Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze zastanawiał mnie twój brak poczucia humoru i przyjmowanie wszystkiego tak śmiertelnie poważnie.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

15 minut temu, rochu napisał:

Zawsze zastanawiał mnie twój brak poczucia humoru i przyjmowanie wszystkiego tak śmiertelnie poważnie.

No fakt. Nazwanie kogoś małpą to świetny żart. Można uśmiać się do łez ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

14 minut temu, Piopio napisał:

Nazwanie kogoś małpą

Kolego szanowny- wszystko jest względne. Ja na przykład

wracając dziś z pracy widziałem 

całkiem fajne małpisko

Przecież to komplement...

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

Godzinę temu, absinth3 napisał:

Kolego szanowny- wszystko jest względne. Ja na przykład

wracając dziś z pracy widziałem 

całkiem fajne małpisko

Przecież to komplement...

Powiedz to żonie 😉 

2 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Powiedz to żonie

Ona mnie zna 

Panie Kolego

(co znaczy: ona nie jest pantoflarą a ja pantoflarzem; reszta hehe przykro mi)

Edytowane przez absinth3

54 minuty temu, Ajothe napisał:

W dobie mody na ogromne dupska to może być komplement 😁

Ale to już rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje 😉 

1 godzinę temu, absinth3 napisał:

Ona mnie zna 

Panie Kolego

(co znaczy: ona nie jest pantoflarą a ja pantoflarzem; reszta hehe przykro mi)

Współczuję jej naprawdę... 
...ale sama wybrała.

Ja moją poznałem przez przypadek i nawet nie ma kogo winić 😂 

6 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Współczuję jej naprawdę... 

Aaaa już rozumiem.

Widzę, że zatwardziali zwolennicy słyszenia sprzętu ethernetowego zamilkli. Nie mają już nic do powiedzenia?

Czyżby zamieszczony filmik dot. "komunikacji w hiendzie" był trafny?

Muszę przewietrzyć mój system…

No bo to dyskusja w dużej mierze teoretyczna. Mam wrażenie, że większość zabierających głos nigdy nie robiła testów z zasilaczem do switcha tudzież z tytułowym audiofilskim switchem. Ja jedynie podłączyłem switch do liniowego bo szybko mogłem taki test zrobić i nie słyszę progresu. Ale to oczywiście można zrzucić na całą resztę systemu, która może być niewrażliwa i zwyczajnie za słaba by wychwycić takie zmiany. Natomiast gdy wczoraj podmieniłem opampa w DACu na taki w teorii lepszy różnica była już wyraźna i słyszalna od pierwszych dźwięków.

Gość

(Konto usunięte)

A propo recenzji i recenzentow, swego czasu, Ktos wyrazil takie madre slowa:

"Trudno zaczynac od zalozenia, ze recenzja jest nieobiektywna, bo w ten sposob rozumujac dojdziemy do stanu, w ktorym recenzja negatywna bedzie lepsza niz pozytywna. A to juz krok do domu bez klamek. Zakladajac ze we wzmiankowanej recenzji COS JEST, mozesz podejsc do wlasnych odsluchow z wieksza nadzieja, ze sprzet ci sie spodoba."

16 minut temu, Cezary_58669 napisał:

A propo recenzji i recenzentow, swego czasu, Ktos wyrazil takie madre slowa:

"Trudno zaczynac od zalozenia, ze recenzja jest nieobiektywna, bo w ten sposob rozumujac dojdziemy do stanu, w ktorym recenzja negatywna bedzie lepsza niz pozytywna. A to juz krok do domu bez klamek. Zakladajac ze we wzmiankowanej recenzji COS JEST, mozesz podejsc do wlasnych odsluchow z wieksza nadzieja, ze sprzet ci sie spodoba."

Nie ma sprawy. Życie w trybie " samodzielne myślenie wyłączone" musi być w sumie całkiem przyjemne.

"Audiophiles are dying off and not being replaced."  - z pewnego wątku na hifikabin.me.uk

Włączyło mi się samodzielne myślenie: kampania reklamowa

Oooo na szczęście minęło. Tedy pogrążam się w bezmyślności smakując muzykę z moich switchy

MG jakie to wszystko jest przejrzyste.

Gość

(Konto usunięte)
24 minuty temu, rochu napisał:

Nie ma sprawy. Życie w trybie " samodzielne myślenie wyłączone" musi być w sumie całkiem przyjemne.

Nie oceniaj innych swoja miara..

Twoj tryb nie akceptuje "innego" myslenia, dlatego zarzucasz bezmyslnosc innym osobom.

Edytowane przez Cezary_58669
7 minut temu, Cezary_58669 napisał:

Twoj tryb nie akceptuje "innego" myslenia, dlatego zarzucasz bezmyslnosc innym osobom.

Mój tryb nie akceptuje ludzkiej tępoty. Tytułem przykładu taka wymiana zdań na starym audiostereo, jakieś 15 lat temu:

- dlaczego nie podoba ci się ten wzmacniacz?

- bo nie ma dobrego brzmienia.

