Skocz do zawartości
IGNORED

Nad m-10 v2 vs nad m-33

Rekomendowane odpowiedzi

44 minuty temu, tomek7776 napisał:

płatna pełnopasmowa korekcja.

brak porządnego wejscia cyfrowego

brak xlr

dla mnie to jego główne wady.

A po co Ci w urządzeniu all-in-one wejście cyfrowe i XLR ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

żeby było funkcjonalne.

bo w przeciwnym razie jest mało funkcjonalne.mój kolega ma.ten ktoremu sie zepsuł.dostał nowego wersje V2 .

i jest lipa .

CD nie podłączy.

8 minut temu, tomek7776 napisał:

żeby było funkcjonalne.

bo w przeciwnym razie jest mało funkcjonalne.mój kolega ma.ten ktoremu sie zepsuł.dostał nowego wersje V2 .

i jest lipa .

CD nie podłączy.

Przez RCA. 

Szukasz dziury w całym. Chcesz wejścia XLR to kupujesz NAD M33.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

M10 ma być małym ustawnym klockiem do sypialni z założenia. Nie starczyło miejsca na wszystko. Pełnowymiarowym klockiem z tej serii jest M33. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

4 godziny temu, tomek7776 napisał:

płatna pełnopasmowa korekcja.

brak porządnego wejscia cyfrowego

brak xlr

dla mnie to jego główne wady.

Dlaczego wady? Mylisz urządzenia i jego "przydatność" - nie ma po się kupuje malutką skrzynkę aby mieć pęto połączeń. 

Moim zdaniem, jak ktoś szuka więcej "dziur" i ma większe "potrzeby" to jak pisze Tophifi, idzie w kierunku M33.

4 godziny temu, Piopio napisał:

A po co Ci w urządzeniu all-in-one wejście cyfrowe i XLR ?

da sie.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

i 5 letnia gwarancja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, tomek7776 napisał:

za 26 kola??

no bez przesady.

ale w jednym top hifi przyznaje racje.sprzet do sypialni.

to mi wlasnie uswiadomiono.

NAD M10 gra lepiej niż to co podlinkowałeś .... Cena są w $.

Edytowane przez Piopio

W dniu 21.08.2022 o 12:16, Ariste napisał:

Na razie to tylko słuchałem marantza pm8006 i tannoy revolution x8tf. Niektóre utwory orkiestrowe brzmią bardzo dobrze czy wręcz wybitnie, ale do słuchania bardziej wymagających  utworów złożonych z orkiestry i chóru, to niestety jest to za słabe ( przede wszystkim za mała szczegółowość, nie brzmi to dobrze, zwłaszcza w dolnych pasmach)   Słuchałem też ceol-10 i niestety tragedia.  Co Pan proponuje posłuchać, oprócz nadów i veli, bo ilość możliwych sprzętów jest ogromna? Zależy mi przede wszystkim na dobrym odwzorowaniu dźwięku instrumentów ( żeby np. fortepian brzmiał jak fortepian:)) i dużej szczegółowości). Raczej podłogówki, pomieszczenie ok 20 m2. 

Te tannoy mogły by zagrać lepiej z innym wzmacniaczem. Polecam sprawdzić Silver 500. Są jeszcze w dobrej cenie poprzednie wersje.

W dniu 21.08.2022 o 20:40, Tonnii99 napisał:

Piotr,

Oświeć mnie czym się różni 150 W na kanał z klasy AB od tej w klasie D.

Brzmieniem.

W dniu 22.08.2022 o 11:35, tomek7776 napisał:

kolega mial m10.i sie szybko zepsula.

na wymiane musial czekac pol roku.

pelnopasmowa kalibracja płatna dodatkowo.

jakim trzeba być frajerem żeby dawać się nabierać na takie sztuczki.

O tym modelu jest pełno takich informacji. Jest mocno awaryjny. Też to wspominałem.

A no to do sypialni to nabiera innego znaczenia. Żeby tylko działał dłużej, nie wysyłać go na gwarancję to faktycznie do snu bym przytulił 🙂

Piotr 

Edytowane przez Piotr Sonido
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:
W dniu 21.08.2022 o 20:40, Tonnii99 napisał:

Piotr,

Oświeć mnie czym się różni 150 W na kanał z klasy AB od tej w klasie D.

Brzmieniem.

Dobrze,

Ale z Twojego kontekstu wypowiedzi nie chodziło tu o charakter dźwięku a różnice w podawaniu mocy, dlatego to mnie zaciekawiło 🙂

W dniu 9.08.2022 o 16:21, Audiomagic.pl napisał:

Jeżeli szukasz czegoś pomiędzy, to fajnie się wpisuje Naim Uniti Atom. Jest fajniejszy od NAD M10v2, przynajmniej w moim odczuciu 🙂

Dla mnie słabe granie za niemałe pieniądze. Mało co mnie równie rozczarowało jak Atom. Sam moduł hypex grany z daca to przy nim hajend. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

7 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Dla mnie słabe granie za niemałe pieniądze. Mało co mnie równie rozczarowało jak Atom. Sam moduł hypex grany z daca to przy nim hajend. 

Niestety to prawda Atomem również byłem bardzo rozczarowany jak na kwotę ile kosztuje. 

20 godzin temu, Tonnii99 napisał:

Dobrze,

Ale z Twojego kontekstu wypowiedzi nie chodziło tu o charakter dźwięku a różnice w podawaniu mocy, dlatego to mnie zaciekawiło 🙂

Chodziło mi zdecydowanie o brzmienie i sposób prowadzenia kolumn.

13 godzin temu, Mikolaj1212 napisał:

Niestety to prawda Atomem również byłem bardzo rozczarowany jak na kwotę ile kosztuje. 

Bo płaci się za markę. Naim to jedna z tych bardzo ekskluzywnych marek a jescze znanych. 

Pisałem to już kiedyś. Ja jestem w stanie dopłacić 100 zł tylko za to super zielone podświetlane logo :):)

Piotr 

• 1 rok później...
W dniu 22.08.2022 o 14:41, tomek7776 napisał:

żeby było funkcjonalne.

i jest lipa .

CD nie podłączy.

Mając CD, nie rozumiem po co kupować all in one.

W dniu 25.08.2022 o 19:43, Piotr Sonido napisał:

a jestem w stanie dopłacić 100 zł tylko za to super zielone podświetlane logo :):)

Podświetlane logo Rega lepiej się konweniuje, zwłaszcza po północy;)

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

W dniu 10.08.2022 o 22:45, Marek.S napisał:

Ale cala reszta juz nie 😉 Zreszta czytalem ze to ich wlasne wykonanie, trzeba by sprawdzic. Sam sprzet wyklada na niezly piekarnik, nawet mimo efektywności Hypexów.

Na pierwszy rzut oka widać już kondensatory firmy 'Erdol' (su'scon) i pięknie przyklejone małe pojemności do stabilizatora czy jakiegoś switcha. Po co jest tam ten glut? To pewnie wie tylko sam producent, ja strzelam żeby przenosił ciepło z tego tranzystora i szybciej zjadł te 3 małe elektrolity.
Powinni ich za jajca powiesić za takie projektowanie, Audiolab i Cambridge to samo.

Ukryta Zawartość

Na foto jest V1, w V2 nie ma już żadnej wentylacji, cała pokrywa zamknięta.

I takie pudełeczko z dwoma płytkami drukowanymi kosztuje 10000 zł??? Światek audio idzie w bardzo złą stronę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Misio38

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

5 godzin temu, tomek11 napisał:

Mając CD, nie rozumiem po co kupować all in one.

dobre pytanie

W dniu 10.08.2022 o 08:07, Ariste napisał:

Czy jest jakieś urządzenie typu all in one lepsze pod względem jakości dźwięku od nad m10 v2 w podobnej cenie i mocy, ale z mniejszą funkcjonalnością?

Przykładowo NAD C399. Ale to nie jest all-in-one tylko wzmacniacz i DAC (ESS Sabre).

Z urządzeń All-in-one warwo wymienić Kambodże:

Cambridge Audio Evo 75 za 8500 zł

Cambridge Audio Evo 150 za 12000 zł

4 godziny temu, Misio38 napisał:

I takie pudełeczko z dwoma płytkami drukowanymi kosztuje 10000 zł??? Światek audio idzie w bardzo złą stronę.

Robią nas w bambuko chyba w każdej branży! Obojętnie co dziś kupujesz to mocno przepłacasz! Żarcie, paliwo, leki, sprzęt elektroniczny, sprzęt wędkarski ;), rowery, samochody, meble, .....dopisz co tu chcesz 🙂 A będzie teraz jeszcze gorzej, szczególnie w naszym kraju.

21 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Z urządzeń All-in-one warwo wymienić Kambodże:

Cambridge Audio Evo 75 za 8500 zł

Cambridge Audio Evo 150 za 12000 zł

Właśnie, że nie warto. EVO 75 to UcD180.

A w EVO150 nie ma DIRAC ! To już lepiej kupić NAD M10v2.

10 godzin temu, tomek11 napisał:

To była chyba mowa o logo naim. Ale już nie pamiętam bo wyciągnąłeś post przed półtora roku

46 minut temu, Piopio napisał:

Właśnie, że nie warto. EVO 75 to UcD180.

A w EVO150 nie ma DIRAC ! To już lepiej kupić NAD M10v2.

Ale Evo 150 gra inaczej niż nad. 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ale Evo 150 gra inaczej niż nad. 

Ja  tam różnicy nie słyszałem. Oba to Hypex Ncore i przeciętny DAC. Podobna estetyka brzmienia. 

Edytowane przez Piopio

1 minutę temu, Tweeter2016 napisał:

Urządzenia all-in-one to zawsze jest jakiś kompromis.

Jaki?

Dla wielu to teraz nie kompromis a wyznacznik wyboru .

A jak już druga połówka się dowiaduje że takie coś jest to pozamiatane. 

20 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Urządzenia all-in-one to zawsze jest jakiś kompromis.

Może to jednak być kompromis na wysokim poziomie np.

AVM OVATION CS 8.2

LYNGDORF TDAI-3400

NAIM UNITI NOVA

T+A R 1000 E

Primare I35 Prisma

5 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

To była chyba mowa o logo naim. Ale już nie pamiętam bo wyciągnąłeś post przed półtora roku

Co do logo - dobrze wydedukowałeś;)

A poza tym czasami warto ożywić stary wątek:)

Godzinę temu, Piopio napisał:

AVM OVATION CS 8.2

LYNGDORF TDAI-3400

NAIM UNITI NOVA

T+A R 1000 E

Primare I35 Prisma

Zgoda, tylko ceny już lekko straszne się robią. Ze te pieniądze szukałbym jednak dzielonego systemu, większy wybór a i efekt finalny/dopasowanie do kolumn pewnie lepszy.

1 godzinę temu, Piopio napisał:

AVM OVATION CS 8.2

LYNGDORF TDAI-3400

NAIM UNITI NOVA

T+A R 1000 E

Primare I35 Prisma

Zgoda, tylko ceny już lekko straszne się robią. Ze te pieniądze szukałbym jednak dzielonego systemu, większy wybór a i efekt finalny/dopasowanie do kolumn pewnie lepszy.

Przy okazji, jak do sprzętu za circa 30K można dodawać coś takiego? Tutaj już NAD się dużo bardziej postarał. Taki leniuch kojarzy mi się z pilotami do telewizorów w przydrożnych tanich motelach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez tomek11

Nie no oczywiście że warto.

Czasem tematy są nieskończone czasem wymagają do powiedzenia a czasem po prostu warto o nich rozmawiać.

Za dobre wzmacniacze z wbudowaną dobrą siecią zawsze się płaciło.

I zawsze kłócić się będzie.

Użytkownicy a znacznie częściej użytkowniczki są w stanie zapłacić więcej za integrację wzmacniacza z odtwarzaczem sieciowym w jednej obudowie.

Klienci coraz bardziej odsuwają od siebie stary design sprzętu audio jako olbrzymią wieżę składającą się z segmentów.

• Pokaż nowe odpowiedzi