Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe w jaki sposób Tusk zamierza pokonać pisflację.

Rekomendowane odpowiedzi

Obligacje mają sens bo dają większe odsetki niż banki a z drugiej strony ściągają pieniądze z rynku . Oczywiście mam na myśli obligacje skarbu państwa.To ,że ludzie żyją ponad stan to wina polityki pieniężnej rządu.Tak więc to państwo żyje ponad stan.Jeżeli się rozdaje pieniądze i biednym i bogatym  to napędza się inflację. Bo robi się to tylko po to aby kupić głosy wyborcze. To wynik chaotycznej polityki rządu i NBP. A to z kolei wynika z braku samodzielności kierownictwa NBP i RPP. NBP musi być niezależny od polityków.

To nie ludzie są winni inflacji bo żyją ponad stan bo robią to co im się opłaca ( albo wydaje się ,że im się opłaca ) . To rządzący ponoszą odpowiedzialność bo to oni ustalają warunki funkcjonowania finansów publicznych i politykę monetarną.

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Obligacje mają sens bo dają większe odsetki niż banki a z drugiej strony ściągają pieniądze z rynku . Oczywiście mam na myśli obligacje skarbu państwa.To ,że ludzie żyją ponad stan to wina polityki pieniężnej rządu.Tak więc to państwo żyje ponad stan.Jeżeli się rozdaje pieniądze i biednym i bogatym  to napędza się inflację. Bo robi się to tylko po to aby kupić głosy wyborcze. To wynik chaotycznej polityki rządu i NBP. A to z kolei wynika z braku samodzielności kierownictwa NBP i RPP. NBP musi być niezależny od polityków.

A kto trzyma pieniądze w banku lub kupuje obligację  jak wszyscy żyją na kredyt ! ?

Na kredyt żyją również bogaci ! Solorze, Kulczyki i cała śmietanka polityczna od 30 lat !

Przeglądałeś oświadczenia ludzi siedzących w polityce od 30 lat ? Nikt z nich nie trzyma pieniędzy w banku w obligacjach ! wszystko co jest w sprawozdaniach to ochłapy gotówkowo - obligacyjne  w porównaniu do ich majątków.

Biednemu karzesz oszczędzać i kupować obligację a bogaty kupuje na kredyt 5-10 mieszkanie lub zyski przeznacza na założenie kolejnej firmy przynoszącą mu kolejne zyski.

3 godziny temu, djedryk napisał:

Niby masz rację tylko dlaczego w Norwegii gdzie 96% energii elektrycznej produkuje się z wiatraków i z elektrowni wodnych inflacja na prąd jest 700%.

stać ich...mieli się podzielić nadmiarowymi miliardami :) 

1 godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

To nie ludzie są winni inflacji bo żyją ponad stan bo robią to co im się opłaca ( albo wydaje się ,że im się opłaca ) . To rządzący ponoszą odpowiedzialność bo to oni ustalają warunki funkcjonowania finansów publicznych i politykę monetarną.

Życie ponad stan  generuje inflację ! przykład mieszkań na kredyt, każdy chce mieć mieszkanie  a nie ten którego na nie stać ! 

Opłaca mu się kupić na kredyt niż wynająć ale jak go nie stać opłacać, ma to robić za niego państwo lub bank ( czyli ja )

Z moje pieniądze  bank udziela kredytu  i to jeszcze państwo - czyli ja, ty my  mamy    sponsorować raty !

5 minut temu, djedryk napisał:

Życie ponad stan  generuje inflację ! przykład mieszkań na kredyt, każdy chce mieć mieszkanie  a nie ten którego na nie stać ! 

tak jest! w ziemiankach mieszkać, za ryż zapi**dalać, tak ma być! 

2 minuty temu, kostropaty napisał:

stać ich...mieli się podzielić nadmiarowymi miliardami 🙂

Ekologia, Unia europejska i całe to zamieszanie to spekulacyjne  ruletka i nie jest za to wszystko  winny PIS PO Bruksela

To jest rynek  ! spekulacyjny światowy  przed nadmiarowym bogaceniem się biedoty

Bogaty zawsze sobie poradzi i nawet gdy straci 90% majątku dalej jest bogaty !

A kto trzyma pieniądze w banku lub kupuje obligację  jak wszyscy żyją na kredyt ! ?

