Skocz do zawartości
IGNORED

Fala upadłości i bankructw zbliża się nieubłaganie.

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, djedryk napisał:

Na temat fałszowania piszesz totalne bzdury,

Na jakiej podstawie twierdzisz że były lub będą sfałszowane ?

Mało było takich przypadków w przeszłości? Sięgnij pamięcią.

26 minut temu, djedryk napisał:

A co powiesz na  rekordową  inflację w Norwegii i najwyższy wzrost cen od 34 lat: 

Najbogatsze Państwo w Europie po Lichtenstein-e  które jest poza UE ma program dopłat  do rachunków za prąd dla gospodarstw domowych 90 proc. 700% wzrost prądu.

To tylko potwierdzenie, że inflacja jest globalnym skutkiem zaplanowanych działań, które miały miejsce przez ostanie 2,5 roku.

6 godzin temu, kostropaty napisał:

pikuś w porównaniu z pisiatymi 🙂

To się zaślepienie nazywa i okulista nie pomoże 🙂

7 godzin temu, cir napisał:

a Łódz  jest oparta na prądzie z bełchatowa czyli na weglu brunatnym który praktycznie zdrożal mninimalnie

panstwowy monopol energetyczny  wszedł na wyzyny dojenia swojego stada

A kto powiedział, ze spółka ma sprzedawać prąd taniej niz cena rynkowa, bo ma tańszy wkład? To energia z wiatrakó powinna byc prawie darmo...komuno wróc...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

12 minut temu, Jacchusia napisał:

A kto powiedział, ze spółka ma sprzedawać prąd taniej niz cena rynkowa, bo ma tańszy wkład?

Pewnie...każdy chce zarobić na inflacji. Biedronka też chciałaby kupować od dostawców po cenach zakontraktowanych, a sprzedawać po cenach rynkowych, na co nie zgadzają się dostawcy. Stąd m.in. puste półki...negocjacje trwają.

2 godziny temu, djedryk napisał:

A co powiesz na  rekordową  inflację w Norwegii i najwyższy wzrost cen od 34 lat: 

Najbogatsze Państwo w Europie po Lichtenstein-e  które jest poza UE ma program dopłat  do rachunków za prąd dla gospodarstw domowych 90 proc. 700% wzrost prądu.

Wina Kaczyńskiego być nie może, zasługa Tuska także nie... też jestem ciekaw co i kto powie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

11 godzin temu, Jacchusia napisał:

To się zaślepienie nazywa i okulista nie pomoże 🙂

nikt tu takiego burdlu jeszcze jak pisiate nie narobił, tak więc szukaj pan sam okulisty, jak tego nie widzisz :) 

3 godziny temu, kostropaty napisał:

burdlu

Godzinę temu, papageno napisał:

burdel

Czyli merytorycznej wypowiedzi nie będzie, a tylko dowartościowywanie się klikanymi nawzajem lajkami pod marudzeniem? Słabo.

Edytowane przez szymon1977

4 godziny temu, kostropaty napisał:

nikt tu takiego burdlu jeszcze jak pisiate nie narobił

Ten burdel jest w głowach zawodowych krytykantów. Popatrz na ten obrazek poniżej pomyśl, facet miał kiedyś stosunek pozytywnych reakcji zgoła odmienny.

Tak zwykli ludzie postrzegają larum  krzykaczy  POlitycznych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Godzinę temu, papageno napisał:

Im taki burdel pasuje, bo nie ma opcji, żeby tego pisiego draństwa nie dostrzegać.

Oczywista oczywistość, wniosek iście spektakularny, objaw...nie moge napisać czego.

Ukryta Zawartość

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Czyli merytorycznej wypowiedzi nie będzie, a tylko dowartościowywanie się klikanymi nawzajem lajkami pod marudzeniem? Słabo.

no lepiej nie było nigdy 🙂 

piss wcale nas nie zadłużył i nie robią wałów na niespotykaną wcześniej skalę 🙂

rewelacyjni są 🙂 

2 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ten burdel jest w głowach zawodowych krytykantów. Popatrz na ten obrazek poniżej pomyśl, facet miał kiedyś stosunek pozytywnych reakcji zgoła odmienny.

Tak zwykli ludzie postrzegają larum  krzykaczy  POlitycznych:

oczywiście, kraina mlekiem i miodem płynąca 😄 

no łapy opadają 🙂 

Teraz, kostropaty napisał:

piss wcale nas nie zadłużył i nie robią wałów na niespotykaną wcześniej skalę 🙂

Ktoś temu przeczy?

17 minut temu, szymon1977 napisał:

Czyli merytorycznej wypowiedzi nie będzie

A kiedyś była? Te shitstorm-y od 7 lat nawet koło merytoryczności nie leżały, a z logiką mają sie dobrze, zawsze równolegle...

1 minutę temu, kostropaty napisał:

oczywiście, kraina mlekiem i miodem płynąca 😄 

no łapy opadają 🙂 

Ty masz klapy, nie klapki, na oczach. Niemcy w swojej prasie piszą, ze Polska się zmieniła i trzeba zmienic niemiecki stosunek do niej, bo to teraz kraj zamożny o silnej gospodarce pretendujący na jednego z liderów EU, Kurza twarz, co wy czytacie? A czytacie, czy tylko oglądacie memy i onet-owe napier...na PiS ?

14 minut temu, szymon1977 napisał:

Ktoś temu przeczy?

i co? i to dobrze? mam się rozpływać w peanach na ich cześć?

17 minut temu, Jacchusia napisał:

A kiedyś była? Te shitstorm-y od 7 lat nawet koło merytoryczności nie leżały, a z logiką mają sie dobrze, zawsze równolegle...

do okulisty marsz 🙂 

20 minut temu, Jacchusia napisał:

Ty masz klapy, nie klapki, na oczach. Niemcy w swojej prasie piszą, ze Polska się zmieniła i trzeba zmienic niemiecki stosunek do niej, bo to teraz kraj zamożny o silnej gospodarce pretendujący na jednego z liderów EU, Kurza twarz, co wy czytacie? A czytacie, czy tylko oglądacie memy i onet-owe napier...na PiS ?

pogadamy za jakieś dwa lata, jak g*wno wypłynie...jakieś 100 miliardów dolarów poza budżetem, bez żadnej kontroli rozp*erdolone 🙂 

z chęcią przypomnę ci ten post 🙂 

8 minut temu, kostropaty napisał:

pogadamy za jakieś dwa lata

Od siedmiu lat gadamy "za dwa lata" , siedemm lat to się juz wali, a w rzeczywistości ma sie coraz lepiej. Rozśmieszasz mnie.

Teraz, Jacchusia napisał:

Rozśmieszasz mnie.

wzajemnie 🙂 

naprawdę, klapy na oczach masz ty 🙂 

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

Od siedmiu lat gadamy "za dwa lata"

ja nie, czekałem cierpliwie 🙂 

Cytat

Niemieckie media: Polska Robertem Lewandowskim światowej gospodarki

Cytat

Siła Polski

Opisując imponujące dane ekonomiczne Polski, gazeta przytacza opinie Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju, wedle którego niska recesja w kryzysowym roku 2020 to efekt zdywersyfikowanej struktury gospodarczej w Polsce i hojnego publicznego wsparcia dla przedsiębiorców.

Cytat

Handelsblatt cytuje szefa stowarzyszenia Komisja Wschodnia Niemieckiej Gospodarki Olivera Hermesa, który mówi, że "liberalna, zorientowana na rynek polityka gospodarcza oraz silna wiara w dyscyplinę budżetową oraz we wzmacnianie konkurencyjności w UE są fundamentem polskiego sukcesu"

Normalnie zawsze zamieszczam linki, tym razem nie. Zadaj sobie trud i znajdź, może wtedy nie przejdziesz nad tym do porządku dziennego, bo kiedy ja zamieszczam takie cytaty w Polityce to odzewu nie ma, a zaraz pod spodem ktos zamieszcza błyskotliwe mem o ruinie itp.

