Skocz do zawartości
IGNORED

Xiaomi lepsze

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, caleb66 napisał:

Które to te porządne? Vivo, oneplus, xiaomi, oppo. 

Telefony w których żeby zrobić aktualizacje trzeba podaczac kablem do komputera, w których producent da ci dwie aktualizacje i się bujaj. Miałem i nie chce tego dziadostwa za darmo.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

🙂

,,Otóż OnePlus Nord 4 będzie oferował najdłuższe w historii OnePlus wsparcie oprogramowania. A konkretnie będą to 4 lata aktualizacji systemu oraz 6 lat aktualizacji zabezpieczeń. To najdłuższy pakiet wsparcia, jaki OnePlus kiedykolwiek zaoferował swoim użytkownikom. Jeszcze nie tyle, ile konkurencja, ale producent jest na dobrej drodze…"

Ukryta Zawartość

,,Holenderska firma technologiczna Fairphone zaprezentowała najnowszy model Fairphone 5, któremu planuje zapewnić aktualizacje zabezpieczeń i wsparcie oprogramowania (w tym 5 aktualizacji systemu operacyjnego) przez 10 lat."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, endriuw napisał:

Otóż OnePlus Nord 4 będzie oferował najdłuższe w historii OnePlus wsparcie oprogramowania. A konkretnie będą to 4 lata aktualizacji systemu oraz 6 lat aktualizacji zabezpieczeń. To najdłuższy pakiet wsparcia, jaki OnePlus kiedykolwiek zaoferował swoim użytkownikom. Jeszcze nie tyle, ile konkurencja, ale producent jest na dobrej drodze…"

Szajsung w eskach daje 7 lat aktualizacji a po tym okresie wypuszcza nieoficjalne wersje systemów, na ten przykład galaxy S2 z 2011r działa na androidzie 13

z zeszlego roku

Teraz, kostropaty napisał:

miałeś kiedyś jeden telefon przez siedem lat?

mam całą reklamówkę telefonów w garażu, w większości szajsungi i iphony, szajsungi wszystkie działają

10 minut temu, caleb66 napisał:

mam całą reklamówkę telefonów w garażu, w większości szajsungi i iphony, szajsungi wszystkie działają

Jeżeli działają, to w jakim celu kupujesz nowsze modele? Bo nowszy? Bo ma lepszy procesor? Lepsze zaplecze fotograficzne?

Ja na ten przykład miałem LG, Xiaomi, HTC i Realne.

Najmilej wspominam LG....

Używam od lat xiaomi i teraz kupiłem sobie po raz kolejny RedmiNote 13. Nigdy mi się żaden nie posuł, nawet porządnie poobijany i obtłuczony działa bez zarzutu. Ładowarka nawet była w komplecie. Z nakładki MIUI możesz zrezygnować, jeśli ci nie pasuje. Generalnie jak ktoś ogarnia trochę iT, to ma ogromne możliwości konfiguracji i zmian. Moim zdaniem świetny budżetowy telefon, a innych nie kupuję, bo taki jest wystarczający do moich wymagań.

Samsung ze 2-3 lata temu wprowadził aktualizację, która wysypała bluetooth i odłączyła mi wszystkie powiązane urządzenia (np. smartwatch). Na infolinii powiedzieli mi, żebym kupił sobie nowszy model, tam ten problem jest rozwiązany. Od tego czasu nie dotykam tego gówna.

10 minut temu, endriuw napisał:

Jeżeli działają, to w jakim celu kupujesz nowsze modele? Bo nowszy? Bo ma lepszy procesor? Lepsze zaplecze fotograficzne?

Ja na ten przykład miałem LG, Xiaomi, HTC i Realne.

Najmilej wspominam LG....

Co roku mam nowy a bywa że i częściej, jak mi się jakiś spodoba to idę i kupuję

Teraz, caleb66 napisał:

Co roku mam nowy a bywa że i częściej, jak mi się jakiś spodoba to idę i kupuję

Każdy ma jakieś potrzeby i pragnienia. Ja na ten przykład kupuję nowy smartfon, gdy z użytkowanym coś się stanie.

Flagowców nie kupuję, bo nie potrzebuję najwyższej wydajności, (bo do czego?) ani super-hiper aparatów foto. Wystarczają mi takie do max. dwóch tysi zeta...

2 minuty temu, endriuw napisał:

Flagowców nie kupuję, bo nie potrzebuję najwyższej wydajności, (bo do czego?) ani super-hiper aparatów foto.

Teraz już nawet średniaki za 1K zł mają wydajność flagowców - patrz Poco X6 Pro. Flagowce mają lepsze aparaty ale kosztują 3x więcej. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, endriuw napisał:

Flagowców nie kupuję, bo nie potrzebuję najwyższej wydajności, (bo do czego?) ani super-hiper aparatów foto. Wystarczają mi takie do max. dwóch tysi zeta...

Szajsungi robią genialne fotki może dlatego je lubię, xiaomi czy inne marki jakie posiadałem w tym iphony były dużo słabsze

No i nakładka ONE UI najlepsza, w żadnym innym fonie tego nie ma

14 minut temu, Piopio napisał:

Teraz już nawet średniaki za 1K zł mają wydajność flagowców - patrz Poco X6 Pro. Flagowce mają lepsze aparaty ale kosztują 3x więcej. 

Jeżeli potrzebowałbym sprzętu do robienia dobrych zdjęć, to zainwestowałbym w jakiś aparat Fujifilm lub Olympus a, ew. Nikona lub Canona.

A tak do okazjonalnych zdjęć -  smartfon wystarczy.

5 minut temu, endriuw napisał:

Jeżeli potrzebowałbym sprzętu do robienia dobrych zdjęć, to zainwestowałbym w jakiś aparat Fujifilm lub Olympus a, ew. Nikona lub Canona.

Nie praktyczne ze względu na rozmiary, mam dwa nikony i obiektywy do nich i kilka kompaktów i starego canona na kliszę nawet na wakacje tego nie bierzemy, leży to i się kurzy. Szajsung zastąpił. Czasami jeszcze zdarzy się że je zabiorę ale rzadko, nie chce mi się już w to bawić.

Godzinę temu, caleb66 napisał:

źle zadałem pytanie...czy używałeś kiedyś jednego telefonu przez siedem lat?

po co reklamówka telefonów w domu?

40 minut temu, caleb66 napisał:

Szajsungi robią genialne fotki

jeśli lubi się sztuczność i brak realizmu, to tak 🙂 

32 minuty temu, endriuw napisał:

A tak do okazjonalnych zdjęć -  smartfon wystarczy.

ja akurat lubię, jak  w telefonie jest dobry aparat...dużo podróżuję i jak sobie zwiedzamy, to cykam fotki dla potomnych...jak podjedziemy pod jakiś zamek czy inny bunkier, to nie chce mi się łazić z torbą z aparatami...poza tym w podróży im mniej, tym lepiej 🙂 

12 minut temu, kostropaty napisał:

jeśli lubi się sztuczność i brak realizmu, to tak 🙂 

Lubię te cukierkowe kolory samsunga, to tak jak z lampa w audio dźwięk słodki, nasycony miły dla ucha ale niewiele ma to wspólnego z realizmem.

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Szajsung w eskach daje 7 lat aktualizacji a po tym okresie wypuszcza nieoficjalne wersje systemów, na ten przykład galaxy S2 z 2011r działa na androidzie 13

z zeszlego roku

Trochę nie do końca.

7 lat aktualizacji to nowość, wprowadzona dopiero w najnowszym Galaxy S24.

Ostatni ROM do Galaxy S II wydany przez Samsunga to ... Android 4.1.2. Wszystkie nowsze to wersje tworzone przez pasjonatów marki - Samsung nie ma z nimi nic wspólnego.

22 minuty temu, Seband napisał:

Trochę nie do końca.

7 lat aktualizacji to nowość, wprowadzona dopiero w najnowszym Galaxy S24.

Ostatni ROM do Galaxy S II wydany przez Samsunga to ... Android 4.1.2. Wszystkie nowsze to wersje tworzone przez pasjonatów marki - Samsung nie ma z nimi nic wspólnego.

Posiadam wciąż sprawny (jednakże z wersją 11 Androida, czyli ostatnią wersją dla tego modelu) Xiaomi Redmi Note 8 pro.

Był swego czasu polecany na forach i zgadzam się w pełni z takimi poglądami. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zaktualizować go do Androida 14...

Wszystko, jak byk jest opisanie na forach...

Brak indukcji to spora wada w średniakach, jadąc gdzieś samochodem kładę telefon w miejsce dla niego przeznaczone i się ładuje.

No i nie rozwalam gniazda usb ciągłym ppdlaczaniem

19 minut temu, caleb66 napisał:

Brak indukcji to spora wada w średniakach, jadąc gdzieś samochodem kładę telefon w miejsce dla niego przeznaczone i się ładuje.

Obecnie sporo aparatów średniopółkowych posiada ładowanie bezprzewodowe.

Godzinę temu, endriuw napisał:

Infinix Note 40 Pro+ 5G także posiada ładowanie indukcyjne.

I jest tani...

Google pixel 8 to galaxy s24 w innej budzie. Trochę inny procesor, wolniejszy ram i pamięć ale ludzie sobie chwalą. 

I do tego czysty android 

Jak ktoś taki lubi

W dniu 6.08.2024 o 00:38, caleb66 napisał:

No nie tylko aparat, ale to trzeba samemu sprawdzić a wtedy powrót do takich za tysiaka może zaboleć. Teraz szajsung dodał AI, taki bajer do tłumaczenia rozmow na żywo, przeróbki zdjęć i takie tam różne. 

i po co mi te pierdoły ?

co ma mnie zaboleć ? względnie szybki responsywny i tani telefon to nie problem, niczego więcej nie potrzebuje. Gorszy wyświetlacz, obudowa mi nie przeszkadzają.

6 godzin temu, caleb66 napisał:

to masz wyjątkowy talent.

Godzinę temu, fetek napisał:

względnie szybki responsywny i tani telefon to nie problem, niczego więcej nie potrzebuje. Gorszy wyświetlacz, obudowa mi nie przeszkadzają.

Jak taki twoim zdaniem tani i szybki telefon działa po roku, miałem to mi nie mów że telefon za tysiaka można porównać do telefonu za trzy czy cztery tysiaki albo do flagowca samsunga z literką S nawet sprzed 5 lat

Stary flagowiec zmiażdży go w każdym aspekcie

O tych nowych eskach to nawet nie będe wspominał bo ty chyba tak na żarty piszesz i jaja sobie robisz

24 minuty temu, caleb66 napisał:

Jak taki twoim zdaniem tani i szybki telefon działa po roku

normalnie, tak samo jak całą reszta. Zwalnia mniej niż szajsungi które tak chwalisz, ale to nie kwestia HW tylko celowego postarzania produktu.

😅 weź Ty se chłopie popatrz na klika podstawowych testów zanim zaczniesz takie brednie pisać.

Weź pod uwagę że w średnim budżecie masz już sensowną responsywność, IP68, słabego ale jednak oled'a, głośniki stereo, 5g, przyzwoity GPS itd czego Ty więcej potrzebujesz ?

Ty chyba nie rozumiesz problemu, nie wyłaniamy zwycięscy tylko rozmawiamy o zasadności wydania 2-3 nawet 4x większych pieniędzy.

O tych nowych eskach to nawet nie będe wspominał bo ty chyba tak na żarty piszesz i jaja sobie robisz

Jedyna fajna "S" to 24 ultra. Mam w domu 22 ultra, 20FE, 23 ultra i nie to nie są fajne telefony zwłaszcza wersje na ichnim CPU, bateria to porażka.

W szafie jeszcze powinien być s8 i s9+

Edytowane przez fetek
31 minut temu, caleb66 napisał:

Ale wymyślasz 😉

Sprawdź może sobie najnowsze rankingi AnTuTu. 

Takim średniakiem za 1k (w chińskiej promocji) jest Poco X6 Pro. 

Który stary flagowiec go miażdży ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

24 minuty temu, fetek napisał:

w średnim budżecie masz już sensowną responsywność, IP68, słabego ale jednak oled'a, głośniki stereo, 5g, przyzwoity GPS itd czego Ty więcej potrzebujesz ?

No średnim czyli taki od 2 do 3 tyś, to już można kupić s23, czyli zeszłorocznego samsunga z rodziny flagowców a to bardzo przyzwoity telefon i nie xiaomi, do których producent musiał dokładać hulajnogę na pocieszenie że się tyle kasy umoczyło

1 godzinę temu, caleb66 napisał:

Jak taki twoim zdaniem tani i szybki telefon działa po roku, miałem to mi nie mów że telefon za tysiaka można porównać do telefonu za trzy czy cztery tysiaki albo do flagowca samsunga z literką S nawet sprzed 5 lat

Moją Motkę można było dostać za 1500zł. Fakt - trzeba było zza granicy. Kupiłem ją 30.08.23. Działa lepiej niż w pierwszy dzień, a tak samo jak po kilku dniach, kiedy wszystko się unormowało. Prawie czysty Andek, telefon dla mnie bomba...  Zastrzeżenia mogę mieć do aparatu i braku indukcji, ale w tej cenie nie można mieć wszystkiego. Muszą być kompromisy. Czysty Android wolniej się "starzeję" ponoć. 

*Edge 30 Fusion 

Edytowane przez J4Z

.

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, J4Z napisał:

Moją Motkę można było dostać za 1500zł. Fakt - trzeba było zza granicy. Kupiłem ją 30.08.23. Działa lepiej niż w pierwszy dzień, a tak samo jak po kilku dniach, kiedy wszystko się unormowało. Prawie czysty Andek, telefon dla mnie bomba...  Zastrzeżenia mogę mieć do aparatu i braku indukcji, ale w tej cenie nie można mieć wszystkiego. Muszą być kompromisy. Czysty Android wolniej się "starzeję" ponoć. 

*Edge 30 Fusion 

Motorola posiada czystego androida z lekką, doskonale zoptymalizowaną nakładką My UX... To jest jeden z jej głównych atutów.

Odnośnie aparatu - pomoże zainstalowanie alternatywnej aplikacji (w necie jest dużo informacji na ten temat).

Wracając do tematu Xiaomi...

Jeżeli miałbym obecnie kupić jakieś urządzenie tego producenta, to byłby to Poco X6pro lub Redmi Note 13 pro+.

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.