Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

No to okazje. Tylko brac.

Nie znam Arcama

72 nie mialem , natomiast tanszego 52 mialem i mam.

Taki sam swietny nie do zajechania naped.

Wersja SE MKII to topowe czesci i lepsze zasilanie.

Taki dawniejszy KIS

Ale z prawdziwego zdazenia

Musisz sam posluchac

No i kupiłem Marantza CD 72SE mk2 , kolega mi go przywiózł razem ze swoim Arcamem FMJ23 co nowy kosztował prawie 10000 i wielkie zaskoczenie , w moim systemie o niebo lepiej się spisał marantz , zam nie mógł w to uwierzyć bo u niego lepiej grał Arcam. Ale na szczęście został marantz i jestem zniego bardzo zadowolony.

Dobra decyzja !

Co prawda to ten Marantz nie gra tak dobrze jak ten z linku który wystawiłem , ale pamiętaj że ma świetny tor cyfrowy i masz możliwości zabawy z DACami ;)

Tom75, z jakimi kolumnami gra u Ciebie ten zestaw Arcama?

Triangle Comete TZX. Mialem je wczesniej podlaczone pod zestaw NAD ale graja lepiej z Arcamem w bi-ampingu Edytowane przez tom75

Witam

Chcę dokupić do Harmana 3490 i głośników JBL ES 90 jakiś sensowny CD.

Na początku zastanawiałem się nad Bluray ale chyba lepszym rozwiązaniem będzie dobry CD i z czasem jakieś BR.

Co polecicie do tego zestawu ? Budżet to tak do 700zł więc w grę wchodzą chyba używki ?

Pozdrawiam

Witaj,

Zdecydowanie HD980, uważaj tylko na awaryjność pierwszych egzemplarzy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Wyjątkowa okazja.:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzedany

Ukryta Zawartość

Gwoli ścisłości napisałem w aukcji że za 1099zł oddam od ręki.

Było kilkunastu zainteresowanych - pisali i dzwonili.

Pierwszy który przedzwonił kupił.

Jak już drążysz temat.

do tys. można kupić Adcoma na dac TDA1541, cd z US. super dźwięk.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

Tu macie wyjątkową okazję :

Ukryta Zawartość

a tu dla miłośników nowych odtwarzaczy - w tej cenie również nie do pobicia :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Chcę sobie tanim kosztem sprawić dobrze grający zestaw do słuchania muzyki w małym malutkim salonie.

Kupie wzmacniacz lampowy Manta V5 i trochę go przerobię, mam też DVD Philips moel 5960 tani model, myślę że albo dokupię jakiś używany dobrze grający CD najlepiej z obsługą mp3 ewemtualnie jakiś nie drogi bluray lub zostanę przy tym DVD tylko do jego wyjścia optycznego podepnę jakiś tani DAC z allegro za ok 150-200 zł. Co o tym myślicie ? nie chcę wydawać za dużo kasy.

Edytowane przez anubis76x

tanim kosztem sprawić dobrze grający zestaw

Tak tanim kosztem to się nie da, aby był dobrze grający.

Dodatkowo mp3 wyklucza dobre granie - choć definicja "dobrego grania" może być różna dla każdego z nas.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

myślę że albo dokupię jakiś używany dobrze grający CD najlepiej z obsługą mp3 /.../ DVD tylko do jego wyjścia optycznego podepnę jakiś tani DAC z allegro za ok 150-200 zł.

Tani CD czytający MP3 z płyt to np Denon DCD-F107 (choć tani jest względnym pojęciem, bo nowy kosztuje ok 1000). Możesz szukać używanego w starszej wersji DCD-F102. One rzadko się pojawiają na rynku wtórnym w Polsce (gdzie indziej też) zwykle właściciele widać sobie chwalą. Mi się udało dostać za śmieszne pieniądze, ale zwykle "chodzą" po ok 300. Inne rozwiązanie to Diora CD600. Nowa na Allegro bywała po ok 400 do 450 zł. Fajnie gra i czyta mp3 z kart SD i USB. Jest to całkiem niezły CD.

Tani DAC? Żeby był lepszy niż fabryczny w jakimś CD/DVD to musisz dać przynajmniej 500, albo wziąć coś z DIY, jest szansa, ze taniej dostaniesz coś niezłego.

...nie ma dobrych dac-ów w tej cenie......ja dałem 180 dolców plus moja robota , transport philips serii 900 , ponieważ ze względu na wysokość /10.5 cm/ nadaje się potem do lampizacji i wszystko pomieściłem w obudowie 900-tki + trafo i dobre kondy...i to pięknie gra...pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) W zasadzie potrzebuję DAC podpiąć optykiem do DVD który mam a USB do laptopa gdzie od czasu do czasu będę słuchać plików w formacie .FLAC , MP3.

Wyjście DAC podpiąć do wzmacniacza lampiowego.

Co myślicie np o S.M.S.L SMSL SD-1955 USB DAC ?

Ma on wejście optyczne, USB i wyjście 2x cinch do wzmacniacza.

Przeglądałem inne aukcje z ciekawości i mają fajne DIY ale bez wejść optycznych.

Ukryta Zawartość

Jako że świeżak jestem na forum i to mój pierwszy post witam wszystkich forumowiczów:)

Szukam cd dla ampli Onkyo 807 spiętym z Wharfedale 10.5

W przyszłości planuję zakup wzmaka(być może HK980) i wykorzystanie pre z 807.

Zastanawiam się nad nowym onkyo dx7355 lub h/k hd980

Onkyo trochę droższe od hk,czy ktoś może porównać te dwa modele?

Witam,

czy Harman Kardon HD750

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to dobry wybór do Monitor Audio MR4 i Yamahy R-S300??

Ukryta Zawartość

Witam.

Poszukuję odtwarzacza CD do Nad 315 Bee, kolumn Monitor Audio BX5.

Muzyka jakiej słucham to głównie lekki rock a także reggae i jazz.

Kwota jaką mogę przeznaczyć to 600-700 zł.

Dziękuję za jakąkolwiek poradę.

Witam.

Poszukaj NAD 514. Wymieniona kwota absolutnie wystarczy. Jest to najlepszy odtwarzacz firmy NAD - pasuje dzwiekowo i wizualnie do NAD 315 (chociaz to najmniejszy wzmak NADa). Roznice w wygladzie to zielony wlacznik sieciowy. Moze jeszcze NAD 512- bywa z reguly tanszy.

Witam.

Tu jest link do strony milosnikow NADa. Duzo ciekawostek, madrosci i porad w zestawianiu systemu:

Ukryta Zawartość

Moze cos pomoze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tom75

Poszukaj NAD 514. Wymieniona kwota absolutnie wystarczy. Jest to najlepszy odtwarzacz firmy NAD - pasuje dzwiekowo i wizualnie do NAD 315 (chociaz to najmniejszy wzmak NADa). Roznice w wygladzie to zielony wlacznik sieciowy. Moze jeszcze NAD 512- bywa z reguly tanszy.

Tu jest link do strony milosnikow NADa. Duzo ciekawostek, madrosci i porad w zestawianiu systemu:

Ukryta Zawartość

Moze cos pomoze

Ok dzięki za odpowiedź, napewno zerkne do tego klubu. Proszę również o inne porady. Ja osobiście myślałem o czymś marantza lub kenwooda, jak myślicie pasowały by do tego co mam?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi