Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy Wspaniały Świat

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 8.01.2023 o 10:24, costa brava napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W związku z akcją w mediach społecznościowych coraz większą popularność zdobywa ten oto tekst nieznanego autora: „Mam w kieszeni banknot 50 zł. Idę do restauracji i zapłacę banknotem za obiad. Właściciel restauracji następnie wykorzystuje banknot do zapłaty za pranie. Właściciel pralni następnie wykorzystuje banknot, aby zapłacić fryzjerowi. Fryzjer wykorzysta banknot na zakupy. Po nieograniczonej liczbie płatności nadal pozostanie banknotem 50 zł, który spełnił swoje zadanie dla każdego, kto użył go do płatności, a bank wyskoczył z każdej transakcji płatności gotówkowej. Ale, jeśli przyjdę do restauracji i zapłacę cyfrowo – karta, opłaty bankowe za moją transakcję płatniczą pobierane od sprzedawcy wynoszą 3%, czyli około 1,50 zł, podobnie jak opłata 1,50 zł za każdą kolejną transakcję płatniczą lub ponowne pranie właściciela lub płatności właściciela pralni, płatności fryzjera itp. Dlatego po 30 transakcjach początkowe 50 zł pozostanie tylko 5 zł, a pozostałe 45 zł stało się własnością banku dzięki wszystkim cyfrowym transakcjom i opłatom. Płacę tylko gotówką i polecam to innym” (pisownia oryginalna).

Nie mówiąc o tym że wszystko zostaje w lokalnym obiegu.Ja płacę wszędzie gdzie się da gotówką a zakupy robię w lokalnych sklepach.Markety to tylko woda i chemia domowa.

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, Divide napisał:

On na pewno chodzi w kapeluszu z folii aluminiowej.

Czemu? Bo mądrze gada, chociaż zachowuje się trochę jakby miał ADHD? 😉

Ja myślę, że wszyscy ci, którzy nie zdają sobie sprawy z tego do czego ten świat zmierza noszą na głowie jakiś worek od kartofli, który im zasłania obraz rzeczywistości.

36 minut temu, soundchaser napisał:

Czemu? Bo mądrze gada, chociaż zachowuje się trochę jakby miał ADHD? 😉

Ja myślę, że wszyscy ci, którzy nie zdają sobie sprawy z tego do czego ten świat zmierza noszą na głowie jakiś worek od kartofli, który im zasłania obraz rzeczywistości.

To był sarkazm 😁 Dobrze wiemy dokąd plandemia prowadzi.

Davos zbliża się...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A narzędzia są:

Ukryta Zawartość

Nawet popisać z kimś  prywatnie będzie strach

Ukryta Zawartość

On 1/10/2023 at 11:12 AM, costa brava said:

Davos zbliża się...

Ukryta Zawartość

Taki dziwny kraj ta Szwajcaria. Zawsze wylęgają się tam nowe porządki. W XIX i na początku XX wieku to nacionalizmy i komunizm.

Z Zurychu Lenin wyruszył pociągiem przyjaźni w 1917 roku.

W czasie wojny można zdeponować kradziony towar, a wszyscy respektują ich neutralność na wypadek wojny. Nawet sławny akwarelista ich nie ruszył.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marecki marek

Nie oglądac tv ( wiadomosci na pewno) i nie wchodzić na portale informacyjno dezinformacyjne. Wszelkie dane o ilosci ogładaczy sa znane odpowiednim sluzbom .I płacic gotówką. I zrobiłby sie problem. Ale to utopia.

Grundig High Fidelity

Proszę jak trafnie dobrałem tytuł  wątku:)

Nawet jak jest to wentyl bezpieczeństwa systemu to zadaje ten wentyl bardzo słuszne  pytania 

Tu niby wojna,  Putin, Ukraina, ale do Davos to jadą  w podskokach...

Ciekawe, nie ?

I Minister klimatu z nimi jedzie, to wiele  mówi co do kierunku zmian w najbliższym czasie

A potem zmieni sie definicję bandyty...

I wszyscy będziemy bandytami 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 6.12.2022 o 17:56, jar1 napisał:

Ja w kwestii formalnej, to wiadomo już jaki będzie ten nowy, wspaniały świat? 

Do dupy, pierwszeństwo mają czopki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

17 godzin temu, costa brava napisał:

Proszę jak trafnie dobrałem tytuł  wątku:)

Nawet jak jest to wentyl bezpieczeństwa systemu to zadaje ten wentyl bardzo słuszne  pytania 

Tu niby wojna,  Putin, Ukraina, ale do Davos to jadą  w podskokach...

Ciekawe, nie ?

I Minister klimatu z nimi jedzie, to wiele  mówi co do kierunku zmian w najbliższym czasie

Zastanawiam się czy jesteś naiwnym Jelonkiem Bambi, czy płatnym trollem. Na razie skłaniam się ku pierwszej hipotezie, ze względu na dziką naiwność wpisów i totalne lekceważenia sensowności wypowiedzi.

I te teksty dla kompletnych głupków.

Wojna nie jest "niby", tylko jak najbardziej realna. Jak masz wątpliwości to możesz się przejechać, droga taka sama jak do Davos.

Dziwi cię obecność Minister Klimatu?

A mnie dziwi temperatura +3-6 stopni przez połowę grudnia i stycznia. Jak budowałem dom i przyjechałem w grudniu to było -20 i piździło tak, że chodziłem zgięty w pół.

Teraz też piździ, ale nawet czapki nie muszę zakładać.

Tylko kompletny idiota nie widzi zmiany klimatu która dokonała się na naszych oczach. I nie jest to bynajmniej wynik spisku.

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

9 godzin temu, Jaro_747 napisał:

A mnie dziwi temperatura +3-6 stopni przez połowę grudnia i stycznia
(...)
Tylko kompletny idiota nie widzi zmiany klimatu która dokonała się na naszych oczach. I nie jest to bynajmniej wynik spisku.

Takie zimy już bywały wiele lat wcześniej. Po prostu w takim klimacie żyjemy. Raz jest w grudniu, czy w styczniu +5, a raz -10. Tej zimy ujemna temperatura też przecież już była i jeszcze będzie.
Nic w tym dziwnego...naturalna kolej rzeczy w naszym klimacie i zwalanie tego na zmiany klimatyczne to czysta naiwność, żeby nie napisać idiotyzm.

Rzekłbym nawet, że to jest jakaś chora teoria spiskowa, których ty się przecież tak brzydzisz. 😉

Cytat

Wychodzi z sugestią „publiczno-prywatnych umów o udostępnianiu danych, które„ rozbijają szkło w nagłych przypadkach ”. Wchodzą one w grę tylko w uzgodnionych okolicznościach nadzwyczajnych (takich jak pandemia) i mogą pomóc zmniejszyć opóźnienia i poprawić koordynację służb ratowniczych, tymczasowo umożliwiając udostępnianie danych, które w normalnych okolicznościach byłoby nielegalne”. (89)

Co zabawne, dwa lata później rzeczywiście nastąpiła „pandemia” i te „z góry uzgodnione okoliczności nadzwyczajne” stały się rzeczywistością.

Nie powinno to być dla Schwaba zbyt dużym zaskoczeniem, ponieważ jego WEF był współgospodarzem niesławnej konferencji Event 201 w październiku 2019 r., która wzorowała się na fikcyjnej pandemii koronawirusa .

Kapitalistyczne rekiny tak zwanego „sektora zrównoważonego rozwoju” zacierają ręce z radości na myśl o wszystkich pieniądzach, które mogą zarobić na pretekstowanym przez Covid wielkim faszystowskim resecie, w którym państwo jest wykorzystywane do finansowania ich obłudnej spekulacji .

Ukryta Zawartość

Cytat

Jak wcześniej wspomniano, Schwab od dawna był sfrustrowany wszystkimi tymi męczącymi regulacjami, które powstrzymują kapitalistów przed zarabianiem tyle pieniędzy, ile by chcieli, poprzez skupianie się na ekonomicznie nieistotnych kwestiach, takich jak bezpieczeństwo i dobrobyt istot ludzkich.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mariusz05

Te „środki przymusu”, na które wszyscy mamy się zgodzić, będą oczywiście obejmować niewyobrażalny poziom faszystowskiej inwigilacji naszego życia, szczególnie w naszej roli najemnych niewolników.

Piszą Schwab i Malleret: „Korporacyjny ruch będzie zmierzał w kierunku większego nadzoru; na dobre i na złe, firmy będą obserwować, a czasem rejestrować, co robią ich pracownicy. Trend ten może przybierać różne formy, od pomiaru temperatury ciała za pomocą kamer termowizyjnych po monitorowanie za pomocą aplikacji, w jaki sposób pracownicy przestrzegają dystansu społecznego”. (135)

5 godzin temu, mariusz05 napisał:

niesławnej konferencji Event 201 w październiku 2019 r., która wzorowała się na fikcyjnej pandemii koronawirusa .

W wątku covidowym wiele razy było o tym... że to była symulacja przyszłej sztucznej pandemii. To jest wiedza jawna i prawdziwa, którą każdy może sobie sprawdzić, ale niektórzy, jak np. Jaro dalej udają, że to teoria spiskowa.
Celowo udają ciemnogród, wiadomo dlaczego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.