Skocz do zawartości
IGNORED

iFi Zen Stream - przetestuj i wygraj!

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, lemo napisał:

Czy wersja beta ma wpływ na dźwięk?

trenuje temat ale po pierwszych utworach jest dobrze 🙂

no zawsze można wrócić do wersji 2.30.7 

Sam bym chętnie potestował, zwłaszcza, że planuje w najbliższym czasie kupić jakiś streamer. No ale jak zwykle się spóźniłem...

11 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

Czy ktoś z was ma porównanie do Bluesound Node 2i ? Jak że stabilnością appki?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Apka jest uboga - służy praktycznie do zmiany ustawień. . Korzysta się z Tidal Connect, Roon, DLNA.

Zaktualizowałem soft. Bez problemu.

Testowałem Tidal Connect, Roon, DLNA - wszystko chodzi bez żadnych problemów. Apki stabilne, nie wiesza się. 

Reszta w recenzji. 

Stay tuned, folks !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

38 minutes ago, Piopio said:

Apka jest uboga - służy praktycznie do zmiany ustawień. . Korzysta się z Tidal Connect, Roon, DLNA.

Zaktualizowałem soft. Bez problemu.

Testowałem Tidal Connect, Roon, DLNA - wszystko chodzi bez żadnych problemów. Apki stabilne, nie wiesza się. 

Reszta w recenzji. 

Stay tuned, folks !

Nie wiem czy bym to nawet nazwał appką, bardzej taki podstawowy OS do zarządzania ustawień, przypomina mi trochę logowanie się do routera WiFi. 

U mnie również Tidal Connect bardzo stabilnie bez żadnych problemów. 

11 hours ago, Marcin Wielgus said:

Czy ktoś z was ma porównanie do Bluesound Node 2i ? Jak że stabilnością appki?

Mam u siebie BS NODE, i mimo oczywistych podobieństw, uważam że Stream i NODE dość się od siebie różnią jako urządzenia, Node oferuje więcej możliwości a Stream koncentruje się na jednym zadaniu, trzeba mieć to na uwadze. 

Podzielę się głębszymi przemyśleniami przy recenzji ale jak masz jakieś konkretne pytania czy chcesz abym coś sprawdził (NODE vs Stream) to pisz na priv. 

Edytowane przez pawlardo
10 minut temu, pawlardo napisał:

Nie wiem czy bym to nawet nazwał appką, bardzej taki podstawowy OS do zarządzania ustawień, przypomina mi trochę logowanie się do routera WiFi. 

U mnie również Tidal Connect bardzo stabilnie bez żadnych problemów. 

Mam u siebie BS NODE, i mimo oczywistych podobieństw, uważam że Stream i NODE dość się od siebie różnią jako urządzenia, Node oferuje więcej możliwości a Stream koncentruje się na jednym zadaniu, trzeba mieć to na uwadze. 

Podzielę się głębszymi przemyśleniami przy recenzji ale jak masz jakieś konkretne pytania czy chcesz abym coś sprawdził (NODE vs Stream) to pisz na priv. 

Wiadomo, że NODE i iFi to inne funkcjonalnie urządzenia,

iFi STREAM + iFi DAC to 2550 czyli cena podobna do NODE. Można do zestawu dodać izolację galwaniczną Topping HS01 i wtedy zestaw zagra sporo lepiej niż NODE. Już same połączenie WiFi poprawia znacząco jakość dźwięku (eliminacja zakłóceń z sieci).

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 minutes ago, Piopio said:

Wiadomo, że NODE i iFi to inne funkcjonalnie urządzenia,

iFi STREAM + iFi DAC to 2550 czyli cena podobna do NODE. Można do zestawu dodać izolację galwaniczną Topping HS01 i wtedy zestaw zagra sporo lepiej niż NODE. Już same połączenie WiFi poprawia znacząco jakość dźwięku (eliminacja zakłóceń z sieci).

Zgadzam się, takie zestawienie mogłoby faktycznie lepiej zagrać. 

Naprawdę? U mnie zawsze gra lepiej po kablu niż WiFi. 

29 minut temu, pawlardo napisał:

Poprawia się separacja, czystość dźwięku i jest większy realizm.

3 godziny temu, Zamerstary napisał:

Sam bym chętnie potestował, zwłaszcza, że planuje w najbliższym czasie kupić jakiś streamer. No ale jak zwykle się spóźniłem...

Przykro mi, że nie załapałeś się do tour. Jeżeli chcesz go przetestować, to śmiało kontaktuj się z naszymi dealerami. Jestem pewien, że chętnie Ci wypożyczą egzemplarz demo. 

2 godziny temu, pawlardo napisał:

Słyszałem o kilku przypadkach, że faktycznie grało lepiej po Wi-Fi. Jeżeli sygnał jest silny i nie ma zakłóceń zbyt wielu, to w zasadzie ma prawo tak być.

@Piopio

1 kwietnia już dawno minął. Naprawdę po WiFi gra ci lepiej? Jak z transmisją plików "gęstych"?

iFi Audio dobrze powiedział: nie ma zakłóceń, znajdź mi w mieście miejsca, gdzie nie ma zakłóceń.