Żyjecie we własnym świecie negującym rzeczywistość.

Ukryta Zawartość

miłej lektury 🙂 

żyjesz we własnym świecie negującym rzeczywistość 😉 

5 minut temu, Jacchusia napisał:

liberalna, zorientowana na rynek polityka gospodarcza oraz silna wiara w dyscyplinę budżetową

mistrzostwo, uśmiałem się setnie 😄 

5 minut temu, Jacchusia napisał:

hojnego publicznego wsparcia dla przedsiębiorców

porozmawiaj z przedsiębiorcami, ci to kochają piss do potęgi 😄 

Ukryta Zawartość

5 minut temu, kostropaty napisał:

Ukryta Zawartość

miłej lektury 🙂 

żyjesz we własnym świecie negującym rzeczywistość 😉 

Cytat

500 afer i przekrętów PO

Ukryta Zawartość

Będziemy się licytować na głupoty?

Zadziwiasz mnie, myslałem że jesteś...inny...

EOT

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Jacchusia napisał:

Zadziwiasz mnie, myslałem że jesteś...inny...

bardzo mi przykro, iż nie sprostałem oczekiwaniom 🙂 

a tych złodziei z pisu nie da się lubić 🙂 

Powtarzam, że niektórzy z pisiatych  już dostrzegają do czego doprowadził Polskę PiS. Ale od siedmiu lat skutecznie wbija się  im do głów, że to wina różnych ludzi, okoliczności, tylko nie pazerności i nieudolności PiS-u. Im więcej czasu upływa od rządów Tuska, tym bardziej tamta władza jawi się im jako piekło na ziemi. To taki mocno prymitywny sposób na zagłuszanie resztek sumienia. Ale niech tym żyją. Po zmianie władzy i tak nie będzie z nich żadnego pożytku.

Teraz, kostropaty napisał:

a tych złodziei z pisu nie da się lubić

Żadnych się nie powinno lubić...

ale juz naprawdę kończę, bo ostatnia wymiana złotych myśli to zwyczajna strata czasu.

Teraz, papageno napisał:

Powtarzam, że niektórzy z pisiatych  już dostrzegają do czego doprowadził Polskę PiS. Ale od siedmiu lat skutecznie wbija się  im do głów, że to wina różnych ludzi, okoliczności, tylko nie pazerności i nieudolności PiS-u. Im więcej czasu upływa od rządów Tuska, tym bardziej tamta władza jawi się im jako piekło na ziemi. To taki mocno prymitywny sposób na zagłuszanie resztek sumienia. Ale niech tym żyją. Po zmianie władzy i tak nie będzie z nich żadnego pożytku.

Mówimy STOP nachalnej, politycznej propagandzie!!!

16 minut temu, Jacchusia napisał:

Mówimy STOP nachalnej, politycznej propagandzie!!!

którą namiętnie uprawiasz 🙂 

TVP wzorem nienachalnej politycznej propagandy, he, he, he. Tak, tak. Żyjemy w kompletnie innych światach absolutnie do siebie nieprzystających. Nie da się tego podziału wykopanego przez wooodza zasypać. Można zasypać ichni przekop, który zresztą sam się zamuli, podziałów społecznych nie.

@Chicago - możesz napisać jaka inflacja jest w USA? Mam na myśli realną inflację, a nie wskaźniki podawane przez tamtejsze media, bo one mogą być niewiarygodne.
Jakie są Twoje obserwacje, o ile ceny wzrosły np. przez ostatni rok...mniej więcej (artykuły spożywcze, przemysłowe, usługi). Pokusisz się o takie dane?

