Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające Hi-End

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Zbi_Rek napisał:

Konkretnie jakie trafiły do pudła ?

Jakos tak rok temu tez byly zachwalane troche inne ala nordosty i kupilem z ciekawosci.

I o ile jakies pojedyncze cechy mozna w nich znalesc pozytywne i w kategorii cena jakosc wypadaja conajmniej dobrze o tyle w skali bezwglednej nie sa to zadne cuda. Nie wiem jak te obecnie polecane ale w tamtych dzwiek byl suchy, ostry i skompresowany, malo swobodny. 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Teraz mój kabel kosztuje 214,73 zł. Gdy ja go kupowałem, była promocja świąteczna i miałem też kupony rabatowe od sprzedającego. Po pełnym wygrzaniu spokojnie możesz porównywać ten kabel do 30-krotnie droższych markowych. Ciekaw jestem wniosków z takich porównań...
Zastanawiam się czy ten 15 cores uciągnie wzmak, który ma pobór z sieci około 500W.
Jakos tak rok temu tez byly zachwalane troche inne ala nordosty i kupilem z ciekawosci.
I o ile jakies pojedyncze cechy mozna w nich znalesc pozytywne i w kategorii cena jakosc wypadaja conajmniej dobrze o tyle w skali bezwglednej nie sa to zadne cuda. Nie wiem jak te obecnie polecane ale w tamtych dzwiek byl suchy, ostry i skompresowany, malo swobodny. 
A gdzie były wpięte?
33 minuty temu, piorasz napisał:

A gdzie były wpięte?

Testowalem pod wzmacniaczem i pod DAC.

3 godziny temu, rafa napisał:

Miałbyś punkt odniesienia, jakby była możliwość wpięcia aktualnie polecanych. Może któryś z forumowiczów posiada takowe i udostępniłby do porównania ?

A, propos "Made in China"

używam zasliające Grey Knight 19 mm, wtyki Valab/Viborg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

image.thumb.png.210225175c6fc0d0b91abfc00f5e80c6.png

image.thumb.png.80c775fb97813fd71b9b8ae018bdedd0.png

image.thumb.png.c7c95314d4e008388a4231b1867edfd1.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

50 minut temu, tedi02 napisał:

Optycznie ,tyle warte ile kosztują 😁 no  trochę więcej ,linka ,grube druty 

Słuchałem kiedyś jakiś xiangsame ...😁

Przynajmniej Xangsane nie udaje Nordosta. 🙂

Dzień bez muzyki dniem straconym.

20 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Miałem zielony Xangsane i nie ma on startu do Valhalli 12 cores. Dość fajny kabel, ale u mnie był za jasny, ostry z odchudzoną średnicą i zbytnio napompowanym basem. Valhalla 12 cores, którą mam nie ma loga Nordost ani "made in the USA". Nie udaje wprost Nordosta. I w sumie dobrze. A "Valhalla" to sobie każdy może nazwać swój kabel.

5 godzin temu, piorasz napisał:

Zastanawiam się czy ten 15 cores uciągnie wzmak, który ma pobór z sieci około 500W.A gdzie były wpięte?

Ciężko powiedzieć. Ja  bym kupił w ciemno i spróbował. Wydasz mniej niż 3 stówki i za 2 tygodnie masz kabel u siebie.

Jak się nie sprawdzi, to sprzedasz go 100 zł taniej.

To niewiarygodne, że w tej cenie zarabia na tym producent, handlarz, aliexpress i jeszcze firma kurierska.

Ja traciłem po 2-2,5 tys. na odsprzedaży każdego markowego kabla, który kupiłem i jeszcze się czasem cieszyłem, że udało się go w ogóle sprzedać. Nigdy już nie kupię innych kabli niż chińskie.

Nie wszystkie "chińczyki" są dobre. To mój 6-ty kabel i dopiero teraz jest pełna synergia. Każdy z poprzednich sprzedałem błyskawicznie za ok. 60% ceny nowego i kupujący nie mogli uwierzyć w relację jakość/cena nabytych produktów.

Generalnie straciłem na chińskich kablach mniej niż 1000 zł, a zabawy było co nie miara. Żeby prowadzić takie "zabawy" z kablami markowymi trzeba mieć gruby portfel...

