Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, StachMuszel napisał:

Panowie, co byście zaproponowali w budżecie 1,6-2,0kzł zamiast Ifi Zen Stream'a, ale z wewnętrznym DAC-iem?

Bluesound NODE 2i lub Nuprime WR-1, chwalone na forum i nie słyszałem o problemach z ich obsługą.

Witam. Może ktoś mi pomoże. Dlaczego w niektórych katalogach płyt brakuje zdjęcia tejże płytki. W folderze jest umieszczone zdjęcie danej płyty w formacie jpg.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, treborha1964 napisał:

Witam. Może ktoś mi pomoże. Dlaczego w niektórych katalogach płyt brakuje zdjęcia tejże płytki. W folderze jest umieszczone zdjęcie danej płyty w formacie jpg.

Ukryta Zawartość

Może jest to związane z "tagowaniem", a raczej jego brakiem? Ja kiedyś bawiłem się przy każdej płycie w takie etykietowanie za pomocą foobar. Są też oczywiście inne narzędzia. Ale może to nie jest ta przyczyna? 

Ukryta Zawartość

18 godzin temu, StachMuszel napisał:

Panowie, co byście zaproponowali w budżecie 1,6-2,0kzł zamiast Ifi Zen Stream'a, ale z wewnętrznym DAC-iem?

Chciałbym wykorzystać go jako transport do DAC'a w Rotelu RC-1570, ale jednocześnie skorzystać z wyjść analogowych do drugiego wzmacniacza.

Primare np5 prisma

Warto sprawdzić.

Wróć. To sam transport.

Używany cxn?

Piotr 

Jest coraz gorzej ,już codziennie muszę usuwać i ponownie wgrywać Tidala. Chromecast śmiga bez problemu a Tidal coraz gorzej

Edytowane przez folab
4 minuty temu, folab napisał:

Jest coraz gorzej ,już codziennie muszę usuwać i ponownie wgrywać Tidala

no ja mam to samo więc chyba trzeba pisać do tidal support bo przecież przy tym samym firmware stream-a nie może być takiej niestabilności ? 

Teraz, Kajo napisał:

no ja mam to samo więc chyba trzeba pisać do tidal support bo przecież przy tym samym firmware stream-a nie może być takiej niestabilności ? 

To chyba IFI musi się tym zająć

no może jak będą mieć skargi od użytkowników i to nie od jednego to może będą mieć większą motywację 🙂 i to chyba tak niestabilnie nie tylko z ifi się tidal zachowuje tylko inni też narzekają że na volumio na malinie i na innych streamerach . 

21 minut temu, Kajo napisał:

no może jak będą mieć skargi od użytkowników i to nie od jednego to może będą mieć większą motywację 🙂 i to chyba tak niestabilnie nie tylko z ifi się tidal zachowuje tylko inni też narzekają że na volumio na malinie i na innych streamerach . 

Tylko Roon działa stabilnie 😉

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Na razie u mnie wszystko gra stabilnie po aktualizacji i czyszczeniu pamięci. A co do stabilnych urządzeń to Daphile jak najbardziej, ale niestety bez Tidal Connect. 

14 minut temu, payong napisał:

Może bardziej precyzyjnie, jakie urządzenie ROON działa stabilnie?

End point nie ma znaczenia. Oprogramowanie Roon Core.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 minut temu, Piopio napisał:

End point nie ma znaczenia. Oprogramowanie Roon Core.

Ale co to ma do TIDAL Connect - Roon Core to serwer. Potrzebujesz jeszcze ROONa płatnego.

12 minut temu, payong napisał:

Ale co to ma do TIDAL Connect - Roon Core to serwer. Potrzebujesz jeszcze ROONa płatnego.

To, że Tidal na Roon działa bez problemów. Owszem, Roon jest płatny. 

17 minut temu, folab napisał:

płatne,dodatkowy koszt...

wygoda i stabilność bezcenna ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

1 minutę temu, Tal napisał:

wygoda i stabilność bezcenna ...

Słucham zasadniczo tylko Tidala ,już nawet plików z dysku nie słucham ,do tej pory chodziło sprawnie ,teraz codzienna reinstalacja Tidala ,długo to nie trwa.

2 minuty temu, payong napisał:

A co do tego ma iFi Zen Stream. Jaki to ma sens.

chyba to że wina leży po stronie Tidala a jednie Roon jest stabilny więc może warto słuchać własnie poprzez to oprogramowanie 

2 minuty temu, folab napisał:

chyba to że wina leży po stronie Tidala a jednie Roon jest stabilny więc może warto słuchać własnie poprzez to oprogramowanie 

OK ale mieliśmy mieć tani "wszystko mogący" streamer i po zastosowaniu ROONa koniec z rozwiązaniem budżetowym.

2 minuty temu, payong napisał:

OK ale mieliśmy mieć tani "wszystko mogący" streamer i po zastosowaniu ROONa koniec z rozwiązaniem budżetowym.

z tego co piszą inne marki mają ten sam problem więc pewnie to poprawią 

52 minuty temu, payong napisał:

A co do tego ma iFi Zen Stream. Jaki to ma sens.

Ifi Zen Stream może być end-pointem Roona. 

iFi Zen Stream  ma odrębne ustawienie na Tidal ,faktycznie różnica jest bardzo wyraźna ,poprawia się każdy aspekt brzmienia. Zastanawiam się czy jest to przewaga nad innymi stremerami czy jak ktoś mi powiedział że konstrukcja orządzenia jest na tyle słaba że takie rozwiązanie było potrzebne, podobno Auralic ma o tyle lepszą konstrukcję że nie potrzebuje takich dodatków aby grać jeszcze lepiej.

20 minut temu, folab napisał:

iFi Zen Stream  ma odrębne ustawienie na Tidal ,faktycznie różnica jest bardzo wyraźna ,poprawia się każdy aspekt brzmienia. Zastanawiam się czy jest to przewaga nad innymi stremerami czy jak ktoś mi powiedział że konstrukcja orządzenia jest na tyle słaba że takie rozwiązanie było potrzebne, podobno Auralic ma o tyle lepszą konstrukcję że nie potrzebuje takich dodatków aby grać jeszcze lepiej.

Szczególnie jak łączysz się z DAC po USB ... i przesyłasz DANE.

Edytowane przez Piopio

2 minuty temu, Piopio napisał:

Szczególnie jak łączysz się z DAC po USB ... i przesyłasz DANE.

bez znaczenia jak się łącze ,ustawienie Tidal daje wyraźnie lepszą jakość ,nie odrobinę a znacznie lepszą

5 minut temu, folab napisał:

(...) konstrukcja orządzenia jest na tyle słaba że takie rozwiązanie było potrzebne...

Skoro Aurelic czy Lumin są wolne od takich zabiegów to budżetowa konstrukcja podobnie jak ZG musi zwyczajnie podretuszować brzmienie. 

24 minuty temu, folab napisał:

Hmm... Czyli Auralic gra lepiej niż ifi stream na ustawieniu ogólnym, a nawet tym dedykowanym Tidal?

18 minut temu, folab napisał:

bez znaczenia jak się łącze ,ustawienie Tidal daje wyraźnie lepszą jakość ,nie odrobinę a znacznie lepszą

Jakieś uzasadnienie techniczne ?

1 minutę temu, Piopio napisał:

Jakieś uzasadnienie techniczne ?

Niestety ,ja tylko słucham ,nie wnikam bo nie intersuje mnie,dźwięk jest dla mnie ważniejszy niż teoria

4 minuty temu, maciek1 napisał:

Hmm... Czyli Auralic gra lepiej niż ifi stream na ustawieniu ogólnym, a nawet tym dedykowanym Tidal?

tego nikt nie sprawdzał ,znajomy podałl to jako pewnik ,być moze dlatego że dał więcej kasy za Auralica który też jest bardziej rozbudowany 

10 minut temu, Tal napisał:

Skoro Aurelic czy Lumin są wolne od takich zabiegów to budżetowa konstrukcja podobnie jak ZG musi zwyczajnie podretuszować brzmienie. 

a może poszli krok dalej i Tidal gra lepiej ? 

16 minut temu, folab napisał:

a może poszli krok dalej i Tidal gra lepiej ? 

Naiwny jesteś...

Edytowane przez Tal

• Pokaż nowe odpowiedzi