- jak nie może  mieć on dobrego brzmienia, skoro dostał pięć gwiazdek w recenzji "audio"?

10 minut temu, Cezary_58669 napisał:

I w dodatku te osoby zostają obrzucone inwektywami. Jakby to miało ugruntować rację atakującego. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, rochu napisał:

Mój tryb nie akceptuje ludzkiej tępoty

Twoj stan umyslu nie akceptuje nikogo i niczego co jest " nie po twojej mysli".

Wszystko upraszczasz i ujmujesz w prymitywny sposob, przepraszam, ale nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy.

6 minut temu, Piopio napisał:

I w dodatku te osoby zostają obrzucone inwektywami. Jakby to miało ugruntować rację atakującego. 

Czasami inwektywa jest jedyną bronią na opowiadane tutaj brednie.

Teraz, Cezary_58669 napisał:

(...)przepraszam, ale nie jestes dla mnie partnerem do rozmowy.

Jakoś nie jestem tym zasmucony. Żyj pogodnie w swojej bańce.

5 minut temu, rochu napisał:

Czasami inwektywa jest jedyną bronią na opowiadane tutaj brednie.

BEZPOŚREDNI ATAK OSOBISTY

"Stosowana jest przez osoby prymitywne intelektualnie, lub w przypadkach rozstroju nerwowego. Polega na obrzucaniu osoby przeciwnika epitetami w stylu: Ty idioto!; Tylko d*bil może mieć takie poglądy; Czy ty nie słyszysz durniu, co do ciebie mówię, itp."

Teraz, Piopio napisał:

BEZPOŚREDNI ATAK OSOBISTY

"Stosowana jest przez osoby prymitywne intelektualnie, lub w przypadkach rozstroju nerwowego. Polega na obrzucaniu osoby przeciwnika epitetami w stylu: Ty idioto!; Tylko d*bil może mieć takie poglądy; Czy ty nie słyszysz durniu, co do ciebie mówię, itp."

Każdemu na forum co sie nie zgadza z twoimi bajkami zarzucasz ignorancję 😁

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Gość

(Konto usunięte)
53 minuty temu, rochu napisał:

Rochu schodzisz na poziom trola, a szkoda szczerze mówiąc. Ogarnij się chłopie.

4 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Każdemu na forum co sie nie zgadza z twoimi bajkami zarzucasz ignorancję 😁

Ta ignorancja to "nie słyszenie" bezpieczników czy brak wiary w jakikolwiek ich wpływ na brzmienie?

Za moich czasów młodości lało się po mordzie by przekonać do swoich racji a czasem nawet za nic i nikt nie biadolił. Dziś słowo "idiota" to obraza i foch, czasem nawet Sąd. Co za świat! Dziś prawdziwych mężczyzn szukać ze świeczką....

7 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ta ignorancja to "nie słyszenie" bezpieczników czy brak wiary w jakikolwiek ich wpływ na brzmienie?

Ignorancja to naiwna wiara w posiadanie monopolu na prawdę przy żałosnych brakach technicznych, połączona z namolnym narzucaniem swojego ja wszędzie gdzie się tylko da... 

Gość

(Konto usunięte)

@piorasz

"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"😉

9 minut temu, piorasz napisał:

Za moich czasów młodości lało się po mordzie by przekonać do swoich racji a czasem nawet za nic i nikt nie biadolił

Idac sladami "Zlego" Tyrmanda..🙂

31 minut temu, piorasz napisał:

Za moich czasów młodości lało się po mordzie by przekonać do swoich racji a czasem nawet za nic i nikt nie biadolił. Dziś słowo "idiota" to obraza i foch, czasem nawet Sąd. Co za świat! Dziś prawdziwych mężczyzn szukać ze świeczką....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

[mention=57250]piorasz[/mention]
"Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!"
Idac sladami "Zlego" Tyrmanda..

To nie było w cale złe w moim odczuciu. Nie było tylu lalusiowatych ludzi udających prawdziwych "maczo" co dziś (zwłaszcza za szklanym ekranem i klawiaturą). W podstawówce nie było tygodnia, gdzie nie staczaliśmy ciężkich bitew o nic lub o respekt. O szkole średniej nawet nie wspomnę

Ukryta Zawartość

O to to....

Ukryta Zawartość

19 minut temu, piorasz napisał:

To nie było w cale złe w moim odczuciu

Hehe zaprzyjaźnioną panią chirurg od prostowania nosa i wielokrotnego szycia do tej pory wspominam 😁👍

2 godziny temu, Wito76 napisał:

No bo to dyskusja w dużej mierze teoretyczna. Mam wrażenie, że większość zabierających głos nigdy nie robiła testów z zasilaczem do switcha tudzież z tytułowym audiofilskim switchem. 

No zobacz, a ja zrobilem 🙂 .

Tylko wymiana opampa w DACu to jednak cos innego niz wymiana switcha czy kabla ethernetowego, nie sądzisz?

Muszę przewietrzyć mój system…

• Pokaż nowe odpowiedzi