Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

Argumenty masz typu "nie słyszę" i będziesz je do końca usprawiedliwiał żądając od drugiej strony dowodów?

Mało oryginalne.

Ja bym na twoim miejscu wypożyczył jednak ze 6 kompletów kabli i sprawdził...to byś zaskoczył wszystkich...naprawdę nikt się tego nie spodziewa.

41 minutes ago, J.Jerry said:

Moim zdaniem, jak to ma być poważne powinieneś opowiedzieć o niezliczonych (dużej ilości) sesjach odsłuchowych hiendu z twoim udziałem na których zaobserwowałeś nie-działanie, brak wpływu wymienionych akcesoriów.

Nie mogę udowodnić czegoś co nie istnieje. Jak ktoś słyszy to może to zrobić - prostą statystyka tylko entuzjaści się boją. 

42 minutes ago, J.Jerry said:

Film o prądzie zacząłem oglądać...już wcześniej ktoś w ten sposób tłumaczył, ale bez wizualizacji, sam go w ogóle oglądałeś, prąd nie ma dla ciebie tajemnic?

Tak że atakuj, ale trzymaj jakiś poziom, zbuduj jakiś kabel, skoro to rozgryzłeś temat, jeszcze zarobisz-ceny chyba znasz.

Prąd ma dla mnie wielkie tajemnice. Zanim ten film obejrzałem mialem rozumienie ala łańcuch. Mocno mnie facet zaskoczył a rozumiem to co on mówi dobrze do tego stopnia że rozumiem też wątpliwości ElektroBooma. Wielka fala dyskusji była przez ten film na świecie. 

Jeszcze większe tajemnice ma dla mnie np nowoczesny diesel. Świetne filmy wrzuca prof Kriss. Nie trzeba być z kolei mechanikiem żeby rozumieć że wymiana przewodu paliwowego na 2x grubszy lub ze złota nic nie zmieni w osiagach silnika. To jest bardzo podstawowa elektryka z kablem ac i dalej z zasilaczem.

Kolega wymieni przewód paliwowy na 2x grubszy jak powiem ze samochód pojedzie 2x szybciej i spali 2x mniej paliwa?

Dlaczego bym miał budować coś co nie ma prawa działać? Od miesięcy sobie rozmawiamy i nikt nawet nie podszedł do tematu. Entuzjaści mają w reku oręż. Siadasz, małżonka przestawia kable. Masz różnice statystyczna i możesz udowodnić wielka zagadkę dziejową. 

3 minutes ago, J.Jerry said:

Argumenty masz typu "nie słyszę" i będziesz je do końca usprawiedliwiał żądając od drugiej strony dowodów?

To że ja nie słyszę to nie jest argument. To jest opinia. Argumenty są naukowe - film był załączany. Eksperymentu nikt nie pokazał. Slepych testów też nie. 

5 minutes ago, J.Jerry said:

Ja bym na twoim miejscu wypożyczył jednak ze 6 kompletów kabli i sprawdził...to byś zaskoczył wszystkich...naprawdę nikt się tego nie spodziewa.

No chętnie się kiedyś założę albo ogłoszę konkurs. 

Wygrana jakaś grubsza typu 50tys, wpisowe 1tys i jak ktoś udowodni np w 50 próbach że słyszy zgarnia sianko. Ciekawe iluż śmiałków się znajdzie.

Wystarczy zrobić sprzęt który na stycznikach będzie na rpi losował i na końcu wypluje sekwencje do porownania. Nikt nie będzie jej znał. 

16 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Prąd ma dla mnie wielkie tajemnice. Zanim ten film obejrzałem mialem rozumienie ala łańcuch. Mocno mnie facet zaskoczył a rozumiem to co on mówi dobrze do tego stopnia że rozumiem też wątpliwości ElektroBooma. Wielka fala dyskusji była przez ten film na świecie. 

Jeszcze większe tajemnice ma dla mnie np nowoczesny diesel. Świetne filmy wrzuca prof Kriss. Nie trzeba być z kolei mechanikiem żeby rozumieć że wymiana przewodu paliwowego na 2x grubszy lub ze złota nic nie zmieni w osiagach silnika. To jest bardzo podstawowa elektryka z kablem ac i dalej z zasilaczem.

Kolega wymieni przewód paliwowy na 2x grubszy jak powiem ze samochód pojedzie 2x szybciej i spali 2x mniej paliwa?

Moim zdanie uprościłeś temat i w ten sposób rozumiejąc wpływ kabla ac nie widzisz sposobu, aby zadziałał.

Na początek trzeba usłyszeć, potem reszta.

Oglądam różne filmy z napraw aut, można się dowiedzieć jak coś działa, co odkręcić, co sprawdzić, ale do wiedzy jak produkować silniki jest bardzo daleko.

31 minut temu, Daniel_68412 napisał:

To że ja nie słyszę to nie jest argument. To jest opinia. Argumenty są naukowe - film był załączany. Eksperymentu nikt nie pokazał. Slepych testów też nie. 

Masz więc pole do popisu. W końcu tobie są potrzebne specjalne dowody,a jak zrobisz parę ślepych testów to zaskoczysz i będą o tym pisać z 10 lat.

2 minutes ago, J.Jerry said:

Moim zdanie uprościłeś temat i w ten sposób rozumiejąc wpływ kabla ac nie widzisz sposobu, aby zadziałał.

Na początek trzeba usłyszeć, potem reszta.

Oglądam różne filmy z napraw aut, można się dowiedzieć jak coś działa, co odkręcić, co sprawdzić, ale do wiedzy jak produkować silniki jest bardzo daleko.

Rozumie kolega jaka właśnie gafe popełnił?

Z tego wyżej wynika że kabel ac jest równie skomplikowany jak silnik spalinowy. No nie zgodzę się XD

Można przenieść z bardziej skomplikowanego czegoś na mniej ale nie odwrotnie. 

17 minutes ago, J.Jerry said:

Masz więc pole do popisu. W końcu tobie są potrzebne specjalne dowody,a jak zrobisz parę ślepych testów to zaskoczysz i będą o tym pisać z 10 lat.

Już to wyjaśniałem z 4 razy ale mam nowa analogie. Tłumaczę i objasniam:

Dajmy na to że kablo entuzjaści mają rację i widzą kolory. Ja z kolei się mylę bo jestem daltonistą. Przy najszczerszych chęciach patrzę na kartkę A i B i widzę ten sam kolor zamiast zielony / niebieski. Wiem z założeń testu że tam ma być niebieski lub zielony ale widzę tylko jeden więc mogę tylko strzelać. Wynik jest losowy i jedyne co mogę udowodnić to że obie kartki mają ten sam kolor (dla mnie) . Żeby udowodnić statystycznie trzeba te kolory widzieć - no daltonista nie ma jak.

Teraz coś lepiej? 

Ja cały czas zakładałem że ludzie rozumieją logikę na poziomie podstawowym. 

22 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

Rozumie kolega jaka właśnie gafe popełnił?

Z tego wyżej wynika że kabel ac jest równie skomplikowany jak silnik spalinowy. No nie zgodzę się XD

Aha - że wg. opinii coś tam jest i z tego wynika coś tam, że ja robię.

Bedzie teraz tzw pójście w maliny, czyli kabel i silnik i mamy dyskutować.

26 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Można przenieść z bardziej skomplikowanego czegoś na mniej ale nie odwrotnie.

A po co nam to?

Film o prądzie fajnie prezentuje przepływ energii, czyli bierzemy pod uwagę nie tylko druty, ale geometrie, izolacje...a podnoszenie linii energetycznych ponad ziemię, czegoś nie przypomina?

53 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

Nie mogę udowodnić czegoś co nie istnieje. Jak ktoś słyszy to może to zrobić - prostą statystyka tylko entuzjaści się boją. 

To po co trujesz d..ę? Nie słyszysz, ok. Co nas obchodzi, że ty nie słyszysz? I nawet nie widzisz sensu spróbowania? Ok, twoje prawo, ale nie zawracaj nam tym głowy. Twój problem. Kogo może to obchodzić, że ty nie słyszysz? No kogo ? Słuchaj muzyki i nie zawracaj głowy. 

11 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Już to wyjaśniałem z 4 razy ale mam nowa analogie. Tłumaczę i objasniam:

Dajmy na to że kablo entuzjaści mają rację i widzą kolory. Ja z kolei się mylę bo jestem daltonistą. Przy najszczerszych chęciach patrzę na kartkę A i B i widzę ten sam kolor zamiast zielony / niebieski. Wiem z założeń testu że tam ma być niebieski lub zielony ale widzę tylko jeden więc mogę tylko strzelać. Wynik jest losowy i jedyne co mogę udowodnić to że obie kartki mają ten sam kolor (dla mnie) . Żeby udowodnić statystycznie trzeba te kolory widzieć - no daltonista nie ma jak.

Teraz coś lepiej? 

Ja cały czas zakładałem że ludzie rozumieją logikę na poziomie podstawowym. 

CD usprawiedliwiania się i dalsze próby skierowania dyskusji na inne tory i pewnie mam się tym zająć zamiast pytać kiedy coś zrobisz zamiast wykazywać się w kolorach.

Logika...czy będąc na moim miejscu szedłbyś w to?

1 minute ago, sly30 said:

Twój problem. Kogo może to obchodzić, że ty nie słyszysz? No kogo ? Słuchaj muzyki i nie zawracaj głowy. 

Jest kolega pewien że nikogo? Bo trzeba mieć odwagę żeby się za ogół wypowiadać. Dawniej ludzie wierzyli w płaska ziemię. Może jednak warto pytania zadawać 😉

Just now, J.Jerry said:

Logika...czy będąc na moim miejscu szedłbyś w to?

Gdybym był kablo entuzjastą to bym sobie zrobił ślepy test. Jak by wyszło że ma kolega rację to nic straconego. Jak jednak kabel ac nie działa to można stracić kolejne lata i morze kasy 😉

7 minutes ago, J.Jerry said:

podnoszenie linii energetycznych ponad ziemię, czegoś nie przypomina?

Zamiast domysłu niech kolega ma odwagę postawić tezę na gruncie fizyki. Wtedy będzie można ją sprawdzić 😉 niedopowiedzenia i ciche sugestie piękna część manipulacji. 

9 minut temu, sly30 napisał:

To po co trujesz d..ę? Nie słyszysz, ok. Co nas obchodzi, że ty nie słyszysz? I nawet nie widzisz sensu spróbowania? Ok, twoje prawo, ale nie zawracaj nam tym głowy. Twój problem. Kogo może to obchodzić, że ty nie słyszysz? No kogo ? Słuchaj muzyki i nie zawracaj głowy. 

Ale jak może słuchać muzyki skoro nie słyszy

aaaa on komponuje muzykę do tego słuch nie potrzebny jak i to całe pierdzenie o niesłyszeniu...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

4 minutes ago, J.Jerry said:

Nudy

Mnie starczy.

Nudy nie nudy.. Człowiek robi taka adaptacje i wtedy dopiero zmiany są. Rezystor Rk na dac już dwa razy zwiększać musiałem bo się darcie systemu zmniejsza. 

Szanuje jednak ze kolega chciał, szkoda że wyszło jak zwykle. 

2 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

Jest kolega pewien że nikogo? Bo trzeba mieć odwagę żeby się za ogół wypowiadać. Dawniej ludzie wierzyli w płaska ziemię. Może jednak warto pytania zadawać 😉

Nikogo kto miał styczność z dobrymi systemami. Każdy…ale to każdy z nas, którzy mamy jako takie systemy audio, wie jak ważne jest okablowanie. Oczywiście każdy ma też swój gust i pewne kable lubi bardziej, inne mniej, a jeszcze inne wcale. Ale nikt z nas nie zaprzecza wpływowi kabli na systemy audio. Wszyscy którzy kwestionują wpływ kabli to:

- często nie mają żadnego sprzętu audio i nigdy nie testowali wpływu okablowania.

- mają jakiś tam sprzęt ale też nigdy nie testowali okablowania, bo nie. Nie bo nie. 

- mają sprzęt vintage, stare kolumny i choć testowali różne kable, to kwestionują ich wpływ, bo u nich wszystko grało tak samo. Ale przyczyna leży w ich sprzęcie vintage, szczególnie w starych kolumnach, które z pewnych względów wszystko grają na jedno kopyto i nie różnicują nagrań ani nie pokazują niuansów. Na takich systemach, zawsze wszystko gra tak samo. 
Tak więc pewne jest, że zaliczasz się do jednej z powyższych grup. Reszta wie swoje i ma w d…twoje dywagacje. Taka jest brutalna prawda. Otwórz sobie piwo, słuchaj muzy i nie zawracaj głowy. 

2 minutes ago, ASURA said:

Ale jak może słuchać muzyki skoro nie słyszy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I kolejne koło zatoczyła ziemia.. Ja rozumiem że jak kable ac nie działają to koledze zyski spadną ale już to kiedyś ustaliliśmy. 

2 minutes ago, sly30 said:

Tak więc pewne jest, że zaliczasz się do jednej z powyższych grup. Reszta wie swoje i ma w d…twoje dywagacje. Taka jest brutalna prawda. Otwórz sobie piwo, słuchaj muzy i nie zawracaj głowy. 

Robił sobie kolega ślepy test? 

W przeciwieństwie do teorii, zaznaczam teorii o wpływie wpływie kabla ac na system audio. Autosugestia jest faktem naukowym. 

Ukryta Zawartość

Wiem, że ty nie robiłeś sobie nigdy ślepego testu kabli AC, tzn prawidłowo zrobionego, to po co ta gadka. Daruj sobie. 

Bo jak uważam że czegoś nie ma to zrobić takiego testu nie mogę. To podstawa logiki. Wyżej wyjaśniłem dlaczego. 

I tak od miesięcy nie ma nikogo kto albo poda eksperyment, zasadę fizyczna albo chociaż stwierdzi że ślepy test sobie robił. No ale spoko.. Kable ac działają - jaaaaasne 🙂

4 minuty temu, Daniel_68412 napisał:

Bo jak uważam że czegoś nie ma to zrobić takiego testu nie mogę. To podstawa logiki. Wyżej wyjaśniłem dlaczego. 

I tak od miesięcy nie ma nikogo kto albo poda eksperyment, zasadę fizyczna albo chociaż stwierdzi że ślepy test sobie robił. No ale spoko.. Kable ac działają - jaaaaasne 🙂

No właśnie, więc nie truj d..y. Mamy gdzieś sens udowadniania tobie czegokolwiek. Nie jesteśmy tym zainteresowani. 

a nawet głębiej

1 minutę temu, Daniel_68412 napisał:

Jest kolega w stanie udowodnić ze wszyscy? 😉

Widzę kozetka się kłania....

Just now, ASURA said:

Mamy to głęboko tam...

Kiedyś to coś mądrego zdarzyło się koledze napisać teraz sama zolc... Obroty spadły? 

1 minutę temu, Daniel_68412 napisał:

Kiedyś to coś mądrego zdarzyło się koledze napisać teraz sama zolc... Obroty spadły? 

W silnikach wolnossących co innego się poza funem związanym z spokojną jazdą się liczy

a ślepy test czegoś takiego robiłeś?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, Daniel_68412 napisał:

Jest kolega w stanie udowodnić ze wszyscy? 😉

Pomyliłeś zakładki i forum z prokuraturą. 

Edytowane przez sly30

Teraz trzeci dzień lecą skrzypcowe utwory, taką mam fazę

Teraz, sly30 napisał:

Pomyliłeś zakładki. 

Czytać też nie potrafi?

Nie zgadzać się rzecz ludzka. Smutno mi że już przestali koledzy szukać. 

3 minutes ago, ASURA said:

Czytać też nie potrafi?

Książkę polecana o Tesli już kolega nabył czy podesłać? 😉

Co do Nikolai Tesli to warto jego publikacje mocno rozproszone w necie poszukać i przestudiować

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

@ASURA widzę domena na sprzedaż ulala - czyżby rebranding? Będą nowe testy w omni magazynie? 😉

Wrzesień 2023 - zapisałem sobie hehe

2 minutes ago, ASURA said:

Co do Nikolai Tesli to warto jego publikacje mocno rozproszone w necie poszukać i przestudiować

Po tym jak wymyślił żeby zbudować idealnie stateczny pierścień w kosmosie nad równikiem doszedłem do wniosku że był geniuszem ale do czasu załamania nerwowego... 

@Daniel_68412

No widzisz piszę ci jak dziecku że od paru lat robię rzeczy tylko dla siebie a ty jak ten gamoń sprzedaż wietrzysz

• Pokaż nowe odpowiedzi