Jak ktoś ma chatę samotnie stojącą w szczerym polu (zazdroszczę) to można zapewne uzyskać brak zakłóceń.

Edytowane przez payong

Nie chcę rozpoczynać dyskusji na temat Tidala ale mam wersję HiFi i to nie gra w moim systemie tak jak z CD, w mojej opinii. Może są to inne realizacje płyt ale dlaczego dla mnie prawie wszystkie brzmią gorzej?

23 minuty temu, payong napisał:

@Piopio

1 kwietnia już dawno minął. Naprawdę po WiFi gra ci lepiej? Jak z transmisją plików "gęstych"?

Router mam 50 cm od iFi 😉 WiFi 5GHz 😉

Edytowane przez Piopio

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Router mam 50 cm od iFi 😉 WiFi 5GHz 😉

Wifi5 jeszcze o niczym nie świadczy. Ważne jest na jakiej szerokości kanału działa, router i odbiornik.

Kurde ja już z pół roku gram na Zen Stream. I tak sobie uświadamiam że ja zawsze na sapera kupuje. Xiangsheng jako jeden z pierwszych w PL. Denafrips Pontus na pewno pierwszy w PL, teraz Zen Stream jako jeden z pierwszych na forum na pewno .
Nie mam z nim żadnych problemów czy to aktualizacja czy obsługa , włączam gra i tyle. Głównie z Roon, ale w trybie 1 gram bo inni domownicy lub goście z Tidal connect korzystają. Pod tym względem w porównaniu z np Jfengiem totalnie bezobsługowy sprzęt

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

A grasz z nim ze swoim DAC Denafrips Pontus ?

Stream ma do mnie dotrzeć więc będę go ćwiczyl. BS node u mnie z liniowym zasilaniem i ciekawym jak jakość Stream wypadnie

W dniu 6.04.2022 o 22:42, venom200 napisał:

Pod tym względem w porównaniu z np Jfengiem totalnie bezobsługowy sprzęt

No co TY Venom:) Ja cały czas wierzę w Fenga:) Mam i uds i mx , żeby nie ten nieszczęsny Tidal to całkiem wystarczający do grania, aplikacja bez problemu wczytuje NASA, jak ktoś lubi dsd to też no problem, spotify leci no problem i co tam jeszcze. Swoją drogą ciekawe dlaczego ten Tidal tak im nie idzie z tym fengiem, nawet pisałem z jednym chińczykiem i stwierdził, że nie będzie, ale kto to wie.Pewnie jakieś prawa autorskie. Piszę o mx , uds - tu chyba zawieszono aktualizacje, ale są inne apki, które go ogarniają. Spróbuje tego ifi, żeby mieć spokój z Tidalem.

2 godziny temu, kaliman2 napisał:

No co TY Venom:) Ja cały czas wierzę w Fenga:) Mam i uds i mx , żeby nie ten nieszczęsny Tidal to całkiem wystarczający do grania, aplikacja bez problemu wczytuje NASA, jak ktoś lubi dsd to też no problem, spotify leci no problem i co tam jeszcze. Swoją drogą ciekawe dlaczego ten Tidal tak im nie idzie z tym fengiem, nawet pisałem z jednym chińczykiem i stwierdził, że nie będzie, ale kto to wie.Pewnie jakieś prawa autorskie. Piszę o mx , uds - tu chyba zawieszono aktualizacje, ale są inne apki, które go ogarniają. Spróbuje tego ifi, żeby mieć spokój z Tidalem.

to pewno tak jak w ifi stream Chromecast od Googla ? 

Z drugiej strony to mi aż tak na tym Tidalu nie zależy( chyba). Z racji wieku:) niektórych artystów mam więcej płyt w domu niż Tidal na swojej platformie np Budgie i właściwie, żeby nie nałóg kupowania Teraz Rock, to bym się nie upierał przy tym streamingu. No ale ja z tych co już kilkadziesiąt lat kupuje i składuje najpierw Non Stop, potem... i Teraz Rock, więc jak się naczytam o nowych płytach to chęć posłuchania co tam nowego ciągle duża no to ten Tidal fajna sprawa, jednak co tu nowego można wymyślić w tej muzyce? Dobra sprawa te radio internetowe.

57 minut temu, Ziarutek napisał:

Czy lista testerów jest już zamknięta?

Byłbym chętny 🙂

Ja mogę odstąpić miejsce, kupił już testowany streamer😉

Ile urządzeń testowych jest obiegu?

Najlepiej jak osoba, która otrzyma przesyłkę zgłosi to w tym wątku i napisze do kogo przesyła i kiedy. Wtedy nastepny z listy przez priv poda dane do wysyłki. Każdy w ten sposób będzie jakoś dyscyplinowany.

Ja nieoficjalnie wskoczyłem za kolegę @kaaapa, ale nie mam jeszcze zgody od organizatora @iFi Audio

• Pokaż nowe odpowiedzi