Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Kw202 napisał:

nadszarpuje grzanie się urządzenia.

często słyszę ten zarzut ,niby czemu miało to by być problemem ? Mam wzmacniacz lampowy ,mam hybrydowy ,te to dopiero się grzeją ,i co ? I nic ,nie ma to wpływu na trwałość elektroniki 

20 minut temu, folab napisał:

często słyszę ten zarzut ,niby czemu miało to by być problemem ? Mam wzmacniacz lampowy ,mam hybrydowy ,te to dopiero się grzeją ,i co ? I nic ,nie ma to wpływu na trwałość elektroniki 

Ależ ma ! Na kondensatory. Po XX latach muszą być wymienione. Choć oczywiście nie zawsze.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

10 minut temu, Piopio napisał:

Ależ ma ! Na kondensatory. Po XX latach muszą być wymienione. Choć oczywiście nie zawsze.

Powiem tak IFI prawie się nie grzeje ,nie jest nawet ciepły ,może taki letni

3 godziny temu, Piopio napisał:

Apki nie są tak dobre jak Tidal czy Roon.

Pod jakim względem? Pod podstawowym, czyli jakości dźwięku Mconnect brzmi lepiej niż Tidal connect i mam wrażenie że również trochę lepiej od Roona 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

7 minut temu, marcinmarcin napisał:

Pod jakim względem? Pod podstawowym, czyli jakości dźwięku Mconnect brzmi lepiej niż Tidal connect i mam wrażenie że również trochę lepiej od Roona 

A w życiu ! Wszystko brzmi tak samo. Chodzi o funkcjonalność - wyszukiwanie, dodawanie do ulubionych itp.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A wracając do tematu to iFi Zen Stream gra bardzo dobrze nawet bez izolacji galwanicznej 😉

Wyjście SPDiF jest naprawdę dobre jeśli kogoś to interesuje. Soft stabilny.

Potwierdzają to doświadczenia ludzi z całego świata. 

6 godzin temu, Marcinus napisał:

Panowie, od tej pory każdy wpis nie na temat, atak personalny itp., będzie skutkował banem w temacie!!!

Dziękuję, ogromna prośba o wyczyszczenie wątku z offtopu. Szkoda, żeby ktoś musiał się przekopywać przez kłótnie w poszukiwaniu opinii użytkowników...

Koledzy, wiem, że audio to nasza pasja. Wiem, że czasem budzi to wielkie emocje, szczególnie, gdy z kimś się nie zgadzamy. Pomimo tego pamiętajmy, że cały tour to zabawa, a nie wojna. O dyskusje na temat wykraczający poza iFi Zen Stream proszę w innym temacie. Zgłaszam się do Was też z apelem: swoją opinię wystarczy wyrazić raz.

Zobaczcie, jak tą fajną inicjatywę będą widzieć inni użytkownicy forum.

Jest mi przykro, że zastałem taką sytuację po powrocie z Monachium.

Tak, teraz kolej 5z0p3n i kurtisblow. Po nich odpowiednio Pawel Pw i Gokar83.

Ze względu na to, że Ziarutek jest sam w ostatniej rundzie, proponuję, żeby 16 osobą był @marcinmarcin

33 minuty temu, iFi Audio napisał:

Ze względu na to, że Ziarutek jest sam w ostatniej rundzie, proponuję, żeby 16 osobą był @marcinmarcin

Miło, doceniam 👍

8 godzin temu, iFi Audio napisał:

Tylko obiecaj, że będzie porządna recenzja 🙂

Taryfy ulgowej nie będzie 😉

6 godzin temu, marteo1981 napisał:

No i super wyszło 💪jestem bardzo ciekawy opinii porównania ZENa z Digione Signature!

Ja mam Usbridge signature, sam jestem ciekaw 😉

Pisałem już w moim przypadku takie połączenie się sprawdziło. Wcześniej używałem ifi ipr do chromecast audio zmiany w podobnym kierunku z tym że oczywiście z ifi zen stream jest wszystko "bardziej"

Aha tylko ja mam pierwszą wersje

24 minuty temu, brzdagal napisał:

Pytanko.Warto dodać Ipurifier2 spdif do toru Ifi Zen Stream -Dac?

Nie byłby to mój pierwszy wybór. Ja zacząłbym od lepszego zasilacza. Jeżeli jednak masz możliwość to sprawdzić to śmiało. iPurifiery działają jak filtry, więc dodanie jeszcze jednego zwiększy tłumienie problemu z którym zmaga się dany problem.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

3 minuty temu, Audiomagic.pl napisał:

Nie byłby to mój pierwszy wybór. Ja zacząłbym od lepszego zasilacza. Jeżeli jednak masz możliwość to sprawdzić to śmiało. iPurifiery działają jak filtry, więc dodanie jeszcze jednego zwiększy tłumienie problemu z którym zmaga się dany problem.

Chodzi o zasilacz w Stream-iFi ?

7 minut temu, lemo napisał:

Pisałem już w moim przypadku takie połączenie się sprawdziło. Wcześniej używałem ifi ipr do chromecast audio zmiany w podobnym kierunku z tym że oczywiście z ifi zen stream jest wszystko "bardziej"

Aha tylko ja mam pierwszą wersje

Podobno 2 jest inna.

• Pokaż nowe odpowiedzi