza DSD256

W swojej recenzji pisałem, że załączona instrukcja jest zła.

Ze strony iFi:

LED Mode
Yellow PCM 44.1/48kHz
White PCM 88.2/96/176.4/192/352.8/384kHz
Cyan DSD 64/128
Red DSD 256
Cyan DSD 64/128
Green MQA
Blue MQA Stodio
Magenta Original Sample Rate *MQB

Jak widać też są błędy (powtórzenia)

Edytowane przez payong
53 minuty temu, payong napisał:

W swojej recenzji pisałem, że załączona instrukcja jest zła.

Ze strony iFi:

LED Mode
Yellow PCM 44.1/48kHz
White PCM 88.2/96/176.4/192/352.8/384kHz
Cyan DSD 64/128
Red DSD 256
Cyan DSD 64/128
Green MQA
Blue MQA Stodio
Magenta Original Sample Rate *MQB

Jak widać też są błędy (powtórzenia)

Master na Tidalu to zawsze MQA? U mnie przy Master 88.2 świeci na niebiesko i chyba przy każdym Master tak jest. Na razie zbyt mało odsłuchałem, aby uznać to za regułę. Sprawdze na plikach z dysku.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
29 minut temu, folab napisał:

Czy ja dobrze rozumiem że aby uzyskać nwyższą jakość z tego urządzenia to trzeba wyłączyć transmisję WI-FI ?

Ktoś tak pisał, spróbuj 

22 minuty temu, folab napisał:

no ale jak wtedy sterować urządzeniem  ? po kablu ?

Wyłączasz w apce wi-fi... Ifi masz połączone po LAN i normalnie sterujesz ze smartfona

Ja tak mam i śmiga 

Edytowane przez gregorypek2
W dniu 24.06.2022 o 20:37, payong napisał:

Wywal ten http:// na początek, w zasadzie wpisz tylko ip bez portów (to co umieściłeś tam to wywołanie panelu NASa w przeglądarce)

brak nazwy użytkownika i ew hasła do NASa

Dokładnie tak jak mówisz :) Zawsze potrzebuję kilka minut, żeby sobie przypomnieć jak to działa. Dlatego tak bardzo kocham Roona, nic nie musze robić, bo dysk z muzyką mam w tym samym komputerze. Dotyczy to każdego urządzenia DLNA/UPnP.

Koledzy marcinmarcin i piopio zostali zbanowani w temacie. Czy mogę poprosić o kontakt osobę która podjęła tą decyzję?

Edytowane przez iFi Audio
W dniu 28.06.2022 o 20:03, maciek1 napisał:

Radia działają intuicyjnie, choć trzeba "trochę" poczekać aż załapie (jest radio paradise z flac, nie ma chyba 357 choć na zdjęciach z naszego forum jest akurat to radio pokazane, dziwne...).

Cześć trzeba dodać ręcznie. Nie ma ich w wyszukiwarce po prostu.

Miałem to samo z Classic ale się udało.

W mojej recenzji jest screen o tym.

Fajny ten ifi zen stream. Po pierwszej dobie użytkowania pozytywne wrażenia. A nie ma opcji przyciemnienia diod LED? Tak jak w chord qutest? 😉 to by się przydało, bo przy zgaszonym świetle trochę dają po oczach

3 minuty temu, payong napisał:

Ja nie znalazłem, można je chyba wyłączyć.

OK, znalazlem 🙂 prawy guzik, short press

Edytowane przez wojtek_o

Kto słucha na trybie Tidal? Czy leci wam wtedy przez usb czy Coax? 

Bo u mnie na AiO słuchałem po usb, po przełączeniu na tryb Tidal po usb już sygnał nie idzie tylko po coax....

a i dodatkowo na trybie tidal nie działa apka i na stronę Ifi.local też nie można wejść. Po powrocie na AiO wszystko wraca do normy

7 minut temu, gregorypek2 napisał:

Kto słucha na trybie Tidal? Czy leci wam wtedy przez usb czy Coax? 

Bo u mnie na AiO słuchałem po usb, po przełączeniu na tryb Tidal po usb już sygnał nie idzie tylko po coax....

a i dodatkowo na trybie tidal nie działa apka i na stronę Ifi.local też nie można wejść. Po powrocie na AiO wszystko wraca do normy

tak będziesz miał pozycja 3 to tylko tidal connect i apka ifi się nie komunikuje z zen stream (komunikacja tylko w pozycji 1 ) . co do coax to nie wiem bo mam spięte tylko przez usb do zen dac-a . może trzeba wcześniej ustawić w konfiguracji zen stream żeby wysyłał przez coax i wtedy przełączyć na pozycję 3 

a w ogóle warto się przełączać na te tryby exclusive? szkoda, że nie zrobili tej śrubki z przodu, byłoby łatwiej...

Edytowane przez wojtek_o

Znacie jakieś dobre odtwarzacze, którymi można streamować z PC do ifi? Lub smartfona do ifi? Z PC na razie korzystam z opcji "rzutuj do" z widnowsowego odtwarzacza i działa, ale chyba można lepiej? Czy jakość z takiego streamu w porównaniu do podłączenia tego samego dysku bezpośrednio do ifi jest różna? 

2 godziny temu, wojtek_o napisał:

a w ogóle warto się przełączać na te tryby exclusive? szkoda, że nie zrobili tej śrubki z przodu, byłoby łatwiej...

Nie spróbujesz to się nie przekonasz, dużo zachodu przecież nie ma 😉

52 minuty temu, folab napisał:

idzie tak i tak

Na AiO idzie tak i tak ale na trybie tidal tylko coax. No to nie wiem co jest grane.... 3x na różne sposoby próbowałem i lipa 😕 

To bawimy się dalej...

20 minut temu, gregorypek2 napisał:

Na AiO idzie tak i tak ale na trybie tidal tylko coax. No to nie wiem co jest grane.... 3x na różne sposoby próbowałem i lipa 😕 

To bawimy się dalej...

A czy próbowałeś włączyć DAC przed włączeniem Zen Stream? Wyjście USB się włączy tylko wtedy, kiedy zobaczy odbiornik. Jeżeli najpierw włączysz Streama, a potem DAC, to zanim USB w DAC wstanie Zen może się przełączyć w coax.

10 minut temu, iFi Audio napisał:

A czy próbowałeś włączyć DAC przed włączeniem Zen Stream? Wyjście USB się włączy tylko wtedy, kiedy zobaczy odbiornik. Jeżeli najpierw włączysz Streama, a potem DAC, to zanim USB w DAC wstanie Zen może się przełączyć w coax.

Tak, najpierw włączam dać a potem Zen ..... walczę z tym cały czas i nic 😁

• Pokaż nowe odpowiedzi