@szymon1977 - ta sama prośba do Ciebie - jak jest w UK?

I do wszystkich innych, którzy mieszkają poza Polską.

Edytowane przez soundchaser
2 hours ago, Jacchusia said:

w rzeczywistości ma sie coraz lepiej.

Za duzo tvp oglądasz.

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

2 godziny temu, soundchaser napisał:

@Chicago - możesz napisać jaka inflacja jest w USA? Mam na myśli realną inflację, a nie wskaźniki podawane przez tamtejsze media, bo one mogą być niewiarygodne.

Skutki inflacji są uzależnione w dużym zakresie od miejsca zamieszkania - w zależności gdzie żyjesz: w jakim stanie, powiecie, mieście... kto rządzi w danym stanie, powiecie, mieście... itd. Nie znam 'średniej' krajowej - niedawno była na poziomie 9%, ale zauważa się tendencje spadkowe.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

3 godziny temu, soundchaser napisał:

@szymon1977 - ta sama prośba do Ciebie - jak jest w UK?

Nie chcesz liczb to powiem wprost: przeje.ane.

Chodzi mi o wykazanie, że inflacja to tendencja światowa spowodowana...wiadomo czym -plandemią i celowym rozwalaniem gospodarek krajów, czyli ćwiczenia, albo jak ktoś woli - wstęp do Wielkiego Resetu wg. Klausa Schwaba (teoria spiskowa rzecz jasna płaskoziemców, foliarzy i Reptilianów 😁). Rządy krajów (w tym pisowców również) można obarczać winą za to, że posłusznie podporządkowały się globalnemu trendowi nowego ładu i wykonywały dyrektywy płynące "z góry" (od Reptilianów ma się rozumieć 😆). Natomiast reszta kryzysu to już druga faza planu, któremu winien jest inny Reptilian - Putin i jego inwazja, związane z nią sankcje, rosnące ceny paliw i energii, przerwanie łańcuchów dostaw...czyli rozwalanie gospodarek część druga. 
Na kolejne etapy długo czekać nie będziemy i sami je rozpoznamy...oczywiście my - zwolennicy teorii spiskowych, bo przecież ci "myślący normalnie i logicznie" za wszystko będą winić PiS i opozycję z Tuskiem na czele.

6 godzin temu, kostropaty napisał:

pogadamy za jakieś dwa lata, jak g*wno wypłynie...jakieś 100 miliardów dolarów poza budżetem, bez żadnej kontroli rozp*erdolone 🙂 

z chęcią przypomnę ci ten post 🙂 

Zakup uzbrojenia w czasie wojny to rozp*erdolenie 🤭

A luka VAT-ska za D.T. to w ramach budżetu czy poza budżetem. I ile tam kasy wtedy wyparowało? Przypomnieć?

Edytowane przez YunnanTEA
17 minut temu, YunnanTEA napisał:

Zakup uzbrojenia w czasie wojny to rozp*erdolenie 🤭

A luka VAT-ska za D.T. to w ramach budżetu czy poza budżetem. I ile tam kasy wtedy wyparowało? Przypomnieć?

po raz kolejny i do znudzenia...

takiego bajzlu NIE UDAŁO SIE JESZCZE ZROBIĆ ŻADNEJ INNEJ EKIPIE - ŻADNEJ

dziękuje i pozdrawiam 🙂 

4 minuty temu, kostropaty napisał:

takiego bajzlu NIE UDAŁO SIE JESZCZE ZROBIĆ ŻADNEJ INNEJ EKIPIE - ŻADNEJ

dziękuje i pozdrawiam 🙂 

Zgoda. Co w takim przypadku robić? Inaczej, co powinien zrobić Rząd RP? Co by zrobił rząd PO? 

Ostatnie pytanie bez sensu, ale może będzie Ci łatwiej odpowiedzieć.

Wszystkiego dobrego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.