Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już nie drążę w skali mikro zbytnio:) Dźwięk mi się podoba i wystarczy. A jak przestaje się podobać, to wrzucam winyla na pre lampowym i takimże wzmaku i jest pięknie:)  Ale generalnie się podoba. Poza tym, nie za bardzo miałem z czym porównywać i chyba nie będę (na razie:))) Każdy z zasilaczy w zasięgu możliwości miał swoje plusy i minusy (niekoniecznie dodatnie), więc odpuściłem (na razie:)) Cena i opinie o ifi power były do zaakceptowania.

15 minut temu, maciek1 napisał:

Ja już nie drążę w skali mikro zbytnio:) Dźwięk mi się podoba i wystarczy. A jak przestaje się podobać, to wrzucam winyla na pre lampowym i takimże wzmaku i jest pięknie:)  Ale generalnie się podoba. Poza tym, nie za bardzo miałem z czym porównywać i chyba nie będę (na razie:))) Każdy z zasilaczy w zasięgu możliwości miał swoje plusy i minusy (niekoniecznie dodatnie), więc odpuściłem (na razie:)) Cena i opinie o ifi power były do zaakceptowania.

OK. Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o porównanie do zasilacza podstawowego załączonego do streamera.

1 godzinę temu, KotD napisał:

Czy ktoś z Was sprawdzał zasilanie od Tomanka? Mam jego zasilacz do Chord Qutest i chciałbym iść ta samą drogą.

Jest poprawa względem klasycznego?

W ślepym teście?

Godzinę temu, maciek1 napisał:

Tylko takie, że zdecydowałem się pozostać w rodzinie ifi i kupiłem (na razie) ifi power mk2 i (na razie) jestem spokojny:)

Kupiłeś czy wypożyczyłes. To nie są zasilacze liniowe. 

Piotr 

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

W ślepym teście?

Mój test nie był ślepy;) Gdy kupiłem Qutesta poczułem potrzebę zakupu zasilacza. Zostało trochę kasy z dobrego rabatu. Tylko tyle. Nie wsłuchiwałem się. Na pewno jest wygoda gdy chcę wyłączyć/włączyć DAC.

Edytowane przez KotD

Ok dziękuję. Rozumiem. Qutest chyba był tak zrobiony żeby go nie gasic w zasadzie. Ale faktycznie lampki tam potrafią przeszkadzać. 

Piotr 

U mnie jest prawie cały czas włączony, tak samo jak pozostałe elementy audio, ale czasami gdy wiem, że nie będę używał przez dłuższy czas to wszystko wyłączam.

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

W ślepym teście?

Kupiłeś czy wypożyczyłes. To nie są zasilacze liniowe. 

Piotr 

Wiem że nie są liniowe. Kupiłem. 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ok dziękuję. Rozumiem. Qutest chyba był tak zrobiony żeby go nie gasic w zasadzie. Ale faktycznie lampki tam potrafią przeszkadzać. 

Piotr 

Pobaw się przyciskami, możliwe że jest tak jak w innych chordach.

Będziesz mógł zmienić jasność lub wyłączyć światełka. W innych można jeszcze zmienić kolor przycisków które są nie używane.

4 godziny temu, NRK napisał:

Będziesz mógł zmienić jasność lub wyłączyć światełka. W innych można jeszcze zmienić kolor przycisków które są nie używane.

Z tego co pamiętam to nie ma opcji przygaszenia światełek w Quteście. Przynajmniej, sam jej nigdy nie znalazłem.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Teraz, Audiomagic.pl napisał:

Z tego co pamiętam to nie ma opcji przygaszenia światełek w Quteście. Przynajmniej, sam jej nigdy nie znalazłem.

W TT2 czy Mscaler też nie ma nic powiedziane na ten temat, a jednak jest. 😀

1 minutę temu, NRK napisał:

Przecież to podstawowa funkcja :D 

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

8 godzin temu, KotD napisał:

OK. Dzięki za odpowiedź. Chodziło mi o porównanie do zasilacza podstawowego załączonego do streamera.

podstawowy nadaje się od razu do wyrzucenia

W dniu 27.07.2022 o 15:05, NRK napisał:

No to tu się nie da z tego co wiem.

Ale mi nie przeszkadza. Kwestia przyzwyczajenia.

22 godziny temu, NRK napisał:

Hmmm no to co trzeba było tam klikać?

22 godziny temu, Audiomagic.pl napisał:

Przecież to podstawowa funkcja 😄

No właśnie!

Piotr 

W dniu 27.07.2022 o 19:14, Audiomagic.pl napisał:

Możesz trochę przyciemnić podświetlenie naciskając na krotko jednocześnie dwa przyciski.

