Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Wito76 napisał:

Póki co słucham z wyjścia bnc DigiOne Signature.

To jeszcze baaardzo daleka droga przed Tobą, pamiętam jak dziś minę gościa który z tym do mnie przylazł i twierdził że to "zera i jedynki, nie może być żadnej różnicy" 🙂

2 minuty temu, kaviter napisał:

To jeszcze baaardzo daleka droga przed Tobą

A czy ja powiedziałem, że dotarłem do mety i jestem spełniony? Albo gdziekolwiek znajdziesz mój wpis, że zera i jedynki zawsze takie same i wystarczy Chromecast bo to przecież zera i jedynki tylko? 

Mam co mam i jak widać edukuję się co by tu jeszcze poprawić, choćby w kwestii systemów sieciowych. 

Nie bardzo wiem co chciałeś zaatakować. Że coaxial/BNC niby? No mam to co mam, czyli malinę z Signature i że tak ładnie powiem w dupie mam wysokie częstotliwości próbkowania, jakie oferuje mi USB skoro słucham ze streamingu. I tutaj porównanie goła malina po USB vs Signature po coaxialu to dzień do nocy przecież.

1 minutę temu, Wito76 napisał:

Nie bardzo wiem co chciałeś zaatakować.

Nic nie chciałem atakować. Jesteśmy w Hiendowej zakładce i do tego Hiendu daleka droga przed Tobą, tylko tyle. Na etapie tak słabego źródła nie wiem czy jest jakiś większy sens zajmowania się siecią.

19 godzin temu, Piopio napisał:

Topping HS01

znacznie droższe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

9 minut temu, kaviter napisał:

Na etapie tak słabego źródła nie wiem czy jest jakiś większy sens zajmowania się siecią.

No spoko, znam swoje miejsce w szeregu, tylko nie wiedzieć czemu ten wątek jest w zakładce HiEnd. Znam systemy niektórych piszących tutaj, większości nie, ale znajdzie się tu cały przekrój systemów. A zmiany w zasilaniu są już słyszalne w Hifi przecież i to bardzo wyraźnie.

A czy "tak słabego źródła" ? Kwestia czy słoń jest duży. Prawdopodobnie nigdy nie słyszałeś Signature z ultraniskoszumowym zasilaczem i bateryjnym zasilaniem samej nakładki oraz eksperymentalnie DACa. Słyszałem streamery tańsze i tu różnica jest ewidentna i droższe typu CXN czy Coctail i powiem Ci, że nie widzę grubszego powodu by odmówić rodzinie fajnych wczasów by dołożyć do wspomnianych. Oczywiście te wymienione to wciąż nie HiEnd, żaden tam Lumin czy Ayon ale bardziej "markowe".

Edytowane przez Wito76
23 minuty temu, kaviter napisał:

Na etapie tak słabego źródłaNa etapie tak słabego źródła nie wiem czy jest jakiś większy sens zajmowania się siecią.

Bez przesady, znam systemy już  hiendowe gdzie źródła cyfrowe gorsze. 

Co do sieci - na usbridge signature, które jest na tym samym poziomie znakomicie słychać każdą zmianę... 

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

4 godziny temu, EMiL napisał:

Tak dla jasności, topping hs01 nie zapewnia izolacji (separacji) galwanicznej. To tzw. ground lift, podobnie jak kilka produktów ifi.

Izolacje galwaniczna dla usb2.0 zapewnia intona:

Ukryta Zawartość

Widzę, że Ty wiesz lepiej od producenta 😉 

topping hs01 mail.png

47 minut temu, absinth3 napisał:

znacznie droższe:

Ukryta Zawartość

Dzięki ! To jest super rozwiązanie dla High-Endowców. Będę polecał zamiast zbyt taniego Toppinga 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

41 minut temu, Wito76 napisał:

Prawdopodobnie nigdy nie słyszałeś Signature z ultraniskoszumowym zasilaczem

Słuchałem tego z dobrym liniowym zasilaczem i gra to naprawdę słabo.

53 minuty temu, kaviter napisał:

W porównaniu z czym?