2 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

A, propos "Made in China"

używam zasliające Grey Knight 19 mm, wtyki Valab/Viborg

Ukryta Zawartość

image.thumb.png.210225175c6fc0d0b91abfc00f5e80c6.png

image.thumb.png.80c775fb97813fd71b9b8ae018bdedd0.png

image.thumb.png.c7c95314d4e008388a4231b1867edfd1.png

W "Valhalli 12 cores" jest 12 litych drutów ze stopu miedzi ze srebrem. Po 5 na fazę i neutralny i 2 na uziemienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mart2M
50 minut temu, staropolanka2000 napisał:

nordosta może nie udaje ale udaje miedź itp , swego czasu zamówiłem wtyki do sieciówki niby miedź itd , po napiłowaniu pod lupą nawet nie mosiądz tylko raczej w kierunku stali oblane czymś przypominającym złoto, sieciówkę tez miałem wcześniej ze średniej chińskiej półki , - w ramach edukacyjnych pod mikroskopem miedź raczej przypomina aluminium z miedzią i od tej pory wyleczyłem się z da się tanio

Gość

(Konto usunięte)

To wciąż powracjący temat - chińszczyzna. Także w dacach i wzmakach, i w czymkolwiek jeszcze. Co kupują bogaci Chińczycy? Amerykańskie, europejskie sprzęty, a nawet polskie - właściciel Kingstone'a zamówił cały set u pana Waszczykowskiego. Już ładnych parę lat temu. Dałem se siana z gonieniem za kablami drogimi, bo i tak nie miałem na nie kasy, ale też za szukaniem super okazji za grosze. Kupuję, jak potrzebuję w polskiej firmie w cenie od 2 do 3,5 tys. za sztukę zasilających, co mnie więcej stanowi 10 % urządzenia podłączonego. Jestem zadowolony. Zarabia polski producent i jest zawsze z pomocą, wyjaśnieniami. Podobnie zasilacz do switcha polski. Nie przeceniam zbytnio tych elementów, ale też nie lekceważę. Swoim sprzętom chcę dać przyzwoite warunki pracy. Stąd też i osobna sić zasilająca (trochę przypadkiem, ale i nowa). Mam skromną baze zasilania, jednorodną i dalej już mogę się bawić sygnałowymi kablami no i dodatkowymi sprzętami.

Edytowane przez pantagruel
lit.
13 minut temu, krzystekov napisał:

nordosta może nie udaje ale udaje miedź itp , swego czasu zamówiłem wtyki do sieciówki niby miedź itd , po napiłowaniu pod lupą nawet nie mosiądz tylko raczej w kierunku stali oblane czymś przypominającym złoto, sieciówkę tez miałem wcześniej ze średniej chińskiej półki , - w ramach edukacyjnych pod mikroskopem miedź raczej przypomina aluminium z miedzią i od tej pory wyleczyłem się z da się tanio

zapomnialem dodać o dialektryku który w przypadku kabla ma bardzo istotne znaczenie a jego jakość i skład to element równowagi tonalnej , to nie jest izolator jako taki ale element kompozycji jako całości

Gość

(Konto usunięte)

Ja mam pytanie do moderacji - o co chodzi? Jak to jest, że nagle pojawia się użytkownik jakoby z 17 letnim stażem i 41 wpisami przez te naście lat? Nagle jest b. aktywny w jakimś temacie. Tu np. w temacie chińskich kabli. Moderacjo, skąd ci użytkownicy się biorą? 17 lat siedzieli cicho (jak uśpieni użytkownicy) i nagle promują (bo co innego) chińskie wynalazki. To nie pierwsza taka moja obserwacja w ostatnich miesiącach w różnych tematach. Jeszcze raz pytam - o co chodzi?

1 minutę temu, pantagruel napisał:

i nagle promują (bo co innego) chińskie wynalazki

Przecież napisał wyraźnie, że się z chińszczyzny wyleczył. 🙂

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, staropolanka2000 napisał:

Przecież napisał wyraźnie, że się z chińszczyzny wyleczył. 🙂

Lepiej mi napisz, skąd ten user wykskoczył po 17 latach spania?

6 minut temu, pantagruel napisał:

Ja mam pytanie do moderacji - o co chodzi? Jak to jest, że nagle pojawia się użytkownik jakoby z 17 letnim stażem i 41 wpisami przez te naście lat? Nagle jest b. aktywny w jakimś temacie. Tu np. w temacie chińskich kabli. Moderacjo, skąd ci użytkownicy się biorą? 17 lat siedzieli cicho (jak uśpieni użytkownicy) i nagle promują (bo co innego) chińskie wynalazki. To nie pierwsza taka moja obserwacja w ostatnich miesiącach w różnych tematach. Jeszcze raz pytam - o co chodzi?

mam nadzieję ze u kolegi [jeśli tak mogę okreslić]nastąpiło tymczasowe odwrócenie zjawisk zrozumienia tekstu pisanego 

5 minut temu, krzystekov napisał:

mam nadzieję ze u kolegi [jeśli tak mogę okreslić]nastąpiło tymczasowe odwrócenie zjawisk zrozumienia tekstu pisanego 

kolego [jesli tak mogę określić ] ostatni mój post opublikowano 19.11 .2023 r w tym temacie 

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, krzystekov napisał:

Tak, masz rację, pomieszało mi się, kto jest promującym, a kto niby krytykującym. Ale to bez znaczenia. Ważne, że szum już powstał. Ja napisałem o zajwisku, które jest dla mnie intrygujące, co najmniej, skąd nagle wyskakują userzy z takim stażem, wiedzą niby, nie popartą wcześniejszymi wpisami, dyskusjami, etc. - i to nie jest jednostkowy przypadek. Twój adwersarz właściwie też się pod to kwalifikuje. Szkoda, że przez te 17 lat nie dzieliłeś się swoimi doświadczeniami. Nie musisz. Spoko. Nagle poczułeś potrzebę. Ok. A ja stary chłpoczyk jestem.

1 minutę temu, pantagruel napisał:

Tak, masz rację, pomieszało mi się, kto jest promującym, a kto niby krytykującym. Ale to bez znaczenia. Ważne, że szum już powstał. Ja napisałem o zajwisku, które jest dla mnie intrygujące, co najmniej, skąd nagle wyskakują userzy z takim stażem, wiedzą niby, nie popartą wcześniejszymi wpisami, dyskusjami, etc. - i to nie jest jednostkowy przypadek. Twój adwersarz właściwie też się pod to kwalifikuje. Szkoda, że przez te 17 lat nie dzieliłeś się swoimi doświadczeniami. Nie musisz. Spoko. Nagle poczułeś potrzebę. Ok. A ja stary chłpoczyk jestem.

ja tez stary chłopczyk jestem , ale no właśnie , - z doświadczeń wiem że dźwięk to nie tylko kupa kasy i piękne panele klocków ale dobór kabli dobranie komponentów i kolumny z klasą a co istotne to żródło ,czyli geste formaty albo ew vinyl , żeby z cd coś wycisnąć to jest zawsze kompromis i nawet klocki za tryliony nie pomogą    tak to już jest , piszesz nie udzielam się bo poprostu nie posiadam bardzo drogiego sprzętu i w sumie do tej zakładki raczej nie aspiruje  a natomiast w hi fi są tematy np streamingu ew mało ambicjonalne nie obrażając oczywiście kogokolwiek , dziękuje za umiarkowane przeprosiny , niech muzyka będzie z nami

Zapewne po to by zamiast stracić 100 zł przy sprzedaży straci tylko 50.
Pomyśl bo kupy się nie trzymają Twoje spiskowe teorie. Napisał jako ciekawostka i ja to tak odbieram. Drogo - źle. Tanio- źle no nie dogodzisz! Nikt nikogo nie zmusza do kupowania ani za drogo ani za tanio. Kupujesz kable za 3-3.5 tys? Ok. Nikt tego nie neguje.

Ważne, że szum już powstał.

I największy zrobiłeś go Ty.
3 godziny temu, pantagruel napisał:

Co kupują bogaci Chińczycy? Amerykańskie, europejskie sprzęty, a nawet polskie

Nic w tym dziwnego. Amerykańskie i Europejskie produkty są bardziej prestiżowe. To jakie mają kupować? Bogaty Chińczyk jest bardzo bogaty to co sobie nie kupi?..

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, rafa napisał:

Bogaty Chińczyk jest bardzo bogaty to co sobie nie kupi?..

A jak! Podobnie Europejczyk czy Amerykanin. So, z zaciekawiem czytam, jakie to wspaniałe produkty robią, ale jakoś nic nie kupiłem z audio (kurde, pewnie majty mam z Chin?).

14 godzin temu, pantagruel napisał:

Co kupują bogaci Chińczycy? Amerykańskie, europejskie sprzęty, a nawet polskie - właściciel Kingstone'a

Czyli Amerykanin pochodzenia tajwańskiego. To nawet masz dwa w jednym. A nawet trzy bo Tajwańczycy to w większości emigeanci z Chin kontynentalnych

14 godzin temu, pantagruel napisał:

zamówił cały set u pana Waszczykowskiego.

Jeśli już, to u Waszczyszyna 

Edytowane przez piotrek7
Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, piotrek7 napisał:

Czyli Amerykanin pochodzenia tajwańskiego. To nawet masz dwa w jednym. A nawet trzy bo Tajwańczycy to w większości emigeanci z Chin kontynentalnych

Jeśli już, to u Waszczyszyna 

Oczywiście, przepraszam za pomyłke w nazwisku.

A jaka długość i grubość do hybrydy 🤗?

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

25 minut temu, dedal75 napisał:

A jaka długość i grubość do hybrydy 🤗?

Hybrydowa, nie za długa, nie za krótka i nie za gruba, nie za cienka.

🤭

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Mam nadzieję, że nabazgrzesz coś jak przyjdzie?
Tym bardziej że gram na takim z 9,99 więc będzie punkt odniesienia, a na dodatek czekam za wireworld. Zobaczymy czy będzie jakaś różnica bo sceptykiem jestem w tej.materii raczej, a raczej byłem. Jeszcze jakiś kondycjoner będę chciał dołożyć

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi