Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co masz namieszane,, ale ja bym przyciął na wszelki wypadek limit internetowy na karcie.. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

17 godzin temu, wojtek_o napisał:

Ktoś testował zasilacz ifi iPower2 do zenstream? warto wymienić podstawowy zasilacz z zestawu, czy to overkill? i pytanie, która wersja jest najbardziej odpowiednia, bo jest kilka, np 9V lub 12V

Zasilacz ? Trzeba streamer wymienić 

Ale z tym graniem od środka to pierwsze słyszę. Nie mam już jak tego sprawdzić 

muszę napisać, że od wielu dni mam ZERO problemów z IFI ZEN. Normalnie sam nie mogę uwierzyć 😉 nie przerywa, działa. Radio super, tidal ok, pliki lokalne ok. 

????

To tez cicho powiem ze jest ok ,a wczoraj było nawet super, nie mogłem uwierzyć  że tak może zagrać.  Mówię o samym dzwieku z  Tidal ,kaprysy Zenek ma ale do przeskoczenia.

4 godziny temu, dekoracja napisał:

muszę napisać, że od wielu dni mam ZERO problemów z IFI ZEN. Normalnie sam nie mogę uwierzyć 😉 nie przerywa, działa. Radio super, tidal ok, pliki lokalne ok. 

Awesome

2 godziny temu, lemo napisał:

To tez cicho powiem ze jest ok ,a wczoraj było nawet super, nie mogłem uwierzyć  że tak może zagrać.  Mówię o samym dzwieku z  Tidal ,kaprysy Zenek ma ale do przeskoczenia.

Ale wy też tak macie że od środka utwór gra w tidalu? 

No to jest w takim razie prze dziwna sytuacja.

I nadal to samo co na stronie numer 1 jest to że każdy ma inaczej wczytany system. Inna stabilność.

No kuriozalne to jest

W dniu 3.10.2023 o 13:31, wojtek_o napisał:

Ktoś testował zasilacz ifi iPower2 do zenstream? warto wymienić podstawowy zasilacz z zestawu, czy to overkill? i pytanie, która wersja jest najbardziej odpowiednia, bo jest kilka, np 9V lub 12V

Warto wymienić. Kupiłem zasilacz od jednego z forumowiczów i różnica jest słyszalna. Tylko to jest prawdziwy zasilacz z trafo toroidalnym, a nie duża wtyczka z kablem.

W dniu 14.09.2023 o 23:01, Konrad Szmelter napisał:

Pozostaje czekać na wersje z 3 z przodu, ale zapewne ma za dużo błędów i przez to jej nie wodują. U mnie (bez względu na wersje) problemy przerywania utworów na TIDAL występowały, coś jakby na ułamek sec gubione jest połączenie i utwór dalej nie leci. Wówczas muszę na nowo znaleść ifi w apce TIDAL.

inna sprawa to gubienie USB. Czasem kilka razy muszę włączać i wyłączać dac aby uzyskać połączenia via USB (myślałem, ze to mój Gustard ma problem).

oba problemy występują od dawna, czyli ze 2 wersje sortu wstecz.

chyba szybciej sprzedam ifi niż wyjdzie w 100% stabilny soft. 
To co ratuje ifi to jakość dźwięku. Mi się ona podoba.

Tez to mam z tym IFI Stream. Kupiłem prawie dwa lata temu, zaraz po premierze. Na początku to była masakra. Zauważyłem że nie było żadnych problemów jak testowałem Roona. Dlatego rozważam zakup dedykowanego NUCa i instalację Roon Rock. Ponadto w mojej konfiguracji sprzętu, Roon wnosił troche przestrzeni. 

W dniu 22.08.2023 o 09:26, StachMuszel napisał:

Posiadam Zena od około roku. Da się go używać, aczkolwiek czasami potrafi być irytujący. Ta irytacja polega na tym, że urządzenie nie zgłasza się na liście dostępnych urządzeń audio w Tidal. Przynajmniej na Androidzie.

A próbował Kolega może sterować przez urządzenie z jabłkiem? Obserwuje ten sam problem na tablecie android i zastanawiałem się nad zakupem urządzenia z jabłkiem. Druga sprawa jest taka że problem znika przy używaniu roon. Pytanie czy to nie wina komunikacji Tidal app z IFI Stream.

2 godziny temu, Leszek_52381 napisał:

Tez to mam z tym IFI Stream. Kupiłem prawie dwa lata temu, zaraz po premierze. Na początku to była masakra. Zauważyłem że nie było żadnych problemów jak testowałem Roona. Dlatego rozważam zakup dedykowanego NUCa i instalację Roon Rock. Ponadto w mojej konfiguracji sprzętu, Roon wnosił troche przestrzeni. 

A próbował Kolega może sterować przez urządzenie z jabłkiem? Obserwuje ten sam problem na tablecie android i zastanawiałem się nad zakupem urządzenia z jabłkiem. Druga sprawa jest taka że problem znika przy używaniu roon. Pytanie czy to nie wina komunikacji Tidal app z IFI Stream.

Leszku, nie próbowałem. Generalnie do jabłka czuję antypatię. Ale uważam też, że nie będzie to panaceum na te problemy.

2 godziny temu, Leszek_52381 napisał:

Naprawdę współczuję. Ja w zasadzie nie miałem i nie mam większych problemów. Poza gapeless mqa. Ale od razu zainstalowałem soft beta. Kilka tygodni temu przez niedopatrzenie zainstalowałem aktualny soft. Dramat. Zrobiłem reset systemowy i nic. Jeszcze gorzej. Dopiero twardy reset i instalacja aktualnego softu i spokój. Absolutnie. Tylko Tidal mi zrobił niespodziankę i zlikwidował mi konto. :)))) Ale co ciekawe kontakt z obsługą NATYCHMIASTOWY. Po dwóch minutach pełna odpowiedź. O po problemie. Ifi... bierzcie przykład. 

5 minut temu, maciek1 napisał:

Nie uruchomił? 

No nie puścisz plików flac czyli 24/192 po tidal connect. Nawet jeśli płyta jest tak dodana w takim formacie to po connect puszcza w mqa. 

W dniu 7.10.2023 o 13:10, Leszek_52381 napisał:

Napisz do ifi albo do polskiego dystrybutora żeby w ramach gwarancji ci udostępnili ten system.

Skoro tylko tak można z niego korzystać.

W dniu 8.10.2023 o 20:48, aldi18 napisał:

No nie puścisz plików flac czyli 24/192 po tidal connect. Nawet jeśli płyta jest tak dodana w takim formacie to po connect puszcza w mqa. 

Faktycznie! Ale numer:) Tidal Connect nie puści gęstego flaca! Mało tego, płyta oznaczona jako MAX jest przekazywana tylko jako WYSOKA jakość, a nie najwyższa. Bałagan i kiepsko. Podobnie daje Tidal przez mconnect. Żadnych gęstych plików.

Sądzę, że będzie dostępny dla wszystkich, ale...
Ale na razie na rynku jest masa sprzętu z logo mqa, różne umowy po podpisywane i to zapewne jest przeszkodą w uruchomieniu flac przez tidal connect. Nam malutkim pozostaje czekać...

gustard r26, icepower 1200as1 x2, T+A Criterion T160

To was pocieszę bo możliwe że nie będzie chodziło o możliwości samego tidal connect, a właśnie o możliwości sprzętu lub jakieś dziwne kolejkowanie producentów. Bo właśnie lumin ogłosił to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie mogę zainstalować aplikacji ifi na androida. Pokazuje mi, że mam zbyt nowa wersję. Wiecie może co z tym zrobić? Chciałem sprawdzić urządzenie pod kątem Spotify i dupa na dzień dobry.

2 godziny temu, Allmr napisał:

Nie mogę zainstalować aplikacji ifi na androida. Pokazuje mi, że mam zbyt nowa wersję. Wiecie może co z tym zrobić? Chciałem sprawdzić urządzenie pod kątem Spotify i dupa na dzień dobry.

Chyba do tego apka ifi nie jest potrzebna. Zresxtai i tak raczej nie działa. 

Udało się poinstalowac po IP. Używam jako transport do dac przez USB. Dźwięk Spotify - katastrofa, dużo lepiej sprawował się mini PC.

Można jakoś łatwo zmieniac źródło że streamingu na zew. dysk, cz trzeba za każdym razem odpalać stronę instalacyjną?

6 minut temu, dekoracja napisał:

dźwięk spotify to zawsze jest katastrofa

U mnie też, ale jako ciekawostka - kiedyś u familii z audio przez Apple Tv - Tidal zagrał znacznie gorzej niż Spotify...

Plik mp3, nawet 96k z Tidala nie gra jakoś specjalnie źle, więc wydaje mi się że najistotniejszą kwestią jest sposób integracji danego serwisu z używanym softem.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi