Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Jasper 25 MKII jaki wzmacniacz do poprawnego wysterowania?

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie slucham wlasnie bardzo cicho bo juz taka godzina ze nie bardzo jest jak rozkrecic.Panowie nie wiem jak to opisac na samym ampli onkyo rz840 gra to kurw...zajebiscie pierwszy raz moglem wylaczyc eq i na pure audio slucham.Bas mieciutki i pieknie mruczy i ta gora tyle smaczkow wszystko slysze ale gladko no uszy odpoczywaja !!! Nawet bardzo cicho slysze cale pasmo rowno i bas nie zanika.Zaraz podebne pod koncowke i jako przedwzmacniacz bedzie onkyo rz840 i yamaha as2000 na zmiane no i p3000r.Jutro opisze dokladniej bo juz troche zmeczony jestem.Teraz przelaczylem na tv leci zmierzch kurde no bajka efekty typu padajacy deszcz i uderzajaca woda brzmi mega realistycznie i to w trybie stereo !!!! Nie wiem tylko czy mam je mocno dogiac do srodka czy bardziej prosto bede musial sprawdzic.Troche wokal mam jakby przesuniety w lewo a nie na srodku wiec jutro zabawa w ustawianie.....

Sory ze tak chaotycznie pisze ale na bierzaco cos skrobie....jutro juz wiecej opisze roznic itp.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

10 godzin temu, treinerek napisał:

U samej góry kolega pisał, że za 13 można wyrwać. 

To cena nierealana podzwon troche i wspomnij o tym to Cie wysmieja....

Chyba ze uzywane ale nie w sklepie.....

9 godzin temu, Ufo27 napisał:

Kupilem za 16.

Pytam bo z 2 miechy temu jak dzwonilem po sklepach najtaniej mialem je za 15k, myslalem ze cos sie zmienilo 🙂

19 minut temu, Ufo27 napisał:

Mnie Jaspery nawet za 10 to nie interesują, to nie moja bajka. O 13 tys zł wspomniał kolega @arturo_waww swoim wpisie u góry tej strony.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

36 minut temu, ryback napisał:

Pytam bo z 2 miechy temu jak dzwonilem po sklepach najtaniej mialem je za 15k, myslalem ze cos sie zmienilo 🙂

To i tak bardzo dobra cena !!! 

28 minut temu, treinerek napisał:

Mnie Jaspery nawet za 10 to nie interesują, to nie moja bajka. O 13 tys zł wspomniał kolega @arturo_waww swoim wpisie u góry tej strony.

Nie podoba Ci sie taka prezentacja dzwieku ? Co Ci nie lezy ? 

Ja ostatnio sluchalem MA gold 300 to nigdy by nie dal za nie tyle kasy.Widocznie lubie brzmienie basowe i takie delikatne na gorze z duza iloscia szczegolow tylko podanych w gladki sposob.

Dzis jak sie obudzilem rano to zona ogladala w tv program poranny i jak byla reklama to w sypialni mialem wrazenie ze gra gdzies subwoofer a to Jaspery 😍 ciekawe jak bardzo sie zmieni dzwiek po dotarciu....dla mnie juz moze zostac taki jak jest.

Jako fan kina domowego zastanawiam sie czy nie isc w czyste stereo poniewaz filmow coraz mniej ogladam i w stereo filmy/ gry tez fajnie brzmia !!!!

Ciekawy jestem co warte jest takie eversolo dmp a6 jako przedwzmacniacz stereo do koncowki onkyo.

Edytowane przez Ufo27

Jak myślisz o czystym stereo to kup sobie porządny wzmacniacz stereo. W tym wątku jest dużo ciekawych podpowiedzi tylko trzeba przeorać 27 stron wpisów. Miłego wygrzewania 🙂

1 godzinę temu, Ufo27 napisał:

Mylisz sie 🙂 

33 minuty temu, Marc2023 napisał:

Jak myślisz o czystym stereo to kup sobie porządny wzmacniacz stereo. W tym wątku jest dużo ciekawych podpowiedzi tylko trzeba przeorać 27 stron wpisów. Miłego wygrzewania 🙂

Wzmak stereo z bypass i można mieć 2 w 1

56 minut temu, Ufo27 napisał:

MA gold 300

Tez je mialem na odsłuchu i pylon wypadał lepiej dla mnie, oczywiscie co kto woli 🙂 ta sama „półka”

59 minut temu, Ufo27 napisał:

eversolo dmp a6 jako przedwzmacniacz

Gdzieś ktoś wrzucał mojego shanlinga a3.2 z Holandii za 2.2k euro to trochę więcej niż eversolo, a masz wzmak który uciągnie większość głośników, odpalałem lumina p1 mini jako przedwzmacniacz a shanling jako końcówka mocy …. Nie słyszałem roznicy a Lumin jednak kilka półek wyżej od eversolo 

4 godziny temu, Ufo27 napisał:

Ciekawy jestem co warte jest takie eversolo dmp a6 jako przedwzmacniacz stereo do koncowki onkyo.

Słabo. Jak już to A8.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 godzin temu, Ufo27 napisał:

To i tak bardzo dobra cena !!! 

Nie podoba Ci sie taka prezentacja dzwieku ? Co Ci nie lezy ? 

Ja ostatnio sluchalem MA gold 300 to nigdy by nie dal za nie tyle kasy.Widocznie lubie brzmienie basowe i takie delikatne na gorze z duza iloscia szczegolow tylko podanych w gladki sposob.

Dzis jak sie obudzilem rano to zona ogladala w tv program poranny i jak byla reklama to w sypialni mialem wrazenie ze gra gdzies subwoofer a to Jaspery 😍 ciekawe jak bardzo sie zmieni dzwiek po dotarciu....dla mnie juz moze zostac taki jak jest.

Jako fan kina domowego zastanawiam sie czy nie isc w czyste stereo poniewaz filmow coraz mniej ogladam i w stereo filmy/ gry tez fajnie brzmia !!!!

Jaspery to nie moja bajka, może dlatego że mam już swoje latka i wolę inną prezentację, wolę detaliczną, bardzo szczegółową górę, a nie przepadam za taką ilością basu jak w Jasperach. Poza tym nie podobają mi się w nich te ostre krawędzie, sam kształt Jasperów mi się podoba ale te ostre krawędzie są dla mnie nie do przyjęcia. U mnie w kolumnach to jest ładnie rozwiązane. Do mojego pomieszczenia 21,5m2 też Jaspery nie pasują, no chyba że 18. Moje mają ujście bass-refleksu u dołu i to jest super, bo żadnych problemów z basem nie mam. Kolega który ma taki sam wzmacniacz słuchał w Q21 właśnie z Jasper 25mk2 i to się za dobrze nie zgrywało, a nie jest tu problemem moc bo wzmak jest mocny i potrafi wysterować trudne w obciążeniu kolumny.

A co do przedwzmacniacza w A6 to raczej nic specjalnego, sam mam A8 i tam jest lepszy, ale też bez rewelacji. W A8 przedwzmacniacz jest klasy dobrego przedwzmacniacza za 500 euro.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

22 godziny temu, treinerek napisał:

Jaspery to nie moja bajka, może dlatego że mam już swoje latka i wolę inną prezentację, wolę detaliczną, bardzo szczegółową górę, a nie przepadam za taką ilością basu jak w Jasperach. Poza tym nie podobają mi się w nich te ostre krawędzie, sam kształt Jasperów mi się podoba ale te ostre krawędzie są dla mnie nie do przyjęcia. U mnie w kolumnach to jest ładnie rozwiązane. Do mojego pomieszczenia 21,5m2 też Jaspery nie pasują, no chyba że 18. Moje mają ujście bass-refleksu u dołu i to jest super, bo żadnych problemów z basem nie mam. Kolega który ma taki sam wzmacniacz słuchał w Q21 właśnie z Jasper 25mk2 i to się za dobrze nie zgrywało, a nie jest tu problemem moc bo wzmak jest mocny i potrafi wysterować trudne w obciążeniu kolumny.

A co do przedwzmacniacza w A6 to raczej nic specjalnego, sam mam A8 i tam jest lepszy, ale też bez rewelacji. W A8 przedwzmacniacz jest klasy dobrego przedwzmacniacza za 500 euro.

Ja znowu nie odczulem jakos przesadnie tej ilosci basu.Jest go sporo fakt i nawet wokale sa nim okraszone.Np meski lektor w filmie na klipsch byl taki lekki przesuniety w gore a na jasper juz w dol bardziej basowo.

Ale jasper bardzo cicho gra i slychac ten bas fajnie i jest wielobarwny a tego nie mialem w wielu kolumnach no moze procz dali helicon 400 one ladnie graly ale mialem z nimi inny problem wiec sprzedalem.

Co do gory masz racje to juz kwestia preferencji osobistych i ubytkow sluchu jaki mamy lub bedziemy mieli.

Jestem przekonany ze jak moj kolega wpadnie je posluchac to powie ze one nie maja wysokich tonow.On na klipsch ma wysokie podkrecone czasami na godzine 3.

Co do wygladu te wygiete obudowy bardzo mi sie podobaja.Co do ostrych krawedzi to wlasnie nie do konca pasowaly mi diamond 30mk2 ktore na poczatku chcialem one wlasnie wydawaly mi sie takie kanciaste.Jasper fajniej wygladaja lepiej.Dali h400 tez byly w mojej ocenie bardzo ladnymi kolumnami przez ksztalt i w piano black.

Co do tych eversolo to skoro tak piszecie to wolalbym faktycznie albo jakis duuzo lepszy pre do koncowki lepszy od onkyo p3000r lub sprzedac wszystko i wtedy jeden naprawde dobry wzmacniacz do 20tys

Narazie naciesze sie tym co mam.Troche przerwy sobie zrobie od wydawania kasy.Bo juz na audio brak funduszy.

Mialem popisac jeszcze roznice onkyo - yamaha i te kombinacje ktore robilem ale juz mi sie w sumie nie chce.Wole dzwiek onkyo w yamaha gory bylo wiecej byla jakby bardziej przejrzysta a onkyo gra bardziej rowno.Gore ma taka matowa ale na dluzsze odsluchy chyba lepiej.

Edytowane przez Ufo27
W dniu 4.04.2025 o 23:15, treinerek napisał:

U samej góry kolega pisał, że za 13 można wyrwać. 

Dokładnie.

W dniu 5.04.2025 o 00:49, Ufo27 napisał:

Panowie slucham wlasnie bardzo cicho bo juz taka godzina ze nie bardzo jest jak rozkrecic.Panowie nie wiem jak to opisac na samym ampli onkyo rz840 gra to kurw...zajebiscie pierwszy raz moglem wylaczyc eq i na pure audio slucham.Bas mieciutki i pieknie mruczy i ta gora tyle smaczkow wszystko slysze ale gladko no uszy odpoczywaja !!! Nawet bardzo cicho slysze cale pasmo rowno i bas nie zanika.Zaraz podebne pod koncowke i jako przedwzmacniacz bedzie onkyo rz840 i yamaha as2000 na zmiane no i p3000r.Jutro opisze dokladniej bo juz troche zmeczony jestem.Teraz przelaczylem na tv leci zmierzch kurde no bajka efekty typu padajacy deszcz i uderzajaca woda brzmi mega realistycznie i to w trybie stereo !!!! Nie wiem tylko czy mam je mocno dogiac do srodka czy bardziej prosto bede musial sprawdzic.Troche wokal mam jakby przesuniety w lewo a nie na srodku wiec jutro zabawa w ustawianie.....

Sory ze tak chaotycznie pisze ale na bierzaco cos skrobie....jutro juz wiecej opisze roznic itp.

Ukryta Zawartość

Weź się skup na tych kolumnach na odsłuchu. Zostaw to forum w spokoju :):):) nie ucieknie 🙂

Ukryta Zawartość

W dniu 10.03.2025 o 16:31, quatross napisał:

To małe przedsiębiorstwo handlujące nieudanymi za wysoko wycenionymi produktami w których jedyną ich własną koncepcją są obudowy.

Mylisz się. Np Ruby mają przetworniki Pylona jak i Emerald które posiadam też mają własne przetworniki przynajmniej nisko-średniotonowe. Poza tym cena wyjściowa to jedno. Drugie to cena po rozmowie a trzecie cena za używki. Ta ostatnia to już ułamek tej pierwszej więc nie jest tak drogo jakby się mogło wydawać. Miałem bardzo dużo kolumn i nie jestem przywiązany do konkretnych producentów ale wg mnie Pylon ma w ofercie coś dla każdego. 

W dniu 10.03.2025 o 15:23, miki450 napisał:

I ustalono, że gra jak klocek za 3-4 tys. 

I to są jedyne dane techniczne jakie tych niby poważnych ludzi interesują. Cena.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

@Ufo27 Na jakim metrażu plumkają Ci Jasperki?  Sam się zastanawiam czy nie wrócić do tych emocji , ale tym razem do 23 bo cała reszta kolumn jaką słyszałem w salonach to się nadaje do pieca i nigdzie indziej. Na palcach jednej ręki można wyliczyć coś sensownego.

6 minut temu, SlaveNoise napisał:

@Ufo27 Na jakim metrażu plumkają Ci Jasperki?  Sam się zastanawiam czy nie wrócić do tych emocji , ale tym razem do 23 bo cała reszta kolumn jaką słyszałem w salonach to się nadaje do pieca i nigdzie indziej. Na palcach jednej ręki można wyliczyć coś sensownego.

Mam te same odczucia co do duzej liczby kolumn ktore odsluchałem...

Wiesz mimio ostrzegania mnie ze kolumny nie zagraja u mnie z racji kubatury pomieszczenia ja zaryzykowałem i nie żałuje ! Jest mega i co najlepsze moge sluchac w pure audio to nie do pomyślenia !!! Stoja w 16m2 !!! 😁😁😁 nie dudnia nic.Fakt ze nie wykorzystam ich potencjalu ale graja pieknie ten bas !!! 

@Ufo27No nie wiem dla kogo produkują większość dostępnych kolumn chyba dla tych audionawiedzonych - tych salonowych  produktów po prostu nie dało się słuchać, nie dość, że męczyło, sypało górą to jeszcze ten plastik bas….U mnie 25 potrafiły zadudnic w 35m2, więc jak u Ciebie na 16 grają nieźle bez tego efektu to wręcz zajebiście, lepszego nic nie znajdziesz, cała reszta przy tym to jak jakieś wypierdki. Ja właśnie chce rzucić sobie na testy 23, niedawno przerobiłem 18 i przez przypadek trafiłem na większy model i co dziwne byłem na nie, ale jak posłuchałem to w salonie grały naprawdę zacnie.

28 minut temu, SlaveNoise napisał:

piszcie co sluchaliscie i co sie komu nie podobalo, patrzac ze tu sporo fanow 25tek to kazdy z Was lubi bas, a jest sporo kolumn co gra fajnie na basie

2 minuty temu, ryback napisał:

bas, a jest sporo kolumn co gra fajnie na basie

Np. które podaj jakiś model jak możesz  ? Bo szczerze przerobiłem wszystko co mają w salonach i na takie nie trafiłem.

Dobrze grała unitra i epos w małym metrażu. 

51 minut temu, SlaveNoise napisał:

Np. które podaj jakiś model jak możesz  ? Bo szczerze przerobiłem wszystko co mają w salonach i na takie nie trafiłem.

Dobrze grała unitra i epos w małym metrażu. 

np qr7, signature 909/999, celan9, r11, r600/700, paradigmy - te to prawie wszystkie z 16stka na basie i wieksze, vela 409, argon, emit, a ile jest takich o ktorych nie wiem :DDD

Godzinę temu, SlaveNoise napisał:

@Ufo27No nie wiem dla kogo produkują większość dostępnych kolumn chyba dla tych audionawiedzonych - tych salonowych  produktów po prostu nie dało się słuchać, nie dość, że męczyło, sypało górą to jeszcze ten plastik bas….U mnie 25 potrafiły zadudnic w 35m2, więc jak u Ciebie na 16 grają nieźle bez tego efektu to wręcz zajebiście, lepszego nic nie znajdziesz, cała reszta przy tym to jak jakieś wypierdki. Ja właśnie chce rzucić sobie na testy 23, niedawno przerobiłem 18 i przez przypadek trafiłem na większy model i co dziwne byłem na nie, ale jak posłuchałem to w salonie grały naprawdę zacnie.

Wiesz moze niektorzy lubia takie ostre analityczne odchudzone granie bo wlasnie tak odbieram wiekszosc kolumn.Nie tylko bas mnie urzekl.Gora jest piekna gladka bez ostrosci ale szczegolowa i obecna.Z dudnieniem nie wiem jakbym sluchal techno jakis pop napompowany basem czy rap to musze sprawdzic mozesz podac jak znasz jakis kawalem gdzie jest duza szansa ze zadudni.

Ale metal i rock to poezja no kurde w koncu mam te dociażenie i srednice ktora nie jest cienka i jazgoczaca a idze w kierunku neutralnosci a nawet bardziej w niższe rejony.Filmy to sub jest zbedny maja jebn...jak cholera !!! 

No te 23 moga byc ciekawa alternatywa miedzy 18 a 25.

Pamietam ze gdzies czytalem ze diamondy mniejsze 25 graly bardziej basowo od 28 nie wiem czy to prawda.

Edytowane przez Ufo27

@rybackSlyszalem wszystkie oprócz paradigmow i jak dla mnie grały beznadziejnie przede wszystkim w rapie i drumach , celany to tragedia ogólnie heco to omijałbym szerokim łukiem , bas tam to dramat, nie brzmi totalnie naturalnie i jak decha, vela to buczypudlo, wysypywało sie na prostych bitach, jak coś schodziło nisko to brak detalu i smaczków i góra mnie męczyła wraz z wokalem, jak włączyłem przykładowo enter shikari gdzie są gitary połączone z elektroniką to te kolumny nie potrafiły uderzyć stopą, grało jak z radyjka z targu, jasper przy tym to cesarz i oaza spokoju, w ogóle , nie wiem skąd jakieś pozytywne opinie o tych kolumnach , no chyba, że ktoś słucha brzdękania lub jakiś jazzów czy coś w tym stylu , ale co kto lubi oczywiście, jak jeździłem ze znajomymi na odsłuchy to każdy wskazywał na jaspery.

@Ufo27Mialem przez chwilę relat9x do nich i wow grało to bardzo dobrze , ale jak już to one potrzebują lepszego suba czyli modelu wyżej ,nie ma co startować do nich z taką półką, S510 to minimum, oczywiście go nie potrzebując ale z nim też jest pięknie. Oglądając na nich filmy to kopara opadała i masz rację była petarda. Sprawdź sobie numer oki - agent 47 od 0:16 wchodzi melo które może Ci zadudnić i przykryć resztę, jak tak nie będzie to masz zajebistą akustykę 😜 

20 minut temu, SlaveNoise napisał:

@rybackSlyszalem wszystkie oprócz paradigmow i jak dla mnie grały beznadziejnie przede wszystkim w rapie i drumach , celany to tragedia ogólnie heco to omijałbym szerokim łukiem , bas tam to dramat, nie brzmi totalnie naturalnie i jak decha, vela to buczypudlo, wysypywało sie na prostych bitach, jak coś schodziło nisko to brak detalu i smaczków i góra mnie męczyła wraz z wokalem, jak włączyłem przykładowo enter shikari gdzie są gitary połączone z elektroniką to te kolumny nie potrafiły uderzyć stopą, grało jak z radyjka z targu, jasper przy tym to cesarz i oaza spokoju, w ogóle , nie wiem skąd jakieś pozytywne opinie o tych kolumnach , no chyba, że ktoś słucha brzdękania lub jakiś jazzów czy coś w tym stylu , ale co kto lubi oczywiście, jak jeździłem ze znajomymi na odsłuchy to każdy wskazywał na jaspery.

@Ufo27Mialem przez chwilę relat9x do nich i wow grało to bardzo dobrze , ale jak już to one potrzebują lepszego suba czyli modelu wyżej ,nie ma co startować do nich z taką półką, S510 to minimum, oczywiście go nie potrzebując ale z nim też jest pięknie. Oglądając na nich filmy to kopara opadała i masz rację była petarda. Sprawdź sobie numer oki - agent 47 od 0:16 wchodzi melo które może Ci zadudnić i przykryć resztę, jak tak nie będzie to masz zajebistą akustykę 😜 

Jutro sprawdze ten kawałek i dam znac bo juz wszyscy spia.Ale ogladam sobie cicho The walking dead i kurde ten basik jest jakbym mial suba gdzies postawionego....

No ja juz nic nie szukam jesli chodzi o kolumny !!! To moje granie i zostaja jestem bardzo zadowolony.Moze za jakis czas sprawdze jakis konkretny wzmacniacz stereo i odpuszcze kino domowe....

Dlugo tez myslalem zeby kupic jednak diamond 30mk2 bo kusil mnie ten sredniotonowy glosnik ze jednak 3way robi robote.....ale kupilem jaspery no i to jest to !!! Nie wiem jakby zagraly przy nich diamondy 30 ale watpie zeby je przebily.Balem sie tez ze Jaspery zagraja jak z pod koca i tej gory nie bedzie a tu prosze da sie zrobic gore wyraźna i szczegolowa ale bez swidrowania.Kilka kawalkow ktore znalem od lat odkrylem na nowo o chodzi tu o basowke jak zroznicowanie moze brzmiec bas z gitary szok !  

49 minut temu, Ufo27 napisał:

Dlugo tez myslalem zeby kupic jednak diamond 30mk2 bo kusil mnie ten sredniotonowy glosnik ze jednak 3way robi robote..

Daj spokój to nie ta liga, stawiając je obok siebie od razu czuć wyższość jaspera, a ta 30 robi się przy nim agresywniejsza ma podrasowane wysokie jest po prostu za jasna, nigdy nie pojmę dopalania wysokich, przecież to brzmi beznadziejnie wtedy jak góra zasypuje ona ma tylko tworzyć piękne tło, miałem starszą wersje mk1 to miałem ochotę wywalić tego diamonda przez okno - tak sypało cykaczem, że nie wytrzymalem dwóch tygodni, mniejszy model grał o wiele lepiej, dało radę z nim żyć.

26 minut temu, SlaveNoise napisał:

Daj spokój to nie ta liga, stawiając je obok siebie od razu czuć wyższość jaspera, a ta 30 robi się przy nim agresywniejsza ma podrasowane wysokie jest po prostu za jasna, nigdy nie pojmę dopalania wysokich, przecież to brzmi beznadziejnie wtedy jak góra zasypuje ona ma tylko tworzyć piękne tło, miałem starszą wersje mk1 to miałem ochotę wywalić tego diamonda przez okno - tak sypało cykaczem, że nie wytrzymalem dwóch tygodni, mniejszy model grał o wiele lepiej, dało radę z nim żyć.

No to faktycznie tez bym nie wytrzymal z takim graniem.Czyli dobrze podjeta decyzja ze szarpnalem sie na Jaspery 😁

Nie wiem co to za moda z tym dopalaniem wysokich i wrzeszczacymi wokalami ale to zjawisko juz zalalo wiekszosc audio na rynku...moze celuja w starsza populacje ludzi co posiadaja juz ubytki sluchu bo mlodzi nie kupuja takich sprzetow im wystarczy smartfon lub glosnik przenosny.Takie brzmienie robi chwilowy efekt wow. ale to tylko pozory.Ale np taki starszy meloman co juz ma duze ubytki sluchu to takie granie kupi bo nagle uslyszy nowe dzwieki itp sam nie wiem.Moze za x lat bedzie masowe ocieplanie i dociazanie dzwieku i tak w kółko...zas beda ludzie zmieniac kupowac itd

Pomijam tu gusta bo kazdy ma prawo sluchac jak lubi ale nie potrafie zrozumiec jak mozna sluchac metalu np na silverach 500, focalach czy heco rev 7 jak to okropnie brzmi.Ale jak ktos lubi to spoko.

3 godziny temu, Ufo27 napisał:

moze celuja w starsza populacje ludzi co posiadaja juz ubytki sluchu

Też się nad tym zastanawiałem bo inaczej sobie tego nie potrafię wytłumaczyć, jeszcze nie spotkałem producenta, który podkręcałby cykacze przy produkcji tak, aby zabijały numer lub chciałby żeby sypały one w muzyce w taki sposób jak prezentują to omawiane kolumny, przecież to totalnie nie brzmi i się tego nie da słuchać, może rzeczywiście jest to skierowane dla tych z ubytkiem słuchowym. Jeden tutaj polecał silvery do rapu, pojechałem, sprawdziłem i jest to topka najgorszych kolumn wraz z focalami na czele, ten produkt nie nadają się dosłownie do niczego, bas brzmi jakby ktoś kijem uderzał o podłogę, wokal męczący i jeszcze wysokie przypominające darcie papy to już bym wolał kupić sobie jakiś przenośny głośnik, który ma przyjemniejsza barwę i nie męczy.Jeśli kolumna nie potrafi zagrać każdego gatunku to jest po prostu do dupy. Mnie najbardziej śmieszą Ci zadufani audiofile, którzy opisują naturalne brzmienia w swoich ołtarzach, a w rzeczywistości słuchają nienaturalnego wokalu na ryj i podrasowanych wysokich z okrojonym basem bez pełnych szczegółów.

Jak jakis utwór jest żle nagrany..a dobry system to obnaża....to winny system...tak zrozumiałem Twoją wypowiedz.

W moim systemie słychać wszystkie niedoróbki nagrań.rap w tym przoduje.

1 godzinę temu, tomek7776 napisał:

Jak jakis utwór jest żle nagrany..a dobry system to obnaża....to winny system...tak zrozumiałem Twoją wypowiedz.

W moim systemie słychać wszystkie niedoróbki nagrań.rap w tym przoduje.

Oczywiscie sa tez skopane produkcje i nic im nie pomoze....Ale duza tez jest wina sprzetow.Jaki sens jest rozkladanie na czynniki pierwsze utworow? Gdzie wtedy ogolna przyjemnosc ze sluchania muzyki znika.Wtedy na takim sprzecie moge sluchac pare plyt a cala reszta do smietnika? To bez sensu.Tu rozmawiamy jak niektore kolumny sa strojone ze tak gora jest taka nieprzyjemna i ogolnie tak chudo to gra 

@Ufo27może coś napisać na temat ustrojów które posiadasz na ścianie za kolumnami?najlepiej link do produktu, dzięki 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi