Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

ja na przekupstwo już nie mam kasy...

Ja zbieram bo ubzdurałem sobie nowe felgi
Już oznajmiłem o tym żonie no i nie musicie zgadywać co zaczęła wyrabiać ze swoim palcem wskazującym
Nie ma zmiłuj. U mnie jak kupuję VAT wychodzi 60%
W dniu 19.10.2022 o 18:32, szpotek73 napisał:

...stąd taka popularność kabli..nie widać zmian ...

Za to słychać,przecież nawet żona z kuchni słyszy 😉 

W dniu 19.10.2022 o 17:26, Szeryfo napisał:

Jak również nie piszą, żeby nie jeść sprzętu czy kartonów. 

chodzi mi tylko o to dlaczego, skoro to są istotne sprawy, producent nie zawarł o nich informacji w instrukcji obsługi. Twoja odpowiedź, sorry, ale nie jest na miejscu. Dziwić się później, że ktoś oceni Cię tak a nie inaczej 😏

W dniu 19.10.2022 o 17:17, ASURA napisał:

Lepiej też nie mieć kiepskiego audio...

moje audio ma się świetnie i spełnia moje oczekiwania w 100%. Współczuję tym, którzy cały czas "szukają"... (mam na myśli tych, którzy chcą już skończyć z szukaniem ale nie mogą jeszcze znaleźć "tego jedynego")

Edytowane przez GhostR1
2 godziny temu, GhostR1 napisał:

chodzi mi tylko o to dlaczego, skoro to są istotne sprawy, producent nie zawarł o nich informacji w instrukcji obsługi. Twoja odpowiedź, sorry, ale nie jest na miejscu. Dziwić się później, że ktoś oceni Cię tak a nie inaczej 😏

Bo oni są mądrzejsi od producentów to na co im instrukcja. 

36 minut temu, GhostR1 napisał:

Współczuję tym, którzy cały czas "szukają"... (mam na myśli tych, którzy chcą już skończyć z szukaniem ale nie mogą jeszcze znaleźć "tego jedynego")

zamiast współczuć, lepiej zwyczajnie zapytać o powody niż tworzyć teorie. Przyczyny tego stanu są różne od związanych z audio przez finansowe po lokalowe, rodzinne czy zdrowotne..,  i często zbyt pochopnie oceniane przez innych, czytaj - życzliwych. 

problem w tym, że jak pytasz to Cię atakują albo odpowiadają ignorując wszelakie rozsądne zachowanie oburzając się później, że zostali w taki czy inny sposób odebrani. 
Ja zadałem proste pytanie (ostatnie) i nie uzyskałem odpowiedzi, zresztą na inne również. Zostałem tylko posądzony o ocenianie kogoś z góry. 

Co do mojego współczucia to napisałem o tym bo wiem jak trudno dopuścić do siebie pewne myśli (fakty). To, że ktoś cały czas szuka jak najbardziej rozumiem, sam jestem "poszukiwaczem" ale w innym hobby. W motoryzacji, zmiany podzespołów np. silnika potrafią podnieść osiągi całego auta. Tak, da się to zmierzyć. Nie jest to subiektywne odczucie jak przy zatankowaniu 98 czy założeniu magnetyzera.

Nie zamierzam nikogo krytykować, tym bardziej "słyszących" ale trudno nie odezwać się jak ktoś pisze rzeczy, które może udowodnić tylko i wyłącznie sobie. Dyskusja, która ma tutaj miejsce, podparta jest argumentami ale tylko z jednej strony...

3 godziny temu, GhostR1 napisał:

moje audio ma się świetnie i spełnia moje oczekiwania w 100%. Współczuję tym, którzy cały czas "szukają"... (mam na myśli tych, którzy chcą już skończyć z szukaniem ale nie mogą jeszcze znaleźć "tego jedynego")

A co tu współczuć jak przed dobrym audio jeszcze długa droga i jeszcze jesteśmy w krzaczorach !  Piszę to jako osoba poważniej wchodząca w audio która rozpoczęła tą drogę w 1973roku i pierwsze trzy lata to faktycznie można by było współczuć mnie i reszcie społeczeństwa bo taka bida z audio była na rynku...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

i znowu stwierdzenie "dobre audio" 😏
czy to nie jest czasem tak, że jak np. mam sprzęt, który mnie satysfakcjonuje i spełnia moje oczekiwania to jest on dla mnie DOBRYM AUDIO? Dlaczego są w takim razie wychwalane pod niebiosa sprzęty (czasopisma, fora, etc.) skoro "jeszcze długa droga"? Czy one są dobre czy nie?  Ja rozumiem, że potrzeba "czegoś magicznego".

Zresztą o tym samym pisałem co do kabli...co do subiektywnych odczuć nie mam ŻADNYCH zastrzeżeń i ich nie poważam dopóki nie próbuje ich się przedstawiać jako argument np. co w przypadku kabli zasilających.

Edytowane przez GhostR1
5 minut temu, GhostR1 napisał:

i znowu stwierdzenie "dobre audio" 😏
czy to nie jest czasem tak, że jak np. mam sprzęt, który mnie satysfakcjonuje i spełnia moje oczekiwania to jest on dla mnie DOBRYM AUDIO? Dlaczego są w takim razie wychwalane pod niebiosa sprzęty (czasopisma, fora, etc.) skoro "jeszcze długa droga"? Czy one są dobre czy nie?  Ja rozumiem, że potrzeba "czegoś magicznego".

Słyszałeś o postępie? dobre jedyne auto też już powinno powstać i co...

Tu np. droga do nikąd w...motoryzacji

Nigdy nie zrozumiem tej głupoty budowania najpierw wielkiego i ciężkiego suva, a potem na siłę odchudzania go i obniżania mu zawieszenia by był jeszcze bardziej bez sensu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ASURA

takie masz zdanie a nie inne, rozumiem, szanuję ale nie masz racji. Tylko i wyłącznie rynek to weryfikuje. Skoro coś takiego robią, jest na to zapotrzebowanie czyt. popyt to tego nie zatrzymasz. 

Co do stwierdzenia "dobre" to nie umiesz czytać ze zrozumieniem, a szkoda. Kto decyduje o tym czy coś jest dobre? jednostka, ogół? To, że masz inne zdanie w konkretnym temacie nie oznacza, że masz rację tak samo i ja czy inny użytkownik ale nikt nie zdecyduje co jest dla mnie dobre. 

Pod włos to jeża, przejdź się od czasu do czasu do filharmonii a później posłuchaj tego samego koncertu w domu...

p.s. wybory blondi mnie nie nteresują

człowieku, ogarnij się. Wyjdź do ludzi, porozmawiaj z kimś kto nie ma spaczonego gustu, zobaczysz, że to też są normalni ludzie.

Co do filharmonii to byłem, słuchałem. W domu również...

Nie wiem co chcesz udowodnić swoją postawą ale bez argumentów w moich oczach niewiele zdziałasz. Zresztą podejrzewam, że i znajdzie się kilku z podobnym zdaniem jak moje...

Ale po co tu ględzić o filharmonii, czy innych koncertach, kiedy od zawsze wiadomo, że domowe audio to jest zupełnie inny świat?

Edytowane przez iro III
4 godziny temu, iro III napisał:

Ale po co tu ględzić o filharmonii, czy innych koncertach, kiedy od zawsze wiadomo, że domowe audio to jest zupełnie inny świat?

Bo chłop zrobił podstawkę pod listwę i myślał że będzie miał filharmonię w domu, a tu lipa. 

21 minut temu, tedi02 napisał:

A skąd wiesz ze nie ma.

Bo cały czas narzeka, np. tu

7 godzin temu, ASURA napisał:

przed dobrym audio jeszcze długa droga i jeszcze jesteśmy w krzaczorach !  

Jedna z piosenek, bynajmniej nie audiofilskich ale z dobrym przesłaniem. Czy naprawdę trzeba mieć więcej i więcej i doskonalej niż się naprawdę chce? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, kghm napisał:

Bo chłop zrobił podstawkę pod listwę i myślał że będzie miał filharmonię w domu, a tu lipa. 

Od 1406 roku moja rodzina nabyła pewne prawa pachołku...

7 godzin temu, iro III napisał:

No jednak coś tam kurna słyszysz, za tym to że ja coś tam usiłuję w systemach audio poprawić w stronę realizmu staje się dla Ciebie zrozumiałe..

2 godziny temu, tedi02 napisał:

A skąd wiesz ze nie ma.

Mam fajny system ale cały czas robię różne rzeczy żeby jeszcze fajniej grał, znaczy że jeszcze coś tam słyszę i postrzegam!

Jak już się wybiorę do filharmonii to siedzę jak na szpilkach, by jak najszybciej wrócić do domu i posłuchać swojego low endu....🤔

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Jak już się wybiorę do filharmonii to siedzę jak na szpilkach, by jak najszybciej wrócić do domu i posłuchać swojego low endu....🤔

No bo nie zawsze słychać np chór tylko zestaw górników z hutniczkami jak ja miałem okazję w Filcharmonii Śląskiej usłyszeć😬

10 godzin temu, TomekB166 napisał:

Jedna z piosenek, bynajmniej nie audiofilskich ale

O co chodzi w tym zdaniu?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

14 minut temu, rafa napisał:

O co chodzi w tym zdaniu?

No cóż, muzyka nie audiofilska nie podkreśla wartości i jakości wszelakich kabli, podstawek, separatorów galwanicznych, systemów dekodowania sygnału cyfrowego etc. Ta muzyka niesie przesłanie emocjonalne i intelektualne które powinno spowodować głębszy, immanentny wgląd we własną egzystencję. 

Co ty wciagasz? 😁

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

1 minutę temu, rafa napisał:

Co ty wciagasz? 😁

Obecnie 🤪

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 25.10.2022 o 08:52, TomekB166 napisał:

muzyka niesie przesłanie emocjonalne i intelektualne które powinno spowodować głębszy, immanentny wgląd we własną egzystencję. 

I to jest właśnie złudzenie, że sztuka zmienia postępowanie ludzi. Tak nie było i nie będzie- nigdy. Wielokroć jednak służy jako przesłona czy ekran, za którym jest bagno, stanowiące zasadniczą część życia publicznego i często też osobistego.

Polecam "Kroniki Włoskie" Stendhala (dostępne na wolnelektury.pl) - żeby odskoczyć od współczesności

Edytowane przez absinth3

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

45 minut temu, absinth3 napisał:

I to jest właśnie złudzenie, że sztuka zmienia postępowanie ludzi. Tak nie było i nie będzie- nigdy. Wielokroć jednak służy jako przesłona czy ekran, za którym jest bagno, stanowiące zasadniczą część życia publicznego i często też osobistego.

Polecam "Kroniki Włoskie" Stendhala (dostępne na wolnelektury.pl) - żeby odskoczyć od współczesności

Niech każdy mówi za siebie. Nie bez przyczyny bowiem pewni aktywiści w zachodniej Europie niszczą obrazy i pomniki. Polecam galerię arcydzieł w Zamku Królewskim w Warszawie. Nie ma tam wprawdzie obrazów bagien i mokradeł ale warto przeżyć tam wiele innych obrazów.

Ukryta Zawartość

Od Narodowego czy Sobieskiego nie jest daleko. Może warto zajrzeć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomekB166
Link
  • Pokaż nowe odpowiedzi