Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe w jaki sposób Tusk zamierza pokonać pisflację.

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, jar1 napisał:

Konfederacja to putinowskie osiem gwiazdek.:)

Ciągle nawalasz to samo. Aż tak się ich boisz? Przecież oni nie mają szans na władzę, a nakręcasz się jakby mieli zaraz zabrać stołki pisowcom.

.

9 minut temu, Lumperator napisał:

Ciągle nawalasz to samo. Aż tak się ich boisz? Przecież oni nie mają szans na władzę, a nakręcasz się jakby mieli zaraz zabrać stołki pisowcom.

Konfederacja to to samo, co PiS, tylko w wersji hardcorowej. Na dodatek zbliżona jeszcze bardzie w stronę putinowskiej Rosji. 

Jest antydemokratyczna, antyzachodnia i proputinowska. 

image.png.6ecc28c72747f1b6ad4997ee16007966.png

Dalej czekam na odpowiedź gdzie jest ten raj, o który się tak modlisz...

Podejrzewam, że nawet nie wiesz o co walczysz, jedynie chcesz zniszczyć to, co jest. Prawda?

Edytowane przez jar1

No i niech sobie będzie antydemokratyczna, antyzachodnia, proputinowska czy co tam chcesz. Do szerszego grona wyborców nie ma szans to dotrzeć, a chociażby dlatego, ze Konfederacja jest wycinana w mediach głównego nurtu. Nie rozumiem skąd te obawy i wklejanie n-ty raz tego samego obrazka z Braunem. Konfederacja nie jest ugrupowaniem które jest w stanie zagrozić duopolowi PIS-PO. To przeciwstawny biegun do Lewicy. Tylko tyle i aż tyle.

.

Rozumiem, że PiS do d..., PO do d..., Konfederacja do d.... Lewica nie, Hołownia nie.. To jakie są propozycje na przyszłość Polski i z kim?

Demokracja czy dyktatura? Wschód czy Zachód?

No, cokolwiek... jakaś wizja jest? 

Edytowane przez jar1
16 minut temu, jar1 napisał:

Rozumiem, że PiS do d..., PO do d..., Konfederacja do d.... Lewica nie, Hołownia nie.. To jakie są propozycje na przyszłość Polski i z kim?

Nie umiem Ci na to pytanie odpowiedzieć. Wizja jest paskudna i obawiam się, że będzie tylko gorzej. Nie zatrzymasz maszyny, która zadłuża kraj bo musiałbyś uciąć z wydatków bardzo dużo. Nie zatrzymasz socjalu, bo ludzie zostali tym skutecznie omamieni. Nie zatrzymasz ogólnie drożyzny, nawet jakbyś cofnął inflację o kilka puntów procentowych. Za daleko już to poszło. Jak w ogóle wytłumaczyć, ze POlska musi spłącac odsetki od KPO, który to KPO jest wciaz w stanie zamrożenia? Istny absurd. Ja czarno to wszystko widzę. Nie chodzi o żaden wschód czy zachód, trawi nas zgnilizna od środka, w samych umysłach Polaków, którzy na kolejne przepier***one pieniądze, wycięte drzewa czy absurdalne pomysły z CPK, dziesiątki afer tych czy poprzednich ekip, wysokie ceny w sklepach... po prostu wzruszają ramionami. Staliśmy się narodem biernym. 

.

1 godzinę temu, jar1 napisał:

Nie.

"Celem władzy jest władza."

George Orwell, Rok 1984

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

9 godzin temu, jar1 napisał:

Konfederacja to to samo, co PiS, tylko w wersji hardcorowej. Na dodatek zbliżona jeszcze bardzie w stronę putinowskiej Rosji. 

Ale bzdury...taki ortodoksyjny przeciwnik wszelakich teorii spiskowych, a sam je tworzy. 

W zjednoczonych Niemczech zdekomunizoawano sądy i usunięto ok. 80% sędziów b. NRD, których zastąpiono "jedynie słusznymi " sędziami z RFN . Po 1945 80% niemieckich sędziów RFN miało powiązania z NSDAP. W Polsce po 1989 nie usunięto żadnego kom. sędziego. Ich potomkowie sądzą nadal!!. Sądy miały "oczyścić się same", ale to była bajka.

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Pseudodrummer napisał:

Nie.

"Celem władzy jest władza."

George Orwell, Rok 1984

A jak to ma się do tego, co napisałem? Tak w jednym zdaniu i na temat.

8 godzin temu, Lumperator napisał:

Nie umiem Ci na to pytanie odpowiedzieć. Wizja jest paskudna i obawiam się, że będzie tylko gorzej. Nie zatrzymasz maszyny, która zadłuża kraj bo musiałbyś uciąć z wydatków bardzo dużo. Nie zatrzymasz socjalu, bo ludzie zostali tym skutecznie omamieni. Nie zatrzymasz ogólnie drożyzny, nawet jakbyś cofnął inflację o kilka puntów procentowych. Za daleko już to poszło. Jak w ogóle wytłumaczyć, ze POlska musi spłącac odsetki od KPO, który to KPO jest wciaz w stanie zamrożenia? Istny absurd. Ja czarno to wszystko widzę. Nie chodzi o żaden wschód czy zachód, trawi nas zgnilizna od środka, w samych umysłach Polaków, którzy na kolejne przepier***one pieniądze, wycięte drzewa czy absurdalne pomysły z CPK, dziesiątki afer tych czy poprzednich ekip, wysokie ceny w sklepach... po prostu wzruszają ramionami. Staliśmy się narodem biernym. 

I znowu nie odpowiadasz na proste pytania. Jaka ma być ta Polską, żeby spci się spodobało. I z kim chcesz ją budować. Bo chyba nie jesteś bierny?

Obecnie panującym ustrojem w świecie Zachodu nie jest już demokracja tylko DEMOKRATURA. 

O prawdziwym kapitalizmie tez juz można  zapomnieć 

4 minuty temu, costa brava napisał:

Obecnie panującym ustrojem w świecie Zachodu nie jest już demokracja tylko DEMOKRATURA. 

O prawdziwym kapitalizmie tez juz można  zapomnieć 

chyba ktoś przedawkował ziemkiewicza

Ogórkowa to koleżanka Dyzmy z Oxfordu

Życie jest niezwykłym darem, pełnym możliwości i potencjału. Każdy z nas ma w sobie niepowtarzalne zdolności i pasje, które mogą kształtować świat wokół nas.

Demokracja demokracją ale władza  musi być  po naszej stronie 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Demokracja to nie to samo, co "wolnoć Tomku w swoim domku". 😉

Chłopaki tego nie rozumiejo 🙂

Walczą o wolność by zaprowadzić dyktaturę. Ale nie zdają sobie sprawy, że nigdy żaden z nich nie będzie ani wodzem, królem czy Bogiem.  

Edytowane przez jar1

Fiskus przygotowuje się do wprowadzenia przepisów zaciskających kleszcze na osobach, które omijają podatki, oferując swoje produkty i usługi w internecie. Vinted, OLX, Allegro, Amazon, Booking, Fixly będą musiały raportować o takich transakcjach do skarbówki. Resort finansów kończy szykować projekt ustawy w tej sprawie.

Ukryta Zawartość

I jak tu teraz będzie wzmacniacz  sprzedac ? 

A kupić?

Odpowiedź brzmi : drożej 

Ukryta Zawartość

14 godzin temu, jar1 napisał:

A jak to ma się do tego, co napisałem? Tak w jednym zdaniu i na temat.

I znowu nie odpowiadasz na proste pytania. Jaka ma być ta Polską, żeby spci się spodobało. I z kim chcesz ją budować. Bo chyba nie jesteś bierny?

Nie będę mówił, gdzie i z kim chodzę na manifestacje, bo nie zostawiłbyś na mnie suchej nitki 😄 Nie, nie Konfederacja. Oni są za ciency :P Jaka ma być Polska? Mniej spolaryzowana. Ugrupowanie, które miałoby rządzić Polską, powinno dążyć do wypłaszczenia napięć społecznych oraz zacząć wreszcie karać tych, co robią najgrubsze wały. Zmniejszyć ten cholerny socjal, zatkać najgorsze dziury przez które ucieka mnóstwo kasy. Ale jak słyszę ludzi z Lewicy, że oni to najchętniej daliby dochód gwarantowany, PIS chce zwiększyć 500+ na 700+, a PO dałoby 500 PLN dla najmniej zarabiających, to nie ma o czym rozmawiać. 

.

9 godzin temu, Lumperator napisał:

Nie będę mówił, gdzie i z kim chodzę na manifestacje, bo nie zostawiłbyś na mnie suchej nitki 😄 

ONR?

Nie chcę robić OT, więc nie drążmy tego. Powiem tylko tyle, że ci z ONRu też ostatnio jacyś tacy... mało aktywni. Słabizna.

.

32 minuty temu, Lumperator napisał:

Powiem tylko tyle, że ci z ONRu też ostatnio jacyś tacy... mało aktywni. Słabizna.

To już tylko zostaje Dugin i jego "Czwarta Teoria Polityczna"

1.png

Dlaczego Rosja w twojej wizji reprezentuje kulturę tradycyjną, podczas gdy współczesny Zachód to Antychryst?

Aleksander Dugin: „Bo Rosja opowiada się za tradycyjnymi wartościami, wartościami konserwatywnymi – Kościołem, państwem, rodziną – podczas gdy Zachód jest wprost przeciwny – postmodernizmowi, ateizmowi czy obojętności na religię, zniesieniu rządów państwowych na rzecz jednego rządu światowego, małżeństw homoseksualnych, aborcji, osoby transpłciowe itp. Wiemy, jak postępowcy postrzegają tradycyjne społeczeństwo, ale nie myślimy o tym, jak tradycyjne społeczeństwa postrzegają „postępowy Zachód”. I postrzegają to jako „cywilizację Antychrysta”.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...
W dniu 7.07.2022 o 13:26, ałopos napisał:

Bez likwidacji 500+, czternastek, bez obniżenia płacy minimalnej i bez podniesienia stóp powyżej inflacju.

Jedynym pomysłem Tuska na pokonanie inflacji  jest odsunięcie PIS-u od władzy.

Propagandowy bełkot wyborczy idziemy po władzę to jedyny pomysł na PIS-inflację.

Wygrywając wybory nic kompletnie nie zrobią,  życie będzie się toczyło w kierunku takim w jakim świat pójdzie.

I nie jest to zależne od PO czy PIS.

W dniu 7.07.2022 o 18:41, jezz napisał:

Trzeba poczekać, może Tusk coś tu skrobnie.

Tusek skrobnie się w d....  🙂  

To co pisałem wielokrotnie Tusk rechocze ze śmiechu że inflacja światowa dopadła Jarosława.

Bez znaczenia kto by rządził w tych światowych spekulanckich czasach inflacja by była podobna.

Wszyscy mówią o rozdawnictwie PIS i wydawaniu pieniędzy przez biedotę 

Dlaczego nikt nie mówi o klasie średniej i najbogatszej klasie która w takim samym stopniu wydawała i wydaje jeszcze większe  pieniądze.

Jedynym sposobem na inflacje jest powstrzymanie wydawania pieniędzy tych co już mają i dalszemu rozdawnictwu.

Tylko czy przy światowej spekulacji i zamieszaniu jest to możliwe.

W dniu 14.07.2022 o 07:33, il Dottore napisał:

Od Rosji może nas uniezależnić wyłącznie polski węgiel i polski atom. Żadne tam wiatraki do mielenia ptaków.

Polski węgiel przeszkadza Brukseli a atomu jak nie było tak nie ma i być może nigdy nie będzie jeśli  Bruksela oprotestuje i opodatkuje energię z atomu w taki sposób że nawet za 100 lat się nie wróci.

4 minuty temu, kostropaty napisał:

ale brednie, piss płaci, piss wymaga 😄 

Pis płaci i rozdaje biednym i  bogatym

W dniu 13.07.2022 o 22:19, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Pieniądze z rynku należy ściągać przy pomocy np. obligacji.

Obligacje  w tych spekulanckich czasach.

Klasy biednej nie stać na nic, klasa średnia zadłużona po uszy w kredytach, bogaci powoli tracą swoje firmy i źródła dochodu. A najbogatsi mają w d..... wszystko gdyż nawet jak stracą 90% swojego majątku dalej będą bogaci.

W dniu 14.07.2022 o 07:53, il Dottore napisał:

Ale on ma rację. Czy naprawdę każdy polski gówniarz MUSI mieć najnowszego ajfona, za którego płaca raty jego rodzice? Są 10x tańsze telefony do dzwonienia i internetu. Jak byłem w Polsce to oglądałem w T-Mobile Szajsunga Z Fold 3 5G. Bardzo mi się spodobał. Kosztuje kupę siana, ale go nie kupię, choć spokojnie mnie stać. Nie kupię, gdyż mój aktualny telefon spełnia 100% moich potrzeb. I ma u mnie dożywocie. Dopiero, gdy ostatecznie padnie, będę myślał o nowym telefonie. Może właśnie o Foldzie - teraz w sierpniu będzie Fold 4. Ale na pewno nie pozbędę się działającej słuchawki, bo jest nowa lepsza. Idiotyzm. Żonie bardzo spodobał się Galaxy Z Flip 3 5G, to jej wczoraj kupiłem, bo jej stareńka Xperia XZ1 po prostu dożywa swoich dni. I tylko dlatego żona chciała nowy telefon. Więc kupiliśmy w kolorze lawendowym. 🙂 I nie na raty, bo kupowanie... telefonu na raty(!!!) to nie wiem, jak określić. Ojcu kupiłem telefon za 37€, bo stara Nokia mu padła. Nie, żebym był skąpy, tylko stary zdecydowanie odmawia Androida i dotykowego ekranu. I za 37€ można mieć nowy telefon, żeby zadzwonić i wysłać SMS. Bo to tego w gruncie rzeczy telefon służy.

Rozpasana konsumpcja jest dla bogatych. Kto im zabroni? A jak jesteś na dorobku to masz za***rdalać na dobrobyt swój i rodziny a nie obnosić się z ajfonem 13, czy fundować dzieciakowi drogi telefon na raty.

Ludzi totalnie porąbało, wydaje im się, że potrzebują do szczęścia rzeczy. Nieprawda. Prawdziwe szczęście to nic materialnego. Nie kupisz tego.

Niepohamowana konsumpcja i życie na kredyt ,  której elektorat PIS-u i PO nie chce widzieć doprowadziła do inflacji !

Na inflację światową nie mamy kompletnie wpływu, jedyna obrona to tylko i wyłącznie być bogatym krajem.

25 minut temu, djedryk napisał:

Pis płaci i rozdaje biednym i  bogatym

czym płaci? aaa, ze swoich oddaje 😄 

Do inflacji doprowadziła nieodpowiedzialna polityka ekonomiczna PIS , gigantyczny deficyt budżetowy, ogromne wydatki poza kontrolą czyli poza budżetem , nadmierne wydatki socjalne typu dopłaty, dodatkowe emerytury , marnotrawstwo typu Ostrołęka , przekop i setki innych. To wszystko to tzw. dolewanie oliwy do ognia. Jak twierdzi większość poważnych ekonomistów walka z inflacją powinna polegać na ściąganiu nadmiaru pieniądza z rynku ( dlatego obligacje ) oraz dyscyplina budżetowa. Ale my przecież mamy już kampanię wyborczą. Pisząc o walce z inflacją mam na myśli tę jej część ,która ma przyczyny wewnętrzne czyli jak się uważa ok 50 % .

W dniu 13.07.2022 o 18:59, ałopos napisał:

PiS zamiast inwestować w zieloną energię która nas uniezależni od Rosji wolał wydać to socjal i emoralizwanie społeczeństwa. 

Niby masz rację tylko dlaczego w Norwegii gdzie 96% energii elektrycznej produkuje się z wiatraków i z elektrowni wodnych inflacja na prąd jest 700%.

W bogatej Norwegii państwo również dotuje 90% rachunki na prąd.

Wystarczy być bogatym państwem i nie być uzależnionym od innych ale na przykładzie Norwegii widać że przed spekulacyjną  inflacją światową nie ma ucieczki.

5 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Do inflacji doprowadziła nieodpowiedzialna polityka ekonomiczna PIS , gigantyczny deficyt budżetowy, ogromne wydatki poza kontrolą czyli poza budżetem , nadmierne wydatki socjalne typu dopłaty, dodatkowe emerytury , marnotrawstwo typu Ostrołęka , przekop i setki innych. To wszystko to tzw. dolewanie oliwy do ognia. Jak twierdzi większość poważnych ekonomistów walka z inflacją powinna polegać na ściąganiu nadmiaru pieniądza z rynku ( dlatego obligacje ) oraz dyscyplina budżetowa. Ale my przecież mamy już kampanię wyborczą. Pisząc o walce z inflacją mam na myśli tę jej część ,która ma przyczyny wewnętrzne czyli jak się uważa ok 50 % .

Ja bym zaczął nie od emerytur tylko skończył z  uprzywilejowanymi  grupami i klasami  społecznymi  które jadą na tym od 30 lat !

Na 100 moich znajomych którzy zamiast oszczędzać, żyć skromnie, kupić obligacje, zrezygnować z mieszkania na kredyt żyje ponad stan !

Z wewnętrzną inflacją można sobie poradzić, z światową która ma miejsce niestety nie.

Kredytobiorcy płaczą o wysokich rosnących ratach !

Ja się spytam czy ktoś się zastanawia ile straciłem pieniędzy przez oszczędzanie i niepotrzebne wydawanie pieniędzy w ciągu ostatnich 15 lat !

Niestety tylko i wyłącznie  z moich pieniędzy i ludzi którzy oszczędzali  wszyscy żyją sobie wygodnie  z kredytów od 15 lat.

Ludzie żyją od 15 lat ponad stan i to doprowadza do ich niewypłacalności w przypadku nawet małego kryzysu.

Zapomnieli wszyscy o tym że najpierw należy zarobić a później wydać a nie odwrotnie.

25 letni kredyt to samobójstwo !

Jak mnie zachęcisz do kupienia  obligacji ?? jeżeli  przez oszczędzanie cały czas jestem karany a ludzie śmieją się wprost gdyż żyją z moich pieniędzy na wyrost 🙂

40 minut temu, kostropaty napisał:

czym płaci? aaa, ze swoich oddaje 😄 

Każda ugrupowanie polityczne płaci obiecankami wyborczymi  więc wymaga !

PIS w takim samym stopniu rozdaje pieniądze biednym jak i bogatym.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.