Na kredyt żyją również bogaci ! Solorze, Kulczyki i cała śmietanka polityczna od 30 lat !

Przeglądałeś oświadczenia ludzi siedzących w polityce od 30 lat ? Nikt z nich nie trzyma pieniędzy w banku w obligacjach ! wszystko co jest w sprawozdaniach to ochłapy gotówkowo - obligacyjne  w porównaniu do ich majątków.

Biednemu karzesz oszczędzać i kupować obligację a bogaty kupuje na kredyt 5-10 mieszkanie lub zyski przeznacza na założenie kolejnej firmy przynoszącą mu kolejne zyski.

Ja nie żyję na kredyt i znam wielu takich ,którzy nie żyją na kredyt .

Opłaca mu się kupić na kredyt niż wynająć ale jak go nie stać opłacać, ma to robić za niego państwo lub bank ( czyli ja )

Z moje pieniądze  bank udziela kredytu  i to jeszcze państwo - czyli ja, ty my  mamy    sponsorować raty !

Inflację stymuluje masowe pompowanie pieniędzy na rynek przez rząd i to on jest winny tej sytuacji. Te wszystkie inne działania ludzi to przejaw ucieczki od pieniądza ,który traci na wartości. Mylisz skutki z przyczynami.

4 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Inflację stymuluje masowe pompowanie pieniędzy na rynek przez rząd i to on jest winny tej sytuacji.

Pośrednio tak. Cała ta obecna sytuacja ma charakter globalny, więc rządy mają zielone światło by doprowadzać do ruiny gospodarki własnych krajów.
Jeśli jeszcze tego nie widzisz, bo myślisz ciągle że to teoria spiskowa, to ja Ci współczuję.

Po co miałyby to robić ? Aby przegrać wybory ? Nie wszędzie rządzi PiS .

Edytowane przez wojciech iwaszczukiewicz
32 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie zadawaj głupich pytań. PiS ma narzędzia, by zarówno obronić swoją władzę, jak i zmienić prawo tak, by wprowadzić rządy totalitarne. Tym bardziej, że obecna sytuacja i ta, która za niedługo będzie stwarza realnie taką możliwość.
Czytałeś jaką ustawę chcą cichcem wprowadzić?

Oczywiście ,że będzie mataczył .

Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie . Czemu to rządy miałyby doprowadzić do ruiny gospodarki własnych krajów ? Przecież to idiotyczne ?

6 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Co znaczy mataczył?
Oni chcą wprowadzić stan wojenny, wyjątkowy albo inny pozwalający na pełny zamordyzm obywateli.
Teraz jeszcze nie ma do tego przesłanek, ale już niedługo mogą być i na to czekają.
Wiesz co mam na myśli? Druga faza sztucznej pandemii, albo pod pretekstem ogromnego kryzysu wywołanego inwazją Putina.
Rozumiesz?

11 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie . Czemu to rządy miałyby doprowadzić do ruiny gospodarki własnych krajów ? Przecież to idiotyczne ?

Polska w ruinie. Znowu. Hasło dnia: reparacje na reperacje i inflację.

32 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Jak Ci się udaje dodać wpis bez statusu: "edytowane"?

Odpowiadając na Twoje pytanie - bo uczestniczą w ogólnoświatowej akcji wcielania w życie NWO.
Mówi Ci to coś?
Znów podciągniesz to pod teorię spiskową?

Nic Tusk nie pokona, bo w świadomości większości Polaków jest szkodnikiem nr 1. I choćby chleb kosztował 15 zł, Tusk na zawsze pozostanie tym złym. Owszem pociągnie trochę PO do góry, ale stoi praktycznie przy ścianie, przez którą już nie przejdzie. 

Kolejna sprawa, ten Titanic tonie i doskonale zdają sobie z tego sprawę Morawiecki, Sasin, Tusk, Tygrysek itd. Natłukli pustego pieniądza, narobili burdelu z węglem, dociskają opłatami aż przedsiębiorstwa bankrutują, ze wszystkimi sąsiadami skłóceni (poza Bałtykiem), giełda cały czas niziutko, jakieś chore pomysły z podatkiem 50% na firmy które zarobiły lepiej... Woda się wlewa, niektórzy już toną, ale orkiestra Pinokia gra jak może, aby utrzymac elektorat wciskając socjal czy mamiąc ludzi 3 tysiakami na węgiel. Wydawać by się mogło, że Polacy powinni się otrząsnąć, ale my mamy w genach przyzwyczajanie się do biedy i problemów. Dopiero jak ktoś gnata przystawi do skroni zaczyna się cos dziać... bez biedy nie ma Polski, bez wojen i krwi nie ma Polski. Ktoś to dobrze wymyślił, aby nas dławić, a jak trzeba wysyłac na front. Ciekaw jestem kiedy w Polsce ogłoszą pobór i mobilizację. Nie mam żadnych złudzeń, że jak przyjdzie telegram zza ocenu aby ruszac do boju, na Nowogrodzkiej zrobi się wesoło i radośnie. Pokonac Putina i Putinflację!

.

4 minuty temu, Lumperator napisał:

Nic Tusk nie pokona, bo w świadomości większości Polaków jest szkodnikiem nr 1. I choćby chleb kosztował 15 zł, Tusk na zawsze pozostanie tym złym. Owszem pociągnie trochę PO do góry, ale stoi praktycznie przy ścianie, przez którą już nie przejdzie. 

Kolejna sprawa, ten Titanic tonie i doskonale zdają sobie z tego sprawę Morawiecki, Sasin, Tusk, Tygrysek itd. Natłukli pustego pieniądza, narobili burdelu z węglem, dociskają opłatami aż przedsiębiorstwa bankrutują, ze wszystkimi sąsiadami skłóceni (poza Bałtykiem), giełda cały czas niziutko, jakieś chore pomysły z podatkiem 50% na firmy które zarobiły lepiej... Woda się wlewa, niektórzy już toną, ale orkiestra Pinokia gra jak może, aby utrzymac elektorat wciskając socjal czy mamiąc ludzi 3 tysiakami na węgiel. Wydawać by się mogło, że Polacy powinni się otrząsnąć, ale my mamy w genach przyzwyczajanie się do biedy i problemów. Dopiero jak ktoś gnata przystawi do skroni zaczyna się cos dziać... bez biedy nie ma Polski, bez wojen i krwi nie ma Polski. Ktoś to dobrze wymyślił, aby nas dławić, a jak trzeba wysyłac na front. Ciekaw jestem kiedy w Polsce ogłoszą pobór i mobilizację. Nie mam żadnych złudzeń, że jak przyjdzie telegram zza ocenu aby ruszac do boju, na Nowogrodzkiej zrobi się wesoło i radośnie. Pokonac Putina i Putinflację!

Sam tego chyba nie wymyśliłeś. Nic z tego nie kumam. To o Rosji? 

8 godzin temu, soundchaser napisał:

Jak Ci się udaje dodać wpis bez statusu: "edytowane"?

Odpowiadając na Twoje pytanie - bo uczestniczą w ogólnoświatowej akcji wcielania w życie NWO.
Mówi Ci to coś?
Znów podciągniesz to pod teorię spiskową?

Oczywiście bo to jest bez sensu .

Nie da się obecnie wprowadzić w Polsce stanu wojennego. To inna Polska i inny czas.Jeśli PiS będzie chciał coś takiego zrobić to poniesie klęskę.

44 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Nie da się obecnie wprowadzić w Polsce stanu wojennego

To wprowadzą jakiś inny - wyjątkowy, który będzie uprawniał do zabierania ludziom praw.

10 godzin temu, Lumperator napisał:

ze wszystkimi sąsiadami skłóceni (poza Bałtykiem)

I to wyłącznie dlatego, że Bałtyk nie potrafi mówić.

8 minut temu, Zbig napisał:

I to wyłącznie dlatego, że Bałtyk nie potrafi mówić.

Bałtyk właśnie się zagotował... 

Godzinę temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Dlatego ważne są sądy i ich niezależność .

Zwłaszcza te pozmieniane przez PiS.

23 godziny temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Ale w większości krajow UE jest tak, jakby rządził. 🥴

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie , te niepozmieniane.

2 minuty temu, YunnanTEA napisał:

Ale w większości krajow UE jest tak, jakby rządził. 🥴

Bzdura.

14 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:
11 godzin temu, soundchaser napisał:

Nie , te niepozmieniane.

A które to będą jeśli PiS je wszystkie zmieni na obraz i podobieństwo swoje?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.