Skocz do zawartości
IGNORED

Sonetto 8 potrzebują wzm/ all in one

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Marcus72 napisał:

Jeszcze raz zapytam czy ten Atom pociagnie Sonetto 8?

Spinaliśmy takie zestawienie bardzo dużo razy i bez problemowo dawał sobie radę. Proszę pamiętać że jest to jednak Naim. Tak więc odpowiadając na pytanie,, tak pociągnie Sonetto 8.

Ok, dzięki za szybką odpowiedź. 

Zobacze jak sprzedawca podejdzie do tematu😉.

A tak przy okazji: tez macie problemy(zwroty) z evo 150?

1 minutę temu, Marcus72 napisał:

Ok, dzięki za szybką odpowiedź. 

Zobacze jak sprzedawca podejdzie do tematu😉.

A tak przy okazji: tez macie problemy(zwroty) z evo 150?

U nas nikt nie zgłaszał żadnego problemu, więc jak na razie spokój.

W dniu 21.03.2022 o 11:14, Marcus72 napisał:

Jeszcze raz zapytam czy ten Atom pociagnie Sonetto 8?

W reklamie poniżej wyświetla się LINN MAJIK 2020 - przyznam szczerze, że nie słuchałem go, ale patrząc (czytając) jak brzmi - to sądzę że ma duże szanse na kontrę w stosunku d Atoma.

Dzięki za typa, ale chyba nie dla mnie. Nie korzystam z zlacz hdmi.

A wracając do CA, dzisiaj dzwoniłem i sprzedawca poinformował że czeka na odpowiedź od Cambridge Audio,  I ze to nie jest pierwszy przypadek u niego. 🤔

Może jakieś dodatkowe procenty będą od CA żeby tylko kasa u nich została?

Co Ewentualnie w zamian wziąć cxa81 czy azur 851?

Pod warunkiem że będzie lepiej niż z evo 150😄

Edytowane przez Marcus72
56 minut temu, Marcus72 napisał:

Dzięki za typa, ale chyba nie dla mnie. Nie korzystam z zlacz hdmi.

A wracając do CA, dzisiaj dzwoniłem i sprzedawca poinformował że czeka na odpowiedź od Cambridge Audio,  I ze to nie jest pierwszy przypadek u niego. 🤔

Może jakieś dodatkowe procenty będą od CA żeby tylko kasa u nich została?

Co Ewentualnie w zamian wziąć cxa81 czy azur 851?

Pod warunkiem że będzie lepiej niż z evo 150😄

Daj sobie spokój z CXA81 czy AZUR851. Odpowiednikiem EVO150 jest NAD M10, Lyngdorf TDAI-1120, NAD C399, NAD C658 + NAD C298, BUCHARDT I150.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ok. Zaciekawil mnie ten Nad m10, ta sam koncowka mocy to juz jest dobrze. 

dzięki 

Edytowane przez Marcus72
W dniu 4.01.2022 o 15:57, S4Home napisał:

Yamaha RN803D to raczej abstrakcja do takich kolumn

Dlaczego?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

6 godzin temu, Misio38 napisał:

Dlaczego?

Myślę że warto zachować zdrowy rozsądek w wyborze kolumn i wzmaka. Dwa - powyżej wymienione kolumny mają potencjał do grania, wrzucając im nie co lepsze wzmocnienie bazujące na lepszych podzespołach, dosyć mocno polepszamy jakość dźwięku. Jak kupujesz sportowe Audi czy BMW żeby robić dobre wyniki nie kupujesz Dębicy 😄 

8 minut temu, tomek4 napisał:

Aczkolwiek, więcej niż wzmacniacz, ma do powiedzenia dac.

A skąd taka ciekawa teoria ? Słabym wzmacniaczem chcesz napędzić prądożerne kolumny ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Ale ta Yamaha nie jest słaba. Do tego ma mikrofon i można zrobić kalibrację.