Pół roku temu zmieniłem Qutestowi zasilacz z Tomanka na Muzga. Znacznie lepsza separacja dzwięków, muzykalność i niesamowicie czarne tło. Nie ma już powrotu🙂

• 2 tygodnie później...

hej, jestem generealnie bardzo zadowolonym ze streamera, najtańszy element zestawu, a dzielnie gra jako źródło w towarzystwie zasilacza liniowego, natomiast jak się człowiek zbliży do streamera do ze środka dochodzą pewne mechaniczne ciche dźwięki, jakby chrobotanie, z czego to wynika? przepraszam, jeśli w tym obszernym wątku była o tym mowa, ale może da się jakoś to poprawić?

2 minuty temu, gothi napisał:

nostromo project 5A , 12 V,

zmierzone dziś 12.6 V,

czy to wewnętrzny moduł wifi takie ciche dźwięki wydaje?

Sprawdź na impulsowym i wyłącz na próbę wifi 😉

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Sprawdź na impulsowym i wyłącz na próbę wifi 😉

jak masz tam regulacje to ustaw najlepiej na 15V . mniej się grzeje przy takim napięciu tylko sprawdź jak z obciążalnością bo przy 15V chyba bierze 0,8 A no ale niemożliwe żeby nostromo był za cienki ? 🙂

14 godzin temu, gothi napisał:

hej, jestem generealnie bardzo zadowolonym ze streamera, najtańszy element zestawu, a dzielnie gra jako źródło w towarzystwie zasilacza liniowego, natomiast jak się człowiek zbliży do streamera do ze środka dochodzą pewne mechaniczne ciche dźwięki, jakby chrobotanie, z czego to wynika? przepraszam, jeśli w tym obszernym wątku była o tym mowa, ale może da się jakoś to poprawić?

Jedynym źródłem takich dźwięków w Zen Stream mogą być cewki w zasilaczu. Nie jest to coś co grozi większą awarią, ale może irytować. Sprawdź proszę z oryginalnym zasilaczem, czy ten dźwięk też się pojawi.

W dniu 10.08.2022 o 15:42, iFi Audio napisał:

Jedynym źródłem takich dźwięków w Zen Stream mogą być cewki w zasilaczu. Nie jest to coś co grozi większą awarią, ale może irytować. Sprawdź proszę z oryginalnym zasilaczem, czy ten dźwięk też się pojawi.

Przy oryginalnym zasilaczu mniej tych cichych dźwięków,  smartfon położony na streamer nagrał te dźwięki, trzask to włączenie urządzenia. Da się z tym żyć, bo żeby słyszeć te szmery trzeba być naprawdę blisko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale być tak nie powinno.

Wyślij do ifi. To na prawdę porządną branża tu na forum. Widzę to , wierzę że uczciwie sprawdza. 

Piotr 

56 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale być tak nie powinno.

Wyślij do ifi. To na prawdę porządną branża tu na forum. Widzę to , wierzę że uczciwie sprawdza. 

Piotr 

Potwierdzam. Porządna branża. 

56 minut temu, maciek1 napisał:

Potwierdzam. Porządna branża. 

Dzięki za miłe słowa :) Oczywiście, zajmiemy się tym (to cewki w zasilaniu). Najlepiej, żebyś @gothi odezwał się do dealera, a on później przekaże temat do dystrybucji i serwisu.

42 minuty temu, maciek1 napisał:

Jaki jest najnowszy firmware? Coś na temat chromecast pojawiło się?

tu jest info pod linkiem powiedzmy z "pierwszej ręki " od ifi ale jak piszą nie oficjalne ale 4 miesiące temu więc może coś poszło do przodu i na jesień coś się urodzi pozytywnego . Wychodzi na to że google się ociąga i nie chce Chromecast pchnąć do zen stream-a 😞

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cześć, możecie pomóc. Dzisiaj uruchomiłem iFi Zen Streamer w zasadzie bez problemu. Ustawiłem tryb na "śrubce" Tidal.

Problemem jest to, że podczas korzystania z apki Tidal na MacBook iFi potrafi się rozłączyć, wpada dźwięk na głośniki MacBooka. Nie trzyma się stabilnie TidalConnect.

Jeżeli ktoś z Was już to przerabiał prośba o pomoc.

W dniu 11.08.2022 o 22:26, Kajo napisał:

Wychodzi na to że google się ociąga i nie chce Chromecast pchnąć do zen stream-a 😞

Ale chwila to kwestia Googla?

W dniu 12.08.2022 o 01:15, Zigapp napisał:

Cześć, możecie pomóc. Dzisiaj uruchomiłem iFi Zen Streamer w zasadzie bez problemu. Ustawiłem tryb na "śrubce" Tidal.

Problemem jest to, że podczas korzystania z apki Tidal na MacBook iFi potrafi się rozłączyć, wpada dźwięk na głośniki MacBooka. Nie trzyma się stabilnie TidalConnect.

Jeżeli ktoś z Was już to przerabiał prośba o pomoc.

A wraca samo?

To chyba problem sieci u ciebie. 

Bo to że dźwięk wraca oznacza że stracił connecta. 

Albo jesteś pewien że to connect a nie airplay ( nie mam) 

Spróbuj puścić radio internetowe i sprawdzić czy będzie grało bez przeszkód 

Piotr 

• Pokaż nowe odpowiedzi