57 minut temu, kaviter napisał:

Można znaleźć również na tym forum opinie osób dysponujących całkiem niezłymi systemami, którym digione signature z zasilaniem liniowym zagrała lepiej niż transporty w okolicach 10k np Lumin i Auralic. Nie posądzam tych osób o problemy ze słucham. Tak więc ile osób tyle opinii. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

10 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

W porównaniu z czym?

Nawet takie entry level urządzenie jak SOtM sMS-200ultra Neo gra od tego o niebo lepiej, o HiEndowych źródłach nie wspominając.

4 minuty temu, staropolanka2000 napisał:

transporty w okolicach 10k np Lumin i Auralic.

Fakt, że taki U2 mini np. jest też rzeczywiście słaby, no ale jednak nie aż tak jak malina z tym wynalazkiem.

2 minuty temu, kaviter napisał:

Nawet takie entry level urządzenie jak SOtM sMS-200ultra Neo gra od tego o niebo lepiej, o HiEndowych źródłach nie wspominając.

Ile razy są to droższe rozwiązania?

Godzinę temu, kaviter napisał:

gra to naprawdę słabo.

Myślę, że trochę poniosło Cię i by wybrnąć piszesz jedynie, że słuchałeś, bo gdyby tak było to "naprawdę słabo" nigdy byś nie powiedział. Oczywiście to takie słowo przeciwko słowu. 

Wiadomo, nie dogadamy się i nie ustalimy nic. Naprawdę słabo gra Chromecast Audio czy może mini wieża z gniazdem usb na empetrójki, a może komp z roonem - możemy do emerytury tak pitolić. Tak jak z dziewczynami, dla jednego 58kg to zgrabna dziewczyna a dla drugiego o 8kg za dużo,

2 godziny temu, Piopio napisał:

super rozwiązanie dla High-Endowców

widać nie jestem H-E. 

Na dodatek nie wierzę. Jestem niewierzący, za to słyszę.

Teraz np. podziwiam kabelki SC sprzed 35 lat. Nie odpowiem!

PS.

Po ile tona węgla w tym roku? Pytanie przy okazji.

11 minut temu, absinth3 napisał:

Po ile tona węgla w tym roku? Pytanie przy okazji.

Tanieje już🙂 za 2tyś. bez problemu dostaniesz 😉

6 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Tanieje już🙂 za 2tyś. bez problemu dostaniesz 😉

Chętnie dałbym za 200g (czy jakoś tak)

1 godzinę temu, kaviter napisał:

Fakt, że taki U2 mini np. jest też rzeczywiście słaby, no ale jednak nie aż tak jak malina z tym wynalazkiem.

Digione Signature+ Etherregen+ zegar do ER + 5 zasilaczy liniowych, pokonał u mnie takich graczy jak ARC CD 7,5, dCS NB, nie wspominając o Auralic G1-G2, Lumin U1 mini, i wiele innych, taki zestaw jak podałem wsysa wszystkie transporty na rynku do 30k jedną dziurką 😁

Pozdr

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Myślę, że trochę poniosło Cię i by wybrnąć piszesz jedynie, że słuchałeś, bo gdyby tak było to "naprawdę słabo" nigdy byś nie powiedział. Oczywiście to takie słowo przeciwko słowu.

Widze ze wiesz najlepiej co jak zabrzmi i co jest lepsze. 

Zacytuję klasyka: "najgorzej jak się komuś coś wydaje" 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Oczywiście że nie wiem co jak zabrzmi i co jest lepsze, bo żeby wiedzieć to trzeba tych wszystkich wymienionych tu sprzętów posłuchać a uczciwie przyznam że nie słuchałem. Ale stwierdzenie "gra to naprawdę słabo" to tak grubo zabrzmiało i w mojej ocenie, na podstawie tych doświadczeń jakie mam jest mocno krzywdzące.

3 minuty temu, Wito76 napisał:

uczciwie przyznam że nie słuchałem

To jak większość ludzi którzy tu piszą, dobrze że chociaż uczciwie się do tego przyznałeś.

Godzinę temu, RCD napisał:

dCS NB

Z tym to do dzisiaj się zastanawiam czy egzemplarz który miałem nie był zepsuty.

4 minuty temu, kaviter napisał:

To jak większość ludzi którzy tu piszą, dobrze że chociaż uczciwie się do tego przyznałeś.

Ale ja już napisałem gdzieś wyżej dzisiaj, że znam swoje miejsce w szeregu, daleko mi do HiEnd. Mam inne tematy życiowe które  są priorytetem, jestem ojcem i mężem i w pierwszej kolejności chcę HiEndową chałupę, HiEndowe wykształcenie dzieci i wtedy dopiero moje marzenia .

Digione Signature+ Etherregen+ zegar do ER + 5 zasilaczy liniowych

A jaki OS? U mnie usbridge signature, ale jakość dźwięku potrafi sie bardzo różnić w zależności od użytego softu. Póki co najlepsza kombinacja jaką miałem  to natywny Qobuz na Volumio Premium, do tego wszystko wyłączone co się da  a włączony plugin Music Services Shield (2 rdzenie na procesy Real Time ) 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Digione Signature+ Etherregen+ zegar do ER + 5 zasilaczy liniowych, pokonał u mnie takich graczy jak ARC CD 7,5, dCS NB, nie wspominając o Auralic G1-G2, Lumin U1 mini, i wiele innych, taki zestaw jak podałem wsysa wszystkie transporty na rynku do 30k jedną dziurką 😁

Pozdr

Jak oceniasz Lumina u1 mini względem Auralica Aries G1? Lumina będę miał ponownie jutro, a Auralica prawdopobnie w najbliższym tygodniu. Lumin mi się ogólnie spodobał. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

32 minuty temu, Wito76 napisał:

Ale ja już napisałem gdzieś wyżej dzisiaj, że znam swoje miejsce w szeregu

Luz, kurde nie musisz się napinać, nikt Cię tutaj nie ocenia ani nie kwestionuje Twoich wyborów życiowych, przynajmniej tak jak dzisiaj tu zaglądam. To forum dyskusyjne do wymiany spostrzeżeń o sprzęcie audio, słuchałeś jednego urządzenia i masz o nim jakąś opinię, ja słuchałem kilkunastu i mam inną, i to jest OK tzn. tak normalnie bo Audiostereo to kabaret, ale wiadomo nie każdy swobodnie posługuje się angielskim.

Ale ty wnerwiający jesteś. Co wypowiedź to walniesz coś jak Sasin i potem się tłumaczysz. Teraz "słuchałeś jednego urządzenia" - a skąd takie informacje masz? Nie wiesz gdzie bywam, z kim się znam, jaki sprzęt mają moi znajomi, czy byłem choćby na Audio Show, czego w życiu słuchałem itd. Zjedz snickersa.

9 godzin temu, marcinmarcin napisał:

A jaki OS? U mnie usbridge signature, ale jakość dźwięku potrafi sie bardzo różnić w zależności od użytego softu. Póki co najlepsza kombinacja jaką miałem  to natywny Qobuz na Volumio Premium, do tego wszystko wyłączone co się da  a włączony plugin Music Services Shield (2 rdzenie na procesy Real Time ) 

Snakeoil + Roon

9 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

Jak oceniasz Lumina u1 mini względem Auralica Aries G1? Lumina będę miał ponownie jutro, a Auralica prawdopobnie w najbliższym tygodniu. Lumin mi się ogólnie spodobał. 

Zależy co kto woli

Lumin trochę bardziej zaokrągla, wygładza, względem Auralic, G1 lepsza rozdzielczość i sporo lepszy bas. Średnica porównywalna, z tym że przez łagodniejszy charakter Lumina, odsłuch na dłuższą metę może być przyjemniejszy, ale to też zależy od reszty toru

10 godzin temu, kaviter napisał:

Z tym to do dzisiaj się zastanawiam czy egzemplarz który miałem nie był zepsuty.

Słuchałem kilkukrotnie NB, w żadnej konfiguracji niczym mnie nie powalił 

Tak jak pisałem Digione Signature+ ww dodatki rozwalają wszystkie transporty które wymieniłem, Sotma też miałem ale z innym DAC, to nie jest nic szczególnego.

Był jeszcze Cocktail audio, Monn mind2, kilka transportów audio, Pioneer, Yamaha...

Już nic nie testuje tylko słucham muzyki, czego i wam życzę 

• Pokaż nowe odpowiedzi