Edytowane przez Misio38

16 minut temu, Misio38 napisał:

Ale ta Yamaha nie jest słaba. Do tego ma mikrofon i można zrobić kalibrację.

To zależy z czym porównujemy. Możemy wziąć pod lupę Lyngdorfa 1120, który też posiada kalibrację i przy nim Yamaha jest malutka 😉 

Ale pod jakim względem? Bo mocowym na pewno nie. Podoba się mnie ten Lyngdorf. Gdybym zamienił Cyrusa na niego mógłbym pozbyć się komputerka z Daphile.

Edytowane przez Misio38

6 minut temu, Misio38 napisał:

Ale pod jakim względem? Bo mocowym na pewno nie. Podoba się mnie ten Lyngdorf. Gdybym zamienił Cyrusa na niego mógłbym pozbyć się komputerka z Daphile.

Zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego spora część społeczeństwa forumowego mierzy jakość parametrem mocy??? To jest błędne myślenie! 

Edytowane przez S4Home

A gdzie ja mierzę jakość za pomocą mocy? 

Edytowane przez Misio38

8 minut temu, Misio38 napisał:

A gdzie ja mierzę jakość za pomocą mocy? 

Yamaha jest słaba jakościowo.

6 minut temu, S4Home napisał:

Zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego spora część społeczeństwa forumowego mierzy jakość parametrem mocy??? To jest błędne myślenie! 

Dokładnie  !

11 minut temu, Piopio napisał:

Czyli? Bo mój ojciec ma jeszcze "słabszą" 602 i gra to bardzo dobrze.

7 minut temu, Misio38 napisał:

Czyli? Bo mój ojciec ma jeszcze "słabszą" 602 i gra to bardzo dobrze.

Dla Ciebie gra bardzo dobrze. Dla bardziej doświadczonych już nie koniecznie. Oczekiwania to funkcja doświadczenia 😉

Edytowane przez Piopio

6 minut temu, tomek4 napisał:
2 godziny temu, Piopio napisał:
A skąd taka ciekawa teoria ? Słabym wzmacniaczem chcesz napędzić prądożerne kolumny ?

Nie teoria, tylko praktyka. I nie uważam as1200 za słaby wzmacniacz.

Ja mam inne doświadczenia. Wpierw kolumny potem wzmacniacz a potem źródło.

Gość

(Konto usunięte)
Gdyż, ponieważ, albowiem?
Ja mam inne doświadczenia. Wpierw kolumny potem wzmacniacz a potem źródło.
Shit in, shit out. Sorry :)

Mialem 602 z B&W 702 s2 signature,  grało to bardzo dobrze dla nas (ja i małżonka), zmieniłem na próbę na Rotel 1572mkll- porażka,  potem Denon pma 1600ne - szczegolowsc niesamowita, ale pokrętło glosnosci można było max . Na 11godz. dać. A normalnie to 9.00 i już było glosno, podobno wina wyższego napięcia na wejściu.

Tak ze bylem skłonny na 803d zamienić i koniec tematu by był.

Ale okazało się że B&W miały wadliwe ( estetycznnie)  zamontowane kopułki glosnikow. 

Decyzja po 3 krotnej  !! wymianie na inne. 

Czyli sonetto 8

9 minut temu, tomek4 napisał:
31 minut temu, Piopio napisał:

Gdyż, ponieważ, albowiem?

Bo to sprzęt budżetowy. Na rynku audio obowiązuje zasada, że jakość grania jest pochodną ceny do pewnego pułapu cenowego. Oczywiście pewne chińskie produkty i Hypex Ncore temu zaprzeczają ale to wyjątki od reguły. 

Myślisz, że 20 lat "doświadczenia" ze sprzętem audio to mało? Pisząc ojciec miałem na myśli faceta 77 letniego. Niedawno sobie nie mówiąc nikomu sprawił tą 602 i gra to bardzo dobrze.

• Pokaż nowe odpowiedzi