Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  15 członków

SMSL Audio Klub
IGNORED

SMSL VMV A2 - opinie, forum, testy

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, markov napisał:

z ciekawosci, kupowales u tego jegomoscia na Ali?

https://www.aliexpress.com/store/group/EU-Power-cable/526194_516440355.html?spm=a2g0o.store_pc_topSellerIng.pcShopHead_11370524.4_1

Zastanawiam sie, czym te 6 stron kabli sie rozni 😅 Wiekszosc wyceniona tak, ze nie bedzie szkoda jak roznica bedzie wylacznie wizualna, ale wez cos wybierz. 

US $37.68  47%OFF | Nordost ODIN Gold Reference EU/US/AU Version Power Cord Cable With 15A IEC Power Plug HIFI Audio Power Cable
https://a.aliexpress.com/_ExpMUFd

Ja zamówiłem tu. Wyszło 47$ za 1,5m. Dobra cena.

A czy ktoś był by tak miły i rozkręcił wtyczkę ,żeby można zobaczyć jak to jest zmontowane ? Przewody z Alli .Pzdr 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Cała magia się dzieje w tych dwóch dławikach. Sieć ma 50Hz to nie ma co tu mówić o naskórkowości...  Sorry, to są dwa kawałki drewna ROTFL...

Edytowane przez FioleK
Godzinę temu, dedal75 napisał:

A czy ktoś był by tak miły i rozkręcił wtyczkę ,żeby można zobaczyć jak to jest zmontowane ? Przewody z Alli .Pzdr 

Taką fotkę znalazłem w rozległym wątku na head-fi. Były też chyba inne, wydaję się być zrobiony zgodnie ze sztuką.

Odin_Gold_power_cable_contacts1.thumb.jpeg.efb3367c7722c005baa83723358bb615.jpeg

Edytowane przez AiM-TV

received_538770004970888.thumb.jpeg.55eee27d4957f9571b4971f5c62e478b.jpeg

Ale nie wiadomo czy to np. zdj po poprawkach .? Bo ja takie widziałem , nie jest to solid ale ...

Edytowane przez dedal75

A co napisałem że jest ? Tak samo jak to nie twoje zdjęcie z rozbiórki. Chciałem zobaczyć montaż kabli z alli .

Edytowane przez dedal75

Nawet jakby był to byłby ten z Ali czyli też nie Nordost :D. Dla mnie każdy z tych kabli jest OK... Jak gdzieś wcześniej pisałem rozważyłbym dławiki + filtr. Chyba, że komuś udało się kupić kabel poniżej 1mm2 (brat żony kiedyś kupił taki przedłużacz w Tesco (16A!), że po podpięciu odkurzacza 1500W kabel od przedłużki na całej długości zaczął wysyłać znaki dymne (i się topić) - w przekroju był prawie jak tani kabel słuchawkowy / USB ).

Edytowane przez FioleK
12 minut temu, FioleK napisał:

Nawet jakby był to byłby ten z Ali czyli też nie Nordost :D. Dla mnie każdy z tych kabli jest OK... Jak gdzieś wcześniej pisałem rozważyłbym dławiki + filtr. Chyba, że komuś udało się kupić kabel poniżej 1mm2 (brat żony kiedyś kupił taki przedłużacz w Tesco (16A!), że po podpięciu odkurzacza 1500W kabel od przedłużki na całej długości zaczął wysyłać znaki dymne (i się topić) - w przekroju był prawie jak tani kabel słuchawkowy / USB ).

Sabaj bierze około 30 Wat, możesz podłączyć takim z Tesco. 

Średnio 30W, ale w impulsie jest pewnie gorzej, a raczej nie pobiera w sposób liniowy mając przetwornicę... Ale tak, pewnie na kablu słuchawkowym też by działał, ale uwierzyłbym, że byłoby słychać jakieś efekty...

14 godzin temu, bbbbb29 napisał:

Cześć, a ja chciałbym wbić pytona Pana Edmunda w mrowisko. 

Co Wy na to?

Można jeszcze dodać link do ASR. W żadnym teście nie widać przewagi drogiego nad tanim.

30 minut temu, mr_prez napisał:

Można jeszcze dodać link do ASR. W żadnym teście nie widać przewagi drogiego nad tanim.

Bo lepszy kabel wpływa na te aspekty dźwięku, które są niemierzalne. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

34 minuty temu, Piopio napisał:

Chcę usłyszeć tą różnicę pomiędzy kablami zasilającymi, można się wprosić? 

23 minuty temu, methan napisał:

Chcę usłyszeć tą różnicę pomiędzy kablami zasilającymi, można się wprosić? 

Zapraszam na Śląsk. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Odnośnie kabli zasilających proponuję Odin 2 ten srebrny do Sabaja tylko na wtykach Holo Plug nie ala Furutechach, Odin Gold do Tranzystora bardziej krzykliwego.

Edytowane przez RobG1974
3 minuty temu, RobG1974 napisał:

Odnośnie kabli zasilających proponuję Odin 2 ten srebrny do Sabaja tylko na wtykach Holo Plug nie ala Furutechach, Odin Gold do Tranzystora bardziej krzykliwego.

A jak swojego Sabaja przemalowałem na czarno takie wtyczki mam mieć? 🤣

3 godziny temu, Piopio napisał:

Jakie aspekty są nie mierzalne. Jeśli jest "lepszy" bas to powinien być widoczny na krzywej, że jest go więcej lub mniej, chociaż o jakiś nawet 1 promil. Cokolwiek powinno się zmienić, w jakimkolwiek zakresie chociaż o jakiś minimalny skok, chociaż subtelny. 

Niemierzalne urządzeniem do analizy dźwięku jest na pewno jest ilość $$$ wydana na sprzęt. Tutaj wchodzą odczucia. Czujesz, że gra lepiej bo wydałeś 3k na kabel 🙂 
Potwierdza to też fakt, że w ślepym odsłuchu koleś kiedyś wybrał zamiast kabli audio drut z wieszaka jako najbardziej zajebisty.

3 godziny temu, Piopio napisał:

Tinnitus też, uwierz mi.

I nie czuję się pozytywnie wyróżniony, że "ja to słyszę "

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

8 minut temu, bbbbb29 napisał:

Jakie aspekty są nie mierzalne. Jeśli jest "lepszy" bas to powinien być widoczny na krzywej, że jest go więcej lub mniej, chociaż o jakiś nawet 1 promil.

Nie ma takich zasad, brak na razie dobrych kryteriów pomiarowych - podobnie jak dla węchu i smaku. Możesz co najwyżej zmierzyć i zważyć kotleta ale jego smak każdy indywidualnie oceni. Pomiary w audio można o kant tyłka rozbić, bo mierzyłem setki razy różne zmiany i mimo diametralnie innego dźwięku różnic nie było w pomiarach. 

44 minuty temu, bbbbb29 napisał:

Jakie aspekty są nie mierzalne.

Oddanie realizmu ludzkiego głosu, wybrzmienia instrumentów, "nalot" cyfrowy, separacja, budowa sceny.

Mam testowy utwór gdzie słychać fajnie różnice - z dobrym kablem zasilającym nagrany głos jest czysty i zrozumiały. Z kablem firmowym głoś nie ma już tak dobrej dykcji. 

Gość

(Konto usunięte)

Ja tam jak mi czegoś w zestawie brakowało to szukałem innego klocka który to uzupełni, tak było najszybciej.

Obecnie złapałem króliczka i długo go nie goniłem 😉 A lecę na firmowych kablach i z przewodem USB do transportu plików za chyba 5zł 🙂

27 minut temu, MarcinStereo napisał:

z przewodem USB do transportu plików za chyba 5zł 

Kable USB i LAN nie mają żadnego wpływu na brzmienie. 

Ten A2 zmiótł każdy wzmacniacz jakikolwiek w życiu miałem.

Przy lekko odkręconej gałce Volume na subwooferze, jest niesamowicie potężny, mięsisty bas. 

Pięknie się zgrywa dzięki temu odcięciu pasma.

Jestem niesamowicie zadowolony 😉

W przypadku NADa musiałem odkręcać głośność na full 

Brzmienie A2 jest kapitalne. 

Nie chcę już nic innego! 

Polecam Wam wszystkim kupić listwę filtrującą i wpiąć A2 czy A30a do gniazda Filtred. 

Kable zasilające do wzmacniacza i listwy też należało by wymienić, na inne.

Wtedy będą dziać się cuda ! 

4 godziny temu, FioleK napisał:

A jak swojego Sabaja przemalowałem na czarno takie wtyczki mam mieć? 🤣

To kable też bym przemalował na czarno i wtyczki, albo kontrastowo na biały.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.