Skocz do zawartości
IGNORED

Ciekawe w jaki sposób Tusk zamierza pokonać pisflację.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.07.2022 o 00:27, ałopos napisał:

W USA zaczynają rozwiązywać problem gdy inflacja wynosi 5%. W Polsce inflacja jest już 15% a jaszczomb z NBP problemu nie widzi.
Najpóźniej po wyborach 2023 stopy% będą podniesione do 15% co być może zdławi inflację w ciągu roku, dwóch ale wywoła recesję i bezrobocie, bo firmy też mają kredyty ze zmiennym%.
Nie wszyscy kredyciarze dadzą radę z mini ratką.
Jeśli NBP nie podniesie stóp% do 1-2% powyżej inflacji polski zł będzie wart mniej niż papier na którym jest wydrukowany. Wyjściem z sytuacji będzie zakończenie rozdawnictwa i skrócenie roku do 12 miesięcy( ͡° ͜ʖ ͡°)

a kogo obchodza frajerzy.co wzieli kredyty ze zmienna stopa.

to tacy sami frajerzy co frankowicze.

W dniu 30.07.2022 o 11:06, jar1 napisał:

Każde gówno jest inne. 

haha.

znafca?

2 godziny temu, tomek7776 napisał:
W dniu 30.07.2022 o 11:06, jar1 napisał:

Każde gówno jest inne. 

haha.

znafca?

Przypomniał mi się taki dowcip jak gość w parku zbierał kupy psów nabijając je na patyk i wsadzając do reklamówki. Jedną pominął i zauważył to staruszek siedzący na ławce.
- Młodzieńcze - zapomniałeś o tej - wskazał laską na pominiętą kupę
- Nieee, taką już mam. 

😉

Nie na temat, ale wątek czytałem. W zasadzie to jednym zdaniem można odpowiedzieć na pytanie Autora, a tutaj rozkręca się znów pyskówka jak w każdym wątku politycznym.

tusek ma glęboko gdzieś inflacje i obywateli Polski.

kazano mu namieszać w Polsce i próbuje to robic.

nieudolnie

Przede wszystkim ma zadanie odsunąć PiS od władzy i ja mu kibicuję.
Niech wprowadzi 4-dniowy tydzień pracy. Na to czekam. Paradoksalnie to nic nie zmieni, bo ludzie wyrobią się z pracą w 4 dni zamiast w 5. Istotne będą inne działania. Jakie by nie były - będą lepsze od tych obecnie rządzących.

19 godzin temu, djedryk napisał:

Można Kaczyńskiego lubić lub nie ale nie jest tak agresywnie chamski i wredny  jak Rudzielec

mało wiesz o ludziach :) 

20 godzin temu, djedryk napisał:

Kaczyński jest jak na razie spokojny i pewny siebie  i Tuska to wk.....

Ta wredna  mowa Tuska tylko działa na jego elektorat.

Nie wiem czy pewny siebie, ale spokojny tak. W Polsce co 8 lat zmienia się władza i teraz też tak będzie.
On o tym wie.
Oglądasz czasem telewizję pisowską? TVP-1, TVP-2, a zwłaszcza TVP-Info...w życiu nie było aż takiej nachalnej i wrednej i przede wszystkim kłamliwej propagandy jak teraz. W wiadomościach i programach politycznych 90% informacji to brutalna, ale pełna fałszywych oskarżeń walka wykierowana przeciwko Tuskowi i opozycji, a przy tym wychwalanie zasług PiS i wciskanie ludziom ciemnoty jak to w Polsce jest dobrze. Oglądając i słuchając czasem tych wiadomości w głowę zachodzę do kogo one trafiają? Przecież najbardziej prymitywny elektorat PiS nawet tego nie ogląda, bo woli programy typu Polo-TV. Ten zaś mądrzejszy chyba już na tyle rozumie, że jest w stanie wychwycić manipulację, fałsz, czy kłamstwo.
Pytam więc - do kogo tak kłamliwa pisowska propaganda trafia?

Godzinę temu, kostropaty napisał:

mało wiesz o ludziach 🙂

A widziałeś Tuska wku.... na własne oczy bez kamery 🙂

Mówię  o tym co dwa kaczory pokazują przed kamerą

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Niech wprowadzi 4-dniowy tydzień pracy. Na to czekam. Paradoksalnie to nic nie zmieni, bo ludzie wyrobią się z pracą w 4 dni zamiast w 5. Istotne będą inne działania. Jakie by nie były - będą lepsze od tych obecnie rządzących.

Kolego fizycznej  pracy  nie da się  skrócić  z 5 dni do 4 

Wyrobią się Ci co cały czas się opierdalają, lub maja na tyle mało pracy lub tak jak w urzędach, szpitalach i innych instytucjach kolejki się wydłużą.

Pracowałem w Anglii  Francji Niemczech  Austrii  i się mówi że tam mają lepszą organizację pracy i wydajność.

G.... prawda sami opierdala.... 🙂  pracowałem i widziałem na własne oczy jak ta ich praca wygląda w porównaniu do Polaka

A niech odsuwa ich też szybko odsuną 🙂  żadnego perpetuum mobile bez zaciskania pasa nie wymyślą.

Ani Tusk ani Kaczyński nic mi nie dał więc  mi  to zwisa kto z nich wygra.

Ekipa Tuska działa w gminie od kilkunastu lat więc dziękuję za ich rządzenie które tu reprezentują.

Inflacja opłat już dawno się  zaczęła  ponad 10 lat temu 🙂

21 minut temu, soundchaser napisał:

Nie wiem czy pewny siebie, ale spokojny tak. W Polsce co 8 lat zmienia się władza i teraz też tak będzie.
On o tym wie.
Oglądasz czasem telewizję pisowską? TVP-1, TVP-2, a zwłaszcza TVP-Info...w życiu nie było aż takiej nachalnej i wrednej i przede wszystkim kłamliwej propagandy jak teraz. W wiadomościach i programach politycznych 90% informacji to brutalna, ale pełna fałszywych oskarżeń walka wykierowana przeciwko Tuskowi i opozycji, a przy tym wychwalanie zasług PiS i wciskanie ludziom ciemnoty jak to w Polsce jest dobrze. Oglądając i słuchając czasem tych wiadomości w głowę zachodzę do kogo one trafiają? Przecież najbardziej prymitywny elektorat PiS nawet tego nie ogląda, bo woli programy typu Polo-TV. Ten zaś mądrzejszy chyba już na tyle rozumie, że jest w stanie wychwycić manipulację, fałsz, czy kłamstwo.
Pytam więc - do kogo tak kłamliwa pisowska propaganda trafia?

Tym razem zmieni się po 12  🙂  Ekipa Tuska dlatego wytrzymała bo miała wsparcie z Brukseli

Dziwię się że PIS tyle lat wytrzymał i pewnie wygra na kolejne 4 lata bez wsparcia Brukseli, wojna i Covida

Kolego ja nie jestem ani za Pis-em ani za PO i widzę to zupełnie inaczej, jedni i drudzy używają propagandy politycznej.

Pis sie nie jako  broni gdyż ma Brukselę przeciwko sobie.

Całkowitą prawdą nikt nie wygra wyborów i nie utrzyma władzy  🙂

Rządzenie PO jest stabilne ale polega głównie na zaciskaniu pasa, i to przez całe życie 🙂

Dziwisz się ludziom którzy mieli dość tej polityki zaciskania pasa ?  W firmie której pracowałem  trwało to 27 lat 🙂

Gdyby nie wygrał PIS  polityka zaciskania pasa dalej by królowała. ( COVID, Wojna, Inflacja )

15 godzin temu, tomek7776 napisał:

a kogo obchodza frajerzy.co wzieli kredyty ze zmienna stopa.

to tacy sami frajerzy co frankowicze.

Frajerem jest ten co nie brał gdyż będzie spłacał za wszystkich co wzięli kredyty  🙂

27 minut temu, djedryk napisał:

Gdyby nie wygrał PIS  polityka zaciskania pasa dalej by królowała

Za rządów PiS nie ma zaciskania pasa?

12 godzin temu, soundchaser napisał:

tusk to oszust.i ma takie samo pojecie o gospodarce jak ty.

wspolczuje ci.

4 minuty temu, tomek7776 napisał:

tusk to oszust

A który polityk nie jest oszustem?
Ci z PiSu?

5 minut temu, tomek7776 napisał:

wspolczuje ci.

Współczuj sobie, bo Twoje reakcje na forum są często zaskakująco skrajne i pełne sprzeczności.

Teraz, soundchaser napisał:

Ci z PiSu?

Współczuj sobie, bo Twoje reakcje na forum są często zaskakująco skrajne i pełne sprzeczności.

moje reakcje sa takie same.stabilne i trafne.

a ze ktos ma inne zdanie to sznuje.ale idiotow nie toleruje.a jeszcze bardziej nie szanuje popapranej ideologi na forum.

A co Ty masz do mojej ideologii?
Ja nie jestem zwolennikiem ani PiS, ani PO.
Każdy rząd kradł i kradł będzie.
Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat 4-dniowego dnia pracy, bo mnie akurat to bardzo interesuje.
Jeśli ten oszust Tusk wprowadzi coś takiego w Polsce to ja mu kibicuję i tyle.
Masz z tym jakiś problem?

30 minut temu, soundchaser napisał:

Nie, wręcz przeciwnie, jest coraz lepiej, w tym na skutek wyższych stóp i wyższej inflacji:

z28744958IH,Wakacje-kredytowe-z-przewrot

nagrywamy.com

Godzinę temu, soundchaser napisał:

Może  bym Ci uwierzył gdyby ekipa Tuska nie rządziła w mojej gminie  od kilkunastu lat.

Może  bym Ci uwierzył gdyby  tuskoklauni nie rządzili w firmie  od 1989r.

Niewierz nikomu i najlepiej na tym wyjdziesz.

Ci z PiSu?

Oszustem jesteś wtedy gdy dostaniesz prawomocny wyrok z sądu.

Kłamstwo polityczne nie jest w żaden sposób karane, dlatego wszyscy politycy z tego leją  🙂

Są politycy którzy nie kłamią tylko już ich dawno nie ma w Polityce.

56 minut temu, soundchaser napisał:

Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat 4-dniowego dnia pracy, bo mnie akurat to bardzo interesuje.

4 dniowy dzień pracy jest dobry dla informatyka  i nawet można go skrócić do 2 dni w wielu firmach.

Żadnej fizycznej pracy nie da się skrócić.

Pamiętam jak znajomy przed pandemią pracował na 4 etaty a tak się zapracowywał że jeszcze 2 etaty swoje  ciągnął w ciągu 8 godzinnego dnia pracy gdyż  do domu szedł odpoczywać 🙂

Teraz racze  idzie w kierunku 4 dniowego dnia pracy w celu redukcji kosztów zatrudnienia 80/100 lub wydłużenia okresu rozliczenia.

Mają pracownika w garści za 80% płacy 

Tylko kto Ci się zgodzi obniżyć zarobki  do 80 % z minimalnej pensji ??

1 godzinę temu, djedryk napisał:

Żadnej fizycznej pracy nie da się skrócić.

Wszystko się da. Nie jest tak, że pracownik fizyczny zapitala bez przerwy 8 godzin, tylko ma przerwy.
Przy odpowiedniej organizacji pracy wykona to samo w 32 h co wykonuje teraz w 40 h. A jak nie, to niech zrobią dla takiego specjalnie 10-godzinny dzień pracy i na jedno wyjdzie, ale też będzie miał 3 dni wolne.

4 dniowy dzień pracy jest dobry dla informatyka  i nawet można go skrócić do 2 dni w wielu firmach

Informatyk rzadko kiedy pracuje na etacie, a jeśli już to na niepełnym.

Teraz racze  idzie w kierunku 4 dniowego dnia pracy w celu redukcji kosztów zatrudnienia 80/100 lub wydłużenia okresu rozliczenia.

Mają pracownika w garści za 80% płacy 

Gdzie tak jest, czy tak będzie? Niemożliwe. Jest określone umową wynagrodzenie i niższy limit godzin pracy go nie zmieni.

ja nie rozumiem jednej rzeczy...

piss rządzi od siedmiu lat, roz**erdala wszystko w około...

a masa luda skacze po tussku, jakby to on odpowiadał za rozwalenie naszego pięknego kraju...jak to jest?

4 minuty temu, tomek7776 napisał:

a twoja wiedze na temat ekonomii oceniam na zero.

Guzik mnie obchodzi co i na ile mi oceniasz, ale wypadałoby ustosunkować się do tego z czym się nie zgadzasz - argumenty jakieś przytoczyć, merytorycznie napisać,
a to co robisz to jedynie ataki personalne, chamstwo i zwykły trolling.
Dlatego zgłaszam powyższe do moderatora.

Może nauczy Cię to jakiejś kultury.

A tak poza tym - proponuję, abyś mnie dodał do ignorowanych, to nie będziesz musiał się denerwować, że czytasz bzdury.
Mądrala się znalazł kuźwa...ekonomista. 😉

napisał znaffca, piewca pisiatych 😄 

to do tomka 🙂 

Teraz, soundchaser napisał:

nie widzisz, w jakim raju masz przywilej żyć? 😄  

1 godzinę temu, soundchaser napisał:

Guzik mnie obchodzi co i na ile mi oceniasz, ale wypadałoby ustosunkować się do tego z czym się nie zgadzasz - argumenty jakieś przytoczyć, merytorycznie napisać,
a to co robisz to jedynie ataki personalne, chamstwo i zwykły trolling.
Dlatego zgłaszam powyższe do moderatora.

Może nauczy Cię to jakiejś kultury.

A tak poza tym - proponuję, abyś mnie dodał do ignorowanych, to nie będziesz musiał się denerwować, że czytasz bzdury.

to ze do ciebie napisalem.to z troski o twoja wiedze ekonomiczna.a w zasadzie tak jak o niej napisalem.calkowity brak.

a sluchac tuska i jego bredni...no coż....takie kółko zainteresowan.

pamietaj ze to czlowiek-destruktor.za jego kadencji wielka brytania wyszla z UE.co jest na korzysc rosji.

makrela wspolnie z nim doprowadzila do ogromnego kryzysu energetycznego w europie.mam nadzieje ze zaraz nam to wytlumaczysz.

nastepczyni makreli.jakas tam ursula von.......

jako minister obrony niemiec ....doprowadzila do likwidacji armii niemieckiej...

miala kilka roznych innych stanowisk...na wszystkich sie nie sporawdzila.

Widzę...trzeba się może przyzwyczaić. 😉

oczy trzeba otworzyc....posluchac ludzi co prowadza biznesy......

nauka nie boli...

37 minut temu, tomek7776 napisał:

twoja wiedze ekonomiczna.a w zasadzie tak jak o niej napisalem.calkowity brak.

Studiowałem ekonomię, więc Twoje pierdy o mojej zerowej wiedzy na ten temat mnie po prostu śmieszą.

38 minut temu, tomek7776 napisał:

mam nadzieje ze zaraz nam to wytlumaczysz

To wszystko co się teraz dzieje nie jest takie prostolinijne jak Tobie się wydaje.
Mamy wstęp do nowego porządku świata. Jest presja ze strony globalistów sterowanych przez Klausa Schwaba na rządy krajów. W wielu krajach różnie to wygląda i przebiega, bo są różne cele, priorytety, współzależności i nie tak łatwo to wszystko sprowadzić do wspólnego mianownika tak, by osiągnąć to, o czym marzą globaliści.
To jest temat rzeka - poczytaj kilka mądrych książek na ten temat (np. Klaus Schwab - 4ta Rewolucja Przemysłowa i Covid-19 Wielki Reset, albo chociaż fragmenty z netu) to może coś zrozumiesz, lecz wątpię czytając Twoje wpisy. Udaje Ci się jedynie krytykować innych, ale sam nic merytorycznego nie napiszesz, bo nie masz o tym pojęcia. Potrafisz tylko napisać, że Tusk to oszust i na tym kończy się Twoja ekonomiczna wiedza.

56 minut temu, tomek7776 napisał:

otworzyc....posluchac ludzi co prowadza biznesy......

Jednego właśnie skremowali.

Ale można z Obajtkiem, Cichockim, tym od internetu dla 200 tys mieszkań z kapitałem założycielskim w wysokości paczki szlugów...

Z wieloma można.

12 minut temu, soundchaser napisał:

Potrafisz tylko napisać, że Tusk to oszust i na tym kończy się Twoja ekonomiczna wiedza

Żadna to wiedza, a już na pewno nie ekonomiczna.

6 minut temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Żadna to wiedza, a już na pewno nie ekonomiczna.

Ale jemu wydaje się, że pisząc w kółko o Tusku posiada szeroką wiedzę ekonomiczną. 😉

Edytowane przez soundchaser

Ba.

Tomuś generalnie wie wszystko.

Jak to mawiał jeden z moich ulubionych bohaterów literackich:  "- Przemawia przez ciebie pewność nieuctwa, don Pedro".

😃

4 minuty temu, soundchaser napisał:

wydaje

.

58 minut temu, soundchaser napisał:

Studiowałem ekonomię, więc Twoje pierdy o mojej zerowej wiedzy na ten temat mnie po prostu śmieszą.

To wszystko co się teraz dzieje nie jest takie prostolinijne jak Tobie się wydaje.
Mamy wstęp do nowego porządku świata. Jest presja ze strony globalistów sterowanych przez Klausa Schwaba na rządy krajów. W wielu krajach różnie to wygląda i przebiega, bo są różne cele, priorytety, współzależności i nie tak łatwo to wszystko sprowadzić do wspólnego mianownika tak, by osiągnąć to, o czym marzą globaliści.
To jest temat rzeka - poczytaj kilka mądrych książek na ten temat (np. Klaus Schwab - 4ta Rewolucja Przemysłowa i Covid-19 Wielki Reset, albo chociaż fragmenty z netu) to może coś zrozumiesz, lecz wątpię czytając Twoje wpisy. Udaje Ci się jedynie krytykować innych, ale sam nic merytorycznego nie napiszesz, bo nie masz o tym pojęcia. Potrafisz tylko napisać, że Tusk to oszust i na tym kończy się Twoja ekonomiczna wiedza.

jesli konczyles ekonomie.to chyba nie tą co ci. co rozwalili  i rozwalaja Polske od dziesiecioleci.

ale wyglada na to ze jednak tą.skoro popierasz 4 dniowy tydzien pracy.

to ja ci napisze.

JEST TO NIEWYKONALNE.

juz w wiekszosci branz jest 6 dniowy. jak nie 7.

ponad naszymi glowami dzieja sie rzeczy o ktorych nie mamy zielonego pojecia.NWO to opium dla mas.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.