Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa pokoju kinowego

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, długi89 napisał:

No i pytanie na które nie padło odpowiedzi: Co zastosować przy montażu subwooferów by nie przenosiło drgań na konstrukcje, mury itd.?    Ma ktoś jakiś pomysł?  A może coś innego, inna metodę od wspomnianych przeze mnie? 

Wytni dolną kantówke w miejscach gdzie bedą suby i masz po problemie.Gotowe skrzynie wsuniesz w przygotowane miejsca.Luz musisz zostawic miedzy kantówkami a skrzynią aby sie nie stykały.Będą swobodnie stać na ziemi i problem drgan konstrukcji masz rozwiązany.

Gość

(Konto usunięte)

@hank w systemie SBA gdy mamy dwa suby powinny znajdować się na wysokości 1/2 pomieszczenia  pomiedzy lewy,centralny,prawy. 

https://hifiakademie.de/pdf/Entwicklung_SBA.pdf?si=google

Edytowane przez Gość
Gość

(Konto usunięte)

Wpadłem dziś na pomysł by kupić gumę/matę antywibracyjną która daje się pod pralkę grubości 2-3cm i dać ją miedzy subwooferem a ścianą ( tą ową matę przykleić do ściany silikonem a subwoofer przykręcić na dwie śruby 10x120 mm stosując uszczelki gumowe i metalowe podkładki) 

Trochę jest to mój wymysł ale myśle że skutecznie zniweluje drgania? Chyba…?

dobry pomysł, ja zastosowałem coś podobnego, co używa się w transporcie- aby ładunek się nie przesuwał, bardzo podobne do tych mat pod pralki, oglądałem je nawet media i kupiłbym, ale dostałem trochę tych mat za darmo od kumpla. Ja robiłem sufit podwieszany na drewnie i tymi gumami izolowałem konstrukcję od stropu. Dobrze działa bo dość twarde i można dyble dobrze dociągnąć.

ps. Wypraszam sobie mądrzenie, pyskówki i tym podobne. Jest to MOJ temat i nie życzę sobie takich wpisów. Niestosowne treści, zaczepki będą zgłaszane do usunięcia. 

Pomyliles otwarte forum z prywatnym blogiem.
Tu nie ma „MOJ“, nie placisz za TWOJ TEMAT i to nie twoja wlasnosc.
Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, xajas napisał:

Pomyliles otwarte forum z prywatnym blogiem.
Tu nie ma „MOJ“, nie placisz za TWOJ TEMAT i to nie twoja wlasnosc.

Jeżeli koledze przeszkadza ten wpis jest specjalna zakładka „zgłoś” i tam proszę wyrazić swoje problemy. Zobaczymy jak zareaguje Moderator lub Administrator. 

Jeżeli koledze przeszkadza ten wpis jest specjalna zakładka „zgłoś” i tam proszę wyrazić swoje problemy. Zobaczymy jak zareaguje Moderator lub Administrator. 

mnie nic nie przeszkadza, kazdy pisze co chce i na to zwracam uwage, wiec nie potrzebuje ani takich szeryfow kapusiow jak ty, ani pomocy moderatorow
Gość

(Konto usunięte)

Zestaw kolumn Heco Celan GT tez idzie pod młotek ( 302, Center42, 202- Piano Espresso, 102f Biały Połysk , standy i uchwyty Vogel’s ) oraz Wzmacniacz wielokanałowy Denon AVC-X4700 złoty/szampański pisać na PW jak ktoś zainteresowany🙂

Edytowane przez Gość
Gość

(Konto usunięte)

Dzisiaj podjąłem najważniejsza decyzje odnośnie sprzętu! Z racji tego iż posiadam Projektor nie jest mi potrzebne HDMI 2.1 8K oraz inne wodotryski tylko porządny system nagłośnieniowy!!! Zastanawiałem się nad wieloma!!! Pare by wygrało ale renoma Marki w danym budżecie zrobiła swoje! Zostało wiec na procesorze Marantz-a 8805 i do tego dwa razy 7055 po XLR . W tej cenie myśle że nic lepszego nie znajdę! Konkurencja jest Emotiva w danych pieniądzach, nie licząc głośników czy subwooferów DIY ale czy jest warta wydanych pieniędzy pod system 5.1 Focal 300 IW6LCR

Można kupić ze Stanów sam materiał ale nie z dziurkami tylko z linkami,podobno lepszy,naciągnąć na obecną ramę z drewna,znajomy zgłębia temat właśnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez darulok
Gość

(Konto usunięte)
49 minut temu, długi89 napisał:

Ukryta Zawartość

lub ten

Ukryta Zawartość

masz laserowy projektor że kupujesz taki ekran pod HDR ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, darulok napisał:

Można kupić ze Stanów sam materiał ale nie z dziurkami tylko z linkami,podobno lepszy,naciągnąć na obecną ramę z drewna,znajomy zgłębia temat właśnie.

Mam ten ekran.Porządny materiał za 1/3 ceny tego co Martin chce kupić.Porównywałem ze zwykłym Adeo reference white.Praktycznie nie było widać różnicy a nawet wydaje mi się ze Seymour był ostrzejszy.Mam parę próbek tych materiałów od Seymoura. Nie wydałbym 1500 euro na ten ekran tym bardziej dziurkowany.Adeo tez ma w ofercie ekran transparentny ,a tak naprawdę to ten sam ekran co np reference white tylko z dziurkami.Podejrzewam ze tak samo ma się to w przypadku Xodiac.Seymour produkuje te ekrany od bardzo dawna transparentne i tradycyjne.W stanach są jednym z lepszych producentów ekranów.Od zamówienia dostałem materiał po około 3 tyg wliczają oclenie, Vat itp.

Edytowane przez hank

Chowasz fronty i central za ekran a nie interesujesz ile ten ekran PCV ma faktycznie przepuszczalności dźwięku? Na stronie którą podałeś nie ma żadnej informacji na ten temat.Zobacz na stronie którą podesłał kolega darulok,to jest jedna z najważniejszych informacji przy takich ekranach.

Cena to nie wszystko!!

Znaczka THX też nie ma:)

Edytowane przez hank
Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, hank napisał:

Chowasz fronty i central za ekran a nie interesujesz ile ten ekran PCV ma faktycznie przepuszczalności dźwięku?

Byłem, widziałem oraz słyszałem jaka jest różnica. 

36 minut temu, hank napisał:

Cena to nie wszystko!!

Nie kieruje się ceną.

37 minut temu, hank napisał:

Na chwile obecna nie stać mnie by wydać 5 tys€ na ekran z Certyfikatem THX Screen Research albo Stewart Cinema

Godzinę temu, hank napisał:

Porównywałem ze zwykłym Adeo reference white.Praktycznie nie było widać różnicy

jeśli masz na myśli obraz to super a jak z dżwiękiem?niby około 2db ścina góre,jak to u ciebie wyszło,ramę robiłeś sam?Nie ukrywam że napewno kiedys będę chciał schować wszystko za jak zmienią się warunki na większe.Jeszcze pytanie Ty masz dziurkowany czy ten z linek??

Edytowane przez darulok

Mam tylko centrala schowanego bo na fronty brak miejsca.Nie słyszę różnicy pomiędzy centralem za ekranem a pod.Ramę robił mi zaprzyjaźniony stolarz.Ale to żadna filozofia kupić parę kantówek i skręcić razem.Brałem od niego trochę towaru  wiec od razu zrobił mi ramę.Całość z materiałem wyszła mnie cos około 2 tyś więc wydaje mi się ze  tanio patrząc ile Martin ma zamiar wydać  na swój ekran.

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, hank napisał:

Zapomniałem jeszcze jednego, nie robię mini salki według wytycznych THX. Sprzęt i głośniki tez nie będą z certyfikatem wiec po co to w ogóle?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.